Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 februari 2011

Illegitimt horoskop: Kaddafis statskupp



I all enkelhet en solär karta för den 1 september 1969 då Kaddafi genom en statskupp skapade en icke-legitim ny stat. Kan det förvåna någon att vi har ett sjurungandes "egenmäktighetssyndrom" på himmelen, parallellt med "den sociala utmobbningsmekanismen" via en hatiskt Skorpions krigiska (Mars) angrepp som den rådande ideologin (Vattumannen)? 

Jämför gärna med Usama bin Ladins horoskop. Här synes vi ha att göra med en speciell sorts av rättshaverister som inte kan lida tingens ordning med mindre de själva får spela en huvudroll... 

Naturligtvis blir de här kartorna väldigt grovkorniga, de gäller ett helt dygn. Det är bara i backspegeln vi kan se att vederbörande verkligen uttryckt den lägsta och sämsta sidan av de planetära komplexen. Sett inifrån individernas egna sinnen (Månen) tycker de säkert att de står för det rätta.

Och det är just sinnelaget (Månen) den 1a september 1969 som är kritiskt, särskilt eftersom Solen just då fixerar individuellt ledarskap i Lejonet och detta år Lejonet är infekterat av Rahu/Ketu-axeln. Med hjälp av detta klassiska diktatorshoroskop kan vi preliminärt rekonstruera hur planeterna tycks bete sig. 

Det är det tidigare kungariket Libyen Gaddafi gav sig på och det är därför vi har Solen i Lejonet tillsammans med den "straffade avhuggna draksvansen". Här är alltså bilden av den avpolletterade kungen, ett skadat Lejon. Yrkesmilitären Gaddafi passar som hand i handske med Mars i Skorpionen, särskilt som Mars också är disponenten över den egenmäktiga subjektivism i Väduren som så dominerar denna dag.

Bloggen tycks hitta fler och fler indikationer på att Saturnus verkligen beter sig rejält illa under sitt "fall" i egocentriska utblickens Vädur. Men möjligen måste man använda astrologin på "högsta nivå", som politiskt instrument för att förstå vad de antika stjärnskådarna såg och förstod. 

Människan är per definition en fallen själ, en egoist så att Saturnus faller i Väduren behöver inte leda till några mer uppseendeväckande karaktärsbrister - de osynliggörs av den lika mediokra omgivningen. 

Det är bara under vissa omständigheter man upptäcker hur lite gott den fallna Saturnus har att göra världen, en sådan omständighet kan vara när en ung och frisk politiker som Gustav Fridolin - med Saturnus "upphöjd" i rättrådiga Vågen - sarkastiskt konstaterar att den borgerliga regeringen verkar ha svårt att välja mellan demokrati och diktatur! 

Det är andra gången på bara några dagar jag hajar till inför ett klockrent uttalande från denna miljöpartist som jag inte ens kände till tidigare, eftersom politik är en ovärdig sysselsättning. Politik ska komma som en naturlig effekt av en filosofisk skolning för att vara mödan värd. 

Detta har inte ens en promille av det svenska folket fattat, som bloggar som besatta med politik som ren pseudoreligion. Har man bara de klassiska filosofiska (kosmiska) principerna klara för sig är det den enklaste match i världen att genomskåda vissa partiprogram som ren förbrytarideologi - samhällsdestruktiv kanske redan på kort sikt och definitivt på lång. 

All god politik handlar om att inte sätta egot orimligt högt på dagordningen och i så måtto är svenskarna riktigt illa ute med sitt enfaldiga propsande på sin personliga integritet och alla andra tecken på ett havererat folk helt utan ett utvecklat perspektiv på vad livet handlar om. 

Jag kommer att tänka på pseudovärlden i filmen MATRIX med människor som går till jobbet och gör vad de ska för att sedan kunna sitta vid datorn framåt kvällen och shoppa för sina förvärvade penningar. Detta är inte verkligt liv. Det är MAYA - den stora slöjan eller det psykiska mellanskiktet (Månen) som ligger mellan individen och hans/hennes upplysning.

Fridolins uttalande om den svenska tafattheten inför en oerhörd händelseutveckling i världen kastar således ett klart ljus över Saturnus formkurvor. Här, via hans upphöjda Saturnus i Luft, hör man plötsligt att vi har att göra med en planet som i grunden rör Idéernas eller Formernas värld (Platon). Den är här inte infantilt bunden till det personliga livsödet och dess möjligen men inte alls säkert allmängiltiga perspektiv som den fallna versionen i Väduren indikerar. 

Det här statskuppshoroskpet beskriver precis vilken ynklig och subjektivistisk bas hela Libyen vilat på sedan 1969. 

Världen driva av en objektiv morallag, så är det bara. Vi kan skrota den nihilistiska värdesubjektivismen. Den sideriska zodiaken visar att Världssjälen spelar upp ett spel för oss och att symboler verkligen är tecken för den okände gudens vilja. Det finns en spelplan mänskligheten bör följa för att alla ska må bra, och moderaternas ideologi är ett rent verk av Satan! 

Så länge man inte förstått hur individualitet och kollektivitet hänger samman, ska man inte ägna sig åt politik. Därför låter den här bloggen en smula naiv, för jag tog mig tid att förstå den eviga filosofin hjälpligt innan jag ens tittade på vilka landets politiker är. Granskningen förskräckte. 

Det är fel kosmiska indikationer som driver det här landet för närvarande. Som tur är existerar bara nuet och ny kunskap förändrar individens potential - inom vissa gränser. Några är inte födda till detta liv för att tänka om och tänka stort, andra är det. 

Det är därför en politik måste börja med Helheten och därifrån arbeta sig ner mot det individuella. Fredrik Reinfeldt är helt fel ledare, han får krupp bara han nuddar vid tanken på ett samhällssystem. Han är som ett barn som bara vill bryta ner strukturer. Vad hade svenska folket för dålig dag då de trodde att han var en ledare som skulle tillgodose Helhetens behov? Vissa lärdomar är dyrköpta.



Medierna:

Senast: Kaddafi gör en Reinfeldt, mutar folket med lite mer pengar! (Stoff ör ett nytt inlägg. Vilka ledare försöker KÖPA folkets kärlek? Vad tyder det på?)



Se även Moderaternas underlåtenhetssynder för en längre astrologisk kommentar till Bildts och Reinfeldts flathet inför det som händer i världen.


Inga kommentarer: