Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 14 september 2009

Astrologisk übermobbare: bin Ladin



Jag kan snart lägga ner skrivandet på bloggen och bara redovisa horoskopen - effekterna av vissa planetära komplex är sig kusligt lika från fall till fall - eller också ta nästa steg och introducera ytterligare astrologiska spelregler!

Hack i häl på granskningen (nytt fönster) av journalisten Leksells självutlämnande berättelse om en ungdom som mobbare kommer ännu en bekräftelse i formen av övermobbaren Usama bin Ladin! Nu är emellertid ambitionsnivån avsevärt högre än att sätta sig i respekt på skolgården!

Bin Laden believes that the restoration of Sharia law will set things right in the Muslim world, and that all other ideologies—"pan-Arabism, socialism, communism, democracy"—must be opposed.

Wikipedia
Se också den intensivt religionshatande socialdemokraten Axel Danielsson strax dessförinnan på bloggen (och för all del den nära besläktade brittiske parapsykologi-hataren). Samma mobbingsyndrom där också. Det ser ut som om Göran Skyttes avslöjande artikel om socialdemokratins djupa förakt för tingen bortom det materiella drog igång en hel kedja av besläktade fynd!

En artikel i DN (även SvD) fick mig att åter söka Ladins födelsedata. För några år sedan fanns inga uppgifter på nätet, men nu har den grävande journalistiken givit åtminstone astrologerna vad de som minimum behöver: dag, månad och år. Med de uppgifterna kan man resonera utifrån dygnet som ett uttryck för Världssjälen själv.


Enskilda människor födda detta dygn kommer att lägga accenterna lite olika i sina liv och karaktärer, men i någon bemärkelse bär de alla dygnets potential inom sig. De är fantasiprodukter av Fader Tid. Vålnader befolkade av gästande andesjälar som är i världen för att uppleva (matematikern Alfred North Whitehead: "occasions for experience").

Usama bin Ladin kan sägas ha förkroppsligat det värsta det här dygnet hade att erbjuda, och det är därför fascinerande att notera ännu ett fall av det sk sociala utstötningssyndromet där Skorpionens hatiska gift riktas i skarp vinkel framåt i zodiaken och träffar hela folkgrupper och/eller ideologiska tankesystem, dvs det mentala Lufttecknet Vattumannen.

Som synes av den digra listan här ovan har Usama problem med bra många tankesystem! Det finns skäl att fråga sig hur hans eget fungerar, som är så vanvettigt intolerant...




Psykologen Jungs "synkroniciteter" är så vanligt förekommande på den här bloggen att jag knappt lyfter ögonbrynen när jag dagen efter att ha frångått mitt beslut att lämna fixstjärnorna utanför skisserna och gjort ett enstaka undantag i fråga om helvetesskaparen Algol, direkt hittar samma stellära kraft till ont som en central punkt i horoskopet för världens värste terrorist!

Den kvinnliga massmördaren Myra Hindley, avhandlad igår med Leksell som två exempel på "utstötare", hade både mobbarens dissociationssyndrom och en prominent placerad Algol på sin födelsehimmel. I Ladins fall behövs inte ens födelsetimma för att inse hur dominant Algol är.

Hos saudiern är det aggressorn Mars som "kanaliserar" den potential till ondska som antiken tillskrev de punkt på himlavalvet som Algol ockuperar. Den här pesthärden befinner sig sedan i opposition med "stryparen" eller gränsdragaren Saturnus i Skorpionen, vilket redan nu säger en hel del om Ladins sätt att sätta gränser: genom död (Skorpionen) och aggression (Mars) av rent fysiskt slag (Oxen = Jordelementet, jorden, markområden).

Och denna exceptionellt distorderade uppfattning om "gränsdragningar" är därefter den ena halvan av den kombination som bildar mobbing- eller utstötningssyndromet! Kan det bli en värre?

Apropå grader i helvetet så kan historien skruvas lite till. För Saturnus i Skorpionen råkar också vara härskaren till det gruppsociala Vattumannens tecken, så att vi på ett subtilt sätt åter påminns om att Vatten och Luft inte går att blanda samman. Psykopatologi eller kanske i Ladins fall: det galna geniet.

I långa stunder kan de här människorna låta blixtrande klara och intelligenta, tills man backar tre steg och inser att deras övergripande vision är fullständigt sinnessjuk, att de stora pusselbitarna helt enkelt inte passar ihop. Ladin ser överhuvudtaget inte massmordet i hans vandring och det gör honom till en djupt sinnessjuk människa.

Notera att Solen, Merkurius och Venus i Vattumannen skapar en mycket hög grad av intelligens (hör hans Venus/mjuka röst i de offentliga uttalandena). Men disponenten, dockmästaren som drar i trådarna till hela denna solära aktivism är alltså Saturnus, som ligger i Vattenelementet som står på kant (90°) med Lufttecknet Vattumannen.

Jag går inte in på Ladins sinnelag/psyke annat än att notera att den som drar i trådarna till Månen i tidiga Tvillingarna, tecknets härskare Merkurius, är en av dem som står under distorderande inverkan från hela kedjan Algol/Mars --> Saturnus-Skorpion --> Vattuman-ideologier.

Usama bin Ladin kallar USA för "den store satan", men det intressanta är att han själv bär på den axel mellan Oxen (munnen) och Skorpionen (anus, kön) som jag pekat ut som zodiakens sataniska princip - Satan själv om vi väljer att personifiera. Med detta menas helt enkelt en människa som fullständigt fallit ner i "denna världens" våld och inte ser några andra värden i livet än de som handlar om att nära och hålla den fysiska kroppen och dess närmiljö i trim. Den orala och anala människotypen!

Men Ladin har fel i projektionen av sin medfödda inre satan ("åklagare") på USA, för även om landet verkligen är känt för skräpmat och materialism är religionen på inget sätt död där. Som vanligt har också Ladin letat rätt på en syndabock för de ologiska glappen i sin självkännedom och ideologi.

Och glapp är det verkligen i tankelivet hos de människor som har för mycket av Luft och Vatten i horoskopen. Merparten av deras liv tycks gå åt till att efterhandsrationalisera dunkla drifter och attityder. Det otäcka är att de ofta driver sina mentala överbyggnader så långt att gemene man har svårt att backa de där tre stegen och se dårskapen i den övergripande gestalten. Men när man som Ladin skickar tusentals människor i döden, kan t.o.m. den klenaste tanke se att något brustit i logiken.

Notera ännu ett fall där en "god" Jupiter kastar flera explicita "goda ögon" för att skänka succé i de riktningarna (samt mot vissa "hus", en typ av aspekt som dock kräver födelsetid), men där slutresultatet är av ondo! Inte minst måste man här se Jupiters stöd till Algol/Mars som en distinkt indikation på att via finansiellt överflöd stötta terrorismen, eller som "framgångsrika (Jupiter) attacker (Mars) av synnerligen bestialiskt (Algol) slag".


Den filosofiska extra milen...

Det kom några tanklösa kommentarer när jag påvisade den djupt störda födelsehimlen för norrmannen som dömts för mord i Kongo, men också en intressant fråga som gick ett steg längre. Vad handlar allt om i den händelse vi är förutbestämda till "jävelskap"? Tanken aktualiseras sannerligen i fallet Ladin som har både Satans signatur på himlen och ultramobbarens.

Jag hänvisade där, och nu här, till en liten religionsvetenskaplig iakttagelse som inbegriper astrologi och predestination hos judarna runt vår tideräknings början: Andesjälen som stjärna i skyn.

Den judiska åsikten runt år noll liknade mycket de grekiska stoikernas fast med en moralisk knorr: vi är här som andevarelser och deltar i en "matrix" som redan är determinerad. Vår enda uppgift är att lära oss av de händelser som vi är destinerade att möta på vår livsväg.

I fall som Usama bin Ladin gäller då den lite svettiga tanken att vissa människor är bestämda i förväg för att inta skitrollerna i livet. Se på det som att dessa själar gör oss andra en enorm tjänst i sin uppoffring. Deras nederlag hjälper oss att skärpa vår moraliska halt, vår känsla för gott och ont. Det är ingen slump att Bibeln innehåller tanken att Gud valt ut en ängel - Satan - att vara en anklagande kraft.

Ateister, som inte tror att tillvaron rymmer andra dimensioner än forskningen f.n. befattar sig med, må vara Satans redskap - dvs reaktionära hantlangare för det paradigm som vi för närvarande prenumererar på. Men vi är skyldiga dem ett tack för deras bisarra och kortsiktiga arbete. Vi - utvalda, åtminstone på det här varvet - har vårt Ljus att tacka deras Mörker för.

Med en väl utvecklad "standardintelligens" kommer i allmänhet den hybris västerlänningen odlat sedan Upplysningen och som gör att man inte kan ta det nödvändiga språng i föreställningen som krävs för att upptäcka att till och med Upplysningen och rationalitet bara är en mental fix idé. Som "Upplysningshoroskopet" visar, har västeuropén internaliserat förnuftets röst Saturnus i sin själ, men tyvärr på ett känslomässigt och inte intellektuellt sätt. Förnuftet har blivit en irrationell trossats!

Men klarar man det, är man åter på bana och redo att växa vidare. Ett liv i ingenjörslandet Sverige är synbarligen inte några nyckelliv i den enskilda själens evolution eftersom landet är så fixerat i sina tankekonceptioner. I andra ord: nationalhoroskopet är rätt fixerat.

Och för att förstå oss själva bättre och vår gruppideologi (om nu någon sådan går att identifiera), är Usama bin Ladins horoskop inte helt fel. Han föddes Vattuman precis som den här nationen (i dess nuvarande inkarnation), och han har, precis som svensken, en aggressiv böjelse mot Oxen, dvs materialistiska frågeställningar aktiverar honom - precis som oss - mer än något annat.

Tack och lov att vårt nationalhoroskop inte dessutom innehåller fixstjärnan Algols förbannelse och Skorpionens illvilliga attack mot folkets ideologi (Vattumannen). Naturligtvis finns ruttenhet i vårt folkdjup och det beror på att alltjämt enskilda individer kan födas med lägre mental standard än nationens genomsnittliga. Se den religionshatiske socialdemokraten t.ex.

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

Jag valde här att radera ett fullständigt ovidkommande islamhatiskt inslag som inte ens försökte knyta an till inläggets astrologiska och allmänna innehåll.