Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 september 2009

Partiellt sociopatisk religionshatare





I en mycket intressant historisk återblick på socialdemokratins förhållande till kyrkan lyfter Göran Skytte i SvD fram Axel Danielsson som kom från påvra förhållanden men kämpade sig upp i världen, närd av den unga socialdemokratins sociopatiska agg mot allt som representerade den gamla regimen.


De som nu följer den här bloggen vet redan på förhand vilken psykologisk defekt eller vilket "syndrom" (nytt fönster) att titta efter i horoskopet för en som söker göra sig ett namn på andras bekostnad.

Utstötningssyndromet kallas det, och uppstår då Skorpionens avund och gift riktas mot Vattumannen, symbol för ett kollektiv eller en organiserad tankestruktur som omfattas av en grupp människor (i det här fallet kristendomen).


Och hur Axel Danielsson var besatt av detta hat mot tankar som inte var hans egna! Det är inte bara en generell samtidig aktivering av Skorpionen och Vattumannen utan en direkt interplanetär förbindelse!



Jag hänvisar läsaren som vädrat ett nytt spännande ämne till etikettslistan där många fall av det sociala utstötningssyndromet, Mobbarens psykologiska kännetecken, avhandlas.

Viktigt är emellertid det allra första inlägget om det här syndromet. Där citeras den eminente brittiske astrologen Charles Carters skisser på några typiska beteendemönster, vilka matchar Skyttes redogörelse för den här religionshatande socialdemokraten.

I Danielssons fall är problemet representerat på det allra värsta vis: genom just illviljans Mars, här förstärkt av odödlighetshungerns demon Rahu (helt måttlös - exakt som Göran Skytte säger i sin artikel). Den här våldsamma krutdurken till ont infekterar inte bara utan fullständigt förgiftar psyket (Månen) hos horoskopets innehavare! Ett högst olustig ingrediens och tyvärr betydelsefull för helhetsbilden.

Danielssons framgångar som journalist påminner dock om att inget är helt vitt eller svart, och som synes bistår också en stilistisk tiopoängare (Jupiter + Venus i Luft) sinnelaget (Månen) med en hjälpande aspekt. Symbolkombinationen är distinkt medial!

Därför lär oss horoskopet också en annan lektion: dr Jekyll & mr Hyde-problematiken. Att inte kunna hantera en situation som helhet utan att tvingas till personlighetsklyvning alternativt projektiv demonisering.

S är ett parti så intellektuellt ofullgånget att Axel Danielssons ande än i dag svävar över det! Mona Sahlin har början till samma sociala utstötningsproblematik på sin himmel, och har minsann själv varit ute i kylan mer än en gång!

Det finns givetvis något sådant som gudomlig rättvisa (karma) som verkar på politiska entiteter likväl som på enskilda individer. Då har det ankommit henne att betala tillbaka den tidiga socialdemokratins kriminella brist på filosofisk takhöjd. Det sociala utstötningssyndromet kan nämligen också läsas i termer av syndabockar och offerlamm...

_____

Anmärkningar.

Kristna läsare kan inte förväntas förstå djupet här till följd av en serie oändligt olyckliga kyrkomöten i antiken som korrumperade den kristna doktrinen nästan bortom räddning. Lyckligtvis skiner avsevärda delar genom de fyra evangelierna och en del av breven. Astrologin var en del av den ursprungliga kristendomen som, för att komplicera saker ytterligare, i allt väsentligt var färdigformulerad århundradet före Jesus födelse! Se några tankar i detta inlägg om själsmetaforik och predestinationstro.

Rent tekniskt börjar Axel Danielssons dygn med Månen i sena Stenbocken för att några timmar senare gå in i Vattumannen - ideologitecknet. Givet Skyttes noggranna beskrivning råder det ingen tvekan om att socialdemokraten hade sin Måne i Vattumannen eftersom denna krävs för att få den faktiska effekten av illvilja riktad mot enskilda tankesystem eller ideologiska grupperingar. Verkligheten själv bekräftar vilken månplacering som gällde.

Se även horoskopet för Göran Skytte själv.


Tillägg 090913.

Det slog mig var jag tidigare presenterat en parallell till Axel Danielssons kuriösa "dr Jekyll & mr Hyde"-mix: Se massmördaren Ted Bundy som förförde sina offer med språklig elegans (motsvarande Danielssons framgångar som tidningsman) för att sedan visa sin mörka sida i morden.

"Sockret" är i båda fallen kombinationen av de "goda" Venus och Jupiter i Vågen (ett av de mest kommunikativa tecknen). Den hatiska mördaren är förstås Skorpionen. Det ska tilläggas att jag också har fall där kombinationen förekommit hos sexualbrottsoffer.



Danielsson/Bundy aktualiserar vidare frågan om esséernas och i deras efterföljd Jesus oändligt krävande sinnelagsetik (Jesus skärpningar av lagen var redan ett faktum inom det esséiska samfundet).

Är skillnaden mellan religionshat och faktiska mord - båda innefattade i "utstötningssyndromet" som illustrerat på himmelen (Guds eviga rådslut) - bara gradskillnader i helvetet?


Tänk också: den dubbla predestinationsläran. Astrologin leder kristendomen tillbaka till dess rötter efter 2.000 år av famlande över doktrinära lärosatser de inte längre lätteligen kan förankra i en världsbild.

Not. Även Bundy hade f.ö. politiska ambitioner och var vid en tidpunkt förutspådd en god politisk karriär.

Inga kommentarer: