Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 augusti 2011

Ung, egoistisk och moderat




Här en horoskoptolkning som korrektiv på födelsedagen till den unga moderata bloggaren med det olyckliga efternamnet Bölmark. 

På sin blogg bölar han ut sin sorg (Vattenelementet) över att girighetens moderata politik inte rullar på lika bra längre: "Bittra sossar gör allt för att folk inte ska få mer i plånboken".

Bloggens läsare vet redan att kampen i livet står handlar om att inte förbli en ringa människa, en egoist, utan att nå den stora människans status - en altruist, en sådan som behövs för att ro projekt mänskligheten i land i framtiden. Böhlmark bevisar tydligt vilken kategori han redan valt, kanske pga. bristande intelligens, kanske pga. en rutten själsessens.

Den senare vet vi dock inget om, astrologin beskriver bara de materiella faktorer som synliggör själen. Man frågan är som alltid: varför skulle en god själ välja att hölja sig i sekunda paltor? Kanske för att utmana omgivningens förmodar och hjälpa den att växa!

Men en god själ låter helt enkelt inte som Böhlmark, därför kan man här hellre tala om att karma ger människan den psykisk-materiella sammansättning som matchar hennes andliga mognad. Dåligt karma visar sig i horoskopets störningar.

Denna prognos är bara delvis avhängig en födelse före 20.00, då Solen når Lejonet. Sannolikheten är förstås störst för att detta är en Sol-Kräfta, och därmed har vi ett litet eko av Fredrik Reinfeldts identiska privategoistiska Sol. 

Det är faktiskt mer sant än man kan tro, för Böhlmark föddes med materialismens princip Saturnus i privategoistiska Jungfrun, det som är Reinfeldts rollspelstecken och kognitiva filter.

Det är nu, när unge Böhlmark känner av Saturnus som åter är tillbaka vid sitt startläge (30-årskrisen!) som han dunkelt anar hur mycket hans första akt i livet varit värd: Inte ett skit. 

Han grinar som ett sårat litet barn (Kräftan = benägenhet att såras) och anklagar sossarna för att bestjäla honom på fantasipengar vars verkliga motsvarighet rätteligen bör gå till uppbyggnad av det goda samhället. Jag kan bara sluta mig till att Böhlmark redan stannat av som ett egoistiskt litet kryp som helt missat livets stora spelregler, och vart livet söker få oss att gå.

Hårda ord, inte minst som han faktiskt (i likhet med Reinfeldt) brutit egoismens förbannelse genom att nå in på zodiakens andra planhalva från och med Vågen med dess nya känsla för inte bara de egna rättigheterna utan också det mer komplexa "jag-och-du"-spelet. 

I vågen ligger dessutom den stora välgöraren Jupiter, vilket skulle kunna leda till tankar på ett under av rättrådighet och allmän välvilja mot alla människor.

Men det är därför jag säger att soltecknet avgör vilket motiv hjärtat verkligen klappar för, och här är det Kräftan, privatism, trygga den egna konsumtionen först och främst. Sinnelaget, Månen, är ännu mindre utvecklat - Tvillingarna indikerar tioåringen med sin brist på moralisk mognad. Eftersom moralens planet Saturnus står i det allra mest egoistiska tecknet Jungfrun, finns inte stort hopp om någon högre utveckling på den här punkten. Vi når inte upplysning i varje liv!

Men inte ens rättrådiga Vågen fungerar i det här horoskopet. I ett tidigare test visade sig Jupiter vara överrepresenterad i horoskopen för brottsdömda. Jag kunde bara spekulera att denna skenbara anomali förklarades med planetens kända tendens att vilja ha saker serverade: tur, lätta pengar, "in på ett bananskal". Jupiter jobbar inte som dess komplementprincip, moralplaneten Saturnus, den är en chanstagare och klippare. Det goda Jupiter gör i Vågen är måhända att vilja dra med sig andra in denna mentalitet, vilja få dem att tro på ansvarslös tillväxt. 

Kombinera nu detta budskap från den ena stora "ödespenseln" med Böhlmarks helt charmlösa egoism hos Saturnus i Jungfrun, den andra stora ödespenseln. Sammantaget ser vi att den TUNGA Saturnus visar att han inte är mogen att expandera till genuint jag-och-du-tänkande. Han har ett negativt öde, ett minus i protokollet i Jungfruns tecken. 

Saturnus i Jungfrun var "meningen" med detta hans liv på jorden, en "mening" han naturligtvis delar med hur många människor som helst födda under planetens fleråriga passage genom privatismens tecken. En hel "subgeneration" är i just dessa tider på väg att få sig sitt livs knäck. De blev inte banala rikingar! Världens öde - genom världsekonomin - ville inte se dem ta ett enda steg ytterligare mot denna korruption.

Men det blir värre! 

För Böhlmarks Jupiter - förvisso en välvillig planet - kapas nu av illgärningsmannen Mars som så att säga tränger sig före Jupiter och tar befälet och skeendet i Vågen. Mars är som bäst en kämpe för fred i det här tecknet, men den har fortfarande en omoralisk natur. 

Själv född med Mars i Vågen upplevde jag orättvisan så stor i barndomen när min far snålade med veckopengen (jämfört med andra klasskamrater jag förhörde) att jag under en kort tid förföll till snatteri - för att förbättra min egen position och göra lika mycket (kostnadskrävande) grejer som kompisarna. 

Här ser man en blandning av Vågens känsla för rättvisa - att alla ska ha möjlighet att göra samma saker - och Mars påfallande omoral och egenmäktighet. Jag hade troligen blivit kriminell om inte Solen hade "bränt" Mars, dvs. i hög grad desarmerat planeten från att agera ut dess natur som självisk krigare. 

Den lyckliga spärren har nu inte Böhlmark. Tvärtom kapar illgärningsmannen Mars den vilja till stor och lätt framgång som Jupiter representerar och hela denna distorderade framgångsfilosofi matas sedan via Jupiters aspekt vidare till Månen/psyket, som således är amoraliskt i Tvillingarnas tecken. 

Och det blir värre! Böhlmarks begärliga sinnelag är i sig infekterad av den giriga demonen Drakhuvudet. Hur mycket gott gör egentligen Jupiter i detta horoskop? Inget gott alls, som jag ser det. Den är bara en källa till klippar-, lyx- och lycksökarmentalitet.

Ovanpå denna Jupiters vilja till ett liv i komfort lägger sig lager på lager av mentala luftslottskonstruktioner vilka söker legitimera rötäggets livsstil, en självtjänande liv utan något som helst socialt ansvar för sina medmänniskor. 

Det är tur att västerlandet med sin marknadskapitalism kommer att kollapsa i vår livstid, för västkulturen lockar fram det allra sämsta ur människor som föddes under så här grumliga stjärnbilder.

*****


Tillägg

Jag har inte ens tagit upp "dissociationsproblemet" vid en födelse före 20.00 på kvällen. Och det är ingen liten osynk mellan känsla och förnuft heller. Det är Solen i Vatten som - återigen likt Reinfeldts horoskop - baserar sig på en Måne som i Luft söker rationalisera sitt själviska och instinktiva livsuppdrag som enbart handlar om att fylla de egna ladorna med allt det goda Kräftan i sin otrygghet i en ond värld tycker sig behöva. Det här är verkligen en patetisk liten Reinfeldt-kopia! 

Värdet med hans liv kanske just var att förklara - som ett exempel på denna blogg - hur Reinfeldt känner och tänker inför livet. Små och otrygga varelser upplever socialdemokratin, den kollektivistiska och solidarisk människotypen som något som hotar dem, förminskar deras individualitet. Men det beror ju på att de inte har någon individualitet till att börja med! 

Solen står här i Månens tecken, dvs. de födda att verka som ekokammare till de som realiserat sina själv! (Se den skrämmande tydliga jämförelsen mellan Warren Buffett och Fredrik Reinfeldt.) 

Reinfeldt och hans likar söker sätta det som ska vara nummer två i förarsätet. Det går aldrig bra - varje samhälle som drivs av sublunära begär störtar samman i allas krig mot alla, skrikande fruntimmer på realisation som söker rycka de prisnedsatta kläderna ur händerna på varandra, sådana är Böhlmark och Reinfeldt, fast i bästa fall med talang nog att maskera den grundläggande driften.

De här människorna borde arbeta på sina själar i första hand, och ge sig i kast med politiken först när de inte är fullt så patologiska. Först när de förstått något av livets grundprinciper, vilket är precis vad astrologin lärt ut i åtminstone 2.000 år.


PS. Jag noterar nu att en födelse efter fem på morgonen dessutom ger den unga själviska moderaten en Kala Sarpa Yoga! Arrgh....

3 kommentarer:

Anonym sa...

Raka vägen till optikern bums! :)
Först: detta inläggs analys saknar kartan.
Sedan: "Där Buffetts Sol majestätiskt lyser från sitt härskarläge i Kräftan" - torde väl stå Lejonet...

Mvh/R.C. (Jag är en petmoster - solen i Tvillingarna (i elfte huset, men enkom ett tomt andra hus i Jungfruns tecken)

Seaward sa...

Korrekt. Jag hade 3.200 ord att skriva på kort tid denna morgon - då kan en eller annan bild trilla bort... Kräftan rättat till Lejon i gårdagens inlägg, tack.

Anonym sa...

Den här bloggarens åsikter är mycket farliga. Han talar om mänskligheten som ett projekt... Kanske behöver mänskligheten bara en projektledare som kan styra allt i riktning mot altruismens förlovade land? Vidskeplighet hand i hand med politiska ambitioner...