Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 augusti 2011

Se Satan äta män utan substans




Möjligen kan det skilja så mycket som tio år mellan cv-fotot på Stockholmsbörsens vd Jens Henriksson och den bild SvD visar på en defensiv man som försvarar Djävulens senaste försök att hjälpa den marknadskapitalistiska civilisationen mot dess undergång: helt maskinstyrd börsspekulation. (Minns dock att Satan ingår i Guds plan.)

Men den korruption av själen vänslandet med Penningen medfört hos denna själ, kan ingen missta sig på! Den unge tindrar med sina ögon inför en stundande karriär, några år senare äter Djävulen honom inifrån och lämnar just samma blick vi tidigare sett hos den akut sataniskt angripna Charlie Sheen, tv-världens högst avlönade skådespelare. 

Naturligtvis behöver inte stjärnan Algol - arabernas al-Ghul och judarnas Satanshuvud - lysa över vart horoskop som Den Onde slår klorna i, bloggen har bara sporadiskt sökt greppa den här fruktade entiteten. Skrivandet startade istället i antagandet att filosofen Herakleitos "vägen ned", syftar på de negativa Jord- och Vattentecknens destruktion av andesjälens högra kognitiva förmågor - den materialistiska människans födelse är utblottelsen av hennes sunda medvetenhet.

Det är idag exakt ett år sedan jag tittade på börsklipparen Christer "Slaktaren" Gardell och begrundade hans horoskops eventuella tillväxtpotential, en potential som han faktiskt visade då han nyligen hävdade att börsens datorstyrda affärer är en fara. 

Jag har nu ändrat mig och menar att Gardell bör ha fötts så pass många timmar in på dygnet att Månen i monetära Oxen gått in i Tvillingarna vilket gör att den sataniska fullmåneaxeln med Solen i Skorpionen har släppt. (Det räcker med att dygnet är ~6 timmar gammalt!) 

Månen i Tvillingarna ger förvisso också en handlare, en köpare- och säljare, men aldrig så ensidigt och krumt materialistisk som den sataniska axeln omvittnar. Gardells varning för en börsverksamhet i fara, omvittnar exakt den medvetenhet som en Måne i sattviska Tvillingarna indikerar.

Gardell ser (av skäl vi ska återkomma till) längre än Stockholmsbörsens vd. Den senare är bara en högavlönad lycksökare, med Solen i vittskridande Skytten driven av Jupiter-Kräftans omättliga begär på framgång och materiell trygghet:


Axeln Kräfta/Stenbock uppvisar en av bloggens
hittills makt- och penninghungrigaste signaturer:
Sinne (Måne), Pengar (Venus) och Myckenhet (Jupiter)!
Den andra materiella axeln tecknar inskränkthet.

Om man lämnar frågor om moral och anständighet, så stämmer det att "lätta rikedomens" Jupiter i oändligt begärsfyllda Kräftans tecken är en perfekt kombination för en själ som trånar efter materiell komfort och har turen med sig att uppnå den. Börschefen har en karriär bakom sig på Djävulens mest slipade instrument för att hålla fattiga länder fattiga och rika länder rika, Internationella Valutafonden, och Stockholmsbörsen är heller inget fenomen annat än för dem som redan är infekterade av denna världens herre.

Jag har ett annat olyckligt fall av samma årgång, som formligen sökte, hittade och levde genom den pseudoidentitet som resulterade av att kvinnan hade "Percy" (Barnevik) som sin arbetsgivare och namndroppade honom hela tiden för att framstå som märkvärdig. Han visste förstås inte vem människan var, en obetydlig liten kontorsråtta långt ner i hierarkin, men det här fallet av nymåne i rövslickande Stenbocken påminner om att Stockholmsbörsens vd har exakt samma psyke - lätta pengarnas Jupiter mot sinnelaget (Månen) i Stenbocken. 

Som sagt, man behöver inte ha Satans egen stjärna (i Oxens tredje grad) aktiv, den lägre naturen har många sätt att beskriva sin närvaro och sin nersmutsning av själen! Den sena antikens platonska filosofer brottades med frågan om materien kunde besmitta den högre själen... var den rationella själen "untouchable" eller inte... 

Jag menar att det astrologiska mötet mellan Luft- och Jordelementet, "rationalismen", visserligen ger en förnuftig människa, synbarligen i harmoni med sin verklighet (istället för i krig mot den, som när Eld möter Jord). Men Luft konstellerad med Jord är samtidigt en nersmutsning av själen. Man kan säga att Eld/Jord, trots dess krumma, vulgära och ibland våldsamma uttryck är längre kommen, här tecknas en andesjäl i medveten kamp mot rådande materiella förhållanden. Luft och Jord tecknar istället en själ som börjat göra denna världen till sitt enda hem (och det kommer att landa den här själen i svåra liv längre fram på resan).

Det är fascinerande hur tanklös den här chefen för Stockholmsbörsen är. Det finns inget av värde i Luftelementet och det kanske är den intellektuella höjden som måste saknas för att bli en Penningens tjänare. Däremot stämmer horoskoptypen exakt med födelsehoroskopet för NASDAQ-börsen som jag tidigare singlade ut som Satans eget signum på jorden. Även där syntes den vertikala axeln mellan ringa Kräftan och exalterade Stenbocken - en axel som dock enbart handlar om förvärvet av materiell makt och position, byggandet av en totalt falsk värld baserat på mätbarhetens villa.

Dessa är barn bland människosjälarna. Platon hade genomskådat dem fullständigt för 2.300 år sedan: bara mindre själar strävar efter det glitter som idag förefaller kräva en vd-karriär för att nå. Dessa som de facto styr vår värld, suckade Platon, är tyvärr de för uppgiften sämst lämpade. 

Problemet är att de äldre själarna inte längre bryr sig om den jordiska kampen och det är bara när de omogna själarna driver civilisationen mot sin undergång, som de höga själarna tvingas anlända som krigare, huliganer på gatorna och andra märkliga uppenbarelser som den rika minoriteten i sina muromgärdade samhällen naturligtvis inte sin egen intima koppling till... Det är de små själarna i höga positioner som skadar mänskligheten, varje gång.

Djuppsykologen James Hillman, en av USA:s mest intellektuella röster under många årtionden fördummade sin stämma maximalt för att nå ner till dessa chefer och direktörer och skrev boken som analyserade ett tjog makttripper. Rekommenderad läsning för ALLA som söker tjäna lite extra pengar via pappershandel. Vad håller du på med - egentligen?

Hillman inleder djävulusiskt med ett Nietzsche-citat, mannen som så småningom själv tappade det mentala fotfästet i sin nihilism:
"Neither necessity nor desire, but the love of power, is the demon of mankind. You may give men everything possible - health, food, shelter, enjoyment - but they are and remain unhappy and CAPRICIOUS, for the demon waits and waits; and must be satisfied. Let everything else be taken away from men, and let this demon be satisfied, and then they will nearly be happy - as happy as men and demons can be."
Friedrich Nietzsche - The Dawn of Day (min emfas)

Som namndropperskan illustrerar kan krypandet inför maktens män vara ett sätt till makt (om så bara som en själens fantasi). Har man redan nått tornen och tinnarna i Satans högborg, då är kontakten med Djävulen närmast personlig - dessa karriärister dras i sin orientering av ett transpersonellt väsen och dess mål (telos). Detta väsen har alltid funnits på den här planeten. Satan lever genom att konsumera mänsklig psykisk substans och det är därför denne Jens Henriksson har fått något nytt i blicken nu.

Jag markerade ordet "capricious" i Nietzsches text för det är just Capricornus eller Stenbocken som en av Satans vägar in i människan vi rör oss som katten kring het gröt. Den stupida materialismen, vars enda goda sida är att födslar (Solen) i Stenbockens tecken tycks vara mindre brottsbelastade än andra. Jag vill här föreslå att det kan bero på att köpslåendet om pengar (börsen) och dyrkan av position är inbyggt systemet i väst, normaliserad som värdering. 

Den högsta formen av kriminalitet har legimiterats: brottet att skapa sig avgudar istället för att hålla den verkliga verkligheten i åtanke, den som sätter människan i ett perspektiv. Vi kan således också räkna de sekulära Humanisterna till mänsklighetens fiende nummer ett, rena förledare men inte noterade som sådana eftersom civilisationen redan är så djupt degraderad och värdeskalorna förfalskade.

Stenbocken är ett fysiskt tecken (Jordelementet) och gör just inget annat än producera avgudar, de tränar sina kroppar hysteriskt (i kamp mot åldrandet som visar hur denna världens herre ytterst är en bedragare som sviker sina anhängare) eller de dyrkar rent fascistoid makt (Ingvar Kamprad) eller imperier uppförda på rasism eller diskrimineringar/hackordningar av annat slag.

Att tjäna pengar på pengar är så att säga Satans, Rackarens, mest skruvade svek mot sina anhängare, de tror de vinner världen men får inget med sig från detta livet. Inget förutom en ofattbart negativ polarisering i själen. Den kan komma att kräva många återfödelser att reparera.

"Bättre för en av dem förleder de små att en kvarnsten hängs runt deras hals och de kastas i havet." Ett korrekt omdöme från en bok få längre läser med insikt om hur mycket i dess underförstådda världsbild som faktiskt är med sanningen överensstämmande. Transpersonella krafter existerar - vare sig man kallar dem demoner eller astrologiska komplex.


*****

Tillägg

Christer Gardells reviderade horoskop, men den sataniska fullmånens makt (delvis) bruten och psyket inflyttat i analytikern Tvillingarnas tecken.


Fram mot sju på kvällen anländer pengarnas Venus till Stenbocken, men det förändrar inte materiellt den nya grundton vi ser här. Det var faktiskt korttänkt av mig att placera Gardell under samma dovt materialistiska axel som vissa andra oinspirerande karaktärer som passerat revy på bloggen.

Öknamnet "Slaktaren" (fast vad vet jag, småkryp kanske uttalar det med beundran?) tappar inte alls i kraft av ett sinnelag i samma tecken som den (med köttyxa) beväpnade krigaren Mars! Men här utspelar sig kriget på Luftelementets nivå. Mars i Luft, särskilt i intellektuella Merkurius tecken, ger en vanvettigt observant och analytisk natur!

Detta sinne (Månen) med dess djupt inträngande ("incisive" ) tankeförmåga är hundra gånger vassare än den loja börschefen som nu passivt som den gyttja han är designad av står och försvarar datornernas intrång. Gardells skicklighet som riskkapitalist (DN) beror på att Saturnus är en oväntad stark placering i Skyttens tecken, Saturnus är formarlist och Elden det mest förfinade eller subtila elementet.

Denna Saturnus behöver inte kladda på objekt förrän han deklarerar att de är verkliga (som enkla empirister), denna version av formplaneten ser objekten redan för sitt inre öga och kan alltså ligga steget före de döda människorna som inte märker något förrän olyckan är över dem. Då har Gardell redan sålt sina värdepapper om ni förstår skillnaden. 

Det är därför ateisten Christer Sturmark är en katastrof som entreprenör, han föddes då visionen (Eld) för de rätta koncepten (Luft) var skadad på himmelen, grumlad av irrationellt strunt från Vattenelementet, och det är också därför han av alla meningslösa produkter bestämmer sig för att importera den religionshatiska brittiska versionen av sekulär humanism - en förbrytares mentalitet fast i intellektuell klädedräkt. Vissa är helt enkelt pre-destinerade att spela byfånens roll om de trots klena förutsättningar känner sig "utvalda" att spela förstafiolen.
 
Året Christer Gardell föddes var inte bara Saturnus välplacerad för att se "vartåt det lutar" (se tidens annalkande former redan innan de materialiserats), samma år var dessutom Skyttens härskare Jupiter (rapidsnabb expansion) hemma i sitt eget positiva tecken. Tagandets saturniska princip och givandets jupiteriska är neutrala till varandra och respekterar att de är två hälfter av samma verklighet och detta är i sig en synergieffekt.

Gardell har den mentalt något distraherande effekten av Luft och Vatten (intellekt och blinda impulser) i blandning genom den ömsesidiga receptionen mellan Mars och Merkurius. Dessutom är hans Mars disponent över Solen i Vatten. Det är uppenbarligen dödens Sol-Skorpion med handelsmannen Merkurius i Tvillingarna som gjort honom till "Slaktare".

Men jag får här åberopa undantagsregeln och upptäckten att t.o.m. den som är djupt insyltad i "dissociationssyndromet" kan använda det konstruktivt snarare än själv vara föremål för luddigt tänkande. Dessa är då kommunikationsmästare och kan plantera suggestioner hos andra! (Livsfarliga om de arbetar för den mörka sidan.)

*****

Se även DN om börsen och deras nya skinande, profitskapande datorer:

Börsen gillar robotarna


Inga kommentarer: