Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 september 2011

Propagandaministerns dödsskugga




Sällan har jag sett ett så otäckt foto på Fredrik Reinfeldt som när står och lyssnar på sin propagandaminister Per Schlingmann! Jag hittade bilden på den tänkvärda bloggen Ett hjärta rött och måste återanvända den här.

Fotot kanske ger en ny ledtråd till Schlingmanns födelsehimmel fastän jag väl knappast kunde varit klarare än att kombinera det förra inlägget med ett boktips om reinkarnation och en utläggare om nazisten Goebbels - propagandaminister även han, en gång i tiden...


Här har vi Satans huvud (stjärnan Algol) på ett sätt som är lätt att missa. Den fallna Saturnus i Väduren i extra starkt retrogradläge i 28e graden - bara några grader kvar innan den blir en direkt kanal för Algols rackartyg. (En retrograd planet anses extra stark i indisk astrologi vilket gissningsvis kompenserar för dess svaga avashta - här döende i slutet av Väduren.)

Pga. Saturnus framskridna position plockar den så att säga upp en energi (i brist på bättre ord) som ännu inte nått sitt maximum och sprider bakåt i Väduren till eventuellt ytterligare planeter där. Ingen mindre än Månen är på ingång mot en konjunktion med Månen och just innan den 16 oktober övergår i den 16e når Månen Vädurens 29e grad - mitt i smeten.

Här är också ett horoskop som har en opposition mellan Algol - om man accepterar en sådan mot en fixstjärna. Det är förstås - vi talar en moderat politiker här - pengarnas planet i Venus. Men på något sätt inger Schlingmanns talskrivande inte längre någon trovärdighet. Nu bör även landets pensionärer ha genomskådat den totala lögn det här partiet är. De går inte folkets ärenden alls, de har från första dag varit nickedockor åt icke namngivna bidragsgivare.

De Nya Moderaterna blev ett mörkt kapitel i svensk historia med en politik som har kostat många människor lidande och elände - till och med självmord!

Vad då om fotot med Reinfeldts mörka blick? Jag tror han är en omedveten ("det sovande folket") mottagare till mörkret som utgår ur Schlingmann här. Reinfeldts fungerar som en klassisk energitjuv och ses här suga in det mörker, den desinformation Schlingmann författat och föredrar, och han kommer sedan att återanvända den, vilket framgår av detta ovedersägliga bildbevis.


Inga kommentarer: