Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 april 2011

Juholts patos, Reinfeldts kladdigt kalla hand

Det mesta i den här 2.000 ord långa artikeln har sagts tidigare på bloggen, men frågorna om vad som är ett gott samhälle och vad man tror en människa är, är så viktiga att de behöver påminnas om gång på gång.

Det här tillfället ges genom en intressant debattartikel i DN från nya (s)-ordföranden Håkan Juholt som i sin geniala enkelhet stärker bloggens tidigare antagande om att han föddes med ett eldfängt sinne, med Månen i Väduren. 

Morgonradion kommenterar artikeln med att Juholt återigen uttalar sig om samhällets kulturliv och genialiteten visar sig i den direkta jämförelsen mellan ett samhälle människan verkligen kan uppleva sig tillhöra och Fredrik Reinfeldts sjukligt invidualiserade värld där alla bara ser till sin egen plånbok, hysteriskt misstänksam mot alla snyltare och parasiter som hukar i buskagen. Ett helvete inne i det egna psyket om du frågar mig.

Artikeln måste läsas, det är så uppenbart att Sverige sedan 2006 (om inte förr, (s) förirrade sig ju också ut i den marknadsliberala sankmarken), genom Reinfeldts marionettdocksaktiga psykologi hamnat rakt i klorna på ett självgående Kapital för inte egentligen gynnar någon utom sina särintressen. 

Läs gärna Juholt i samband med Peder Kadhammars underhållande men egentligen förskräckliga krönika om hur marknadsliberalismen numera får människor att göra hela jobbet själva och dessutom betala nattsvara banker och andra tillhandahållande av tjänster för det! Det är som vi hamnat i en bisarr mardröm där allt man upplever som rimligt har vänts till sin exakta motsats. 

*****


Astrologiskt skulle en födelse för Juholt åtminstone några timmar in på dygnet ge Månen i Väduren, ett extremt subjektivistiskt tecken men där just sinnelagets Måne ofta har slagit mig fungera väldigt väl. Känsloläget är uppskruvat, personen är intensiv, och förvisso återspeglar Månen här individens direkta upplevelser av världen runtomkring snarare än som t.ex. en Måne i Luft svara på enbart tankar eller som en Måne i Jord fixera sig vid konkreta detaljer i samma omgivning. 

En Måne i Vatten förefaller ofta lyssna på de egna kroppsliga behovssignalerna (triggade genom människans ivärldenvaro). Det skulle göra Vatten till "det sovande folkets" element, i linje med Månens härskarläge i Kräftan, nattens, sömnens och den fysisk-själsliga återhämtningens tecken. 

Jämför med Fredrik Reinfeldts Sol i Kräftan men Måne i Luft - den milda dissociationen mellan Sol och Måne, "förnuft och känsla" gör att han varken förstår sjukdomsförlopp, sjuka människor eller sitt eget soltecken Kräftan med dess bud om återhämtning i naturlig tid (och inte efter uppritad plan som i hans vidriga sjukvårdsreform). 

Han förstår därför naturligtvis inte människor i gemen heller, Kräftan symboliserar ju den ansiktslösa folkmassan. Han förstår heller inte kvinnor, eftersom Kräftan (eller Månen) allmänt används som indikator för denna kategori. Ett av Reinfeldts första utspel 2011 var som bekant kravet på alla kvinnor att ställa upp och jobba helhet så att den Kapitalmarknad som gör honom glansig i blicken ska accelerera. 

Fredrik Reinfeldts fullständigt dehumaniserade världsbild, hans dyrkan av ett vinstmaximerande System hellre än människorna, har jag tillskrivit hans dysfunktionella Jungfrupersonlighet, ur funktion eftersom härskaren Merkurius gömt sig i det världsliga misslyckandets, ofärdighetens eller omedvetenhetens 12e hus. 

Den flitiga Jungfrun drivs alltså i Reinfeldts fall av fullständig paranoia över att själv bli en sjuk eller ineffektiv människa och han har tagit ut sin blindfläck på den svagaste delen av det svenska folket! 

Ur den högsta intelligensens perspektiv är det som om ett sadomasochistiskt folk valde sig en psykopatologisk slavdrivare och faktiskt under en kort tid till 73% ansåg han gjorde dem gott! Kanske hade den arroganta mannen rätt när han kallade dessa människor "sovande"... Fast den funderingen slog slint, för de sjuka och arbetslösa röstade väl aldrig Moderat? Det är ju borgarna som slickar uppåt och sparkar neråt som sover.

*****

Reinfeldts budskap tilltalar verkligen den mest beklämmande sidan i människopsyket, vår simpla biologiska drift att först och främst vilja säkra vår egen position. De som inte anser sig vara mer än an avläggare till aporna kan naturligtvis falla tillbaka på det som sitt försvar: Jag är en sån här självisk skit för vi är alla bara "natur". Fan trort.

Det är detta mänsklighetens regression till den mytiska djungelvildens mentala nivå Juholt frågar om vi vill ha. Reinfeldt hatar uppenbarligen samhället och vill hellre bo med Marknadsgrabbarna i muromgärdade kvarter. Reinfeldt och hans likar vill köpa sig rätten att ens behöva tänka på sjukdom och ofärdighet.

Reinfeldt skapar FAS III arbetsläger för dem som inte lyckats kapa åt sig ett jobb med 140.000 i månadslön som han själv, och hans hemkommun Täby förbjuder människor som inte kan köpa sina bostäder. Reinfeldt älskar en marknad som gärna manipulerar en helt folksjäl i riktning mot åldersdiskriminering som en följd av dess intresse att binda unga människor till sina varumärken (för att sedan ha dem på kroken genom deras hela konsumtionscykel, ursäkta, hela deras liv). 

Sverige styrs av en regering som via dess Fürhrer blivit avtrubbade i frågan om vad det innebär att vara en levande och social varelse - både Ledarens soltecken och ascendenttecken är privatister och avböjer kontakt med omvärlden om den inte är anpassad till deras egna preferenser ("Prinsessan på ärten-mentalitet")!

För en bekräftelse på den zodiakala symboliken, se hur Reinfeldt numera sluter sig allt mer inom sig själv och avböjer debatter... Teckenkombinationen Jungfru/Kräfta leder till en förhöjd tendens att leva för sig själv enbart, i ett eget litet dockhus där de kan möblera och dona med sin privata verklighet tills de känner sig harmoniska för egen del. Här är egoismens sista bastiljon innan det vänder och människosjälen börjar expanderas och bli mer allinnefattande.

Det är fascinerande nog Skyddad Verkstad #1, vår Ledare!, som bidrar till det här 2/3-samhället för andra. Gänget Reinfeldts komfort kräver någon annans armod - det är enda sättet för honom att uppleva att han åstadkommit något.

Jag antar att Reinfeldt INTE uppskattar John Lennons klassiska komposition "Imagine" där sångaren leker med tanken att eliminera simpel "antingen-eller-mentaliteten", tendensen att diskriminera och dra skiljelinjer. Lennons utopi (?) är rena döden för en människa som Reinfeldt som redan har sådana problem med den diskriminerande och urskiljande Merkurius! 

Det är nu uppenbart för var och en att hans Jungfru - det flitiga tecknet - inte fungerar normalt. Redan tidig kunde den uppmärksamme notera att han prat om att städa därhemma avslöjade problem med hygienens tecken Jungfrun. Sajten Stjärnrummet har för länge sedan glömt undan sina horoskop för svenska celebriteter med exakt klockslag, men jag är oändligt tacksam över att fått ta del av statsministerns födelsetimma. Uppgiften stämmer helt klart.

För dem som är part i målet representerar säkert den här kombinationen ett under av samhällsanpassad normalitet, men jag har ofta funnit den åtföljd av en bedrövligt oinspirerad och t.o.m. frånstötande världsbild. (Vi har sett mycken främlingsfientlighet under dessa två "idé-tecken")

"Min trygghet, min rätt att konsumera." Mer är det inte i statsministerns själ. Har han ens en själ?

*****

Se nu vad Håkan Juholt anser om samma profitlystna och själviska Marknad som lille Reinfeldt så har identifierat sig med. Bloggens återkommande läsare vet var någonstans Marknaden befinner sig i zodiaken. Den motsvarar handelsmannen Merkurius (merk-antilism) i sitt fysiska (Jord) härskarläge i "åkerfältet" Jungfrun.  Ja, Jungfrun igen. 

Jag har bekanta som fastän perfekt vänliga lever sina Jungfruascendentfiltrerade liv enligt devisen att ständigt konsumtion är livskvalitet. Och de här (få) fallen är verkligen påfallande jämfört med andra ascendenter bland bekanta. För det är Jungfrur som ständigt pratar prylar, utgår från TING i sitt tänkande. Deras hem ser också ut som inredningsreportage i tidningen och jag ser allt att de väljer exklusiva kläder på samma sätt som statsministern. 

Jungfrun älskar nätta detaljer och skryter genom att köpa lyx som man måste vara invigd för att förstå hur "fint" det är. Merkurius diskriminerar tills den är nere på tusendels millimeternivå! - och man ser att dessa människor lever sitt liv med målet att välja "det bästa" - klädmärket med bästa skärningen, och så vidare.

Jungfrun är fånge i en perfektionstisk fantasi fastän det hela tiden bara är en relativistisk förställning. Detta för att Jungfrun saknar förankring i en övergripande norm. Det är därför man kan tjäna tjänaren Jungfrun i oändlighet och ändå bara få kritik som tack. (Jfr arbetsgivares otillfredsställelse med sin ständigt missnöjda personal.) Jungfrun är det negativa, urskiljande intellektet så den zodiakala principen är "tänkt" att fungera så här. Jag är till del deskriptiv här.

Jungfru som idé står således för kultivering av det jordiska fältet och är precis det tecken som "ingenting får ta med sig när det går", för att travestera en gammal kristen sång (och nu moraliserade jag). Tecknet sysslar med människan som mer än en best (Oxen), men är ännu en helt materialistisk varelse i medveten kontakt med det fysiska, formande sin materiella värld enligt egna preferenser. 

Men någonstans tar också Jungfrun/Merkurius order, för skulle Merkurius själv löpa fritt, skulle kritiken inte ha någon ände. Den skulle tälja och tälja på träbiten och till sist bara stå med spån kvar. För att Merkurius i Jungfrun - hantverkaren - ska fungera, måste det finnas en bakomliggande FORM (Saturnus) vilken styr hur Jungfrun/Merkurius täljer och kultiverar så att det blir ett resultat. Och inte för inte är Saturnus materialismen princip i den filosofiskt lagda astrologin.

Föregående utläggningar påminner om den kulturarbetare som Juholt favoriserar, men det är en blott materiell kultur som saknar det stora perspektivet. Juholt nämner också andra dimensioner i din debattartikel, där särskilt det kulturarbete som låter "oss förstå våra egna och andras känslor och upplevelser." Juholt ger klartecken åt astrologen som kulturarbetare! 

För Jungfrun eller vilket annat tecken (platonsk idé) tagen för sig själv är närapå "störd". Man kan t.ex. inte förlora sig i kärleken till mikrodetaljer och samtidigt behålla det stora perspektivet! (Se ovan om att Jungfrun måste styras av en Husbonde, av Saturnus.) Försåvitt man inte har andra horoskoppunkter som indikerar förmågan att hantera både mikro- och makroperspektivet samtidigt.  

*****

Det är symboliskt passande att Håkan Juholt föds samma dygn människans värdighet i Lejonet kollapsar och Solen går över till Jungfruns tecken. Från den inspirerande kreatören till dagverkaren eller tjänaren - Juholt är väl skickad att uppleva skillnaden i kvalitet just som hans andesjäl står mellan två världar, med en fot i sitt intelligenta härskarläge i Lejonet men redan involverad i arbetarens bruna åkerjord. Och det är förstås Lejonet som via sitt naturliga femte hus associeras med kulturarbetar för vilka Juholts hjärta uppenbarligen klappar varmt!

Och den kreativa ådran inom honom upprepas troligen också via Månen i Eld (båda Ljusen i inspirerad Eld!), som genom placeringen i Väduren hamnar i kreativ opposition med konstnärlighetens Venus i dess idealistiska härskarläge i Vågen! Just den här oppositionen kan representera en brinnande kreativitet och Jonas Gardells fullmånespänning mellan tecknen är ett perfekt exempel på en själ som arbetar under högtryck! Intrycken i Väduren är subjektiva men Vågen, partnerskap och harmonisering, har förmågan att knyta samman andra i jagets upplevelse.

Vad gäller Juholts ogillande av Marknaden, står den skriven rakt över hela himlen: Mars i Tvillingarna skapar ett ofta vansinnigt skarpt men kritiskt intellekt och här ser vi Kritikern gå till rak attack mot krämaren Merkurius i Jungfrun! Juholt som idémänniska (Tvillingarna = Luft) angriper de merkurier som tappat tankehöjden och nu "bara" uttrycker sig som slavar under Marknadens profittänkande, Jungfruns enkla påbud att kultivera sin förmåga att maximera fältets skörd. 

På den här kartan provar vi åter den indiska astrologins nödlösning då födelsetid är okänd: Månen får utgöra ascendent/förstahus. Med Väduren i första sammanfaller Juholts horoskop med den "naturliga zodiaken" och hans krigiska kritiker hamnar i 3e mentalitetshuset, vars bhava karaka (hussignifikator) den anses vara. 

Detta gör Mars till en tillgång för Juholt och grundläggande resonemang om Mars som "naturlig illgärningsman" utgår! I första granskningen av Juholts himmel nämnde jag inte detta helt enkelt eftersom ett solärt horoskop inte kan uttala sig om vilka planeter man har "på sin sida" eller vad husplaceringarna ger för ytterligare indikationer. 

Vad som händer med en Mars som jobbar för en själv är att denna välplacerade och sunda intellektuella kritiker riktar sig mot sjätte huset, krämaren Merkurius och Jungfrun - symboler som här uppenbarligen representerar Fienden! (Sjätte huset symboliserar också fiender i vedisk astrologi.)

Det är symptomatiskt att då den fallna själens symbol Månen passerar Jungfruns tecken återspeglas detta på ett statistiskt signifikant sätt i min granskning av 200 brottsdömda horoskop. Utan att kalla Jungfrun kriminell (för den är i praktiken i 9 fall av 10 en sympatisk varelse eller åtminstone korrekt och ordningssam) vänder sig Juholt mot dem som stannat i sin mänskliga mognad och enbart blivit räknenissar - människor som hellre jublar över vinsten som effektivare skördetröskor kan ge än funderar över de många skördearbetare som friställs och trycks ner i 2/3-delssamhället understa skikt.

*****

Juholt kan vara det bästa som hänt Sverige nu när vi upptäckt att vi pressats ner i helvetet på jorden, tack vare den borgerliga regeringens totala egoism och brist känsla för vad som är ett gott samhälle som håller ihop människor. 

Låt aldrig mer en simpel räknenisse leda ett land, det leder till mänsklig katastrof. Det är ingen slump att Adolf Eichmann hade Jungfruascendent och kallsinnigt planerade tågavgångarna mot dödslägren med samma miniräknarförtjusning som Reinfeldt och hans Marknad överväger vad de kan dra in på härnäst för att maximera sin vinst.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det börjar nu. Se påskuppropet och minns vad Jesus sade till lärljungarna om att vara "Jordens salt". Känslan av att människor behandlas orättfärdigt förenar människor från alla partier. Kanske är det så att många människor som röstat fram Reinfeldt i god tro, nu vaknat upp och sett var den förda politiken leder, i praktiken. Det sovande folket kanske sov på den sidan, månne...
Oavsett partifärg finns det värden som varje tänkande, kännande människa till sist måste ta ställning inför - oavsett vilken partiidentitet man valt att identifiera sig med. Den som då framhärdar i ren ondska (sjukförsäkringsreglerna, fas 3)lär snabbt stå ganska ensam. Jag tror ärligt, att många som röstade fram herr R, aldrig i sin vildaste fantasi skulle tro att hans parti skulle driva det såhär långt. Många vill inte se det. Några försvarar det. Symptomatiskt är, att när en Uppsalamoderat skrev ett debattinlägg utifrån sin inre övertygelse, blev han tagen i örat av partiet, medan Helene Riviere som raljerar over sjukskrivnas situation på Newsmill. applåderades...
Vet ej när uppropet startade - är dock hoppfull om en snar synvända. Vad säger astrologin om denna öppning?

Anonym sa...

Ne, det är tvärtom. Håkan Juholt är helt klart ett bländverk av djävulen som med sitt utseende är en glasklar reinkarnation av den gamle nazisten Ernst Röhm. Hans politiska vision är lika grumlig som sin föregångare i det att han pläderar för sofflockets underbara tillvaro finansierat av förslavade löneslavar som får digna under hemska skatter. Då är det tur att Reinfeldt och Borg står där som klart lysande riddare och rycker bort förmaket så att världen kan skåda hur de förment arbetsskygga under sjukskrivningens täckmantel krälar likt insekter och parasiterar på samhällskroppen. Varje stolt rakryggad svensk arbete skänker då en tacksamhetens tanke till den heliga Alliansen för att skattebördan äntligen börjar lätta något och att arbete åter börjar löna sig efter år av förslavning under det socialdemokratiska träldomsoket.