Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 8 december 2010

USA har rätt om Reinfeldtarna

Naturligtvis måste paret Reinfeldt förneka de amerikanska diplomaternas bedömning av statsministern (AB). Den är ju lika träffsäker som den kinesiska karaktärstecknarmetoden HO LO LI SHU, vars "domslut" i frågan jag redovisat på annat ställe.

Det "mystiska" USA ser hos Reinfeldt, är alla svenskar egentligen medvetna om. Men så kåta är vi på att säkra vår egen levnadsstandard på den resulterande underklassens bekostnad att vi skulle kunna ha röstat på vilken nickedocka som helst som uttalat det magiska ordet "skattelättnader".

Den astrologiska förklaringen till Reinfeldts "mystik" (vi känner den som en tydlig tendens att smita bakom ridåerna, gömma sig bakom andra eller helt låta bli att uttala sig) kan till stor del tillskrivas personlighetsindikatorn Jungfruns härskare Merkurius. Ascendenttecknets härskare ligger här i tolfte huset för osynliggörande. 



Det är samma "dolda" tolftehus som gör det så omöjligt för Reinfeldt att gå med på att visa vem som ger honom alla pengar för att montera ner välfärdssamhället - i 12e huset hittar vi också pengarnas planet Venus. Men tecknet, Lejonet, avslöjar förstås att det är Storkapitalet som använder Jungfrun Reinfeldt som frontman för sitt eget spel.

Nu heter det ju att varje mäktig man har en hustru bakom sig, så jag förstår inte varför Reinfeldtarna tycker sig tvingade att förneka de amerikanska iakttagelserna. Fredrik Reinfeldt framstår som ungefär lika begåvad som Per Gessle som en gång generade sin hustru genom att offentligen kalla henne "dyr i drift". Istället för att ta tillfället i akt och berömma Filippa för hennes goda påverkan skickar han ut sin kvinna med ett tvärnej! Detta bara bekräftar den skarpögda analysen om en "mystiker"!

Och även på hustrupunkten avslöjar astrologin att det amerikanska omdömet är korrekt. Dubbelexponerar vi på känt sätt Filippas födelsehimmel (här är klockslaget och personan inte känd) med Fredriks (synastri - samläsande av två astrokartor), då faller hennes dominanta Mån-Lejon rakt in i makens mest omedvetna och mörklagda och "mystiska" zon - det tolfte huset för omedveten påverkan! 

Och hur heter det? Det är de vi har bakom ryggen och inte ser direkt som har den största makten över oss. Fredrik Reinfeldts Jungfrupersona har en stor blindfläck i Lejonet bakom sin rygg, och i detta hav av omedvetenhet verkar Filippas Måne - platshållare för den signifikanta kvinnan i hans liv!

Trots otaliga ytterligare intressanta detaljer i det här synastriska horoskopet som visar Filippas påverkan på maken, stänger vi här butiken med uppmaningen till Sveriges kanske viktigaste par att skaffa sig inte så lite ytterligare självkännedom. 

Politik är för dem som inte nått upp till vishet i sina liv eller djup insikt om hur den enes välstånd hänger samman med den andres nöd. Ibland attraherar den simpla retoriker eller rent av falskspelare. Med deras dementi tycker förmodligen paret Reinfeldt att de skött spelet efter skolboken. Men världen ser mer, för världen rullar på utifrån helt andra kriterier än den förkrympta politiska människans föreställningsvärld. 

*****

I den verkliga världen finns det faktiskt något sådant som Sanning och Lögn, två existerande krafter som, enligt judiska mystiker för 2.000 år sedan i stark påverkan av den persiska visheten, leder världsförloppet från välde till välde, från eon till eon. Visserligen är våra liv redan förutbestämda i grova grad, men för dem födda under Sattva guna ligger konversioner av olika slag nära, till exempel den till Ljusets sida. 

Det här kan förvåna en och annan, men Stjärnornas krig är faktiskt allt man behöver veta om verkligheten! Det är så livet är uppbyggt - genom att Ljus och Skugga flätar en förunderlig fenomenvärld. Vissa råkar i våldsam affekt över detta, och indiskt språkbruk liknar detta vid att själarna spunnits av "lidelsens kvalitet".



Konstprofessorn J.L. Benson argumenterar i "The Inner Nature of Color" för att Goethe och Rudolf Steiner hade rätt i sitt antagande att Mörkret är en aktiv princip. Det är därför inte en trivial sak att, som evolutionsbiologen och språkröret för Humanisterna Patrik Lindenfors gjorde härom året, häda mot anden i en kvällstidning. (Tala om att vara dåligt föredöme för ungdomen - signal gavs här till mer av de fullständigt urartade attityder den sekulära världsbilden nu alstrar.)

Resultaten av sådana attityder gentemot Ljuset (Livet!) materialiseras sällan i samma liv, den fulla effekten kommer i en senare inkarnation. Det är därför vi föds så ojämlika. Karmalagarna är, som det brukar sägas, långsamma men exakta.

Politik, lärde redan Platon ut, ska inte göras från Lögnens planhalva, vilket all retorik och "smartness" ytterst reduceras till - om individen varken tror på eller kan erfara den ontologiska Sanningen. Paret Reinfeldts respons på wikiläckan var under all kritik. Den stannade på pingpong-nivån, "uppgift / dementi" och saknade intelligensen att vända situationen till egen fördel.

Inga kommentarer: