Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 23 december 2010

Reinfeldt - nu även kvinnohatare

Ett långt, niosidigt inlägg som kräver ett modikum av mental flexibilitet. Det rör inte Reinfeldts politik utan tänkandets djuppsykologiska förutsättningar. Den mänskliga vishetens mångtusenåriga symboltradition ger en ingång till statsministerns kuriöst ensidiga synsätt.

Faktum är att Reinfeldts korkade uttalande om kvinnor och arbetstid publiceras samma dag Månen - kvinnornas egen planet - passerar genom Kräftans tecken, kvinnans - och Reinfeldts - eget zodiaktecken. Vi ska återkomma till vad detta kan tänkas innebära - vilka kvinnor tänker Reinfeldt egentligen på?

Artikelrubriken anspelar på ett äldre blogginlägg där statsministern beskrevs som en arbetarhatare och socialdarwinist. Tuffa ord, men vad annat göra efter att ingående ha spårat de planetära omen som åtföljde den statsminister med den mesta dolda agendan i mannaminne. Inte sedan den "neutrala" Per Albin Hansson har väl landet varit med om ett sådant dubbelspel för att dupera folket och vinna deras förtroende - och makten och härligheten för egen del. 

Ett börjar framtona kort in på Reinfeldts andra mandatperiod: han har bara pengar i huvudet. "Arbetslinjen" blir det människor kommer att minnas honom för: en ledare som helt saknade sensibilitet för något i människans liv annat än hur en frisk - ja, t.o.m. sjuklig eller cancerdöende kropp - bör kunna göra något nytta i arbetslivet. Marknadskrafternas ekorrhjul måste över allt annat hållas rullande - för det har Reinfeldts dolda bidragsgivare instruerat sitt språkrör att deklarera.

Låt oss färga in statsministerns horoskop på ett nytt sätt och visa hur denna enfaldigt fattiga syn på ett samhälle, på kultur och på människan och hennes syfte, yttrar sig. Bort med förra kartens missprydsamma storkors i den rigida och maktpositionssökande Tamas guna - en slags "psykologisk kvalitet" i den indiska kosmologin. [1]



Men innan vi diskuterar födelsehoroskopet i annan ljussättning, inspektera också rubriken i Dagens Nyheter:

DN 101223, refererat i AB

Det är vår egen "one trick pony" Reinfeldt och hans "arbetslinje" i variation på tema! Kvinnor skall till varje pris knytas till 100% och inte deltid till ekorrhjulet. 

I Reinfeldts värld existerar inte andlig frihet, han vet inte vad ordet står för. I hans värld handlar allt om arbete och konsumtion en syn på livet som de mäktiga kinesiska tänkarna för inte många tusen år sedan kallat "den oansenliga människans livsval". 

Noblessen, vilket också kunde innefatta andliga vuxna människor ur enkla livsförhållanden arbetade på en helt annan nivå och det goda samhället höll sig naturligtvis med makthavare mentalt aktiva på denna högre nivå. Inte så i Reinfeldts och Anders Borgs Sverige. Där är Penningen den enda variabeln i alla deras ekvationer. 

Från inlägget Svenskar, ett folk av schackrare, vill jag upprepa det mäktiga kinesiska citat som påminner om att det finns två sorters folk här i världen:

Den nobla människan ägnar sig åt dygd,
Den ringa människan ägnar sig åt profit.
Konfucius, 500-talet fvt

Hur kan en människa falla så handlöst lågt under andesjälens fulla medvetandebredd att man söker makten och vill leda ett land utifrån ett så ringa för att inte säga alltigenom falskt evangelium som att Arbeit Macht Frei - Arbete befriar er? 

I själva verket trälbinder arbetet människan, vilket redan Bibeln sade: människans straff var att arbeta i sitt anletes svett. Indisk astrologi plockar upp samma tanke genom att beskriva den dagverkande Solen som "grym" - givetvis syftande på svett och möda i arbetslivet. 

Nu ska inte heller kvinnan förskonas från Reinfeldts grymma livsfilosofi, vilken av allt att döma är exakt den nazityska parollen för utrotningslägren under Andra världskriget. Sök på bloggen för några äldre inlägg där jag argumenterat för att en viss procentsats av dagens svenskar är reinkarnerade själar från Nazityskland.

Visserligen nybildas en kropp och en hjärna för vart liv, men via själens minne märker man snart att vissa teman och attityder läcker igenom. Föräldrar är de första att se att barnets kropp rymmer ett eget och unikt liv med till synes obegripliga egenheter. Man behöver inte vara klärvoajant för att börja dra slutsatser när i princip hela kontexten börjar stämma. Reinfeldts mörkläggning av Partiets bidragsgivare är t.ex. helt oförenlig med den demokrati han säger sig förespråka. Men den är helt i linje med en enpartistat.

Har Reinfeldts faktiskt inte sagt att Nya Moderaterna är "det enda arbetarpartiet"? Mina tankar gick direkt till Tysklands nationalsocialister under Adolf Hitler och deras fanatiska vilja att se Tysklands ekonomiska hjul snurra, snurra, snurra - revanschen för snöpliga tilldragelser tidigare i det unga landets historia.

Varför Reinfeldt och Jimmie Åkesson och hans anhang avskyr varandra beror inte på att de står mil från varandra utan att de slåss om samma grästuva! Det skulle kunna vara en intern nationalsocialistisk maktkamp som utspelar sig inför "det sovande folkets" vidöppna men oseende ögon. Historien upprepar sig, och själarna som solkats av ett liv i Nazityskland är på jorden igen för att "göra om och göra rätt" den här gången. (En grupp tyska nazihöjdare granskades här.)

Därav själarnas val att förkroppsliga sig i Sverige - myllan där alla extremlägen dämpas ut, där jantelagen nivellerar rörelsefriheten. T.o.m. attentatsbomber klickar i det här självrepressiva landet! Sverige är en utmärkt avgiftningscentral för smutsiga och krigsskadade själar vare sig de kommer hit via invandring eller reinkarnation. 

Inser man landets funktion i det kosmiska spelet, förstår man mycket av vilka människor som skaffat sig en röst i Sverige av idag. T.o.m. i ledande position är folk "bara människor", syndfulla själar med ett bagage som bara bör lyftas fram i den mån de tenderar att upprepa gamla misstag eller falla in i alltför snävt seende. 

Reinfeldts "arbetslinje" och påstådda "frihet" (att konsumera) är ett sådant mantra som hotar hela svenska folket - precis som tyskarna en gång övertygades köpa en annan oduglig modell.

******
Några nyckeltermer:

Kvinnor = Kräftan, Månen, samt Venus
Arbete = Jungfrun, Saturnus 
"Linje" (program, koncept) = Vattumannen, Stenbocken, Saturnus

Reinfeldt är född under den arketypiska kvinnlighetens tecken, med Solen i Kräftan. Han är en naturligt eftertänksam och lätt introvert natur. Kräftan representerar Naturens instinktiva skyddsinstinkt, den söker trygghet på hemmaplan och är beredd att krympa sina kontaktytor utåt tills den hittar en stabilitet i det inre. 

Det är ingen slump att tecknet figurerar starkt i horoskop för invandrarfientliga människor och vi förstår därför att det är en oerhört primitiv instinkt - fruktan och tendensen att sluta sig samman med enbart den egna klanen som dominerar många människor. Trots tusentals år av civilisation föds ständigt människor som inte verkar ha lämnat djungeln än!

Det finns något besatt över att driva en politik som enbart handlar om att folk ska vara sysselsatta. Vad är det för neuros som äter statsministern? Törs han inte stanna upp och djupt fundera över vad han skulle kunna skulptera landet Sverige till, nu när han har en så förnämlig position? Är "jobba, jobba, jobba" det enda han har begåvning nog att tänka?

Solen - hans direktiv i livet - baserar sig i Kräftan på härskaren Månen, något av en paradox, för sedan när tog en man order av en kvinna? (Sol = man, Månen = kvinna). Vi svenskar har så mycket åsikter om USA att vi inte fattar vilken intelligens det landets ledare har, givet deras enorma befolkningsmängd att dra sina ledare från! 

Diplomatskvallret gav vid handen att amerikanerna ser Reinfeldt som en man som i hög grad styrs av kvinnan i sitt liv, och i den här enkla partneranalysen kom jag till samma slutsats! Fredrik Reinfeldt sitter alltså hemma i köket med sin Filippa och använder henne som modell för vad som är idealet också för landets alla andra kvinnor.

Framtidens svenskar kommer att skratta åt vilka tomtar till politiker människorna valde vid det här vägskälet i landets historia!

*****

Notera också att statsministerns Sol står i instinktivt Vatten medan disponenten Månen (själv en instinktiv och lyhörd Vattenplanet) står i Luft, närmare bestämt den kalibrerade Vågen. Vad som händer när vågskålarna tappar kalibreringen vet vi alla. Bristande perspektiv eller omdöme resulterar. Individerna kan bli ensidiga fanatiker som låter enbart ett perspektiv dominera. 

Den här bloggen skrivs t.ex. av en Våg med bara en knivsudd i Jordelementet och det slår igenom direkt i t.ex. bloggens grundsyn: Platons filosofiska idealism, som frånkänner det fysiska egentlig existens. Vår värld är bara fenomen vi upplever "i hjärnan". Ingen har, som Kant påpekade, någonsin erfarit "tinget i sig". 

Vi konstruerar intrycket av den tygbeklädda soffrygg vi låter handen svepa över. Vi är, som redan Jesus sade, "gudar i vardande", men vi vet för närvarande i vår kollektiva evolution inte vilken projektiv kraft våra medvetanden besitter! Det är de mest primitiva som önskar sig makt i denna världen och den primitivismen går i astrologin under beteckningen Jordelementet. 

Fredrik Reinfeldts ledande element är Jord eftersom Jungfruns tecken stiger i öster vid hans födelse. Det innebär att han som ledande tecken har det andra av dem som tydligast lyste fram i samband med kritiska och diskriminerande (=urskiljande) synsätt bland främlingsfientliga horoskop. Här ska man dock minnas att det tycktes vara den instinktiva Månen i Jungfrun som ledde till den separatistiska tendensen.

Det är denna observation som leder mig att tolka den anspänning som redan uppstått mellan SD:s Åkesson och Reinfeldt som en intern herre-på-täppan-kamp mellan två själar som egentligen står för rätt snarlika värderingar. 

Jag noterade nyss hur countrysångerskan Shania Twains remarkabla sätt att hitta en ny kärlek kunde återföras på just Reinfeldts kombination av Kräfta och Jungfru i horoskopet. Studera ettusen horoskop och förstå hur flera faktorer samverkar - du kommer att bli troende. 

Ser du inget efter ettusen analyser har astrologin inte tagit mot dig, inte i det här livet. Men det kommer att komma ett annat liv då du har kontakt med själens högre kognitiva fakultet, den Platon i sitt politiska filosoferande hävdade att varje jordisk makthavare måste äga och som ingen makthavare i en sekulär kultur äger!

*****

Jungfrun, rörlig och ständigt
arbetande på bättre avkastning
från sitt jordiska fält.
Vad i Reinfeldts horoskop har då fått honom att så totalt bli besatt av en enda arketyp, en enda drivande princip? Att hans "arbetslinje" är liktydig med Jungfrun, arbetaren eller tjänaren, tror jag många redan har räknat ut själva, men varför denna ensidighet, varför verkar Reinfeldt ha så lite på hand, varför denna enda saliggörande formel?

Svaret har givits i tidigare inlägg om statsministern men här följer det igen: Därför att Jungfruns härskare Merkurius, en flitig och rörlig natur, befinner sig i, inte bara den kroppsliga ofärdighetens 12e hus utan även den hussektor man brukar kalla "omedveten". Den ledande planeten är således mörklagd så att statsministern inte förmår distansera sig från sina egna tankeströmmar! 

Alla som mediterat några år och separerat ur den "simpla ärthjärnan" och dess ständiga logisk-kritiska mentalisering från själens bidande medvetandesubstrat vet därmed vilket mentalt fängelse vår statsminister befinner sig i. Man kunde kalla svenskarna ett storsint folk som låter honom och hans närmare kompisar få hållas i skyddad verkstad i Regeringen och göra de lärdomar de föddes för att göra i detta jordeliv. Fast sanningen är ju att svenskarna knappast röstade på Moderaterna av den anledningen, utan för att det rådde total brist på uppfinningsrikedom i landet vid denna tid.

Missa inte hur alla födda med ett Jordtecken stigande kommer att ha Jord i de världsliga hus (livsområden) som korrelerar med Eldtecken. Dessa är också kända som dharma-hus, hus men är förpliktade att uppfylla. Jordelementet indikerar här praktiker, människor som känner sig manade att realiserar sina tankar i det fysiska. Om tankarna är orealistiska kan dessa människor bli en katastrof för omgivningen, vilket svenskarna redan sett tydliga tecken på under de borgerligas hatiska nedbrytande och utförsäljning av den gemensamma svenska välfärden. 

Allt har blivit krångligare, utbudet har minskat och kvaliteten har sänkts sedan det privata vinstintresset blev en mer dominant variabel i det svenska systemet. Och allt detta för att samhällets mest patologiska element börjat dominera. En sekulär kultur är sin egen tidsinställda bomb, demokratin kommer att avskaffa sig själv eftersom frihetsbegäret multiplicerat med antalet medborgare leder till mobbvälde och behovet av diktatur. FRA ligger exakt som en indikator i tiden. Och det kommer att bli mer av samma vara.

*****

Kort om Reinfeldt och det kvinnohat bloggrubriken talade om. Om nu den aktiva karriärkvinnan Filippa är en inspiration vid frukostbordet, hur kan Reinfeldt då sägas hata kvinnor? Minns hans kampskrift om svenskarna som det sovande folket! Sikta fram den kvinnliga populationen och applicera samma hånfulla tillmäle. De kvinnor som inte - likt Fredriks Filippa jobbar helhet - är att betrakta som en sovande potatissäck, en som faller kort om den arketyp som totalt slagit klorna i statsministerns psyke så att han inte längre tänker nyktert i frågor som rör arbete. 

Det är således det ledande tecknet Jungfrun, fältets arbetare, som lever rullan i honom även i den specifika frågan om kvinnor och sysselsättningsgraden. Här tar sig den arketypiska principen ett abnormt uttryck då härskaren Merkurius i dess omedvetna placering underkastas en formidabel diktator: "den enda vägens" Saturnus. 

Den här oppositionen mellan slavdrivaren (Svenskt näringsliv) och drängen och pigan på fältet (Merkurius) känner vi igen från relationen mellan samma planeter hos den hjärntvättade Tiger Woods (se även horoskopet för hans diktatoriske far). 

Minns man att Saturnus står för den Hårda Herren och Merkurius är en handelsman, har vi dessutom raka besked om att statsministern bara är Rovkapitalismens springpojke, precis som Tiger Woods fann de lukrativt att sälja reklamplats på sin handled och golfväska till stora Intressenter.

I Fredrik Reinfeldts fall får sig dessutom kvinnoplaneten Venus en kyss av den enda vägens filosofi som alltjämt tycks äta statsministern inifrån hans själsdjup. (Saturnus-Vattumannen 270° "bestraffningens Draksvans" i Skorpionen = ett prima brännmärke från någon social stigmatisering i ett tidigare liv!)

För att hålla det här på det inomeuropeiska planet blir min fråga, rent spekulativt, om han var koncentrationslägersvakt i sitt förra liv eller en av de judiska fångar som identifierade sig med sina överherrar och därför i nästa reinkarnation återvänder till jorden som en kuriös hybrid av undersätsig och dominant. Reinfeldts paranoida rädsla för frihetsinskränkningar (åter på tal i DN-intervjun),


Glöm inte att det är härifrån vår svenska materialism / kemifixering kommer: Tyskland, folket som i slutet av 1800-talet utvecklat en demoraliserad biologistisk människosyn på basis av Darwin. Dagens Tyskland befolkas av andra själar, men vart gick de som lånade marken då? Var är de nu? I vad mån är det alltjämt samma grundläggande strömmar som driver dem?  

Det är mycket vi människor inte förstår förrän lite senare på livsvägen.

Expressens ledare är inte där än. De anser att "Statsministern har helt rätt när han i en julintervju i gårdagens DN benämner deltidsarbetandet som "en frihetsinskränkning". Bara en repetition av frihet i monetära termer. Jobba längre arbetstid, köp matvaror av lite finare märke - du är ändå för trött efter arbetsdagen för ägna dig åt mer kvalitativt självförverkligande. Och tänk för all del inte på varför cirkeln måste se just så här ut.

_____

  1. Noterade nyligen hur Cissi Elwin med samma kors i sirapssega Tamas guna nu går och blir chefredaktör för en tidning som helt enkelt heter "Chef"!

    Lysande! Tydligare än så kan inte den existentiella "kvalitet" som kallas Tamas illustreras. Det är stadig position (eller makt) för stabilitetens egen skull, en tautologi och styggelse i livet, där allt är tänk att tjäna något bortom sig själv, tjäna ett högre och noblare syftemål.

Inga kommentarer: