Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 september 2011

Reinfeldt & den rasbiologiska juristen

[Ett inlägg om den ansträngda relationen mellan självgodhet och empati.]

Oliver Wendell Holmes
När jag läser matematikern David Berlinski nämna en socialdarwinistisk amerikansk domare som för sin del ansåg "tre generationer imbeciller fick räcka" - en typisk inställning som fick sin fasaväckande kulmination i Adolf Hitlers utrotning av miljoner judar - gick genast tankarna till bloggens allra första inlägg om Fredrik Reinfeldts iskalla cynism i frågor om sjuka och arbetslösa. 

Jag kallade honom socialdarwinist och via bloggens astrologiska studier blir det allt klarare hur den här typen ser ut astrologiskt. Lite längre fram i tiden avslöjades det att Sveriges statsminister ljugit och spelat ovetande om effekterna av sjukvårdsreformen! Jag upplevde rubrikvalet som smått inspirerat.

Den inhumana typen - kineserna kallade egocentriska profitörer som sätter egenvinningen högre än humaniteten hsiao jên, "ringa människor" -  tycks uppstå när två diminutiva tecken kombineras och tar befäl över horoskopet.

Effekten blir ofta en torftig och besvärad typ som naturligtvis anser sig göra maximalt gott (för sig själv) och "minsann inte ligger samhället till last". Samma självgodhet vänds sedan till en nedlåtande inställning mot alla andra och genast har vi en rasist på gång. 

Det här är egots största villfarelse: att det på något sätt kan existera utanför samhället eller ett sammanhang. Reinfeldt söker också bryta sönder och privatisera så mycket han någonsin kan under de få år svenska folket gav honom efter att som den oberäkneliga mobb ett folk är, ha tröttnat på det grått småtråkiga sosse-Sverige. 

Föga fattade folk att de var på väg in i något etter värre... ett land där inte ens de mest grundläggande tjänsterna som tåg och apotek längre fungerar som förr. De marknadskrafter Reinfeldt så beundrar är knappast med i leken för att betjäna människan utan tvärtom söka tjäna så mycket pengar på torskarna ("kunden") som möjligt! Svenskens egoism hånler honom nu tillbaka - rakt i ansiktet genom Reinfeldts remarkabla nuna och drömmen och Fet-Egot börjar släppa.

Den rasbiologiska domaren Oliver Wendell Holmes gjorde mig naturligtvis nyfiken om något av tecknen Kräftan och Jungfrun, de som i bloggens undersökningar visat statistiskt överrepresentation bland rasistiskt lagda, skulle figurera. Reinfeldt har som bekant dem båda och därtill som dominanter på sin himmel...

Och svaret är ja! 



Holmes födelsetid noterades bara på en timma när av fadern ("mellan åtta och nio på kvällen") och även om en tidig Vågascendent inte kan uteslutas, stämmer Jungfruascendenten bättre med fakta i målet. Samma ascendent som Reinfeldt för övrigt.

Domaren var som sagt iskall till klenpresterande, precis som Reinfeldt. Se ovan, om Jungfruns karaktärssvaghet: tendensen att bli självgod och egocentriskt fixerad vid sin smarthet (har mött flera kvinnor med Månen i Jungfrun som häpnadsväckande lovprisat sin egen tankeförmåga! Det förtar liksom poängen att låta andra upptäcka eventuell briljans...)

Ingen kan väl efter sveket mot de långtidsarbetslösa i slavhandeln Fas 3 och sjukvårdsreformen som skickar ut cancersjuka att söka jobb, missta sig på att Reinfeldts namnteckning svävar över scenen när också de svenska pensionärerna blivit utan den utlovade kompensationen och fosterhemsoffren för myndighetsövergrepp plötsligt inte får några utlovade pengar längre! (SvD, AB) Som sagt: kombinationen av två tecken som är nöjda med att bara se om sitt eget hus blir en riktig sänkare, en deprimerande simpel människotyp!

Den här regeringen, eller åtminstone deras moderata element, hatar svaghet - precis som de socialdarwinistiskt indoktrinerade nazisterna. Reinfeldt framstår allt mer som ett monster. Han sprätter pengar åt sina egna, dvs. redan hyggligt välmående medelklassfamiljer och är helt likgiltig för alla andra. Domaren tyckte "tre generationer imbeciller fick räcka". Inga kristna överloppsgärningar där inte. ("Överloppsgärning" - tanken att den kristna människan som inte längre lever enbart för sitt ego kan göra mer gott än syndare.)

Det här har jag tidigare beskrivit som en olycklig kombination av Jungfruns privatism i kombination med Kräftan - "det egna hemmet" - i idealiseringens elfte hus. Den rasistiske domaren uppvisar samma sak. Jag ritar här ut oppositionen mellan låg och hög fast Kräftan och Stenbocken saknar "riktiga" planeter. Aspekter triggar husen enligt indisk astrologi och här aktiveras den här hackordningsaxeln från båda håll. 

Det är notabelt att domaren har "bestraffande" Ketu (den avhuggna draksvansen) bland de "låga" (Kräftan) och i elfte idealhuset. "Tre generationer imbeciller får räcka" - jfr Reinfeldts Fas 3 efter tre arbetslösa år - inget stöd, inten omskolning i socialdarwinismens vekrlighetsuppfattning.

Sanningen är ju att det är hans marknadsekonomiska ideologi som håller människor fast i arbetslöshet och i denna modell med dess paralleller till rasbiologin snittas de sedan ut och förpassas till permanent arbetsläger där arbetsgivaren dessutom får betalt för att husera dem!

Vilket djävulskt trick av näringslivet att skaffa sig en hundögd springpojke som hjälper dem att få jobbet gjort till lägsta möjliga kostnad!

Som det brukar vara med den här remarkabelt diskriminerande Månen i Jungfrun uppvisar domaren exakt samma fixering vid den materiella världen som t.ex. Humanisterna som lyckligen nu tjatat ut ordet empiri (erfarenhetsbaserad):
Holmes helped move American legal thinking away from formalism and towards legal realism, as summed up in his maxim: "The life of the law has not been logic; it has been experience." (Wikipedia)
Jag har tidigare noterat hur tre av Humanisternas viktigaste språkrör alla hade en Måne i privatistiska (osolidariska) Jungfrun: Sturmark, Ulvaeus, Demirbag-Sten och det här ger en fingervisning att det just är det kollektiva momentet i religionen som gjort dem till religionshatare. 

Det är ett tydligt tecken på väldigt ytligt tänkande eftersom religionens målsättning bakom gemenskapen ytterst sett riktar sig mot individen, att individen ska koppla åter med den förmåga till högre medvetande som gått förlorad (olika religioner har lite olika beskrivning av hur syndafallet gick till men i stort är de ense om diagnosen).

Holmes var således en pragmatiker - fixerad vid den yttre människan, människan i världen, och det är inte förvånande att också "pragmatismens fader" (eller en av dem), C.S. Peirce hade samma Måna i Jungfrun. (Peirce var emellertid religiös, men företedde Jungfruns fixering vid definitioner och tingens mätbarhet.)

AstroDatabank nämner att domaren var beryktad för vältalighet (mångordighet?) när han intog motsatta ståndpunkter för att kunna överblicka en situation från alla sidor. Han var känd som "Den store avvikaren." (På engelska "great dissenter", jfr Satan som den av Gud tillsamma åklagaren eller vederskaren, ren negativitet med uppgiften att få människan att inför det kompakta mörkret besinna sig själv och sina handlingar - få henne att välja ljuset.)

Här ler jag, själv född med samma energiska Mars i rättvisans vågskålar och en tendens att vandra runt en bit innan jag kommer till skott. Jag har alltid sett bara feghet och rädsla för sina egna tankar hos de där människorna som satsar på en dödande punchline efter bara några få ord. Den amerikanske domarens Luft-Mars mot Eld-Venus - måste ha givit ett oerhört intellektuellt tryck! Och Solen i Vattumannen är också känd för att hålla sig med stora mentala konceptioner.

Om man kombinerar denna sida i horoskopet med den djupt kritiska och hårklyvande Månen i Jungfrun börjar man ana domarens långrandighet när han benade upp saker och hade tiotusen invändningar att anföra!

Det förvånar slutligen inte det minsta att i honom hitta samma låga takhöjd som hos nämnda Humanister. Också Holmes ifrågasatte den naturliga (gudomliga) lagen och såg mänsklig moral som enbart ett påfund av människan själv.

Här visar sig astrologin - som alltid studerat den naturliga lagen genom himlens manifestationer - förstå mer än de gudlösa människorna. När jag för ett andra omdöme går till kinesiska systemet Ho Lo Li Shu (Floderna Ho och Lo:s rationella talsystem), dömer det direkt ut den här domarens rättrådighet!

Det deterministiska systemet ger honom samma segment tid som gällde då Barack Obama föddes, en ytlig människa som tappar greppet om situationen eftersom förfining (kultivering) av data som kommer från sinnesintrycken kan ge en ringa människotyp, en som saknar djup och substans:

"Som en droska med avmonterat underrede.
Som när man och kvinna vänder blickarna bort från varandra."
(Jag tycker mig häri se födelsehimmelens opposition mellan Mars och Venus! Men Ho Lo Li Shu-metoden bygger på en numerologisk metod och inte en astrologisk.)

Tidsandan ändras lite i taget och idag skulle domare Holmes troligen inte alls imponera på människor. Folk skulle vända bort blicken från denna här negativa och långrandiga individen. Eller, eftersom nu Obama hade samma födelsetema: en eventuell förtjusning skulle vara övergående. 

Eller...skulle han kanske t.o.m. ha större genomslag i dag, när vi blivit ytligare och mer materialistiska än någonsin?

Faktum är att Obamas kinesiska födelseomen vittnar om en sådan personlig omognad att det är svårt att föreställa sig hur Holmes kunde nå Högsta Domstolen under detta omen - eller Obama Vita Huset för den delen! Men det är som Platon sade: gamla själar tar inte i lika mycket, det är unga okunniga nollor - sådana som Fredrik Reinfeldt - som vill makt. Ofta får folket lida mycket för sin korttänkthet när de låter en som är lite för lik dem själva i deras tillkortakommanden ta tätpositionen...

Domaren föddes nu under ett kinesiskt "dubbelomen", och eftersom han också hade ett element i sin natur som även fanns då den skarptänkte Olof Palme föddes, klarnar hans strålande juridiska karriär något och förlärleken till långrandiga analyser av en situation ur tusen perspektiv.... Men åter: detta "bra" omen (linje 3) naggas i kanten av ovanstående missljud med en droska som inte duger att färdas i (se i den "avregistrerade" droskan hans avsky för mentalt ofärdiga - imbecillerna!)

Statsminister Olof Palmes kinesiska födelsetema MING YI ("Ljusförmörkelsen") var oerhört intressant, för här hörs tydligt en varning mot att visa upp en tydligen medfödd arrogans. "Dölja sitt ljus (intelligens)" råder systemet den nyfödde, vilket på en gång säger att individen är extremt begåvad men därför också har en naturlig tendens att överglänsa andra. "Sätt ljuset under skäppa" coachar det märkliga kinesiska systemet.

Domaren skulle alltså ha hållit sig för god för att falla in med Reinfeldt, Hitler och andra socialdarwinister och se ner på "imbeciller". Arrogans följer nästan alltid med hög intelligens och det mest fascinerande är att Reinfeldt är arrogant fast han inte är intelligent! 

Arrogansen visar sig istället genom politiska åtgärder, den ena mer människovidrig än den andra. Intressant nog anses astrologins Vattenelement bringa sorg och Reinfeldts Solen i Kräftan i elfte upphöjda huset, indikerar i värsta fall en livsmission som går ut på att göra människor besvikna, ta deras frihet ifrån dem, i praktiken förvandla hela Sverige till ett arbetsläger eftersom Reinfeldt har så ofattbart fattiga idéer om vad ett människoliv kan vara och användas till:




1 kommentar:

Anonym sa...

Vore intressant med en analys av vad som pågår på Gotland. Fler och fler märkliga historier får man höra därifrån. Som: http://friendsofdomenic.blogspot.com/2010/06/swedens-state-sponsored-kidnapping-of-7.html

Det tycks som att flera som arbetar på socialtjänsten och några av de ansvariga politikerna där är totalt empatilösa, eller kanske rent av njuter av att förstöra familjer?

Apropå fosterbarnen som nu blir utan ersättning, man inser väl att man fortfarande begår misstag och att det kommer bli dyrt om man släpper fram barnen från efter 1980?