Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 september 2011

Rensar regeringen ut "undermänniskor"?


Stjärnan Algol (Beta Perseus) relativt Oxens tecken
samt Månen vid midnatt den 21/9. Klicka för läsbarhet
.

SVT:s Uppdrag Granskning har inte sänts när jag skriver dessa få rader och kanske har Regeringskansliets förvaltningschef rätt i att ta till floskeln "inte känna igen sig i beskrivningen" reportrarna presenterar henne för.

Å andra sidan är det precis vad jag såg första gången jag kastade en närmare blick på hennes överordnade, Fredrik Reinfeldts, horoskop: en socialdarwinist och äcklas av och fruktar sjukdom och svaghet. Det har nu en märkbar del av svenska folket fått känna på. En politiker som låter sin egen perversa världsbild omsättas i en piskans politik för alla de som "underpresterar" i jämförelse med Reinfeldts övermänniskoideal (det där han tränar på framför spegeln, som han erkände innan han fick talskrivaren Schlingmann över sig). I riksdagshuset har de som bara klarar deltid å ingen plats! Ut med dem i kylan.

Det är fascinerande att se horoskopet för förvaltningschefen Jatko som bedyrade att ingen sparkats på antydda grunder. Det är ju en slags kvinnlig version av Reinfeldt. Förstår att hon lyftes in från var hon nu satt - Finansdepartementet tror jag - till uppgiften att städa rent. 

Reinfeldt är ju själv född med hygienneurosens Jungfru stigande i öster, och tvättmaskinens tecken Kräftan som soltecken. En så nätt och renlig man behöver naturligtvis någon som städer bort slummen från korridorerna och vad bättre än en Sol-Skorpion och med samma Måne eller sinnelag i Vågen som statsministern själv för en perfekt ja-sägare, en människa som tänker i samma banor... 

Förvaltningschefens Måne når faktiskt Skorpionen redan klockan 15.00 på eftermiddagen, men det ligger förvisso en tanke i två Solar eller huvuden doppade under Vatten och två sinnen som jobbar övertid i det mentala Luftelementet för att rationalisera sina fobier eller dunkelt upplevda verklighet.

I det korta klippet från Uppdrag Granskning på AB lyckas Jatko verkligen se pressad och skyldig ut medan orden fluffar på ur hennes mun...


Under andra omständigheter är det här säkert en trevlig människa, se bara den kommunikativa Tvillingarna och som troligen nuddar sinnelaget och även chefsdugliga om än något korta Saturnus.

Men nu vill jag introducera en helt ny tankegång kring det Satans huvud som faktiskt många människor har mer eller mindre involverade i sina liv. Det finns dock ett antal planeter som kan råka i klorna på den onda eller åtminstone förtretliga stjärnan Algol både i passagen framför den (sen Vädur/tidig Oxe), samt - vilket jag blir mer och mer övertygad om - genom planetens opposition i tidig Skorpion. (Allt det här är väldigt preliminärt - fixstjärnorna är något helt nytt för mig.)

Vad vi till att börja med har här är en Sol med bestraffaren Ketu och en aktiv satanisk axel för den typ av mentalitet som tittar för mycket på materiella aspekter och glömmer den andliga dimensionen. Det förefaller osannolikt att en människa som accepterar att arbeta för Regeringen Reinfeldt överhuvudtaget har något annat än en materialistisk-sekulär världsbild.

Men det riktigt intressanta är Solen som männen i förvaltningschefens liv, hennes arbetsgivare. Denna Sol i Skorpionen baseras visserligen på den starkt pådrivande Mars i Skytten - som bortom sig dirigeras av Jupiter i ungdomliga Tvillingarna och bortom det av Merkurius i Skorpionen innan vi är tillbaka där vi startade, vid Mars i expansiva Skytten. 

Är då det här en bild av Reinfeldt? En Sol snar till att kapa banden (avhuggna Draksvansen) och som generellt löper genom en "manodepressiv" (som ekonomer kallade regeringens hantering av budgeten) cykel av sågningar och hetsiga försök att hitta nya framkomliga vägar?

Någon viktigare människa än statsministern lär hon aldrig ha över sig, så genom förvaltningsministerns horoskop kanske vi får en avslöjande inblick i mentaliteten och beteendet hos en våldsamt trängd överordnad. 

Hon tillträdde sin post förra sommaren och reportaget lär utvisa om hon ansvarat för att människor som enligt moderat människosyn är arbetsoföra har fått gå under hennes chefskap eller redan tidigare.

Men mycket säger mig att hoppigheten mellan Skorpion och Skytt, död/ruelse och snabba chanstagningar framåt beskriver en beteendecykel som illustrerar Reinfeldt som vi andra aldrig får se honom eftersom kamerorna inte är på. En nervös, smått neurotisk och kinkig natur.

Nu till moderaternas och Reinfeldts äckel inför mänsklig ofullkomlighet. Denna tanke passar perfekt in på en Sol i Skorpionen i kraftfull opposition till Algol (±3°).

Varför kallade judarna stjärnan Algol för Satans huvud? Jag vill föreslå följande, baserad på zodiakens egen logik. Detta är nytt för bloggen och jag kommer att utveckla tanken i mer i den engelskspråkiga bok jag just börjat knacka på.

(Det är lönlöst i Reinfeldts Sverige att komma på jobbintervju så nu bränner jag mina sista sparpengar hellre än ta in på det förnedrande Fas 3 som är hans egen Slutgiltiga lösning för att hålla sina arbetslöshetssiffror snygga på pappret!. Jag hoppas på ett mirakel innan sparmedlen är helt slut, t.ex. ett misstroendevotum för det regeringen sysslar med!)

Döden är ett faktum i människans erfarenhet. Skorpionen är dess kodifiering i zodiaken. Men säg den människa som låter sig föras till slakt utan protester. Folklivsforskare kan visa hur mänsklighetens uppfinningsrikedom är oändlig i att förslå förklaringar till att döden kom in i världen. För den upplevs ju som onaturlig och hemsk. Vi som hade det så trevligt här!

Med förnekelse följer också projektion. Det är inte vårt fel, det är Djävulen som lurade oss hit så att vi nu måste dö. Från dödens faktum - Skorpionens tecken - skickar människan själv en projektion mot den skyldige, som i det här fallet råkar bli Tjuren eller Oxen mittöver. 

Minns Moses vrede när han såg att hans folk regredierat till dyrkan av en guldkalv, en religiös form som dominerade långt långt tillbaka i tiden (man har i Turkiet grävt upp 7.000 år gamla altare smyckade med tjurkonst). Tjurkulten fanns hos många folk men Moses - vare sig han existerat historiskt eller bara är en sinnebild för judarnas evolution ur naturdyrkan (där svenskarna tycks permanent ha fastnat) och fram till förmågan att skapa abstrakta tankar: monoteism är ett typiskt exempel på förmågan att abstrahera en idé från det konkret givna och sluta sig till att där måste finnas en enhet bortom den skenbara mångfalden.

(Det kanske roa den sekulära ateisten att höra att deras motsvarighet i "singularitetspunkten" Big Bang sataniskt tänktes ut av en kristen vetenskapsman!)

Den starkt lysande Algol i begynnelsen av Oxens stjärnbild passar särdeles bra som syndabock. Det måste vara han där som är skyldiga till vår död! Och Oxen kom därmed att involveras som "jämmerdalen" i det västerländska medvetandet. Tellus, inte den värld våra själar egentligen hör hemma på.

Det är faktiskt riktigt synd om Djävulen! Och det kanske är vårt eget illa grinande som speglas tillbaka från den här punkten i Världssjälen och som vi inte längre känner igen utan kallar Den Hånfulle... 

Minns ordet djävulen via språk som spanskans El Diablo: grekiskans dia bolos, att slunga tvärsöver eller slunga ifrån sig (som i bollspelet boulé). I judisk tradition var det faktiskt Gud som bemyndigade Satan att testa människan och se var hon stod, om hon fallit och blivit en otrogen hund eller om hon såg vad livet handlade om, och kunde prioritera rätt.

Det är ur det här perspektivet mycket passande att förvaltningschefen får påhälsning av snokande reportrar som vill gräva upp oegentligheter. Hon var född att uppleva detta diaboliska drama där man plötsligt konfronteras med sin egen position. Det är lätt att förstå - när man inte minns vad man gjorde i går eller i sitt förra liv - att dra ner rullgardinen och "inte känner igen sig".

Hur som helst. Apropå frågeställningen "mobbar regeringen fysiska ofärdiga" (och bryter mot lagen om anställningstrygghet), kunde den här oppositionen mellan Solen och Den Hånfulle inte sitta bättre, särskilt inte med den distorderade månnodsaxeln som extra bonus för en redan suspekt historia om Jatkos huvud eller arbetsgivare.

Skulle sedan födelsen ha inträffat efter att också Månen "fallit" in i beckmörker i Skorpionen, då är horoskopet så hemskt att man kan tro Regeringens dagar är räknade. Då indikerar detta horoskop en praktskandal under uppsegling.


Tillägg. 

Missa inte det sociala utstötningssyndromet på den här himmelen! Snåle Saturnus attack mot de korrupta människorna som inte är fullt livsdugliga (Solen med bestraffade/avklippta Draksvansen och så förstås hångrinaren på andra sidan).

Det här sammansatta och komplexa budskapet har naturligtvis ALLT I VÄRLDEN att göra med Uppdrag Gransknings besvärande frågor!


Tillägg 2.

Här SVT om programinnehållet. Jag noterar särskilt en partiell bekräftelse på vad jag i tidigare inlägg tyckt mig se om Reinfeldt, att han omger sig med yngre människor för att på så vis slippa bli ifrågasatt. (Jag har också kallat honom mjukis-diktator vilket är en omformulering av samma sak.) De som sparkades från Regeringskansliet var mycket riktigt seniorer, folk som passerat femtio.

Inga kommentarer: