Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 december 2011

När livet imiterar konsten!

När det visar sig att Fredrik Reinfeldt "lajv" poserar just som i de värsta mardrömmar om en kall och egoistiskt politik vars undertoner inte hörts i Europa sedan nazismen gjorde skillnad på produktivt folk och "undermänniskor", då finns det inte mer att säga. Sjukdomen har tagit över livet självt.

Propagandaminister Schlingmann har säkert instruerat Reinfeldt att likt en cancertumör (han är född i stjärntecknet Cancer !!!) tränga ut i varje negativt omdöme som fällts om honom genom att i sin egen person ge gestalt åt det. På så sätt tar man udden av satiren. Katolska kyrkan hade så kallade "syndaätare" - människor som identifierade sig med synden och så friköpte den fördömde.

Se själv nedanstående collage tillverkat för strax ett år sedan, för blogginlägget "I natt jag drömde..." och jämför med Reinfeldts kroppsspråk i någon pladderprogram på tv för "det sovande folket" (Reinfeldts egna ord).



Men Reinfeldt är inte en genuin syndaätare, inget helgon. Han är en ful egoist som gör underhållning av den ekonomiska kris som ställde så många svenskar inför ett helvete. Han och Borg mådde prima under den tiden, sade han! 

Läs Katrin Kielos förstummade reaktion på en korkad mun som försäger sig i samma sekund han slappnar av i tv-värden, den kongeniale Hellenius sällskap. Inte undra på att Schlingmann numera skriver vartenda ord åt den här kallblodade ormen - så fort han ska köra spontant, hör man vilken obehaglig människa det är!

Men svenskarna älskar uppenbarligen sin bakvända Robin Hood - mannen som stjäl från de utsatta och ger till medelklassen för att köpa en mandatperiod till! ("Jag och Borg hade det bra") 

Vad gör det Sveriges folk till? Lägre än så här kommer inte ett folk med mindre än det går man ur huse i medborgargarden och börjar slakta alla de anser för underlägsna. Sedan, när denna totalt pöblifierade befolkning rensat upp i det "värsta träsket", så kommer den här sorten att börja ge sig på varandra. För någon måste tryckas ner för att skitstövlar ska känna att de har det lite bättre. (Sådan är Lex Rensveldt!) 

När sjukdomar som Reinfeldt sprider blivit till en folksjukdom, gå går landet fullständigt under. Jämför Nazityskland då och Sverige idag. Det är inte mycket som skiljer.

Intressantare än Kielos skruvade intryck av studiopubliken som "förskräckt skrattade" åt en Reinfeldt som gjorde sig lustig på de arbetslösas bekostnad (den inbjudna stockholmspubliken skrattade hjärtligt åt skämtet!), är vad som händer när Reinfeldt avslutat sitt skämtande om kaffemaskinen inne på  Rosenbad. Det är tacksamt med materialet på nätet, för det kan studeras ingående:



Ser ni inte att clownen gråter invärtes? Här är den sårbara mannen som så lätt blev infekterad av inhumana värderingar i sin ungdom. Här är det sårbara vattentecknet Kräftan som var mogen för en detox redan för minst femton år sedan.

Som jag sagt: i vissa kombinationer med andra tecken och planeter, är Kräftans tecken livsfarlig i maktposition. De är inte intellektsdrivna utan drivs av instinkt! Deras liv, när man synar det i fogarna, handlar bara om kaffemaskiner och hur de ska säkra nästa mål mat eller miljon åt sig själva och sin klan (maffiamentalitet)...

Från den primitiva nivån går det inte att tänka ut en rättvis politik - de förstör landet och bryter ner det i x miljoner hushåll som alla bara tänker på sitt eget! Landet går under.

*****

Se översiktssidan med vad som kan verka som overkill: vid pass 28 inlägg tillägnade hans extremt dysfunktionella horoskop. Men med kommentarerna till detta skolboksexempel på en ganska störd natur kan vem som helst få en rungande start i stjärntydningens djupa konst.

Svenskarna är som många och ofta misstänkt världens mest naiva folk; som fän står de och dumstirrar medan själviska politiker styr och ställer med deras verklighet. Närmast kommer svenskarna att lurat in i EU trots folkomröstningen mot euron. Tro mig, så dumma är vi att en lägsta klassens charlatan som Reinfeldt har framgång i det här landet. 

Därför går jag till USA med ett bokmanus om psyke och karaktär baserat på några års bloggande. Det här landet är inte värt ens sitt piss. Moderaterna är de själsligen fulaste människor jag aldrig trodde jag skulle behöva se. Inskränkta, totalt utan historisk förankring och kultur.

Och på tal om kultur - missa inte hur Reinfeldt i Hellenius tv-soffa sökte fixa pr-bilden av sig själv genom att kopiera Håkan Juholt.

Men titta! Lille Fredde gillar ju musikaler, han också!

Men där Juholt skrev insiktsfullt i en dagstidning om parallellerna mellan dagens skadade höger-Sverige och Les Misérables, där undviker Reinfeldt noga att nämna vad slags scenunderhållning han föredrar.[1] Han skulle kunna uppfattas som ytlig och lättviktig i jämförelsen!



_____

1. Ej verifierat, jag såg inte intervjun. Men av det jag förstått om individens karaktär, inser jag att ALLT är kopierat, inövat, förfalskat och uttunnat. Är det sin egen karaktärsbrist svenskarna ser och bejakar genom Reinfeldt?


Inga kommentarer: