Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 september 2011

Högerns ohjälpliga lögn och dikt


Detta inlägg distribueras den 30 september via t.co-kanalen.

 
Fredrik Segerfeldt, av någon anledning både före detta Timbro och före detta Svenskt Näringsliv anser sig på Newsmill veta varför Socialdemokratins tankearbete är "svagt"! Och fejkar välvillig tankecoach:

"S och LO har aldrig vågat släppa greppet om fritänkare, låta likasinnade beta fritt och pröva ny mark. Kopplet har varit kort."

Sagt av en högerman så kort tid efter debaclet med tankestyrningen inom SNS, så kort tid efter Svenskt Näringslivs totala kalkon att "filosofi (tankehöjd) är olönsamt"! Visserligen citerar han två socialdemokrater som medger att vänstern på senare år haft svårt att leverera intellektuell moteld mot högerns rökridåer, men Segerfeldt har alltså själv ett förflutet i högerverksamheter som inte verkar värst vassa.

Problemet är att han själv som skulle behöva en första lektion i konsten att tala sanning. För vad partiets nye ledare Håkan Juholt publicerade i Sydsvenska Dagbladet för bara några dagar sedan var ett retoriskt mästerverk, och den som kan retorik kan väl också förmodas ha ett väl fungerande tankearbete? 

Den som traskar på i samma trötta världsbild med dess schablonförklaringar utan att ens observera ett viktigt uttalande från partiledaren som talar mot dessa förklaringar, verkar inte höra hur vindarna blåser, verkar sakna kontakt med sin samtid. Är kanske instängd i ett eget ideologiskt luftslott.

Om Juholts kulturella reflektioner och ideologiskt grundade betraktelser var ett spökskrivarjobb förtar detta inget. Resurser finns uppenbarligen in-house. Men jag har tidigare låtit antyda att den nye partiledaren har en utomordentlig tankehöjd, låt vara att han kanhända skjuter från höften då och då. 

Juholt har en lite vassare version av det svenska folkkynnet, Månen i Väduren, men sinnet är inte påeldat av en flegmatisk Mars i Oxen utan en krigare i kommunikationens och det goda tankearbetets tecken Tvillingarna.

Man kunde tro att Segerfeldt kunde ha sitt på det torra i den frågan med sitt sinnelag i Vågen, ett Lufttecken lika väl ämnat till intellektuell verksamhet som dess yngre släkting Tvillingarna.



Men den ibland väldigt otrevliga översvämningen från ett irrationellt Vattentecken ger hos Segerfeldt den mest beklagansvärda sidan hos dissociationssyndromet: det talar inte sanning, de undanhåller fakta som inte stämmer med den agenda de söker driva. I det här fallet är det alltså helt löjeväckande vad Segerstedt säger, bara några dagar efter den otroligt skickliga artikel en vän tipsade mig om. Den var genial i sin enkelhet.

På vissa punkter liknar Fredrik Segerfeldts himmel den för Fredrik Reinfeldt, men det är svårt att avgöra exakt eftersom den förra saknar födelsetimma. Men grundtypen är densamma: båda männen har Solen i Kräftan och ser därför materiell bunkring som livets mening. Kräftans grundmurade otrygghet gör den samtidigt till den närigaste av alla kapitalister. 

Att ha sinnelaget i esteticerande Lufttecknet Vågen gör möjligen att de kan gömma sin grundläggande primitiva instinkt bakom ett lager av rationaliseringar, men när Solen - den agerande - tar sina steg avslöjas det alltid som individen talat dubbelspråk. 

Som vi lärde oss när Fredrik Reinfeldt i efterhand avslöjades ha varit fullt medveten om konsekvenserna av sjukvårdsreformen för den grupp som döende i cancer skickades ut att söka jobb. 

Som vi lärde oss nyligen av Uppdrag Granskning då Fredrik Reinfeldt 2005 talade sig tårögd om LAS och vikten att säkra de äldres arbete eftersom deras chanser på arbetsmarknaden enligt honom var svaga. Och sedan sparkar ut 33 50-plussare från sin egen arbetsplats!

Båda Fredrikarna är således patologiska lögnare, desinformatörer, och jag vill påstå att det är för att deras livslinje - Månen --> Solen - utspelar sig i två element som inte kommunicerar bra med varandra.


Studerar man planeternas underliggande "själ", finner man att Reinfeldts handlingsplanet Solen slirar. Den vill bara värna tryggheten för dem som är med i hans klubb. Kräftan har ett alldeles för klaniskt perspektiv för att leda ett helt land, och detta indikerar jag genom att låta en ideologi (blå färg) läcka in i det medelhavsgröna Kräft-Vattnet. Det blå kommer från Solens disponent Månen i Luft. 

Men sinnelaget i Luft har själv en modifikation via sin disponent, pengarnas planet Venus. Venus i Lejonet älskar lyx och individuell framgång och Lejonet är, åtminstone som soltecken, ofta en inspirerande ledargestalt. Det går bort här, för Venus representerar inte ledarskap, tvärtom. Den "tyr sig till", den dras till dem som har pengar och makt. Reinfeldt har en hora smygande i sitt innersta! Och detta bekräftas av Venus faktiska position i tolfte hemliga huset (tolfte har en sidobetydelse av "sängkammarens hemliga nöjen").

Det här är emellertid en sektor som hotar med världsliga förluster och jag har tillräckligt ofta förklarat att det är här vi ser statsministernas ovärdiga världsbild som hela tiden bygger på att hålla "sin grupp" skadelös. Han har haft en ofattbar förmåga att låta andra schavotteras och själv stå orörbar. Men det är över nu enligt senaste opinionsmätningen som ser Nya Moderaterna, den snuda egennyttans parti, backa rejält.

Venus, kärleken, komforten och lyxen - lyxhoran, den ses nu "läcka" in Vatten så att en överemotionell och halsstarrig ton finns djupt inne i Reinfeldts natur (troligen bara sedd av hans nära medarbetare - se hur "chefen" lyser igenom i horoskopet för kvinnan som rensade ut 33 "undermänniskor" i strid mot LAS - ett skriande "dissociationssyndrom" även där). Det är Kräftans Vatten som skapar detta Eld/Vatten-krig eftersom Venus står i Lejonet och därmed disponeras av Solen som ju är vattnig i detta horoskop.

Segerfeldts kritik liknar den jag hade för flera år sedan på den här bloggen om socialdemokratin. Men en ny riktning kunde förmärkas i det signifikanta horoskopet för Mona Sahlins avgång och jag kallade detta för Nya Socialdemokraternas födelse. Segerstedt mentaliserar bara mot sina egna hjärnspöken när han "analyserar" socialdemokratins problem - en vanlig åkomma just när Vatten dränker och trubbar Luftens mentala skärpa.

*****

Väl färdig med detta upptäckte jag att Fredrik Segerfeldt redan en gång tidigare kommit min väg och föranlett en analys! Uppenbarligen en alltför ringa tänkare för att memorera.



Tillägg

Jämför gärna Segerstedts irrationalism (Mars i Kräftan) och brist på gott perspektiv (Vågen) med efterföljande inlägg:


Demi Moore - inte längre trailer trash men väldigt blådögd

Här attackar samma fallna krigare inte Månen men Solen i Vågen!

Inga kommentarer: