Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 7 augusti 2011

Kinas horoskop - ett "mission statement"


Världen kommer aldrig att få veta vad klärvoajante Edgar Cayce (1877-1945) sade då han kallades till Vita Huset. Inga dokument finns bevarade om hans möte med president Woodrow Wilson 1920. Men sådan var hans ryktbarhet efter en förstasida i New York Times 1909 att landets mäktigaste - män som Thomas Edison och Nikola Tesla (That's genuius for you!) drog nytta av hans förmåga att i djup hypnos diagnosticera allt mellan himmel och jord.

Om Kina sade han i en serie politiska analyser under brinnande Andra Världskrig, att landet stod på randen till ett uppvaknande (Cayce var alltså redan död när Maos vision realiserades). 

Som enkel kristen i sitt vakna liv var det han sade i hypnos säregna ting: där USA misslyckats förverkliga sitt andliga uppdrag, trots mantrat "In God We Trust" på dollarsedeln, där skulle det framtida Kina komma att representera kristendomens anda, tydligt synlig för den som kunde läsa mellan raderna.

Så Kina "skar av sig hårpiskorna" (Cayce's formulering i trance) och "vaknade upp", blev kommunistiskt. Kristna har i alla tider avskytt arbetare och kommunister. Varför? För att de sedan Roms dagar lierat sig med makten och den världsliga härligheten. 

Det är därför de inte känner igen den ursprungliga anti-kapitalistiska kristendomen från Jesus egen tid - den skymtar ännu tydligt fram i de fyra evangelierna trots att texterna är överhopade med redaktionella ändringar och tillägg. Vi har ännu en aning om vad rörelsens ursprungliga budskap varit eftersom formuleringar om Mammon så envist bitit sig fast i västerlandets traditioner, trots att Kyrkan i alla dess former dukade under för "det svaga köttet" snart nog. 

Historiker har just börjat frilägga den verkliga judiska kristendomen och finner att det är i den i antika källor omskrivna esséerrörelsen allt började. Det tredje stora judiska partiet som intressant nog är det enda Nya Testamentet inte säger ett ord om. Anledningen är förstås att det inte behövdes. Författarna av de tidigaste traditioner som ännu skymtar i texterna är ännu en del av den palestinska rörelsen! 

Denna urkristna rörelse, med början före Jesus historiska liv, är också känd från Dödahavsrullarna som "ebionim", De Fattiga (Jesus lovordar i en bibelpassage rörelsen under deras interna beteckning Ljusets barn). 

Deras ideologi var kanhända världshistoriens första medvetet formulerade kommunism. Medlemmarna levde inte längre via det outvecklade mänskliga egot, enbart för att privatistiskt samla skatter på jorden (lystra Reinfeldt!), utan delade på allt - över hela landet! Det var ett historiskt experiment, en tidig aning om vad mänskligheten måste uppnå för att överleva som art.

Det är denna kristendomens anda den synske Edgar Cayce tycktes se väntade om hörnet när hela världen låg i krig. Det skulle ta tid för kineserna att finslipa sin modell, förklarade han, men från Kina "kom världens hopp"!




Cayce levde således inte för att se Folkrepubliken Kina födas. Men vi har horoskopet. Beskriver då detta kristendomens essens eller ande?

Hade det här varit i bloggens öppningsskede skulle jag klassificerat det som ett i grunden materialistiskt horoskop - Jordelementet dominerar totalt, med både Sol och Måne. En svag Mars i begärets (inte minst trygghetsbegärets) Kräftan och i opposition med den fattiga och världsliga folksjälen i Stenbocken ser också ut som en strikt materialistisk orientering. Var det inte Jesus som sade, "Mitt rike är inte av denna världen"? 

Tyvärr, detta är troligen en av Bibelns förfalskade passager, en efterhandskonstruktion för att inför Rom svära sig fri från det misslyckade judiska upproret Jesus yngre bror Jakob tycks ha anstiftat enligt den judiske historikern Robert Eisenmans ofattbart observanta nästan tvåtusensidiga studie - ett så epokgörande genombrott i förståelsen av den ursprungliga kristendomens politiska dimension att det bara är naturligt att troende kristna religionsforskare med en mun sökt avfärda hans teori.

Inte minst som den heliga kon, ursäkta aposteln, Paulus - enligt Eisenman - var en avfälling som korrumperade rörelsens lärosatser med sin egen svärmiska jesusmysticism. Jesus egna släktingar om några visste att Paulus helt dragit snett i sin hellenistiskt färgade och avpolitiserade version. Det är därför, menar Eisenman Jakobs brev varnar så för faran i den otyglade tungans eldar! Paulus, om man läser breven, är just en sådan otyglad natur! 

Kristendomen idag vet inte ett dyft om - vill inte veta - något om de första årtiondenas uppslitande split mellan Paulus framgångsrika utlandsmission och den inhemska och ursprungliga kristendomen. Framför allt värderar dagens kristna sin privata komfort, sina ägodelar på ett sätt som inte har något gemensamt med det Jesus lärde ut. "Gå bort, jag känner er inte!"

Men var inte esséerrörelsens (kristendomens) grundläggande bud att ta väl hand om varandra? Kinas nationalhoroskop är visserligen materiellt men som Jakobs brev understryker är det ord och konkret handling som gäller. Och konkretismen kommer med astrologins Jordelement. 

Frågan är nu bara vilken "ande" som driver kinesernas strävan efter materiell förbättring. Är det är sådan materialism som Nya Moderaternas födelsehoroskop skildrar med dess privatistiska Jungfruascendent (som typiskt nog också går igen i Fredrik Reinfeldts horoskop)?

Nej! Folkrepubliken Kina grundas en timma då Stenbocken - den stora imperiebyggaren - stiger i öster! Märkligt nog är det just detta tecken jag hittade som det dominanta i ett stickprov på 58 socialdemokratiska politiker. Samma Stenbock gapade helt tomt när jag provade 53 moderata politiker! Det säger en hel del.
Vissa ateistiska doktriner är i harmoni med den gudomliga lagen (kristendomens ande) fastän de inte har mer än jordiska ord för vad de sysslar med!

[Tillägg. Efter att detta skrevs gjordes en uppföljningsstudie med fler politikerhoroskop av typen (s) och (m).]

Andra tror de är kristna men följer i själva verket Djävulens väg, förklädnadens väg som simulerar ljus och "Upplysning" fastän essensen är den motsatta ("Vi är det nya arbetarpartiet"...). 

Till Satans välde hör inte bara Nya Moderaterna och utan exempelvis också sekulär humanism och den biologi som ännu inte förstått att molekulärbiologins upptäckt av den "irreducibla komplexiteten" gör livet till ett mirakel, något som inte kan reduceras till den evolutionistiska myten. 

Svenskarna ligger illa till jämfört med det uppvaknande Kina var med om för 60 år sedan och vars "finjusteringar" nu börjar märkas - via tidningarnas ekonomisidor (DN, SvD). Ingen förstår ett dyft om vad som egentligen pågår, för den som ser världen i termer av pengar är omedveten om de verkliga drivkrafterna bakom mänsklighetens resa. 

Kina är morgondagens världsledare och detta genom moralisk sundhet. Studera bara tiondehuset, Fridsfursten Venus i härskarläge i Vågen. Studera bara niondehuset, där privatistiska Jungfrun verkligen är en sund filosofi om tjänandet eftersom det är Fridsfursten hennes praktiska (materiella) filosofi betjänar! 

Tveklöst är folkets planet Månen i öster och Välmåendets Venus det här horoskopets två viktigaste nycklar. Detta är kristendomens ande. Oj oj, Fredrik Reinfeldt och hans anhang har inte ens börjat förstå vad uppgiften här på jorden består i.

*****

Källor:
  • Sidney D. Kirkpatrick: Edgar Cayce - An American Prophet (Riverhead Books, 2000)
  • Lytle W. Robinson - Is It True What They Say About Edgar Cayce? (Neville Spearman, 1969)
  • Robert Eisenman - The Dead Sea Scrolls and the First Christians (Castle Books, 1996, 2006 - antologi med två viktiga 80-talsessäer och senare föredrag)
  • Robert Eisenman - James the Brother of Jesus (Viking Press, 1996)
  • Robert Eisenman - The New Testament Code (Watkins Publishing, 2006)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är varken vass tänkare eller vass debattör, men jag prövar här en tanke. Funderingen snurrar alltid, när det gäller mondän astrologi, runt vilken tidpunkt som ska användas för en karta. Jämför vårt eget rike. 1521 eller 1974. Det senare talar för sig själv. Tanken ploppade upp - vad hände om vi tar datumet för Macao och Hongkongs övertagande istället för 1949? Jag menar här har vi ett land som visserligen är materiellt - mars i Jungfrun, Jupiter i Stenbocken, instängt (Saturnus i Fiskarnas tolfte hus (Tibet/odemokrati) - men öppet: dubbla agendor, typiskt Tvillingarna. Det intressanta apropå Edgar Cayce är då att det nionde huset hamnar i Skytten. Månen hamnar i Väduren. Jag blir eggad av tanken på det Nya Kinas födelse som 1 juli 1997. Jämför dubbelheten också i en kommunistisk agenda men nästan marknadsekonomi samtidigt... Venus hamnar i Kräftan - en konsumtionsaxel det också. Jag kan ha fel...

Mvh/R.C.

Seaward sa...

Talar vi Kinas öde nu eller Hongkongs öde införlivad med sitt gamla moderland?

Jag ser en avvikelse från ämnet, som var Kinas framtida roll i världen, inte Hongkongs. Kina assimilerade Hongkong till sig precis som det tidigare annekterat Tibet 1959 (som kineserna traditionellt betraktat som en del av sin domän). Kinas horoskop är jordfärgat, inte flyktigt, rotlöst, lättrubbat.

Jag kan bara upprepa att Venus i tionde huset är den viktigaste "stjärnan" och budskapet är inte bara framhävt utan rent. Venus i härskarläge i sin planetära vän Saturnus hus och därtill i astrologins mäktigaste hus!

Vilka gynnas av denna sublima ledstjärna - den ideala harmonin? (Minns DE GAMLA KINESERNA om den "gyllene harmoniska medelvägen" - en Venus-filosofi!)

Jo, Kinas folkmassor - Månen stigande i öster och de strävar mot Venus. Att Stenbocken (stigande i öster) dessutom har en ambition om att bli världshärskare stämmer bara väldigt bra med att mänsklighetens Guldålder (som kommer efter annalkande 2166 år i Vattumannens tecken) kommer att gå i Stenbockens tecken.

Kina är det land, vars vetenskap kommer att skapa den odödliga gudamänniskan - de forskar idag i sambandet mellan akupunktur och människovarelsens elektromagnetiska "skelett" - talar vi om den så kallade andevarelsen?

Kina kommer att se dagen då materia blir ande och motsättningen mellan Eld och Jord hävs - jag tänker på hur Elden trycker på i dharma-husen men landet f.n. har Jordelementet som döljer den "andliga" intentionen i husen 1, 5 och 9.

Mer vidlyftig spekulation än så, klarar jag inte med min ringa hjärna! Men ge Kina ett långt liv och ovanstående karta kommer att "renas".
:-)

Seaward sa...

PS. Om man istället för att rita ett nytt horoskop för varje in- eller utrikes politisk händelse väljer att följa astrologins läror om en varelses livscykler, händer saker. Kina återfick alltså Hongkong från Storbritannien vid midnatt den 1 jul 1997.

Detta rimmar väl med att Kina enligt vedisk astrologi nu genomgick sin femte planetära cykel, styrd av _expansionens_ planet Jupiter.

Av mer akut intresse var den aktuella subcykeln Mars. Denna ligger i Kina-horoskopet just i det expansiva nionde huset ("utlandet") och den blott årslånga Mars-cykeln hade startat bara två veckor innan Hongkongs återlämnande, den 14 juni 1997.

Vid återtagandet av Hongkong från britterna befann sig lämpligt nog Mars i transit genom nionde huset! Redan en nybörjare som jag kan alltså se att nionde är av synnerligt intresse under det här året, och transiten tjänar att precisera en händelse kopplad till utlandet (Storbritannien) med någon månads precision.

Tyvärr kan jag inte säga mer om det vediska dasa-systemet, detaljer och finlir har jag inte förstått än.

Men det är viktigt att notera - att min hypotes om 4e huset som en nations inrikes angelägenheter (se horoskopen om attentatet mot Norge) håller streck även här. För Mars är tillfällig härskare över 4e i Kinas nationalhoroskop!

Anonym sa...

Helt korrekt. En okunnig har spottat på vägen. Reflekterat över en parameter men glömt de övriga 99, typiskt svenskt kommenterande kanske :) Grundiden från min sida var ogenomtänkt och alldeles för impulsiv. Jag backar!

Mvh/R.C.

Seaward sa...

:-) Jag har struntat i världsliga horoskop tidigare, så jag är inte hundra på när man ska använda vad... Jag har åtminstone i ett inlägg skapat en ohelig allians mellan horära och mundana horoskop!

Egentligen funkar allt, för nyckeln till en bra tolkning är att man är väl förtrogen med sina verktyg.

Å andra sidan blir det allt tydligare att den tropiska zodiaken visar fel, så där har det nog handlat om ett västerländskt kollektivt tillstånd av inbillning många hundra år nu... Det kollektiva självbedrägeriets kraft är kanske den mest fascinerande slutsatsen, här på tredje året med den sideriska zodiaken.

Mattias sa...

Jag har funderat i liknande banor om Kina, fast enklare, mer intutivt. Mer baserat på den enkla tesen att saker och ting växlar plats. Kina har genomlidit en längre tid av förljugenhet, diktatur och icke-upplysning. Men kulturen vilar naturligtvis på en väldig bas av andligt kapital. Det bör vara dags för den att åter bära frukt. Det lär bli Kinas tur härnäst, helt enkelt. Och de lär komma att leda oss andra. Västvärldens syn på östasiatisk andlighet är så öppen och fascinerad att vi lär komma att bli mottagliga för mycket av det därifrån kommande. Istället för att gå i klinsch. Åtminstone tycks förutsättningarna finnas för att det kan bli så.

Jag undrar om inte också arabvärlden snart kommer att få se sin breda upplysningstradition återupplivas och bli dominerande? /Mattias

Seaward sa...

Jag är övertygad om att Kina har ett stort historiskt kapital som väntar på att få visa sig. De är själva medvetna om att de varit nere i en vågdal under en lång tid. Om den "arabiska våren" och huruvida den kommer att reaktivera islams glansdagar (matematik, konst) återstår att se.

Trenden i England, astrologins säte i väst, är just nu att återvända till den hellenistiska (alexandrinska) versionen, och jag tror de beprövade vishetstraditionerna kommer att återkomma i det postkapitalistiska samhället. Maskinerna gör allt mer av våra jobb och människor måste syssla med något.

Vattumannens tidsålder (känns den inte i luften i dessa tider!!??) blir en tid för människan att bilda sig - om hon vill. Förkovra sig i precis allt det Svenskt Näringsliv nyligen ansåg var "olönsamt".

Utopier? Den som lever om och om igen får se...

Mattias sa...

Haha, just det ja... Det gäller att ha rätt tidsperspektiv på sina förväntningar. /Mattias