Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 29 januari 2012

Vi tar det igen: lögnaren Reinfeldt



Hittar just en bra och analytisk blogg som ger djup och substans åt nyordet Reinfeldtare - att tuta i väljarna en sak och sedan göra det motsatta. Varje gång någon tar sig samman och samlar ihop intrycken Fredrik Reinfeldt lämnar efter sig kryper det kalla kårar efter ryggraden. Hur kommer han undan med allt detta.

Och den här bloggaren analyserar Anders Borgs halvlögn i Expressen om att jobbskatteavdragen visst har visat effektivitet (trots en ny studie som ifrågasätter detta). Det är inte konstigt att Sverige går på knäna med en regering bestående av idel lögnare.

Anders Borgs födelsetimma är inte känd (och jag tror inte han är intresserad av att skicka in den heller), men Reinfeldts horoskop har varit en källa till outsinlig förundran med Jungfruascendenten som den i och för sig neutrala utgångspunkten. Det är vad som händer med de olika planeterna sedan vi kunnat etablera NÄR baby Fredde föddes som är det intressanta.
Jag ska borta kort påpeka att lögn eller det urvattnade ordet "desinformation" kan vara en åtfölja ett flertal astrologiska indikationer. Redan en födelse i Väduren kan t.ex. leda till oavsiktligt slintande eftersom tecknet är så passionerat och kan överdriva i stundens ingivelse. 

Så kan man t.ex. förstå att Håkan Juholt råkade skriva in Sverigedemokraterna i regeringen lite för tidigt den framställning som mediedrevet fick mediedrevet i maskopi med Stockholms högersossar att bestämma att måttet var rågat. Väduren är ungdomligt yvig och Juholts Måne i Väduren var därtill underblåst av en Mars i det mest talföra tecknet Tvillingarna som i sig är amoraliskt. 

När Mars sedan attackerade Juholts kommunikationsplanet Merkurius i Jungfrun kom stämpeln "Ljugholt" som brevet på posten hos dem som inte ville höra det övergripande budskapet utan satt som lågintelligenta skolfröknar och klagade över obetydligheter - precis som bloggare 2 här ovan skriver.

En skadad Merkurius kan således antingen anklagas för lögn eller faktiskt vara en lögnare.

En tredje problemkälla är dissociationssyndromet som är mer av en bakgrundsfond som tecknas via två av de fyra elementen. Rationell eller logisk Luft kan slinta om det finns underliggande turbulens i det omedvetna, instinktiva och attitydstinna Vattenelementet. Då har vi i grund och botten bara ett lägre djur med det för människan unika Luftelementet, ett knippe djuriska attityder som klär sina känslor i ord, rationaliserar. 

Det säger sig själv att den som söker konstruera tankegods på basis av irrationella känslor kommer att hamna i självmotsägelser och göra logiska felslut inom bara några sekunder! Resultatet låter som lögn men ofta är individen bara ett olyckligt offer för omedvetna låsningar. Man uppför en våldsam kulissvägg av rationalitet men det är en ren efterhandskonstruktion som mörkar och lappar över en kärna som utlämnats ur bilden.

Typen tycks oerhört vanlig bland ateister och skeptiker - "religionskritiker". Religion får dem att må illa eftersom deras vegetativa själ (Vatten) vet att den är döden medan den rationella själen inte kan ta ställning längre då tiden predikar bara dödens ämne: biologi. Dessa människor, "dissocierade" från sig själva på två sätt hamnar mellan alla världar och saknar ofta både tajt logik och tillfredsställande empati. Typen är extremt benägen att "dissociera" sig från eller mörka forskning som inte stöder dem i deras obalanserat sekulära synsätt.

Men mest spännande har jag på sistone tyckt den indiska läran om planeters verksamma natur varit och har provat den på åtskilliga horoskop, även där födelsetimma saknas och Månen som ascendent så att säga skalar bort den fysiska verkligheten och tittar under ytan, på det inre sinnet. Vi vet alla hur vi känner för att säga någon ett sanningens ord från tid till annan men väljer att knipa ihop - särskilt om denna andre är vår arbetsgivare. I det samhälle Reinfeldt på Svenskt Näringslivs uppmaning jobbat hårt på att införa sitter ingen säker längre på sin arbetsplats och hela svenska folket kniper numera fegt käft. 

Reinfeldt har verkligen skapat en kuslig känsla i landet genom att chockhöja a-kassan och lura den pengakåta och egoistiska svensken att lämna det kollektiva system som stärkte honom gentemot arbetsgivaren. Nu står svenskarna där med sin utlovade "valfrihet" (schampo A, B eller C) men samtidigt som ensamma och otrygga individer. Nya Moderaterna var bara en täckmantel för att införa den värsta formen av marknadsliberalism i Sverige - den som paradoxalt redan börjat dömas ut i övriga världen. (En separat process från Reinfeldts pågående myglande med EU-pakten bakom svenskarnas rygg som är en icke-lösning inom ramen för den krackelerande marknadsliberalismen.)

Det hade varit ett nederlag för astrologin om inte en man som ljuger så obehindrat och omdefinierar fakta till sin egen fördel haft ett fläckfritt horoskop! Att Reinfeldt nu låter ministrar framträda varje gång det hettar till för att själv hålla sig skadefri är naturligtvis en följd av att både den hygienälskande Jungfrun som personlighetstecken och den protektionistiska och defensiva Sol-Kräftan samverkar till ett övertydligt beteende. 

Men att arbete med lögn som metod för att hålla sig kvar vid makten och uttryckligen vilseleda väljarna, det är ett problem av högre dignitet än så. Och här har jag funnit att läran läran om planeternas "verksamma natur" tycks vara ett instrument med samma dignitet som att ta hänsyn till planetens dispositör (planeter i sina härskartecken förfogar över sig själva och är så att säga endimensionella, mer "typiga").

För en idrottsman skulle säkerligen krigaren Mars stigande i öster vara ett gott omen. Faktum är att jag en tid var bekant med en av Sveriges bättre värjfäktare och här hittade man typiskt nog svärdets symbol Mars stigande i öster, bara sex grader under horisonten, i den fysiskt viga och rörliga Jungfruns tecken. Men detta var inte Fredrik Reinfeldts Mars/Jungfruascendent eftersom situationen var mer komplex och spelreglerna upphävs. Det var en mycket sen Lejonascendent med Mars strax följande i tidig Jungfru i 2a huset. 

Det är dock uppenbart att Mars direkt inverkade på förstahuslejonet för den här atletiska och allmänt sportintresserade individen kunde växla rapidsnabbt mellan Lejonets stora hjärta och en vass och spetsig elakhet - exakt det vi märker hos Fredrik Reinfeldt varje gång någon börjar ställa politiskt problematiska frågor. Detta är Mars i Jungfrun som ger sig till känna: självisk, kall, söker avrätta motståndaren med ett vasst stick från värjan.

Indisk astrologi anser nu att Mars inte bara är en konkurrenslysten krigare med tendensen att armbåga sig fram till det egna priset (inse, Reinfeldt är enbart intresserad av sin egen karriär!) - läran om "verksam natur" gör Mars till ägare av 3e och 8e huset båda "onda" hus och särskilt så det åttonde som också står för mörkläggning och korruption. 

Familjen Reinfeldt är den märkligaste familj som tagit kontroll över Sverige, Fredrik på riksnivå, Filippa - polisanmäld med andra moderater - på länsnivå. Och ordet är förstås: korruption. Det är notabelt att åttonde huset representerar inte bara korruption utan också "andras pengar" och Fredriks 8e-husägare Mars i sitt eget 1a hus knyter alltså honom personligen till frågan om partnerns ekonomiska förehavanden, ja kanske korruption! 

Denna förbindelse mellan åttonde och första, i kombination med Kräft/Jungfru-effekten ("skydda sig till varje pris"), förklarar perfekt hur Reinfeldt redan från 2006 alltid sökt hålla sig undan problemhärdar - det är som om han vet att det finns en smutsig byk att upptäcka den dag han personligen börjar granskas!

Vad som redan nu är helt tydligt är att han personligen (1a huset) är helt för mörkningen av vilka pengar det är som finansierar moderaterna. Horoskopet avslöjar att dessa andras medel också tillfaller honom personligen (Åttondehusägaren i Fredde snarstuckens första hus för den egna personen).

Det är bara att börja gräva, ni få journalister som inte är köpta och korrumperade bortom räddning av högern. Här finns säkert hemliga bankkonton dit diverse dusörer går. Freddes 144.000 i månadslön räcker inte för en man av den här bedrägliga typen.

Det har funnits anledning att granska Sveriges på ytan mäktigaste man så många gånger att det kan vara svårt att hålla i minnet alla olika omnämnanden (jag har ingen koll längre). Men jag återfann det här inlägget där jag tittade på hur samtliga planeter beter sig i deras egenskap av "verksamma väl- eller illgörare". Där landar jag återigen på temat om lögn, ett tema som återigen aktualiserades av morgonens läsning av ovanstående två bloggares tankar.

Jag har nämnt annat tragiskt exempel på ett zodiaktecken, som när det stiger i öster gör Mars blir en verksamt ond kraft: Vågen. I det här fallet steg Mars i Vågen med halshuggna Draksvansen. Detta yttrade sig som en extremt osjälvständig natur som både hunnit bränna ut sig svårt i yrket och försökt ta sitt eget liv vid två tillfällen! Här tycks det vara Draksvansen som gör att ondskan vänds rakt mot den egna personen/kroppen. 

Fredde Sliraren är mer normalt ond och falsk (Jungfruns merkuriska natur vrider och vinklar orden) - som den perfekta, renliga och propra Jungfru han själv tror sig vara (fastän överviktig och knappast något fitnessideal) vänder han elakheten mot dem han kallar soffpotatisar och passiva bidragstagare:  Sveriges sjuka och arbetslösa! Det är ett makalöst stycke till Svartmålning som han går och bär inom sig och som skymmer verkligheten för honom!

Skaffa bort denna derangerade människa innan 2014, omorganiserade opposition! Var dag som går drar han ner folkmentaliteten mot sina egna avgrundsdjup av omoral och ondska. Han är som en fyr som blinkar ut signaler att det är okej att så fullständigt skita i samhällsbygget - och han gör det från positionen som landets statminister, hur obegripligt det än kan tyckas! Den här skutan ligger kantrad för närvarande.

Inga kommentarer: