Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 september 2009

Myra Hindley: mördande sadism



Här en ökänd kvinnlig massmördare för att jämna ut övervikten av miserabla manliga horoskop på bloggen. Brittiska Myra Hindley dömdes för att med sin partner ha torterat och dödat fem barn.

Som den här bloggens läsare nu sett många exempel på, avslöjar det förrädiskt enkla indiska horoskopet hur tydliga signalerna är, bara man gör sig av med den västerländska inflationen av skräp som under ett århundrade av modern västerländsk astrologi klottrats över hela himlen - utan att någon egentligen vet om alla "observanserna" egentligen har någon inverkan. Jag är själv lika fascinerad av hur tydliga de antika och väldigt enkla budskapen är.



Förtydliganden: Ascendenten, Oxens 22a grad;
Månen, Skorpionens 1a grad; Mars, Lejonets andra grad.

Här gör jag ett litet undantag och inkluderar fixstjärnan Algol som vid cirka 1° Oxen ansluter sig till ett andra mörkt omen som tornar upp sig i öster då kvinnan föddes: dödens planet Saturnus.

Algol har tydligen en oerhörd kapacitet till ondska eller i vissa fall extrem otur i livet (se denna artikel, nytt fönster). Efter att ha läst artikeln om Algol provade jag några horoskop jag hade i minnet som särskilt vrånga typer och alla tre hade Algol tätt kopplad till andra punkter. Ett av dessa livsöden hade det yttre skenet av att vara framgångsrikt och socialt välanpassat. I det enskilda kan tydligen en Algol-dominerad individ vara en riktigt primitiv best, särskilt om den kombineras med någon närliggande ond planet, som Mars eller Saturnus. I massmörderskans fall gäller det senare.

I normala fall är Saturnus enbart en gränsdragare, en materialist, en praktisk organisatör, men om hela himlen ger tecken på att vara "urspårad", då måste man överväga att ge sämre läsarter
av varje enskild faktor. Och så är det här - horoskopet totalt ger "låga vibrationer" - och detta trots att de två goda, Venus och Jupiter, grupperat sig i samma tecken.

Att inte detta automatiskt lyfter moralen har bloggen redan visat via den religionshatande socialdemokraten Axel Danielsson och massmördaren Ted Bundy. Hos båda var de "goda" belägna i Luftelementet - precis som hos Myra Hindley.

Men dessa två har inte heller här kunnat hålla stånd när de "onda" planeterna verkligen gaddar ihop sig. Saturnus angriper t.ex. Solen i Kräftans tecken, moderskapets tecken. Här finns alltså något strypande eller förbjudande i själva "livsuppdraget" (soltecknet indikerar "vart vi är på väg" med våra liv).

Går man sedan till frågan hur kvinnan ska sköta frågan om moderskap och näring av de små, hittar vi Månen "debil" i Skorpionens första grad - tecknet som sådant är en generellt ytterst labil placering för psyket. I det här fallet drabbas sinnelaget dessutom av en opposition från Algol (notera att avvikelsen från den här oppositionen med fixstjärnan håller sig inom en grad).

Och om någon fortfarande tror det här psyket har en chans, så attackeras Mån-Skorpionen dessutom av sin egen herre, Mars! Denna aggressiva natur är därtill ultrastörd pga kombinationen med den hungrande demonen Rahu.

Lejonet, barnkärlekens och kreativitetsns tecken är helt kaputt här, och via Mars framåtriktade 90-gradersaspekt perverterar alltså ett våldsamt hat det sinnelag som redan från början anses vara svagt i Skorpionen.

Med en så här angripen Måne har vi alltså kriminalitet som brevet med posten. Solen, som ska ge direktiv åt livsvandringen, är helt utstörd av att Saturnus drar med sig Algol i sitt sexiograders onda öga. I det pingpong-spel som borde fungera mellan Sol och Måne är båda psykets halvor helt snedvridna!

Slutsatsen jag börjat dra är att de goda Venus och Jupiter inte räcker för att avvärja skador när psyket (Månen) är extremt svagt och inte heller livsuppdraget (Solen) ser bra ut.

Inga kommentarer: