Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 20 november 2011

Så här möter Reinfeldt sitt bittra slut

Läser just en sak som klingar rätt i en bok om indisk astrologi av en amerikan vilken jag annars har många invändningar mot (James Braha: The Art and Practice of Ancient Hindu Astrology, 2001), och det är att:

Fjärde huset kan tas som ett generellt mått på hur alla frågor avslutas i en människas liv

Således inte bara "livets utgång" i formen av död.

Utan att göra någon djup undersökning, tror jag att det t.o.m. i det här komatosa landet finns många som genomskådat den lika ljugande som maktkåte statsministern och frågar sig: Hur kommer han att sluta sina dagar som statsminister?


Det fjärde huset är ett sårbart hus. Det är ett Vattenhus, ett hem utan fukt är en död öken. Därför är det inte ett självklart lyckligt omen att ha Eld i detta hus. Eller som Reinfeldt själva sagt, fast han tänkte på något helt annat: "Det är farligt att ha visioner (Eld) i Sverige, nu ska vi alla sitta stilla och lita på en passiv statsminister". 

Fjärde huset är också ett omsorgens hus, naturligen styr moderliga och empatiska Kräftan här. Husets karaka (signifikator) är den fuktgivande balsamplaneten Månen, tillika nattens och återhämtningens planet.

När istället utåtriktade Skytten brassar på med full Eld, då är det fara värt att modersinstinkten torkar ut och skapar just en steril öken i det skyddade hem människor behöver för att ligga ner och vila sig över natten, eller ännu längre i händelse av sjukdom. Att det är något fel på Reinfeldts allra innersta sektor anar vi av rubriker som denna - han vill inte ha någon hemmavid:


Reinfeldt kommer själv att möta sitt slut exakt som han kräver av andra - utkörd från sitt allra tryggaste krypin, från Rosenbad. Utbränd, uttorkad, som en kvinna som inte kan behaga sin man för att hon är torr som fnöske. Svenskarna kommer föraktfullt att fnysa åt den här mannen när hans dagar är till ända.

Fjärdehuset måste kompletteras med vad dess ägare Jupiter faktiskt sysslar med i horoskopet. Jupiter hittas i ett hämmat tillstånd, i materiella Oxen. I det nionde Eldhuset ger expansionens planet en helt blind mentalitet pga det förmörkande Jordelementets närvaro där. Materia regerar och Jupiters kända klarsyn lyser helt med sin frånvaro. En oändligt klen placering för godhetens egen planet, och som sagt, så materialistisk i sin utblick. 

På ett plan kan man säga att det här är en rent monetär filosofi - allt handlar bara om pengar. Men det vore att lämna ämnet för lättvindigt. För Jupiter är inte älskad av Oxens härskare Venus (pengar). Tvärtom är Venus fientligt inställd till Jupiter enligt det indiska vänskapsschemat. Venus ser en förstörare i Jupiter!

Låt oss förklara det så här: Venus vill bara ha balans, ett äktenskapsband, ömsesidig trohet. Venus är inte orimlig. Jupiter är dock inte trogen alls - Zeus är tvärtom notoriskt otrogen i de grekiska gudasagorna och fäder till ungefär hur många barn som helst. Se även Jupiter i sjunde äktenskapshuset i skandalen Tiger Woods horoskop.

(Omvänt tycks inte Jupiter bry sig särskild om Venus, skulle kärleksgudinnan komma på besök i Skytten eller Fiskarna är det okej, men inte mer. Venus mottas neutralt.)

I så måtto Reinfeldt alls äger någon filosofi (Jupiter) är den förhatlig till och med för den monetärt och trygghetsinriktade Oxen, symbolen för fysiskt välmående. Jag upprepar: Reinfeldts 9e filosofihus skapar obalans för människor som likt Oxen tycker om livets gilla gång, likt ryssarna som för många år sedan på yoghurtförpackningarna förklarade sina långa liv med att de skyndade långsamt. Reinfeldts filosofi t.o.m. skadar människor fysiskt! I den meningen är han en brottsling som bekläder en politisk befattning.

Det här är ungefär samma budskap som vi just såg i 4e huset där människan söker fred och lugn och ro för att återhämta sig. Harem är ordet för kvinnans fredade plats i ett fungerande samhälle. Men Reinfeldt accepterar inte denna människans tillflyktsplats, alla ska ut på öppna fältet från morgon till kväll. Till och med långtidsarbetslösa, människor som redan befinner sig under fattiggränsen, har det för bra enligt Reinfeldts filosofi. Deras dagar ska "konfiskeras" från morgon till kväll enligt Fas 3-systemet. Reinfeldt måste hata allt vad hemmet står för, så född i Kräftans (det skyddade och tillslutna) han är!

Varför hatar Reinfeldt det privata när han samtidigt inte gör annat än frammana samhällets sönderfall i små privata enheter? Det är något som inte går ihop i den här mannens innersta själ. (Jag har sagt det förr, han är driven av så många inre demoner att det vore för mycket att kräva logik av honom. Det går knappt att begripa sig på horoskopet heller, det vittnar om så mycket pusselbitar som bara inte stämmer.)

Problemen med Reinfeldts filosofi blir än större när man inser att den måttlösa demonen Rahu förvärrar hans budskap. Oxens härskarinna Venus har nu all anledning att fråga sig vad katten dragit in! Denna Jupiter som breder ut sig helt besinningslöst (Rahu = måttlös hunger) är rena av skadlig för hela den lokala domänen (Oxen = hemland).

Jag vet inte om det är någon tröst att Jupiter är så outvecklad. I trettionde och sista graden är filosofin knappt ens född i de negativa tecknen enligt avashta-läran (där planeter i negativa tecken mognar baklänges). Tyvärr blåser Rahu upp en helt ofärdig filosofi till det yttersta eftersom den ligger så stark i centrum av Oxens tecken (maximal avashta-styrka). Det är som att upphöja ett spädbarns jollrande till högsta sanning bara för att äregirighetens demon hjälpt till framgång! (Nionde är också ett världsligt framgångsrikt hus, det bästa huset i kombination med det tionde.)

Men denna ofärdiga och för den balanserade Oxen så förhatliga filosofi som höjts till skyarna pga omåttliga Rahu är ännu värre än man kunde tro!

För enligt den indiska läran om planeters (tillfälligt) verksamma natur, är en privatistisk Jungfruascendent inte alls vän med den expansiva Jupiter.

Har inte Reinfeldt alltid känts väldigt ansträngd och tillkämpad i sitt personliga rollspel/Jungfrun? Han klarar inte att expandera som person eftersom Jungfrun hatar Jupiters generositet och förmåga/tendens att fylla hela utrymmet med sig själv. 

Vi har alltså ännu en distinkt självmotsägelse i horoskopet - den filosofi vilken Reinfeldts torgför är alltså en filosofi som han inte sitter bekvämt med själv! Det börjar lukta en köpt politiker här, som mot makt och ära låter de hemliga partibidragsgivarna styra för mycket... Med tanke på hur många gånger Reinfeldt avslöjats med att ljuga (Förstahushärskaren Merkurius i 12e) går det knappt längre att säga vad han står för. Man får falla tillbaka på effekterna av hans faktiska politik: den skadar alla som inte har flyt i tillvaron. Reinfeldt har ett problem med sitt eget känslodjup (4e huset) och det blir också hans fall.

Jupiter är således en verksam illgärningsman i det här horoskopet, och därmed är vi tillbaka där vi började, vid ett av de två hus Jupiter äger. Som illgörare kommer Jupiter särskilt att skada det fjärde hörnhuset - "the end of the matter" eller hur Reinfeldt slutar sina dagar som statsminister. 

Han är förutspådd ett olyckligt slut eftersom hela hans välde var en orgie i livsfientliga beslut och tilltag som skadade svenska folkets välmående. Venus avskyr hans monetära filosofi (och hon är annars intresserad av pengar!) och fjärde huset bränns sönder och samman eftersom fukt (sorg, sjukdom etc) inte är tillåtet i Reinfeldts inre (och sjuka) fantasier. 

Han är som en dålig general som startar ett krig men förlorar. Han lämnar efter sig ett Sverige delvis ruinerat efter sin förryckta nedmontering av välfärdsinrättningarna.


Burned out.
After the war against
the wellfare state

Hur summera indikationerna? Som att landets kvinnor, en betydande del av väljarna!, kommer att förstå Reinfeldts skuld i vanvården av gamla, sjuka och arbetslösa. 2014 är ingen längre omedveten om att den här mannens filosofi var att stjäla från de mest behövande för att skaffa sig själv makt. Så lågt, så oändligt lågt. Han brände sönder fjärde huset för humanitet och omvårdnad.


Inga kommentarer: