Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 september 2011

Kamprad & Ren svält. Famntaget.

Aftonbladet berättar om en smutsig IKEA-byk som just nystats upp i Tyskland:
För att leva upp till framfantiserade planekonomiska mål beslöt DDR:s ministerråd 1973 att mer aktivt använda fångar i produktionen. DDR var allt annat än en rättsstat och omkring tjugo procent av internerna satt inspärrade av politiska skäl. 

Hur likt låter inte detta de metoder Svenskt Näringslivs springpojke Fredrik Reinfeldt tänkt ut med sitt Fas 3 för långtidsarbetslösa! 

Så här gick det till när det svenska näringslivet skaffade sig fullgod svensk arbetskraft till underpris:

  1. Ge först unga datanissar fria händer att tänka ut riktigt åldersdiskriminerande och korkade jobbsökportaler på nätet, där man är ute ur leken i samma ögonblick man fyller i att man är mer än 35 år gammal.

    Näringslivet vill nämligen inte ha erfarna människor, de vill ha ung och billig arbetskraft. Att det sen ser ut som själva fan, det resultat de oerfarna åstadkommer - språkvårdens borttynande i svenska tidningar! - sådant har väl aldrig bekymrat ett rovdjur i svart kostym?

  2. Från och med nu är det fullständigt hopplöst för äldre personer att få jobb på den svenska arbetsmarknaden. De tre åren tickar bort ruskigt snabbt. En gång byggde jag tekniska lösningar åt Världsbanken och American Express. Nu är dörrarna stängda till och med till förhållandevis triviala arbeten som registrator!

  3. Med Fas 3 blir samma människor plötsligt intressanta igen, men nu som gratis löneslavar alltmedan vår egen mjukis-führer Fredrik Reinfeldt betalar ut extra pengar till företagen som tar in motsvarande DDR:s politiska fångar i produktionen!

Enligt den antika världsbildens tes (och modern psykologi också för den delen) - formar ledande män svaga människor omkring sig. Man behöver därför bara gå till ledarnas personhoroskop för att se rötterna till deras goda eller onda politik.

Jämförelsen mellan nazisten och girigbuken Kamprad (märkte någon hur de plötsligt sökte reparera sitt rykte genom en stor donation?) och vår egen stasi-ledare Reinfeldt ger ett och annat:

Reinfeldt inre kretsen samt Jungfruascendenten,
Kamprad yttre kretsen

Eftersom Reinfeldts födelsetid är känd är det bara att notera hur perfekt hans Persona - rollspel och utblick på livet stämmer med Kamprads driftiga motor (Solen). Båda herrarna möts i den 16e graden av privategoistiska Jungfrun respektive Fiskarna, känd för att gå upp i sitt arbete totalt, precis som Kamprad gjort.

Båda männen har dessutom Solen i Vatten, ett kallt och tärande element, fyllt av ouppfyllda behov. Redan utan det bruna Jordelementet brukar Vatten ofta stanna kvar på en simpel konsumtionsmänniskas nivå. Kultur, det är inget för någon av de här herrarna. Reinfeldt tror det räcker med att köpa svindyra kostymer för att man ska kunna kalla sig kultiverad och läsa några deckare under semestern. Deckare, denna nya svenska paradgren som avslöjar hur mycket kriminalitet som bor i folksjälen och som vill ut..

Men de riktigt olustiga parallellerna har redan pytsats ut här och där i tidigare inlägg, och de rör Nya Moderaternas andliga släktskap med nazismen och deras cyniska syn på starka och svaga.

"Arbete gör er fria" var det budskap som mötte judiska "undermänniskor" och i Reinfeldts Sverige har det jobbats hårt på att slå in en kil i samhället som nu rämnat i två våningar - se ovan om "de nya arbetarna" och den slavande underklassen via Fas 3. Samma direkta lögn anför Reinfeldt som förklaring till Fas 3: den ska hjälpa individen tillbaka till arbetsmarknaden. Men se punkt 1 och 2 ovan...


Anm. Detta är inte "astrologi" utan en synpunkt garnerad med astrologiska symboler.


Inga kommentarer: