Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 september 2011

Den gode statssekreteraren & Satans hån


Jag noterar hos USA:s 24e statsekreterare William Seward ett kuriöst fall av stjärnan Algol, också känd som Satans huvud. Samma dag Abraham Lincoln mördades attackerades han av en av konspiratörerna i sitt hem men överlevde det brutala mordförsöket.

I västerländsk astrologi är det Väduren som representerar huvudet och ansiktet, men indierna har preciserat människans viktigaste kroppsdel lite mer. Väduren råder över hjässan och hjärnan samt bakhuvudet, det är Oxen som "styr" ansiktet. Jag vet inte om någon mer tänkt på det, men Solen i Oxen ger ofta väldigt stiliga ansikten!

Utom då för Seward, vars Sol i Oxen nästan exakt sammanfaller med den hånfulla häcklaren Algol, planeten som antikens människor fruktade som en trubbelmakare. Gärningsmannen tillfogade honom svåra knivhugg i ansiktet och ärren fick han leva med resten av sitt liv.



Seward var en av de tidiga övertygade motståndarna till slaveriet och han sades ha haft mer utbyte av de färgade barnen där han bodde än folk av sin egen sort. En sådan skillnad jämfört med de kräk som kallas svenskar, människor som inte vill bli bekanta med något nytt!

Apropå mina studier av främlingsfientligheten och hur den visat sig främst genom Månen antingen i Jungfrun eller i Kräftan, är det intressant att notera att Seward har dem båda aktiva. Men Jupiter är upphöjd i Kräftan för extra mycket empati, och fast planeten "kapas" av gränsdragaren Saturnus framför sig så kan man se det som att Jupiters välvilja och Kräftans moderliga empati mjukar upp Saturnus när den senare aspekterar den avhuggna Draksvansen i diskrimineringens tecken Jungfrun. Subtila budskap!

Undertecknad har i tidigare liv både hunnit med att vara slavhandlare och fått betala för det som slav i Amerika. Jag känner starkt igen mig i den frispråkige amerikanska juristen - hans rättframma språk kostade honom troligen presidentposten. Som trogna bloggläsare vet har Sveriges största dagstidning DN svartlistat denna blogg för dess ambition att sprida allmänbildning om än på ett okonventionellt och inte sällan häcklande vis! (Kalla det något besläktat med politisk satir.)

Detta är Sverige under mörkläggaren Reinfeldt, den ondaste tid svenskarna lurats in i sedan Fattigsveriges dagar...

Vi delar inte bara snarlikt förnamn (en fransyska jag kände en gång uttalade alltid mitt förnamn som ett engelskt Seward) utan även Månen i kritiska Tvillingarna och ena noden i Jungfrun. Vi delar också Saturnus vilja att kontrollera och klippa med diskriminationen i Jungfrun. Den kritiska logikern har inte sista ordet! (Seward: Draksvansen i Jungfrun, undertecknad Drakhuvudet i samma tecken.)

Och frispråkigheten hos Seward (originalet) syns tydligt av kombinationen Måne och Mars i kommunikatörens tecken medan undertecknad har Månens disponent Merkurius i kombination med Mars i ett annat kommunikativt Lufttecken.

Tillfrågad om hans bästa insats som statssekreterare, svarade Seward (enligt Wikipedia): "köpet av Alaska - men det kommer att ta amerikanerna en generation att förstå detta". Det här är ett typiskt uttalande från Månen i Tvillingarna, jag brukar också gilla att röra mig med ordvändningar som refererar till den oändliga tid det tycks ta massan att nå fram till de självklarheter som de fyra sattviska (rörliga) tecknen redan varit framme och nosat på.

Men vad om Algol i det här fallet? Den är ännu en påminnelse att astrologin inte lätt kan avslöja på vilken sida individen står. Särskilt inte utan födelsetimma. Vissa blir språkrör för Djävulen själv, andra råkar ut för hans okynne. Här skulle man t.o.m. kunna mena att Solen i äganderättsliga Oxen med Algol indikerar Sewards revolt mot tanken om att äga andra människor - och då har jag tidigare kommenterat ett nättroll" som var otroligt ful i mun och hade Solen och Algol i samma exakta konjunktion. 

Kan det vara något med sättet att uttrycka sig med den här konjunktionen? "Varav hjärtat är fullt talar munnen", heter det och Solen står för hjärtat. Här således ett "algolskt hjärta", kanske en vilja att spela Djävulens advokat eller rent av Satan, Åklagaren själv. I relation till slaveriet visar sig då Algol/Satans huvud ha rätt!

Samma tankar som den 24e statssekreteraren tänker jag, "Seward junior", inför Fredrik Reinfeldts Fas 3 som jag själv är på väg in i enär Sveriges rekryterare måste vara jordens mest obegåvade människor som inte ser när de har kvalitet framför sig i ansökningshandlingarna. Reinfeldts Fas 3 är inget annat än slaveriet på nytt, här i Sverige på 2000-talet. Arbetsgivaren t.o.m. får betalt för att husera de som det marknadskapitalistiska systemet inte vill ha, de äldre och erfarna som kan misstänkas ha för höga löneanspråk. 

Vilken vidrig människa, det där är. Varifrån kommer sådana visioner om inte ur ett väldigt grumligt själsliv? Reinfeldt är inte värd att vistas i samma rum som den imponerande William H. Seward, mannen som villa ena Förenta Staterna genom att undanröja den mest uppenbara oförrätten. Reinfeldt gör tvärtom, söker splittra Sverige genom en klasskapande politik!

Och vad är det för fel på svenskarna som inte kan välja rätt ledare, ledare som skapar ett gott samhällsklimat? 

Det är ingen slump att vi fick "näthatsdebatten" under Regeringen Reinfeldt, alls ingen slump. Vissa ideologer är skadliga och politikerna ser sig själva genom folket.


Tillägg. 

Glömde rita in den pregnanta ömsesidiga receptionen mellan Merkurius och Mars - eldig och stridbar kommunikation! Nu ser man ännu tydligare hur han pratade bort chansen till presidentposten! :-)

Håkan Juholt har en omkastat förhållande mellan Väduren och Tvillingarna och han var tvungen att snabbt stajla om sin kommunikation. Den var för folklig för medierna, påstods det! Men det tar jag varje dag hellre än en Reinfeldts "ansvarsfulla" dödgrävarstil!

Inga kommentarer: