Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 30 augusti 2011

Josh Stampfli & det bankrutta bankväsendet

En läsarkommentar i SvD/Näringsliv leder till en intressant figur i skuggan av storsvindlaren Bernhard Madoff - symbol för den moraliska bankruttheten (!) i västerlandets bankväsende och vår allas (i synnerhet Fredrik & Filippa Reinfeldts) ensidiga profitmentalitet - skälet till att väst kommer att ersättas av en bättre civilisation inom överskådlig framtid.

Figuren är Josh Stampfli, anställd av Madoff för att sköta den datoriserade börshandel som på sistone diskuterats i svensk press (och här på bloggen). Än en gång lyckas jag lokalisera den obskyra individen via birthday.com där den ljusskygga individen lyckats hålla sig (eller sina personuppgifter) borta från nätet i övrigt.

JOSHUA R STAMPFLI 1970-11-01 New York NY

Några ord från den här amerikanska börskommentatorn för att få en känsla av träsket vi nu sätter ner fötterna i:

...I see zero on Madoff the man who founded NASDAQ. Yes, that NASDAQ. Yes, founded it. As a competitor to the NYSE to TRADE. Hello, trade.

I see zero on Madoff the man who spoke at great length just over a year ago on TRADING in the Future of the Stock Market. I doubt that very many have read his words. .... I doubt very many have a clue .... he just sat on the 17th floor and counted it [the money] till it all went away. ...

I doubt very many of you know that he brought Josh Stampfli with him, his head of automated trading. And they discussed trading automated versus manual, from the history of Wall Street when Madoff invented it to current day operations.

Yes, brokerage is different from investment advisory, although the trustee says the two were run together as one, but I'll get to that in a minute, but Madoff's clients were given reports of trading activity and Madoff said 99% of his trading was automated with people watching over it, he pointed out unlike many other firms. And he did have people sitting there on the 17th floor doing just that.

(källa)

Jag visste inte att det var Madoff som grundat NASDAQ-börsen, men hur träffande blir det inte att jag valde ut börsens födelsehoroskop som själva sinnebilden för den korrumperande Satans verksamhet i världen!

Stampfli hade således en position analog till utpekade personer i den svenska HQ Bank-skandalen. Horoskopet nedan ger verkligen prima material för en studie av den klassiska manschettbrottslingen, smart och sjukligt girig.



Det här ser väl inte så farligt ut, tänker kanske någon. Solen med båda välgörarna Venus och Jupiter, vilket också skulle influera den neutrala Merkurius (handelsmannen) mot godhet. Månen visserligen "fallen" i Skorpionen...

Det är verkligen svårt att på förhand peka ut vem som blir sociopat, de "astrologiska generna" syns - men kommer individen att ta steget?

Vad som talar för att jag just försökte vilseleda genom att peka ut Solen med de båda välgörarna, är att desto fler placeringar talar ett annat språk!

Solen fallen i Vågen
Månen fallen i Skorpionen
Saturnus fallen i Väduren

Vad sägs om det?

Vidare: ett tidigt test på bloggen upptäckte att "lätta framgångars" Jupiter är överrepresenterad bland kriminella när den ligger i venusianska Vågen. "För mycket av det goda", frågade jag då.

Men framför allt: den fallna Saturnus spelar än en gång en huvudroll i detta horoskop. Placeringen, tagen för sig, betecknar faktiskt ett havererat rättsmedvetande som ser allt ur strikt egosynvinkel. (Jfr Annika Östbergs livsöde med 28 år i fängelse och Saturnus med brottslingen Mars "upphöjd" till objektiv förståelse av rätt och fel.)

Horoskopet indikerar en svårt korrumperad natur där den svaga Solen i opposition till en svag Saturnus helt enkelt indikerar fullständigt skeva värderingar.

Och här kommer sinnelaget i Skorpionen in som bas för denna obalanserade Våg. För psyket i Skorpionen är en formidabel girigbuk, det har jag kunnat konstatera i vänkretsen och när sinnelaget i sitt fallna läge dessutom är signifikant överrepresenterad bland mördare, så råder ingen tvekan om hur kritisk placeringen i sig är. Den figurerar inte sällan i samband med svåra hemmiljöer och där inte så är fallet, verkar barndomsfamiljen likväl har extrema blindfläckar av något slag. 

Månen är abnorm i Skorpionen och man kan förvänta sig abnorma detaljer i livsödet även hos den som sköter sina kort. Ta t.ex. neurobiologen Fallon som vid upptäckten av sju mördare i familjens historia blev så fixerad vid frågan om "den kriminella hjärnan" att det avgjorde hans karriärval eller åtminstone forskningsinriktning. Han har exakt denne Josh Stampflis kombination av både en fallen Sol-Våg och en fallen Mån-Skorpion! 

Det här ger en ledtråd till kristendomens svårbegripliga rättesnören i Jesus Bergspredikan där blotta tanken på synd (t.ex. äktenskapsbrott) likställs med synd som levs ut i ord och handling. Det krävs den ålderdomliga astrologiska världsbilden för att förstå hur Jesus tänkte här. 

Redan förekomsten av vissa astrologiska komplex i individens mikrokosmiska själ visar att synden är för handen. Individen är redan besatt och var så bestämd alltifrån sin födelse. Tills individen arbetat på sin "frälsning" och hittat en högre plattform i sitt medvetande tillhör han/hon "syndarna" som valsar runt i den lägre, demonangripna medvetandessfär som astrologin synliggör!

Jag noterar en intressant skillnad mellan bankmannen och neurobiologen - den senares välgörare Jupiter har gått vidare, från Vågen till Skorpionen. I sitt högre och noblare uttryck är Jupiter inte en klippare och chanstagare utan en genuin sanningssökare, och i Skorpionen söker Jupiter högre kunskaper om det som ligger mörklagd i Skorpionen. Undertecknad tillskriver sitt intresse för "det okända" samma Jupiter i Skorpionen. Jag är närmast glad att ha sluppit en födelse under bankmannens Jupiter i Vågen, om vilken brittiske astrologen på rent logiska grunder konstaterade att, "Jupiter joys in Libra".

(Jag säger på "logisk grund" eftersom Carter arbetade med den skeva tropiska zodiaken men uppenbarligen skrev utifrån zodiaktecknen som principer snarare än utifrån empiriska rön - de statistiska resultaten som visar att den sideriska zodiaken och inte den tropiska är den korrekta hittas på den här bloggen.)

Går man ett steg till i analysen av Stampflis sjukt begärande sinnelag i Skorpionen och väger in disponenten Mars spikas sinnets materialistiska orientering. Mars i Jungfrun återkallar vad bloggen uppdagat om Jungfrun som åkerbrukarens tecken, bonden som odlar inte för nöjes skulle utan för att göra sig en vinst. Jungfrun är zodiakens profitör och härskaren Merkurius som handelsmannen återkommer här i ett mer jordbundet tillstånd är Merkurius härskarskap över Tvillingarna där vi istället får den handelsresande (Tvillingarna är Luft och inte bunden till sitt lokala näringsfång som Jungfrun).

Bankdoldisen (Månen i Skorpionen är extrem dold och dolsk!) har således en gyttjig kombination av Vatten och Jord på sin instinktiva månsida och idel självisk kreativitet på sin rationella, solära sida. Behöver mer sägas om det mänsklighetens bottenskrap som söker sig till bankvärlden för att på världens och medmänniskornas bekostnad göra sig sin egen karriär?

Om jag i flera inlägg lovat invånarna i Jungfruns tecken att dess egoistiska profitmentalitet bryts upp genom en dos av nästföljande Vågskålarna med deras rättrådiga känsla för "fair play", då menade jag inte Josh Stampflis typ av Vågen där Solen visserligen inte blir stupid pga. oppositionen från insnävande Saturnus, men väl ett egoistiskt kräk, en i sann bemärkelse "undermänniska". 

Adolf Hitler var själv en sådan här undermänniska och det var väl därför han projicerade insikten om sin ringhet mot syndabocken judarna samtidig som han spegelvände sitt problem i Väduren (latin: Aries) och kallade det för den ariska människans övermänniskoegenskaper!

Det är i princip samma förvridna världsbild vi ser hos Joshua Stampfli. (Av namnet förefaller han vara av judisk börd, vilket är en sann paradox!)
*****

Bonusspaning

Att söka datasamlingens 5.300 horoskop med Stampflis sol- och månplacering och positionen för deras härskare, var ett alltför krävande kriterium. Så jag släppte Mars i Jungfrun. Då resulterade två fall, konstnären Pablo Picasso och danske Venstre-politikern Søren Pind.

Spontant kommer jag att tänka på Hasse & Tage-filmen där den äldre Picasso föga smickrande porträtteras som en girigbuk som massproducerar motiv bara för att tjäna pengar! Picasso hade f.ö. Mars i det andra merkantila tecknet Tvillingarna!

Immigrations- och integrationsministern Søren Pinds födelsedag sparade jag som exempel på en rasist, då han hävdar olika kulturers ojämlikhet. Ingen kan betvivla att det är rasplaneten Saturnus i sitt sämsta läge som vanställer Sol-Vågens förmåga till balanserat omdöme här!

Problemet är när en kultur är så degenererad att ingen längre hör hur illa vissa människor låter! Då har psykologiskt sjukliga föreställningar blivit, som det heter, normaliserade. Den moderata världsbilden som lockar så många svenskar att partiet med nöd och näppe knep sig en andra mandatperiod representerar just en sådan här normalisering av något som i grunden är psykiskt sjukdom. 

Det är därför jag insisterar på att använda öknamnet "Fallskärm" på t.ex. SEB-bankchefen Annika Falkengren. De dolda (och dolska!) intressen som finansierar Nya Moderaterna är Djävulen manifesterad i västvärlden. Den här bloggens fynd är konsekventa. Det är vissa motiv som återkommer gång på gång i samband med människor som dukat under för sin själs sämsta sidor.

Att Satan sedan verkar sin egen undergång (som nämnt i detta inlägg), det är en klen tröst eftersom de skyldiga individerna samtidigt förgiftar hela generationer av människor med sina självtjänande värderingar. Om människan i grunden inte är nobel utan måste tjäna ihop till sin gyllene gloria, betänk då vad de profitsökande och ledande skikten gör sig skyldigt till som drar ner massorna i sådana synsätt som korkade unga journalister dagligen hjälper till att befästa genom sin skräpjournalistisk... 

Vart går dessa själar när de smutsat ner sig tillräckligt. Mals de ner någonstans i solsystemet, som synske Edgar Cayce (1877-1945) hävdade, och förlorar chansen att etablera sig som eviga Ljusvarelser? Recyclas deras subtila substans och är det därför vi ibland kan känna en liten djävul inom oss? 

Eller är detta orenheter i vår psykiska substans som beror på vi är återfödda med en knivsudd av någon illgärningsman vi en gång var karmiskt aktiverad i vårt blodomlopp? 

Jag har hittat både en och två individer med kriminalitet bland mina tidigare liv, och paradoxalt nog också flera välgörare! Under många liv kastas själen fram och åter mellan ytterligheter - själen har ännu inte förvärvad någon autonomi i förhållande till de världsliga processerna...


Bonusspaning 2

Jag är ändå nyfiken på kombinationen av Stampflis fallna psyke i Skorpionen med Mars som egoistisk aggression i Jungfrun och provar denna kombination tillsammans med Solen i Vågen (släpper m.a.o. den fallna Saturnus i Väduren).

Nu hittas dessa tre:

1. Friedrich Nietzsche - övermänniskofilosofen som imponerade på nazisterna och som jag helt nyligen hade tillfälle att nämna i samband med... Stockholmsbörsens vd !!!


Ingen kan väl missa den tematiska rundgång vi hamnat i här.

2. Nancy Cartwright - gör rösten till rötägget Bart i tecknade serien Simpsons (fantastiskt sätt att sublimera och legitimt uttrycka själens inneboende dekadens!)

3. Søren Kam. Vadan detta, en dansk till? (Jag har verkligen inte många kända danskar bland de drygt femtusen horoskopen - se dock danska nationalhoroskopet.)

Och nu är det allvar, Kam var SS-officer, mördade en antinazistisk tidningsredaktör.

Banker, Satan och Nazism/rasism - just den smet man kunde ha räknat med. För det här är högerns verkliga ansikte. Astrologin avslöjar den.

Rösta bort moderaterna helt, små medelklassmänniskor. Vet ni inte att livet är en kamp mellan det goda och det onda? Det visste alla innan den sekulära kulturen förmörkade massornas sinnen.

Horoskopet för Franska Revolutionen - Europas vändpunkt som Satan med nyspråk kallade "Upplysningens tidevarv" - visar sinnet totalt förmörkat av Saturnus i Fiskarnas tecken, förlustens tecken. 

Detta tecknar den extremt begränsade biologistiska verklighetssyn som frigjorde västerlänningens värsta sidor - och de naturliga begären späddes på eftersom fabrikörer vilje sälja sälja sälja. Människorna reducerades till gnagare i ett ekorrhjul och hjärntvättades att tro att konsumera och samla på hög - jämför Anders Borg och statskassan - var livets enda mening!

Vakna ur drömmen! Ser ni inte hur ovärdigt ni lockats av Reinfeldt och hans superhemliga uppdragsgivare att bete er? Betala MER skatt, undvik bankvärlden, och känn samvetet tacka er inifrån för att ni nu är mänsklighetens vänner och inte fiender.

*****

Även observerat från bedragarnas värld: 

Wettex-duken blev under året tydligt försämrad. Den är nu så tunn (för att ge tillverkaren bättre vinster) att jag råkade riva sönder första duken direkt efter att ha brutit förpackningen...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Upptäckte att Ola Lindholm är född bara 4 dagar efter Stampfli. Enligt tidningarna har Lindholm tydligen tvivelaktigt umgänge - hängde med kriminella AIK-huliganer... och hade mage att i pressmeddelandet påstå sig hålla på motståndarlaget! "Ett havererat rättsmedvetande" och "vanställt balanserat omdöme" verkar ju onekligen stämma på honom också.
S

Seaward sa...

Sådana paralleller utlöser ju frågan hur länge "astrologiska lågtryck" håller i sig!

Jag har t.ex. råkat upptäcka en remarkabel serie födslar våren 1961 då Venus låg i egocentriska Väduren och en stark Saturnus i Stenbocken - eländiga facit i kärleken för allihop!

(Kombinationen Vädur/Stenbock som bekant "egenmäktighet" - som tydligen skadar kärleken när förhållandet urartar till maktkamp...)