Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 juni 2011

En falsk fan

-Jag måste kunna titta alla undersköterskor, busschaufförer och metallarbetare i ögonen när jag sagt att det ska löna sig bättre att arbeta, säger Reinfeldt. (SvD)

"Löna sig bättre att arbeta"? Notera förrädiskheten. Håkan Juholt har redan pudlat för sina halva meningar. Reinfeldt å sin sida, sväljer högst medvetet hälften av det han egentligen säger. Det skulle se väldigt fult ut om han gav hela bilden. 

Som vanligt spelar han här ut sitt hjärnspöke om "det sovande folket". Det han egentligen säger är att det ska löna sig bättre att arbeta jämfört med myten om den soffliggande bidragstagarsvensken! 

Han tittar sina undersköterskor i ögonen och ber dem blåögt köpa en politik som bygger på att han först svartmålat en annan grupp i samhället. Men vänta lite! Var det inte exakt den metoden Adolf Hitler använde en gång? Då var det judar som parasiterade på den ariska folkkroppen.

Vilken djävul den här mannen är! Det är många år sedan han tappade sikte på verkligheten. Bloggen har många gånger visat hur illa det kan bli med Reinfeldts horoskoptyp. Han uppfyller med råge kriterierna för en psykopat. Minns bara tidningsrubriken dagarna innan valet 2010:



Vad säger det om en människa?

Vem minns inte Tilda Swintons oförglömligt korrupta karaktär som helt tappar greppet i "Michael Clayton" (George Clooney i en av sina bästa roller). Där övar hon frenetiskt sitt tal framför sovrumsspegeln för att fullborda det lögnaktiga framförandet som talesperson (filmens Sofie Arkelsten). Mission: att mörka de negativa effekterna på människor av ett nattsvart storföretags produkter...

Skrämmande att inte Reinfeldt har bättre koll på sin show än att läcka den här typen av information dagarna innan valet. Det finns faktiskt många som läst sin Sherlock Holmes i barndomen och vet hur man återskapar fantombilder ur ledtrådar.

Se också den kinesiska karaktärsmetodens troliga dödsdom över Fredrik Reinfeldts Regering höstkvartalet 2011.

RenSvält är den svenska huvudaktör som förärats flest djuplodande astrologiska analyser på bloggen. Alla fakta ligger på bordet för den som vill förstå det patologiska svaghetsföraktets innersta natur. Antikens psykologi skär så djupt in i själen att det krävs mod att spegla sig nu, när Sanningen åter verkar i landet.

Den mannen borde skämmas för att se en sjuksköterska i ögonen, yrkeskåren som arbetar med samma sjuka människor Reinfeldt driver ut på gator och torg för att hitta ett jobb långt innan de blivit återställda. En falsk fan.


Bonusspaning

För att bjuda lite mer än retorik, en fascinerande "evighetsloop" i Reinfeldts horoskop som jag inte diskuterat tidigare. Jag upptäckte den faktiskt först nu.

Solen i Kräftan disponeras av Månen i Vågen som disponeras av Venus i Lejonet (i 12e huset för förluster) .... som disponeras av Solen i Kräftan. Och så är rundgången etablerad.

Nyckeln är förstås pengarnas planet i överdådsälskande Lejonet men i det världsliga fiaskots tolfte hus. Reinfeldt är till själ (Månen) och hjärta (Solen) fullständigt i pengaplanetens våld, och särskilt då tanken på att behöva punga ut med pengar, att offra dem (12e huset = offer)! Någon har redan fattat galoppen, märker jag (telepatiskt)! [1]

På andra vägar har jag tidigare kommit fram till att Reinfeldt är livrädd för de misslyckade, de svaga, och förmodligen gasat ihjäl dem direkt om det varit en annan tid.

En samling på 5100 horoskop låter som en hel del, men när man söker efter mönster med flera kriterier visar det sig snart ett alldeles för magert underlag för att hitta trender. Det här triangeldramat gav i alla fall 12 träffar utöver Reinfeldt själv

  • Asia Carrera - porrskådespelerska, uppväxt i fordrande, karriäristiskt hem, "räddad av sexindustrin" - den vägen kanske Reinfeldt borde ha gått!
  • George Klein - ateistisk biolog, immunolog - ja, Reinfeldt söker isolera samhällets ohyra och hålla dem avskärmade i bisarra Fas III-läger, långt från Täby kommun och folket som köper sina bostäder.
  • Inger Sandberg - författare
  • anonym - neurotisk äldre kvinna, inga närmare uppgifter
  • Mattias Gardell - religionshistoriker med politiska förtecken
  • Mikis Theodorakis - musiker
  • Oskar Linnros - musiker, föredetting till Veronica Maggio (just en merit att nämnas i medierna som exet - har sett det flera gånger)
  • Paul Anka - musiker/sångare - skandaläktenskapet med skogstokiga Anna Anka (just en snygg merit!)
  • Per 'Plura' Jonsson - musiker, kokainsnortaren och hedonisten (just en snygg merit!)
  • Rosanna Arquette - skådespelerska, sålde sig billigt genom för mycket guppande bröst i för många filmer och förbittrade sig sedan på att ingen ville ha 40-åringar i Hollywood
  • Tina Nordström - tv-kocken Mat-Tina, en äkta kapitalist och girigbuk, enligt vad jag lyckats läsa av hennes själs inre rörelser via rörlig bild
  • Will Ferrell - makalöst rik på att spela byfåne, Sverige-vän. Hans repertoar innehåller Reinfeldts hämmade och nedslagna roll - men för komisk effekt!
Som man kunde misstänka av en kombination som egentligen är av det konstnärliga slaget (Venus) var det inte någon dårarnas parad. Men då ska påminnas om att bara cirka 1200 av horoskopen har tidpunkt och av denna grupp var det bara Reinfeldt som hade Venus (pengar, konst) i det tolfte huset för potentiell paranoia över utgifter.

Flertalet i den här träfflistan förefaller utmärkt trevliga människor. Och Reinfeldt är naturligtvis bara i sitt undermedvetna den bödel som stora grupper av svenskarna kommit att förstå att han är. Eller var - i ett tidigare liv.

Inte för inte liknar horoskopet Mussolinis - Sol-Kräftan som hatade svaghet. Förklaring? Kräftan är sårbarhetens tecken. Tänk så banala vi människor är ibland, och vilka konsekvenser det kan få för andra när vi inte kan erkänna hur vi är funtade före vi diktar ihop en omogen mytologi om närande och tärande.

*****

Anmärkning. Inläggets allusioner till Nazityskland är inte helt tagna ur luften. I bland annat det här inlägget studerade jag astrologiska paralleller till män över vilka historiens dom varit hård. Det kan noteras att Knut Hamsun delar Reinfeldts sol- och måntecken.

_____

1. Skrivet dagen innan chocknyheten att Reinfeldt/Borg ljög sig blåa fast i själva verket fullt på det klara om sjukvårdsreformens problem, slås jag nu av hur märkliga de här tankarna ser ut - "telepati"! Så märkligt rätt i tiden med tanke på att GP:s bomb väntade svenskarna bara ett halvt dygn senare.

AB skrev kort därpå en ledare om saken. Det här inläggets, "Vad säger det om en människa?" blev då till "Vad är det för en människa som gör på det viset?" :-)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det här blev helt tokigt, varför är du så arg? På vad egentligen är du arg? Din artikel saknar fakta och verklighetsanknytning!

Löna sig bättre att arbeta="vi vill inte att du ska jobba svart för då minskar våra medel att bygga ett fungerande sverige, genom jobbskatteavdraget kommer fler människor i arbete och det ökar också intäkterna till stadskassan." Vad är det som är så fult i resten av det som han tänker om jag får fråga? (för det skriver du ju inte, bara påståenden) När du sedan börjar spekulera och göra kopplingar till nazi-tyskland helt utan något på fötterna så undrar jag om det inte börjar likna vad som brukar rubriceras som förtal?

Vad regeringen nu gör är att se till att Sverige ska bli ett fungerande land genom att bygga en stabil grund genom goda statsfinanser. Jag kan fortfarande inte förstå varför någon vill rösta på ett parti som vill göra allting på "det sättet som vi en gång kom på" (socialdemokraterna). De lovar allt till alla (vilket de omöjligen kan ha täckning för i budgeten). När man inte har råd att ge alla allt och måste städa upp efter tidigare regeringar blir det som med försäkringskassan och utförsäkringsfallen. Om det ska bli någon förändring och man ska kunna filtrera bort de människor som inte ska ha stöd behöver man ta i lite när man ändrar reglerna. Självklart tror (ett ord som jag inte gillar men man ibland måste använda) jag inte att regeringen tyckte det var toppen när de första verkningarna av beslutet kom ut, att det tog lite för hårt. Men de jobbar ju på det, bättre det än att sitta passiv och inte ändra på något.


Så nu har jag sagt mitt!

Seaward sa...

Merparten av din kommentar kan sammanfattas som högerns generiska världsbild.

Inlägget självt är, vilket sägs direkt efter första akten, är "retoriskt" och utgör en del av bloggens cirka 8000 sidor långa och fortgående studie av temperament och attityder enligt den astrologiska modellen - bejakad av inte helt oävna tänkare som Platon, Plotinus, Johannes Kepler. Ja t.o.m. av högre rangens tekniker i vår tid, flygingenjören Arthur M. Young eller varför inte (men med vissa reservationer) MIT-matematikern David Berlinski.

Den verkliga frågan ligger annorstädes än du tror, den verkliga striden står - nu som i den mytologiserande antiken - mellan satanismen, med vilket alltid har menats egenintresset på dess alla magnituder, och altruismen, Platons Det Goda. Idealstaten kommer alltid att ligga de socialdemokratiska värderingarna närmare än marknadsideologin som baserar sig på egoismen i alla dess magnituder

Trehundra väl valda sidor från den här bloggen skulle kunna börja ge en antydan om det filosofiska perspektiv som höjer sig högt över den politiska horisonten, vilken i sin tur går långt över den marknadens tomma språkrör - till vilka jag sorterar landets nuvarande statsminister. Platons svårförverkligade "men inte omöjliga" idealstat igen.

Bristen på bildning och en vettig förförståelse i Sverige blev nästan landets undergång, men folk har vaknat, det tycks dra ihop sig till regeringskris och omval i höst. Så jag misströstar alls inte. Ilskan du detekterar är ett stilgrepp.

Sammanfattningsvis: du uppfattade inte diskursen, att dess språkspel drevs från annan utgångspunkt än den politiska. Dess hemmahörighet var den yttersta frågan om Det Goda och dess eventuella frånvaro i höga kretsar.

PS. Du läste texten så pass ytligt att du inte registrerade brasklappen ang. naziallusionerna inklusive länken till ett av flera inlägg som laborerar med tanken på reinkarnationens fakticitet och frågar sig vart tyskarna vid liv under Andra världskriget sedan tog vägen. Uppslaget är psykiatern Ian Stevensons upptäckt att barn med tidigare liv-minnen tycks återvända till nya kroppar mindre än tjugo år efter sin föregående död.

Min misstanke utifrån Stevensons mer än 30 år långa forskning av barn med exceptionella minnen är att Sverige i dag är till brädden fyllt av återfödda individer från Nazityskland, givet ländernas historiska band. Det skulle förklara varför grumliga attityder åter är i svang i landet, tydligt skönjbara inte bara hos Nya Moderaterna utan även de närbesläktade Sverigedemokraterna. Därav käbblet mellan dem - de är som två trätande syskon.

Mer om reinkarnationsstoffet på andra ställen på bloggen.

Anonym sa...

Moderat finanspolitik:

http://www.alliansfrittsverige.nu/2011/05/finanspolitiska-radet-klar-av-anders.html

Anonym sa...

Det är alldeles sant att jag inte läste hela din utläggning när det kommer till horoskop och platonskt tänkande eller vad du pratar om. Det är för mig helt oförståeligt och bedömmer att det kommer att fortsätta att vara så varför jag inte bemödar mig supermycket. Kanske kan du sia och förstå saker långt framåt i tiden? Jag undrar med vilken säkerhet och när ska det någonsin bli konkret för oss vanliga människor? Om regeringens arbete baserades på det du skrivit här skulle vanliga människor (hoho, kanske sjuksköterskan, eller busschauffören?), dvs de som inte är mattesnille på MIT m.fl., bli galna på vad du ville.

Jag tycker detta är en intressant grej att studera:

"Min misstanke utifrån Stevensons mer än 30 år långa forskning av barn med exceptionella minnen är att Sverige i dag är till brädden fyllt av återfödda individer från Nazityskland, givet ländernas historiska band".

Har du tänkt på vad du påstår, att du kan dra en bättre slutsats än någon som har forskat i 30 år på det? Jag har då aldrig stött på statistiskt material som beter sig på detta viset heller. Låt mig bryta ner det som du säger i förståbara delar: givet en grupp barn med exceptionellt minne (kan det vara t.ex. 98 percentilen eller så som avses, dvs de 2 procent som presterar bäst i urvalsgruppen?) det är redan där ett ganska liten mängd data ur en datamängd som utgör hela sveriges befolkning. Så om sverige, enligt din misstanke (dags att ha några bevis och inte bara påståenden) är överfyllt av exceptionellt begåvade barn just nu så skulle det det alltså innebära att vi har en stor mängd återfödda nazityskar i sverige. Detta pågrund av historiska band, hur hade det blivit om vi inte haft det skulle så inte vara fallet då? Kan du vara god att ge en förklaring som är mer än ord på detta, jag vill gärna se den statistiska beräkningen som ligger till grund för din misstanke!

Varför kommenterar du inte utförsäkringen?

Seaward sa...

Problemet med det bloggen kallat den svenska ingenjörsmentaliteten, förkärleken för kvantifiering, är att den konstnärliga sidan förtvinar.

Det förvånar lite att du återkommer med kommentar efter att bomben om Borg & Reinfeldts lögner om sjukvårdsförsäkringen nu är ute i det fria ("en falsk fan" ter sig närmast som profetiska ord), samtidigt som Svenskt Näringslivs hackande på konstnärliga och humanistiska yrken "backfired" så det står härliga till (se mer aktuella inlägg om den saken).

Ditt räknande på Stevensons exceptionella barn är en övning i fåfänglighet eftersom hans metod inte motsvarar dina resonemang. Du tycks heller inte förstå skrivkonstens många ansikten. Bloggens inlägg kan ofta bäst jämföras med impressionismen. Vill du ha artiklar som enbart engagerar sig i kvantitativa aspekter är du på helt fel blogg (även torrt redovisande material samlas under Temastudier i höger spalt).

Astrologin ansågs visserligen vara en praktisk vetenskap (techné) i antiken, men inte i vetenskapens moderna definition. Allt detta går jag dock igenom på diverse översiktssidor.

Du har alltså inte bara hoppat över innehållet i inlägget utan fortsätter även att halkat fel vad gäller genrebestämningen av en text du knappt ens har satt dig in i.