Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 oktober 2011

Hur allvarlig är Reinfeldts rundgång i planeten?

Det har verkligen inte skrivits många spaltmillimeter om Occupy Wall Street-manifestationerna i New York. Nu börjar de sprida sig över USA - och det är förstås början på en "amerikansk vår" - AB:s ledare missar fullständigt chansen att dra en parallell med Arabien när den som ett näranog misslynt högerspöke ojar sig över att "missnöjets vinter har nog bara börjat i Amerika"!

Jag tar tillfället i akt att hänga på en studie av hur drivkrafterna kan se ut i huvudet på den privategoistiska människan, dessa som just börjat förpassas från historiens arena, lite i sänder. Vi har nämligen just en sådan dinosaur som landets statsminister för tillfället. Typologi regerar och har alltid gjort det. Att hävda annat är att avslöja sin obildning (vilket DN gjort genom att svartlista denna klargörande blogg som "irrelevant").

*****

Efter att ha noterat en lättare astrologisk parallell mellan statsministern och den psykopat som mördade den kvinnliga fängelsevakt som rastade honom, och påmint mig att även Reinfeldt (tafatt) söker sätta landets alla kvinnor i arbetsläger ("Kvinnor ska jobba 100%"), gör jag en ny granskning av vår socialdarwinistiska ledare.

Han döljer sin mytiska djungels lag bakom vackra ord, men ingen kan missta sig på grundmotivet. Som bäst har den fega pressen, som obegripligt kallats den tredje statsmakten, mumlat om att "uttrycka empati inte är Reinfeldts bästa sida". Man får söka länge för att hitta en eufemism som skär sig mer i örat.

Fångvaktsmördarens horoskop uppvisade en besynnerlig störning mellan den mentala balansens Våg (vanligt hederligt omdöme) och instinktens Kräfta (omdömeslöshet: "jag ser till att liera mig med dem som ger mig vad jag instinktivt är lysten på"). I jämförelsen ser statsministerns horoskop förvisso ut som rena stiltjen.

Men jag har inte tidigare kommit på tanken att lyfta följande komplex från hans himmel och jämföra med andra som också fötts med följande rundgång: 

Solen i Kräftan (Vatten), disponerad av Månen i Vågen (Luft) disponerad av Venus i Lejonet (Eld) disponerad av Solen i Kräftan... och så ett varv till i en oändlighetsloop.

Reinfeldt är helt enkelt besatt av sin egen och sin familjs trygghet (livsuppdrag: Solen i Kräftan). här skär instinkten över och blir till Luft. Trygghetsbehovet rationaliseras som en ideologi baserad på lyx och komfort, för inse, Vågen är inte bara livets nödtorft, tecknet representerar elegans och sofistikation om inte övriga horoskopet helt drar ner tecknet i smutsen.

Hos Reinfeldt går sedan saker överstyr eftersom Venus själv, pengar och lyx, står i distinkt makthungriga Lejonet. 

Det som började som ett enkelt solärt livsuppdrag, den djuriska moder naturs instinkt att trygga sig själv och sina närmaste (Kräftan tänker i termer av en trång krets av "vi" som fruktar "dem där ute, dem som inte är som vi") förvandlas genom mellanlandningen i det genuint mänskliga Luftelementet till Reinfeldts besatthet av ledarskap. För bara genom chefsposter kommer han åt alla de där pengarna som behövs eftersom det här uppenbarligen är en patologisk Sol i Kräftan som slirar runt, runt och jagar denna lejonlika Venus - pengar åt arbetsgivaren, dvs. honom själv. 

Eftersom Venus nu gömmer sig i tolfte huset för saker som sker i det fördolda - och det här har jag varit inne på förr - vägrar Reinfeldts moderater att berätta vem som finansierar partiet. Men det är bara att titta på partiledarens horoskop för att förstå att han är näringslivets hora. För han är dock bara en kvinna i sitt solära uppdrag, Solen i Kräftan är den goda hustrun och bisittaren som för att trygga sig själv allierar sig med nummer ett, Lejonet.

Rundgången i Reinfeldts horoskop omvittnar således att han bara är näringslivets köpta lakej, och med så lite vision, filosofi och allmänbildning som Reinfeldt har, får man anta att han är mer än nöjd med att dra in 144.000 i månaden till sin lilla familj. Där upplever den här alltigenom oansenliga nollan att han förverkligat sitt liv. 

Sedan korsar Reinfeldt benen på skrivbordet i Rosenbad och låter propagandaminstern skriva tal med ordet "ansvar" i på varannan rad. 

De fattiga har blivit fattigare under Reinfeldt, arbetsgivarna har fått ännu bättre kontroll över lönesättningen - deras allmosor till Moderaterna har betalat sig tusenfalt. Det är en win/win-situation för cirka en tredjedel av svenska folket. Hur kan alla de övriga stillatigande låta detta fortgå?

Kan det verkligen vara den här evighetstriangeln mellan Sol, Måne och horan Venus som ligger bakom en så rutten och gemen orientering i livet? Lås oss genomsöka drygt 5.300 horoskop efter exakt samma placeringar!
 
  • George Klein; 28.7.1925
  • Mikis Theodorakis; 29.7.1925
  • Pierre Bordieu; 1.8.1930
  • Inger Sandberg; 2.8.1930
  • Anonym; 6.8.1935
  • Paul Anka; 30.7.1941
  • Per 'Plura' Jonsson; 10.8.1951
  • Mattias Gardell; 10.8.1959
  • Rosanna Arquette; 10.8.1959
  • Fredrik Reinfeldt; 4.8.1965
  • Will Ferrell; 16.7.1967
  • Asia Carrera; 6.8.1973
  • Tina Nordstrom; 6.8.1973
  • Oskar Linnros; 15.8.1983
  • Karin Winther; 3.8.1984

Sökningen gav 14 namn utöver Reinfeldt. Listan börjar intressant med Klein, en ateistisk biolog inom specialområdet IMMUNOLOGI. Kan det bli bättre? Här hör vi genast Kräftan och frågan om hur man bygger upp ett skyddande kräftskal mot angripare, t.ex. Reinfeldts patologiska mardröm om ett "sovande folk" av svenskar som bara ligger där på sina soffor och suger blodet ur honom, den goda och arbetande skattebetalaren!

Grekiske Theodorakis, känd för musiken i filmen Zorba (med Anthony Quinn), har jag inga data om. Med tanke på skiten grekerna ha fått på sistone för att leva över sina tillgångar, kanske han kan representera en grekisk folkmentalitet som likt Reinfeldts politik skor sig själv genom att suga ut en annan del av samma samhällskropp på Kräftans typiska "vi-mot-dom"-sätt.

Bordieu en deprimerande sociolog som myntade begreppet "att besitta kulturellt kapital", egentligen föga mer än en snobbist som helt och hållet tänkte i materialistiska termer.

Sandberg, författarinna om vilken jag inget vet.

Anonym, försagd och anonym hemmafru

Anka, flamboyant amerikansk Las Vegas-sångare, sparkade ut golddiggern Anna Anka. Notera det förbittrade kriget över hem/omvårdnad - Kräftans hjärteämnen (Även Anna Anka har Kräfta i sitt horoskop - två kräftor kan döda varandra eftersom båda är tanklösa och arbetar via naturens instinkt.)

Plura Jonsson, som av sin matlagningsserie av döma verkligen illustrerar Kräftans absolut mest primitiva instinkt: ett driv efter mat och bostad (och framför allt pengar som är nyckeln till bådadera) som saknar tyglar. En harmlös natur som svenskarna älskar eftersom de själva inte har utvecklat mer individualitet än så här.

Gardell - demonisk riskkapitalist och börsspekulerare, en man i Reinfeldts smak! Numera akterseglad av nya ännu mer demoniska börsklippare i formen av datorsystemerare.

Arquette - äldsta barnet i skådespelarfamiljen Arquette med väldiga konstnärliga pretentioner och likväl ett sluttande plan neråt där hon fick visa brösten i var och varannan B-film. Notera Kräftan = Modern = Brösten = Näringen. Mamma Reinfeldt blottade sina bröst i viftandet med små jobbskatteavdrag till sina fågelungar - Mamma Kräftan söker alltid köpa  avkommans kärlek genom att ta barnets livskraft och spegla det tillbaka till barnet, för hon lever genom barnet såsom Reinfeldts nyfunna trygghet är beroende av väljarstödet.

Ferrell - en lustig figur som gjort sig en förmögenhet på att spela kriminellt omogen i film efter film. 

Carrera - porrskådespelerska i revolt mot strikta regler i barndomshemmet (Kräftan = barndomshemmet)

Nordström - Mat-Tina återkallar Plura och den mest primitiva Kräftan som inte kan slita sig från tryggheten i formen av mat.

Linnros - musiker, kanske lika känd som ett ex till Veronica Maggio. Inga uppgifter.

Winther - Journalist SVT/Hype. Tillgriper Flashback för att lära mig något. Bland allt slödder och deras nivå glimtar det ibland till och små kunskapsbitar levereras, som den här från 2008:

Karin Winther är söt och är säkert trevlig också, men det märks att det är främst tack vare hennes utseende som är programledare för HYPE, läste att hon verkar försöka skapa en slags chic-nerd bild av sig själv med att hon älskar rysk litteratur och filosofi, som om hon vill visa att det finns något innanför skalet.

Tyckte att hennes intervju i HYPE med (70-talist-anarkisten) Dennis Lyxén (ex-Refused) var smått komisk, speciellt då Lyxén gjorde en poäng om ytliga och oengagerade 80-talister (dit stylade 24-åriga Winther hör), som Winther låtsades inte höra. Nog för att Lyxén och andras snack om revolution känns smått pinsam så tycker jag ändå att han hade en poäng just då. (källa)

"Låtsades inte höra" - detta är exakt vad hela Reinfeldts politik handlar om, att slå dövörat till signaler på att det är något fel med hela tankebyggnationen. Exakt samma dövöra är vad Will Ferrell byggt upp sin komiska grundtyp på! I varenda film spelar han ohörande och visar upp ett dumhetens blanka ansiktsuttryck! Reinfeldt använder instinktivt samma babypsykologiska minspel för att uppnå "guilting"-effekten. (Slå upp begreppet!)

Han gör det utan att ens tänka, för vi har inte att göra med en intellektuell statsman utan en populist som via minspel vädjar till svenskarna att sätta den djuriska själviskheten högst - till och med i situationer när det var länge sedan överlevnaden stod på spel! Det är som om överlevnadsmekanismen hängt upp sig...

Det här ohörsamma uttrycket vi nu har tre exempel på (Reinfeldt, Winther, Ferrell) är förstås "dissociationen" mellan Solen i Vatten och Månen i Luft. 

KRITIK eller t.o.m. direkt tilltal hotar Vatten-Solens själva identitet och eftersom psyket - Månen - föregår - människans centrum i Solen, har vi i Fredrik Reinfeldts luft-mentala Måne ett perfekt sinnelag som "silar bort" allt inkommande som upplevs som hotande eller avviker från de egna tankeföreställningarna. Eller som han låtsas inte höra, eller vill inte kommentera. En sjuk statsminister faktiskt så vek att han t.o.m. instruerar skolbarn inför ett möte att han inte vill ha debatt utan en diskussion!

Det är den svaga biten inom honom själv han hatar när han vänder sig utåt och burar in andra i arbetsläger Fas 3, skickar ut cancersjuka att söka jobb, med flera olater. Och detta är moderat politik i stort: en enda lång fascistisk hyllning till den egna förträffligheten, vilken simpla människor alltid måste kontrastera genom att framskapa ett pack av losers, värda att ha det sämre. Naturligtvis är det här en ren och skär livslögn, fabricerad av låga människor som inte tänkt igenom vad en människa egentligen är för något och vad hon ska använda sitt alltför korta liv till att åstadkomma.

Uppenbarligen liknar inte de här 15 personerna varandra mer än i enskildheter där det hettar till, men det beror ju på att vi saxade ut ett enda astrologiskt komplex bestående av tre planeter. Frågan var om det fanns en överdriven fixering vid grundtrygghet för de egna, och det tror jag svagt man kan säga även om inte den här analysen var djupgående. Med ingående kunskap om samtliga 15 namn skulle förmodligen betydligt fler paralleller gå i dagen - om astrologin nu "fungerar" (vilket jag menar att den gör).


Inga kommentarer: