Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 8 maj 2011

Reinfeldt - grimaserna & maktens arrogans


Minspelet hos maktens förtrytsamma arrogans:
"Jaså, så det säger du..."
(Bild: AB 110505)

En nästan perfekt ledare i AB av Katrine Kielos som påminner om att politik i grunden är en fråga om vilken Berättelse om Människan man formulerat för sig själv, eller, i brist på eget tänkande, skrivit under på. 

Korrekt efterlyser hon högerledaren Reinfeldts kontakt med sin inre apa - sinnebilden för naturen i dess kärleksfulla aspekt. Tanken är väl apornas vänslande och pysslande om varandra. (Låt oss stanna vid det eftersom bilden av apor som plockar loppor på varandra inte är vattentät för argumentet.)

I Reinfeldts föreställningsvärld finns bara naturens negativa och destruktiva mönster, menar Kielos (precis som den här bloggen länge påpekat). Hennes naturliknelse med att halvsvältande skulle Lejon jagar bättre, dvs. skriva vassare jobbansökningar, funkar just för att den visar orimligheten i Reinfeldts  Berättelse om människan.

Aldrig påminns man väl bättre om "Det sovande folket", Reinfeldts hånfulla von Oben-teser, hans "Mein Kampf", där han uttryckligen ville minimera samhällets åtaganden om människor utanför Marknadens pariserhjul till ett minimum. De som befinner sig högst i det här ekorrhjulet har inget att göra med dem som sitter i lägsta korgen.

Svältgränsen räcker åt dem, så tänkte han, och i en befolkning finns naturligtvis en så stor procentsats outvecklade egoister att misstänkliggöranden av arbetslösa, överviktiga och andra iögonenfallande grupperingar, tacksamt tas emot av den inre mobbare som bor i alla människors psyken, mer eller mindre.

Reinfeldts världsbild är en studie i självförljugenhet och Kielos generaliserar och mildrar väl en berättelse som redan framtonat om den man - mannen utan inre apa - som den här bloggen noga kartlagt de psykologiska mekanismerna hos genom astrologin. 

Ja, helt klart lider Reinfeldt av extrem Rädsla och det är naturligt att hans berättelse om Människan blir nattsvart och föraktfull. Han påminner om reformatorn Jean Calvin som i menade att människor med påfallande brist på materiell framgång indikerade att Gud inte utvalt dem. 

Deras kommande fördömelse kastade alltså en skugga bakåt i tiden, in i detta, deras enda och ömkliga jordeliv. Implikationen av denne lutherske reformators tankar är rent Antikristliga eller sataniska!

Stämmer Calvins tanke, var lämnar det då Reinfeldt? 

Hans hela politik går ut på att tydliggöra det segregerade samhället med dess underklass av fördömda. I hans värld finns mycket små möjligheter tillbaka för dem som dumpats i strykklassen i FAS III, Reinfeldts motsvarighet till massgravar varhelst brutaliserade ledare genom historien gripit makten, tack vare en obildad och bigott populas.

Reinfeldts arbetsmarknadsminister Hillevi Engström bläddrar i statistiken och fyrar i AB av floskelartade formuleringar om att "vänsterns" fortbildningsideal inte satt några positiva avtryck i hennes nationalekonomiska underlag. 

Här hörs ännu ett monsters berättelse om Människan - att människan inget är att investera i, att bara siffror - pengar - är av intresse. Åtminstone för de fähundar som är Moderaterna, dessa Mammons och egoismens hårdast bojade slavar.

Den otyglade Rovkapitalismen och
dess tyglade lakej Nya Moderaterna,
en Berättelse om indoktrinering
och oförmåga till Sann Tanke

*****

För en överblick av de astrologiska analyserna av Sveriges tonsättande man - eller kanske bara den bortträngda apans efterbörd - listar jag här samtliga inlägg i den ordning de ursprungligen skrevs.

F.o.m. nu är detta referenssidan som svarar till etiketten "Fredrik Reinfeldt", en olycka svenskarna dragit på sig som svar på landets grundläggande lågmält materialistiska egoism. 

Sådana olater är det en regerings uppdrag att rensa bort ur folkkroppen genom bildning - upplysning - och inte genom den dubbelt föraktfulla strategin att köra ut de fattiga ännu längre i kylan och samtidigt köpa röster från dem som redan har (jobbskatteavdragen). Det senare bara för att säkra sin egen ledarposition och förmå väljarbasen att falla in i mobbningen mot dem som haft otur i livets lotteri. 

Reinfeldt skapar grunderna till ett kommande inbördeskrig i Sverige. Medellösa som går till angrepp mot de bemedlades muromgärdade boende. Borgaren förstår inte hur generande korttänkt hans val av Reinfeldts Berättelse om den onda och själviska människan är. Berättelsen skapar nämligen mångfalt mer ondska inom dem med stor kapacitet att förverkliga Reinfeldts calvinistiska perspektiv om det rovtandade djurets gudagivna rätt att skapa sig sin individuella lycka.

*****




HÄR SAMLAR JAG I KRONOLOGISK FÖLJD (ÄLDST ÖVERST) DE MÅNGA ARTIKLAR SOM SAMLATS OM DENNA SVENSKA LEDARES SÄLLSYNT PROBLEMATISKA HOROSKOP.

Den 30 juni 2011 rämnade allt med Göteborgs-Postens avslöjande att Reinfeldt mörkat spelet runt sjukvårdsförsäkringen och sedan grimaserat och spelat beklagande.

Märkligt nog föregicks nyheten med bara timmar av min hittills fränaste rubricering, "En falsk fan". Jag menar att vi intuitivt vet vad som ligger på tur i Världssjälen!
  1. Arbetarhataren & socialdarwinisten Reinfeldt
  2. Fredrik Reinfeldts karma (fristående uppföljning)
  3. Reinfeldt - bara ännu en värderelativist
  4. Kopplingen Tiger Woods & Fredrik Reinfeldt
  5. USA har rätt om paret Reinfeldt
  6. Reinfeldt - nu även kvinnohatare
  7. Instinkter måste tuktas - Reinfeldt med
  8. Reinfeldts tvivel och städpatruller
  9. Moderaternas underlåtenhetssynder
  10. Lena Mellin & Fredrik Reinfeldt, fruktan sitter mellan benen
  11. Adolf Eichmann & dagens svenska borgare
  12. Eichmann & Reinfeldt - fler kopplingar (fristående uppföljare)
  13. Juholts patos, Reinfeldts kladdigt kalla hand
  14. Fursteslickaren (inkl. analys av Reinfeldts nionde hus för samvete/filosofi)
  15. En falsk fan - vad Reinfeldt inte sade i sin utsaga
  16. Mörke Reinfeldt i offerhusets våld - en sammanfattning av svaga horoskoppunkter
  17. Reinfeldt & husfriden (Littorin-mörkningen) - behöver inte förtydligas 
  18. Buffett den store, Reinfeldt den ringe - ibland kan kontrasterandet av två betydande personer lyfta fram olikheterna i synsätt...
  19. Reinfeldt: dessa ständiga lögner!
    -Så det var inte världens finanskris som stoppade femte jobbskatteavdraget (ett led i kampanjen att skapa djupa klassklyftor i landet och göda egoismen hos dem som finner sig stå på vinnarens sida - för ögonblicket). I själva verket berodde det på Reinfeldts misslyckade flirt med Miljöpartiet...
  20. Reinfeldt & den rasbiologiska juristen
    Om hur självgodhet kan skada empatin...
  21. Reinfeldt ingen Dag Hammarskjöld
    Två på ytan oerhört snarlika horoskop men som viker av åt helt olika håll...
  22. Högerns ohjälpliga lögn och dikt
    Två Fredrikar jämförda
  23. Hur allvarlig är Reinfeldts rundgång i planeten?
    En jämförelse av ett "astrologiskt komplex" hos 15 individer
  24. Gift några år med makten för pengar
    En tolkning som använder den kanske mest komplexa indiska metoden som tar hänsyn till planeternas "verksamma natur".
  25. Varför svenskarna inte hör trots öron
    Nationalhoroskopet jämfört med Håkan Juholts och Fredrik Reinfeldts
  26. Så här möter Reinfeldt sitt bittra slut
    En granskning av fjärde huset som "frågans slut".
  27. Om Fredrik Reinfeldts extrema själviskhet
    Resonemang utifrån ett antikt citat
  28. Kredit & debet i astrologin
    En ny graverande obalans i Reinfeldts horoskop (och räkenskaper?) funnen
  29. När livet imiterar konsten
    I en ögonblicksbild upprepar Reinfeldt en mardrömsscen av någon som fingrar och griper för att roffa åt sig ytterligare lite mer på bekostnad av andra
  30. Vi tar det igen: lögnaren Reinfeldt
    En diskussion om hur lögn kan visa sig i ett horoskop
  31. Fredrik Reinfeldts och vapenskandalen
    En jämförelse mellan Reinfeldts horoskop och den 6/3 2012, dagen då Saudiskandalen briserade 
  32. Reinfeldt i Caligulas fotspår
    Intressanta paralleller mellan två inte helt demokratiska politikerhoroskop
  33. Oakland-morden & statsministern
    En andra granskning av problemet när Saturnus angriper tredje mentalitetshuset, nu via en parallell med horoskopet för ett massmord
  34. Reinfeldt rakt ur Dödsriket
    Ett nytt grepp - en strikt genomförd analys av tre besvärliga hus enligt den hellenistiska astrologin. Resultatet blir besynnerligt likt det som den indiska metoden antyder... 
  35. Att inte vilja se mönstret
  36. Rökridåer in i det sista (Reinfeldt & Algol/Satans huvud)  
  37. Den goda Kate Winslet och den onde Reinfeldt (om bland annat tolfte huset som platsen där man säljer sig till Djävulen)
  38. Särintresset Reinfeldt - en Palme-imitation?
    När Reinfeldt utmanade Sveriges ekonomiska- och militära intressen.. 
  39. The Stockholm Riots and the Accountability of the Head of State
  40. Är Reinfeldts ledarskap en naturkatastrof?
    I samband med förortsupploppen runt Reinfeldts moderata Stockholm inträffade en jordbävning i Ryssland vars horoskop påminde om att upploppen kom i en tid som påminner mycket om Reinfeldts delsekarta! Naturen själv instruerar den som vill se!
  41. John F. Kennedy, fascismdyrkan ...och Reinfeldt
  42. Rasism & det diskriminerande psyket
    En enkel jämförelse mellan Marine Le Pens och Reinfeldts tydligt diskriminerande kartor
  43. Reinfeldts hånflin & aktiv illvilja
    Ett flertal inlägg har föregått detta från oktober 2013 utan att noteras i den växande listan. För bloggaren straffade statsministern ut sig totalt genom arrogant rollspel i en tv-debatt och inlägget anknyter således direkt ill den här översiktssidans rubrik.
  44. Varför Reinfeldt aldrig skulle fungera i en god värld
    Ännu en sammanfattning och helhetsbild av en köpt människas horoskop
  45. Skulle Alenius fixa stridshingsten bättre ballar?
    Här, i november 2013, slutade bloggen helt ta "landsfadern" på allvar och inkluderar ett rent satiriskt inlägg i listan av reflektioner över mannens politik i skenet av ett synnerligen begränsat och i delar rent illvilligt horoskop.
  46. Fredrik Reinfeldt & mörk Saturnus
    Oaktat ovannämnda förlust av all tilltro till Manipulatören en seriös analys av en fördold men viktig planet
  47. Den falska statsministern
    Ett uttalande från Reinfeldt påminner om den falska instrumentaliseringen som så tydligt tecknas av hans krigiskt söndrande Mars i diskrimieringens tecken Jungfrun i öster
  48. Reinfeldts inre demoner gör livet till ett helvete för andra - en effektiv och kort granskning av hur vissa nyckelhus styr och vanställer Reinfeldts perspektiv på tillvaron
  49. Reinfeldt & sport - mycket djur och ingen mänsklighet
    Ett mycket intressant uttalande från Reinfeldt ger upphov till en snabb uppföljning av föregående studie, men nu med fokus på den onda daimonens tempel (12e huset).
  50. Stridshingsten Reinfeldt och Borg = förbjuden kärlek
    Apropå Reinfeldts brutala överkörning av Borgs försvar av 300 kr sänkning av studiebidraget under Allliansens moraliska sammanbrott senvintern 2014
  51. Två månar i Vågen prövade
    Den radikala vänsterskribenten Fredrik Virtanen och Fredrik Reinfeldt har båda Månen i Vågen, men med helt underliggande bevekelsegrunder
  52. Tre självmord i Kräftans tecken
  53. Reinfeldts skrämseltaktik inför valet 2014 
  54. Stefan Löfven: Reinfeldts ett historiskt lågvattenmärke
    En liten studie i vad onådiga planettransiter kan driva en människa till
  55. Ovärdigt, Reinfeldt
    Apropå statsministers angrepp på opponenten Löfven i valets slutspurt
  56. Reinfeldt, sinnebild för en patologi
    Vari politikern själv tillstår sig vara ett offer för instinkten
     
  57. Stridshingsten som vädrade pengar utomlands
    En liten gissning om Reinfeldts omstart efter valförlusten 2014 
    Utöver dessa även en del kommentarer i inlägg för främst andra moderata politiker eftersom Reinfeldt och t.ex. Anders Borg delar vissa elementära strukturer mellan sina horoskop.

    För en djup förståelse av Reinfeldts mentala nisch rekommenderas dock bloggen i dess helhet, en serie observationer av typiska mänskliga delperspektiv på Människans egentliga storhet. 

    I dagsläget cirka 5.000 sidor skrivna under 2½ arbetslösa år, max två timmar per dag vikta åt bloggande - ni minns väl frågan om man i Reinfeldt-Sverige ens hade rätt att uttrycka sig via blogg under en arbetslöshet? Värdefulla minuter som skulle ägnas åt att kämpa sig in på en arbetsmarknad som är designad för att hålla många människor utanför förspilldes!

    När man tittar tillbaka på gårdagens ämnen tror man knappt det är sant hur orealistiskt och perspektivlöst det var vid tiden. Som om inte arbetsplatser har sin beskärda del av ren tomluft under loppet av en arbetsdag hur mycket arbetsgivarna än hatar t.o.m. fem minuters andningspaus!

    5 kommentarer:

    Anonym sa...

    Du har inte Reinfeldts horoskop uppritat här...

    Seaward sa...

    Det beror på att sidan bara samlar ett antal inlägg där varianter på horoskopet kan beskådas.

    Historien börjar - förstås - med det äldsta inlägget där jag spårade socialdarwinistiska underströmmar i Reinfeldts utblick.

    Anonym sa...

    Intervju med Reinfeldt från 1993 på SVT om sin bok "Det sovande folket", där han visar sitt rätta ansikte:

    http://www.youtube.com/watch?v=0zFiNNeKkOA


    Reinfeldt avslöjar sina egentliga tankar om massinvandringen:

    http://www.youtube.com/watch?v=PdvHz4camx8

    Anonym sa...

    Vet du skrev i någon blogpost om hur hans mamma berättat att han lekte med krigsgubbar när han var liten osv. Som jag har förstått det verkar han haft ett väldigt märkligt familjeförhållande. Hans mamma var en ivrig anhängare av att kvinnor skulle ta minst lika mycket plats i näringslivet som män http://www.svd.se/reinfeldts-mamma-ryter-till-skams-alla-valberedningar. Detta har har ju sonen erfarenhet av också:
    "Mest känd är hon kanske för att tillsammans med sin dåvarande man ha fostrat Sveriges statsminister. Hon var banbrytande redan på 60-talet när hon gick från sekreterarrollen och läste in en fil kand i psykologi och sociologi parallellt med att vara trebarnsmor. Sedan dess har hon varit vd.

    – Man ska kunna vara förälder och göra karriär samtidigt och därför engagerar jag mig fortfarande i frågan. Det är ingen jämställdhetsfråga utan i första hand en kompetensfråga, säger Birgitta Reinfeldt till SvD Näringsliv"

    "Så statsminister Fredrik Reinfeldt fick tidigt lära sig vad jämställdhet går ut på?

    – Ja, vi hade tidigt många rundabordssamtal med barnen om hur hushållssysslorna skulle fördelas. Det var viktigt att vi skulle serva varandra, inte bara jag som mamma. De såg ju en mamma som pluggade vidare och jobbade. Jag har alltid pratat om att kvinnor och män ska tjäna lika mycket pengar."

    Hans pappa har uttalat sig helt emot sonens sonens invandringspolitik https://www.youtube.com/watch?v=5FbyI6nYDII Reinfeldts speciella sätt sätt att krossa välfärdssystemet genom mass(arbetskrafts)invandring kommenteras också av Suhonnen i inslaget som i och för sig kan tyckas komma från en tendensiös källa ("SD-propaganda"). Men mig veterligen har jag inte hört hans far uttala sig om invandringen någon annanstans och lika mycket och intervjun verkar rätt välkänd bland bloggare osv på nätet.

    Verkar ju typiskt en Kräfta att ta med sig sin egen familjeproblematik senare in i livet och dessutom göra karriär på den (Solen i elte ideal och förmögenhet via karriärhuset)

    Seaward sa...

    Astrologiskt tror jag mer på att jämföra Måne och Sol för att se om "livslinjen" för individen mot nya klarheter. En kaputt Sol men stark Måne kan leda till att individen stannar kvar i "modershägnet" hela sitt liv och inte utvecklar en enda tanke som sträcker sig över familjehemmets värderingar. På kartan här ovan, ser man en Måne i rationell Luft i 2a huset för egna plånboken. Sonen Fredrik har som du säger inte lyckats lyfta sig nämnvärd över barndomshemmets överdrivna orientering mot ekonomiska spörsmål, tvärtom ser man att sonen Fredrik tycks regrediera jämfört med moderns intressanta fortbildning.

    Visserligen sade Stridshingsten någon i intervju att hade det inte blivit politik hade han kunnat tänka sig ämnet psykologi. Se där, håller i mammas kjolar hela vägen, ett personligt universum som inte vågat ta ett äventyrligt steg bortom den trygga hemmiljön. 11e idealhuset ger barndomshemmets Kräfta som målsättning vilket är en självmotsägelse. Ett ideal ska vara något ännu inte uppfyllt som man strävar mot. Som jag sade: regression, Fredrik vill bara hem och tillbaka in i moderlivet med en sådan solplacering. Därav hans ökända varning till andra nymoderater: "visioner är farligt". Denna ledare var en katastrof för Sverige som jag skrev under de år alla dessa inlägg formulerades. Varje gång man återvänder till kartan ser man allt tydligare att det som skissas inte är optimalt statsministermaterial, men desto mer lämpat för ett jobb på McDonalds (dit han skickade sonen att göra ett halvt hundår)