Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 februari 2011

Moderaternas underlåtenhetssynder

[Obs, långt inlägg, 2600 ord eller 9 A4-sidor]

Den borgerliga (läs: moderata) Regeringen går i dessa dagar till den svenska historien som det fegaste och mest inkompetenta gäng svenska folket någonsin, i sin korttänkta själviskhet, lyckats välja att sköta deras angelägenheter. 

Det borde stå klart för t.o.m. en enkel medelklassmedborgare som det går hyggligt för i livet att Fredrik Reinfeldt inte är det här landets vän förutom dem som faller in inom hans snäva vision. 

Istället är han, med utrikesminister Carl Bildt, en knähund för mäktiga utländska intressen och ytterst bara Rovkapitalets vän. Det är ingen slump att han alltid haft problem med Bildt och det inte bara för den auktoritet som Bildts högre ålder i sig medför eller det faktum att Bildt redan varit statsminister. 

Nej, det som kryper i bakgrunden är Reinfeldts vetskap om Bildts sätt att privat ha berikat sig parallellt med sin utrikespolitiska gärning och alla de kontakter den gärningen medfört (läs: Lundin Oil). Se AB:s kommentar till Bildts uttalanden om revolutionen i Libyen. (Även: Bildts prioritering i DN, SvD.)

Reinfeldt vet att han har ännu en skandalminister i sitt kabinett, men nu av sådan magnitud att inte ens svensk press på allvar våra rota i affärerna hos vår egen Dick Cheney, den lömska krigsprofitören av gammal kolonial typ.

Jag vill därför precisera den yviga rubriken nyligen, Gaddafi & Reinfeldt, två typer av förbrytare. Visst kan man döda sitt eget folk genom att implementera så inhumana sjukvårdsregler för att Marknadskapitalismen viskat det i örat på en nickedocka. 

Men Moderaternas uppenbara likgiltighet inför allt annat än ekonomiska hänsyn leder till vad antikens tänkare skulle ha kallat "underlåtenhetssynder". Men vet vad som måste sägas eller göras, men tvekar, tystnar, sluter sig, backar ur... Carl Bildt har för evighet dragit vanära över sin politiska gärning genom att inte kunna ta ställning i detta, det ultimata valet mellan Penningen och Människan. Han har visat sig tillhöra de onda. 

Det antika dictat för de typer av situationer som upprör landet just nu - ockerpriser på den avreglerade elen, regeringens mördarreform mot de sjuka och svaga, fas III-läger istället för arbetsmarknadsutbildningar som satsar på människans möjligheter, med mera - lyder som följer: "Är du inte med oss är du mot oss." Nya Moderaterna har visat sig vara fiender till Livet självt. 

Det är obehagligt och nästan otroligt att detta kunnat växa fram i Sverige för det är något från en annan värld, en lägre, brutalare sorts människas värld. Egoistens och söndrarens värld. Det är sådana här yttringar man ser just innan en civilisation brakar samman totalt! Men hur skulle en hängiven moderat kunna överblicka konsekvenserna av att han/hon lever och verkar? Hon har ju satt egenintresset högst på dagordning och det mitt i en Ny Tid där den universella människan - Vattumannen - just håller på att födas!

Fastän inte Reinfeldt vet om att han kommer från samma del av universum som Carl Bildt. Också han drivs omedvetet av Mörkret. Och så mycket måste han i alla fall ha förstått, att Bildts kombination av privata affärer och politiskt uppdrag är en potentiell bomb. 

*****

Men även Reinfeldt lider av underlåtenhetssynden. Han klarar inte att formulera moraliskt starka budskap för han är en omoralisk politiker. Jag upprepar: jag har aldrig på min 51 år (minus de ljuva barndomsåren) sett en så ryggradslös svensk statsminister. Jag förstår inte vad galenskap som flög i det svenska folket som inte kunde se detta från första början. Det kan ha berott på att knappt en enda individ i Sverige praktiserade astrologi via den sideriska zodiaken, vars tydlighet gör det väldigt lätt att fånga in essensen av vad en människa håller på med.

I en fotnot till inlägget om Gaddafi och Reinfeldt påpekade problemet med Carl Bildts horoskop. Befinner sig sinnelagets Måne i Vattumannen eller Fiskarna? Här vill jag föreslå att födelsen inträffade tidigt på dygnet eftersom en Måne i Vattumannen skulle skära sig rejält med Fredrik Reinfeldts horoskop och därmed ge astrologen ett argument för deras ansträngda relation. 

Det är väl känt att en människas Saturnus på en annans Sol eller Måne gör att den andra personen känner en press från det som han upplever som en total saturnier. Den första människan kan i själva verket ha många fler strängar på sin lyra, men den vars Sol eller Måne hamnar i t.ex. direkt opposition med Saturnus "grabbas" av den andres Saturnus och blir helt fixerad vid bara denna sida, den begränsande eller t.o.m. förbjudande sidan.

Se hur detta fenomen spelar ut vid jämförelsen av Reinfeldts horoskop (med känd födelsetid) och Bildts (ett solärt horoskop ställt för midnatt):




Vid midnatt ligger psykindikatorn i Vattumannens 24e grad och förblir i tecknet fram till strax före kl 14.00.

I Reinfeldts horoskop befolkas Vattumannens 23 grad av Saturnus. Dvs, ponerar vi en Vattuman-Måne för Bildt kommer den likväl att finnas inom orben (den tillåtna avvikelsen) för en konjunktion.

Detta tyder på extremt styvmoderliga eller stela relationer mellan två människor. Jag kan bara erkänna att jag inte funkat bra som partner i relationer pga min egen Måne opposit Saturnus mellan 1a och 7e huset och jag bär således med mig in i detta liv en motsättning mellan hög och låg, makthavare och maktlös. Jag har varit härskare i ett tidigare liv och detta är det karma som en sådan livsgärning vållar: distans mellan princip (Saturnus) och den principlösa folkmassan (Månen)!

I det här livet stiger Månen i öster i undertecknads horoskop för att signalera ett närmande till det kvinnliga, det husliga, det känslomässiga och det folkliga. Ja, framsteg har gjorts men ett liv räcker bara så långt...


*****

Jag skulle vilja föreslå att monetär korruption syns på himmelen hela det dygn Carl Bildt föddes. Eftersom horoskopet är solärt måste indikationen tas med en nypa salt. Planeternas symbolik är rik och de kan ta sig väldigt olika uttryckssätt i praktiken. Men betänk att den "lätta rikedomens" Jupiter lider sitt fall i Stenbocken och att en människa livsfilosofi (Jupiter = filosofi) lätt sjunker ner till rent materiella betraktelser eller väljer Jordelementets välkända pragmatism - "funkar det så kör på det".

Denna vilja till makt som expansionsplaneten Jupiter också indikerar i det realpolitiska Stenbocken kombineras nu med ännu en monetär indikator: en fallen Jupiter relaterar här till pengaplaneten Venus via opposition. Och Venus i Kräftan är som alla placeringar i Månens och begärets eget zodiaktecken en rätt omättlig historia, särskilt som "förmeraren" Jupiter kontaktar från sitt "fall" är "världen inte är nog"! Förstå hur denna vilja att berika sig materiellt (Jord + Vatten = gyttjans värld) skulle kunna ta kommando över en svag själ. 

Eftersom Bildts födelsetid är okänd går det inte att säga hur stark den här ytterligt materialistiska axeln Stenbock/Kräfta är i hans personlighet, men tillräckligt mycket är känt om hans intresse österut och oljeförbindelser med ryssar med mera, för att vi ska ana att den här "hierarkiska" axeln spelar stor roll för NÄR han tar parti för någon och när han amoraliskt som den Sol-Tvilling han är bara flyter runt och avstår från att ta ställning.

Horoskopet tycks bekräfta en människa kapabel till extrem själviskhet och här vill jag speciellt trycka på turordningen hos Solen, Merkurius och Mars i Tvillingarnas tecken, den amoraliska kommunikatören men också handelsmannen. Handelsmannen Merkurius är omringad av "naturligt onda" planeter! Bildt har troligen säkrat affärsavtal han själv har haft intresse i under sina många utlandsresor.

Chansen finns, även om den är exceptionellt liten, att Månen befinner sig i Vattumannens 30e och sista grad. Men om inte är det Bildts Sol i Tvillingarnas 29e grad som blir horoskopets atma karaka i kraft av att ha hunnit längst av alla planeter inom sitt tecken. "Själens indikator" kan fattas som ett omen om vad själen brinner för. Dubbelt intressant blir det när det är Solen själv som är denna symbol, för Solen symboliserar generellt en jiva-atma, en levande inkarnerad själ på jorden! 

Här sammanfaller två typer av omen vilket är just sådana indikationer som kan tänkas ge distinkta resultat i verkliga livet. Och f.d. statsminister är väl inte en dålig uppfyllelse av ett omen som säger att detta inte bara är en Sol i ett horoskop med flera andra planeter utan dagar då människor föds när förverkligandet av den solära människan - i värsta fall bara karriärmänniskan - känns som ett trängande behov. 

*****

Djuppsykologen Carl-Gustav Jung föddes likt Fredrik Reinfeldt som Sol-Kräfta, dvs. en "felkopplad" Sol som lyder under sömnens och den nattliga återhämtningens Måne. Jung förstod sin natur och formulerade tanken om den omedvetna varelsens uppvaknande genom en "individueringsprocess". Han talar om vägen från Måne till Sol. 

Eftersom Reinfeldt är patologisk, förstår han inte sin andesjäls djupaste budskap, Kräftans gyllene bud om medlidande och omvårdnad, utan projicerar skräckslaget denna sömn (=overksamhet) på alla andra utom honom själv: det är inte han, Reinfeldt, som sover i det omedvetet utan det svenska folket som inte är verksamt nog! Reinfeldt förstår inte att han "patologiserar" här, han har misstagit sitt eget behov av att vakna upp till ökad medvetenhet om vad den solära energin är. I en fattig människans värld är Solen bara indikationen om oupphörlig yrkesaktivitet. I en fattig människas värld.

Därför kan han med Husmark-Pehrson tota ihop en omänsklig sjukvårdsreform som nekar de slutkörda den sömn och återhämtning som trygghetens tecken Kräftan som bäst symboliserar. Satan inom Reinfeldt mörkar hans förstånd så att han inte ser sin egen rädsla för den egna problematiken utan skapar ett helvete för många, många människor i det här landet. Det är därför det är berättigat att tala om att vi råkat välja oss något som mest liknar en tunnelseende despot från en tid vi inte längre trodde vi hade i västerlandet.

Reinfeldts underlåtenhetssynd ligger också i att han i grunden är en civilekonom, det kanske sorgligaste patrask till yrkeskategori som västerlandet frambringat, ett barn av marknadskapitalismen. Tack vare känt födelseklockslag ser vi att han har både Sol och Måne i de monetära husen, det 11e för inkomst av karriär (10e) och det 2a, de besparingar som anknyter till det egna jaget (1a). 

Så långt kan man tänka sig en ofattbart ointressant människa som bara tänker numeriskt på allt, som planerar hela sitt liv via siffror och som troligen inte har någon direkt känsla för humanvärden eftersom dessa ofta nog är antitetiska till siffertrixaren. Låt detta bli sista gången svenskarna röstar fram en räknenisse till statsminister. 

Landets ledare måste visserligen kunna räkna men det räcker inte på långa vägar! Inför för inte måste en statsminister äga ett betydligt rikare spektrum av egenskaper än Reinfeldt har en rimlig chans att utveckla i detta liv. Det är bara för att Sverige är en bakgård i verkligheten och dess folk själva levt i skyddad verkstad så länge som detta fatala felsteg kunnat ske. 

Ett normalbegåvat land väljer inte en så här smalspårig sekterist till ledare. Hela horoskopet ropar ut "fel" tecken för statsmannaskap. Jungfruascendenten är en perfekt revisor och mellanchef men inte statsminister. Solen i Kräftan är alltför självtjänande för att kunna överblicka alla parter i ett mål på ett nyktert sätt och när man som i Reinfeldts fall upphöjer nepotismen till ett ideal (11e huset, ideal) då är det riktigt illa!

*****

Bloggen har pendlar mellan inlägg för astrologiska nybörjare och mer avancerad diskurs. Det är om något en brist - att vilja tilltala alla samtidigt! Här bör novisen minnas att enbart Kräftan i 11e ger inte skäl att utropa nepotism - det är statsmininsterns sekundära influenser som bekräftar den första varningen. 

Solen i Kräftan disponeras som sagt av sömnens planet Månen - Reinfeldt må tala om att alla andra sover, och det är just för att hela hans vakna utblick (Solen) radiostyrs från hans egen omedvetna lunära personlighetshalva. Det är "kvinnan" inom honom som dominerar hans vakna förstånd. Han rationaliserar bara det som antingen Filippa säger vid köksbordet eller som hans eget "psykiska mellanskikt" i själen viskar. 

Reinfeldts psykiska eller själsliga sida tecknas av Månen i Vågen. Månen är bufferten mellan den egomedvetna fysiska människa alla ser och hör tala - den som astrologerna känner som Reinfeldts Jungfruascendent (kropp och persona). Månen är manas, det inre sinnet enligt indisk filosofi och något av en kopplingscentral i människans inre. Månen ska ta emot Solens direktiv, andesjälens intention för detta liv. 

Fungerar då statsministerns inre sinne, Månen i Vågen? Precis som i fallet Bildt har vi här en potent symbolik på himmelen eftersom sinnet (Månen) disponeras av just Solen. På sätt och viss påminner dessa omen om dem för Carl Bildts atma karaka som råkade vara just Solen.

Men nej, Reinfeldt fungerar inte intrapsykiskt. Hans Måne i Vågen gör hela tiden "misstag i översättningen" eftersom han närmast maniskt söker mentalisera eller översätta till tankegångar de intryck han får genom att vandra sin livsväg fram som en Sol-i-Vatten, som en sovande instinktsmänniska! 

Månen i Vågen är sympatisk och harmonisträvande, men den har ofattbara svårigheter att komma till tals med det faktum att Reinfeldt bara är den han är! En andligt fattig människa som bara ser allt i termer av pengar plus en förskolemässig attityd till staten som något ont, något som bör upplösas och destrueras. 

Vattentecknen representerar upplösningens princip och så till vida kan man se Reinfeldts Sol-Kräfta i 11e idealhuset som en gravt dysfunktionell dödsängel för det svenska sammanhållna och väl fungerande samhälle som vi en gång hade. För han upprepar ju även på sin solära sida en osynk mellan Vatten och Luft, mellan instinktiv aversion och dess mentala rationalisering. Han upphöjer i 11e idealhuset Kräftan till högsta norm: han vill bryta ner det svenska samhället till enbart små celler, små hushåll - han har introducerat cancer i hela den svenska samhällskroppen, sjuka cancerceller som nu sprider mörker. 

Ja, han är verkligen en pre-destinerad dödsängel för det svenska samhället, och det intressanta är att han kanske ändå hade rätt. Svenskarna har varit "det sovande folket", och det krävdes än som sov ännu djupare och hade en ännu mer vanvettig dröm om sakernas tillstånd, för att väcka och alarmera svenskarna om att viss sömn är en god sömn, att den gamla svenska modellen lät de sjuka återhämta sig i godan ro och med den tid de tar. 

*****

Reinfeldt må vara derangerad av många bortträngningar som kommer åter som en orealistisk naiv och och överförenklad politisk ideologi, men i praktiken blir han en politiker från helvetet, utan minsta förståelse för samspelet mellan Sol och Måne och att den dagaktiva solära individen kräver en Måne, behöver trygghet, sömn och återhämtning. Och detta för att han som en liten siffernisse, på kant med sin egen merkuriska persona, saknar kontakt med sin egen innersta själ, sin Sol-Kräfta - symbolen för medlidande med andra. 

För titta noga på saken - vad gör det psykiska mellanskiktet hos Reinfeldt, vad gör Månen i Vågen? Jo, den låter sig disponeras av Vågens härskare Venus, symbol för pengarna. Och Venus ligger i 12e huset för "världsliga förluster". Karln är så paranoid över ekonomisk recession för egen del att han avkräver alla andra sin egen mentala störning! Det här är ett psykfall vilket jag sagt förr, och inte en människa som ska leda ett land.

Redan bloggens första inlägg kallade honom därför en socialdarwinist. Han tror människan är en sån där batterikanin! Han vet vad Solen är men det psykiska mellanskiktet - Månen - är helt ur spår. Kräftans princip kapas därmed och han saknar helt sunt omdöme och varje solärt, viljestyrt steg är perverst.

Vi ser alltså att både Bildt och Reinfeldt har extrema fixeringar vid privata finanser i sina horoskop. Bildt en slug rackare som vet hur man klättrar på den ekonomiska rangskalan, statsministern mer ett fattighjon som kommit upp sig i världen men alltjämt drivs av neurotisk rädsla för att glida ner bland de behövande och därför stänger av tryggheten just för de behövande! Det är så barockt att jag inte sett maken till osunda tankemönster inom den borgerliga regeringen.
 
Begär misstroendeförklaring mot sittande regering - de har helt tappat verklighetsgreppet. De vet inte vilka parametrar som måste ingå i ett allsidigt och klokt styre.


Se även A-C Marteus: Reinfeldts är lindrigt liberal.

Se även: horoskopet för Kaddafis statskupp för relaterade kommentarer.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Carl Bildt är född klockan 17:55 i Halmstad!

Seaward sa...

Tackar för även denna politikeruppgift. Finns det någon uppgift om källan, typ "biografi", "via anhörig", et cetera?

Anonym sa...

Har nåt minne av att det var i "Stjärnrummet" jag snappade upp uppgiften från...och oljans och hemlighetsmakeriets tecken Skorpionen verkar passa som handen i handsken på honom!