Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 mars 2011

Juholt - bloggens astrodröm besannad!

Socialdemokraternas föreslagna nya ledare Håkan Juholt föddes under det mest obekväma dygn en astrologiintresserad människa kan tänka sig. Såväl Solen som Månen byter sideriskt zodiaktecken under loppet av den 16 september 1962!

Låt mig ändå föreslå en födelse runt halvåtta på morgonen eller senare, så att vi får ett eldigt och direkt sinnelag - Månen i Väduren. Den placeringen tycks mig stämma väldigt väl med det lilla jag ännu uppfattat i text (inget i bild) av Juholt.

Sedan händer det sig att Solen abdikerar sitt härskarläge i Lejonet runt klockan 17.00 på eftermiddagen! Här det verkligen en öppen fråga eftersom astrologin "dödförklarar" en planet i slutet av ett tecken och i början av nästa. Särskilt i sista/första graden är den definitivt mrita

Sanskritordet uttalas MRiT och någon kanske vagt ser samma ordrot som i latinets morte - död - eller vårt mord - jag har gycklat mycket med en bekant med ordroten i sitt efternamn och Solen i dödens åttonde hus! Jag undrar ibland vad han gjort i sitt tidigare liv. Själen lägger ju små koder för sig själv att reagera på när den träder in i tid och rum för att delta i sin egen kreation.

Juholts aktiva motor, den verkande Solen, stämmer således alldeles förträffligt in på vad Lena Mellin med flera skrivit om den här mannens tämligen asociala natur och begränsade nätverk. Är Juholt en före detta mäktig konung på jorden som för det här livet valt att abdikera från pomp och ståt och nu tar folkets sida? Jag har indikationer på att äldre själar beter sig just på det sättet. Det är unga och ovisa själar som följer Reinfeldts evangelium om att enbart se till den egna plånboken.

Emellertid harmonierar en sen födelse med Solen i Jungfrun extremt väl med en skäligen asocial sida. Jungfrun är väl ett av zodiakens mest introverta tecken. I sig skulle den placeringen verkligen tala mot den fryntliga och humoristiska framtoning Juholt sägs ha, och det är här vi måste vidga synfältet och inse att hans horoskop har en exceptionell bredd.

Faktiskt, kartan är ju svaret på den här bloggens önskedröm - den som synliggjordes på samma extrastämma då Mona Sahlin kastade in handsken och där jag fascinerades över hur högt Luftrummet plötsligt blev! Se diskussionen om horoskopet för den extra partisammankomsten.

Att nu läsa att Juholt snuvades på partisekreterarposten av Mona i ett tidigare skede och att han "mastermindat" skeendet som ledde fram till hennes avgång (så nära politisk kupp vi kommer i det lama Sverige!) bara bekräftar det förra horoskopet. Himmelen bar Juholt signatur, och jag lägger dem sida vid sida för alla att dra sina egna slutsatser från.

Luftelementet är oerhört viktigt. Människor som inte lever för idéernas domän (Platon!) har inget med politik att göra. Räknenissar som Reinfeldt ska lämna samhällsbyggandet åt dem som vill gagna alla människor och inte bara dem som tänker på sin egen snuda vinning.




Poängen är alltså att extrakongressen - likt Juholt - uppvisar ett sammanhang mellan samtliga tre Lufttecken, Tvillingarna, Vågen och Vattumannen. 

Nu ser den observante att Juholt kan vara elak som fan också - han har vassa krigaren Mars i mentalt exakta Tvillingarna och den angriper kommunikationsplaneten Merkurius som både är i härskarläge och upphöjd i Jungfruns tecken. 

Den attacken har jag pekat ut hos några sylvassa och riktigt elaka journalister tidigare och jag har hittat en Mars-Tvilling i attack mot en Jungfruascendent inom släkten kapabel till en snarstuckenhet som taget för sig skulle framstå som en ondsint människa. (Nu är det bara en sida av flera i just det horoskopet/den personen.)

Tvillingarna mot/med Jungfrun ger således en oerhört kritisk och analytisk sida och en förödande förmåga att se svagheter hos allt och alla. Lyckligtvis är Juholts himmel så gudabenådad att hans förmåga att se beröringspunkter är lika väl utvecklad! Venus är hemma i härskarläge i den idealistiska kärlekens tecken Vågen. Fenomenalt! 

Och formangivaren och gränsdragaren Saturnus är hemma i härskarläge i den realpolitiska Stenbocken och kastar därifrån ett öga på sin planetära vän Venus i Vågen (samma Saturnus "upphöjs" till sann rättrådighet under sin vistelse i Vågen). 

Kombinationen Saturnus och Venus har nämnts några gånger i samband med kvinnlig och varaktig skönhet, men en annan sida av historien, när planeterna ligger i Jord och Luft, är förstås den om en strikt rationell natur. Juholt upprepar alltså en direkt aspekt mellan de här två förnuftiga elementen två gånger om. Det är uppenbart att det är en man med idéer och tankar om hur den fysiska verkligheten borde vara arrangerad.

Som f.d. datatekniker som upplevde bristen på högre medvetenhet om vad man höll på med i den branschen (vem tjänar tekniken?) är det särskilt glädjande är det att höra Juholts åsikt om sociala medier som twitter. Här är en man som ser skillnaden på idioti och det meningsfulla. Mellin har totalt missat analysen när hon kokar ihop bilden av en "retro"-typ. Börjar den här politiska kommentatorn tappa greppet? Varför skriver hon för AB? Vilka tjänar AB? Högern?

Under Reinfeldt har Sverige kollapsat mentalt - "a failure of ideation" - som tänkare skulle uttrycka saken. Reinfeldt var den motvillige politikern som bara ville avveckla Staten - vi vet ju att hans horoskop är på tok för omoget eller begränsat för att hantera en hel nation.

Men ponera att vi i Juholt faktiskt ännu har några timmar kvar i Lejonets tecken. Det skulle förklara varför Mona inte såg nådigt på honom - hon som via sin Lejonascendent själv var hungrig på ROLLEN som ledare, men till följd av en sjunkande Sol i väster saknade världsligt stöd.

Jag hoppas få se Juholt som Sveriges blivande statsminister. I den här obildningens obygd verkar det vara enda chansen för att ett födelseklockslag ska läcka ut på allmänningen så att en mer detaljerad astrologisk bild kan framskymta. Både Palmes, Perssons, Sahlins och Reinfeldts födelseklockslag har jag hittat, förutom kungafamiljens. Men det är också allt. Det är mycket troligt att klockslaget skulle ge en ytterst spännande ascendent. Mannens blotta uppsyn är ju daimonisk!

Jämför bristen på intresse för djup psykologi i Sverige med kulturländer som Frankrike eller USA där födelsetiderna för ansenliga mängder offentliga personer är kända. Sverige var för långt från den intellektuella diskursen under ett eller två årtusenden och har helt missat att andra folkslag gjort enorma insikter i hur Världsalltet är en intelligent och samtidigt lagbunden organism. Här tror människor faktiskt vi bara är död materia som ändå på något sätt lyckas simulera liv och intelligens. Ett så befängt folk! 

Men som Shakespeare sade, apande den store greken Parmenides: "Inget kommer utav inget". Liv och Intelligens var givna axiom redan när Big Bang (eller vad du vill) rullade ut den här föreställningen.


Medierna om Juholt:

AB: Lena Mellin om Juholts insikter i de sociala mediernas befordrande av mänsklig banalitet
Expressen smutskastar redan, som demoner telepatiskt känner när någon godare än dem själva gjort entré: Juholt bitter


15 kommentarer:

Anonym sa...

"asociala natur och begränsade nätverk"

Intressant. Liksom undertecknad har Juholt Livsväg 7 enligt numerologin. 1962-09-16 = 43 = 7. Sjuan är ingen ledartyp och har ett stort behov av att dra sig tillbaka och få vara ifred. I Juholts fall modifieras inte heller sjuan av födelsedagen i månaden: 16 = 7.

Mona Sahlin 1957-03-09 = 34 = 7. Namnet "Mona Sahlin" blir 43/7 (även "Toblerone" blir 43/7).

Deras respektive födelsesolar står dock i motsatta tecken. Jungfrun/Fiskarna enligt mig, Lejonet/Vattumannen enligt denna blogg.

En titt på partiordförandena genom tiderna, vad gäller namn och livsvägstal:

"Claes Tholin" = 46/1 ... 1860-10-22 = 47/11
Hjalmar Branting = 67/4 ... 1860-11-23 = 49/4
"Per Albin Hansson" = 68/5 ... 1885-10-28 = 60/6
"Tage Erlander" = 56/11 ... 1901-06-13= 30/3
"Olof Palme" = 41/5 ... 1927-01-30 = 50/5
"Ingvar Carlsson" 64/1 ... 1934-11-09 = 37/1
"Göran Persson" = 8 ... 1949-01-30 = 44/8 *

Förgundsgestalten "August Palm" = 32/5, f. 1849-02-05 = 29/11

Inga sjuor i sikte före den enda som inte blev statsminister. Kommer det alltså att gå likadant för Juholt? "Socialdemokraterna" = 76/4. Passande i det fyrkantiga landet "Sverige" = 40/4. "Håkan Juholt" = 40/4.

* Typiskt nog är den den mest intresserade av makt och pengar en åtta till både namn och livsväg. Dessutom Stenbock, materialismens tecken!

Seaward sa...

Platon höll siffrorna för att befolka en lägre verklighet än Idéerna, men de medlar och ger logisk struktur åt våra upplevelser.

Här önskar man sig en spännande "läs mer"-länk, eftersom numerologen uppenbarligen noga observerat partiets karaktär genom Platons "mellanskikt" som uttryckt via dess ledargestalter. Spännande vinkel.

Anonym sa...

Förstod att du skulle gilla Juholt när jag själv kollade hans horoskop :-) Och han har onekligen gjort en del uttalanden som verkar lovande. Fördelen med mars/merkuriusaspekten kan nog vara ett befriande klarspråk, så det är inte bara negativt med den.
Ascendenten skulle vara kul att veta ja, och skulle jag gissa så tror jag på skorpionen. Det passar utseendemässigt; "blotta uppsynen är ju daimonisk" som du skriver :-)Det passar tidsmässigt om man antar att han har solen kvar i lejonet och att månen har hunnit in i väduren. Och då får han solen i 10:e och det passar ju en ledare. Dessutom har han karakteriserats som känslomänniska av en gammal kollega, och eftersom han annars inte har något i vatten så vore det konstigt att vara det om man helt saknar vatten, tycker jag. Men det är som sagt bara en spekulation än så länge.
S

Seaward sa...

Faktum är att jag har flera Kräftascendenter som påminner om Juholts nuna!

Men om du aktiverar minnesbilder av Hans Alfredson, får du vatten på din kvarn, för där hittar man en Månen i Skorpionen ("välsignad" av en Jupiter "upphöjd" i Kräftan)!

Och vad sade Hans A om inte "Ond som vatten"! Den titeln hämtade han ur sina avsevärda psykiska djup.

Anonym sa...

Hmmm... om han ska ha en kräftascendent måste han antingen vara född med bara ca en halvtimme kvar på dygnet eller också alldeles i början av dygnet, och då har han i så fall månen i fiskarna. Av det man har hört, läst och sett hittills om och av honom verkar vädursmåne stämma bättre tycker jag. Har något minne av att du nämnt att kräftascendenter ser lite skygga ut, lite på sin vakt. Och det verkar ju inte vara det intryck han har gjort. Men allt är ju spekulationer än så länge. Ska verkligen bli intressant att se om födelsetiden blir offentlig.
S

Seaward sa...

Du tänker grundligare än mig. :-) Månen i Väduren "känns" verkligen rätt, och minskar sannolikheten för Kräftan enormt - som du säger.

Tecknen kommer i olika versioner men det är klurigt att bedöma vilket tecken man ska koppla sitt synintryck till! På något vis är ens erfarenheter i ständig rörelse.

Det finns Kräftor (Sol, Måne, Asc) som överhuvudtaget inte stämmer in på det känsliga draget. Ta bara Al Pacino (inkluderad på bloggen). Där finns en Sol i Väduren i tionde och en Mån-Skorpion ("martiansk" Sol _och_ Måne!) och dessa båda kör totalt över Kräftascendenten! Hans "daimoniska" glöd i blicken understryks förstås av att Kräftasc länkar till Mån-Skorpionen som opponeras av Mars. Man kan säga att man stirrar rakt in i KRIGET när man ser hans ögon.

Men även hans Sol konjunkt fallen Saturnus (mycket kortväxt!) drar distinkt bort från varje typ av "kräftighet"...

Anonym sa...

Rättelse ang. mitt första inlägg: Claes Tholin var heller aldrig statsminister. (Hade faktiskt aldrig hört talas om honom innan jag googlade fram dessa siffror igår). Med hjälp av Wikipedia har jag nu tagit fram födelsedatum för Sveriges samtliga statsministrar.

Louis De Geer d.ä. 1818-07-18 = 43/7
Arvid Posse 1820-02-15 = 28/1
Carl Johan Thyselius 1811-06-08 = 25/7
Robert Themptander 1844-02-14 = 33/6
Gillis Bildt 1820-10-16 = 37/1
Gustaf Åkerhielm 1833-06-24 = 45/9
Erik Gustaf Boström 1842-02-11 = 28/1
Fredrik von Otter 1833-04-11 = 30/3
Johan Ramstedt 1852-11-07 = 34/7
Christian Lundeberg 1842-07-14 = 36/9
Karl Staaff 1860-01-21 = 37/1
Arvid Lindman 1862-09-19 = 45/9
Hjalmar Hammarskjöld 1862-02-04 = 23/5
Carl Swartz 1858-06-05 = 33/6
Nils Edén 1871-08-25 = 50/5
Hjalmar Branting 1860-11-23 = 49/4
Louis De Geer d.y. 1854-11-27 = 56/11
Oscar von Sydow 1873-07-12 = 38/11
Ernst Trygger 1857-10-27 = 58/4
Rickard Sandler 1884-01-29 = 51/6
Carl Gustaf Ekman 1872-10-06 = 34/7
Felix Hamrin 1875-01-14 = 36/9
Per Albin Hansson 1885-10-28 = 60/6
Axel Pehrsson-Bramstorp 1883-08-19 = 47/11
Östen Undén 1886-08-25 = 56/11
Tage Erlander 1901-06-13 = 30/3
Olof Palme 1927-01-30 = 50/5
Thorbjörn Fälldin 1926-04-24 = 46/1
Ola Ullsten 1931-06-23 = 43/7
Carl Bildt 1949-07-15 = 45/9
Ingvar Carlsson 1934-11-09 = 37/1
Göran Persson 1949-01-20 = 44/8
Fredrik Reinfeldt 1965-08-04 = 33/6

Sveriges första statsminister hade alltså Livsväg 43/7 (samma som Juholt). Därefter har vi haft ytterligare fyra sjuor på posten. Statistiskt sett borde det ha varit 3,7 stycken av 33 möjliga, så sjuorna är inte underrepresenterade (ettorna leder ligan med sex stycken på statsministerposten). Dessa sjuor har dock inte varit några typiska ledargestalter. Saxat från Wikipedia:

Carl Johan Thyselius - "Efter Arvid Posses avgång 1883 åtog sig den 72-årige Thyselius motvilligt statsministerposten på Oscar II:s begäran för ett år."

Johan Ramstedt satt i 108 dagar.

Carl Gustaf Ekman - "Han skänkte begreppet vågmästeri ett ansikte. [...] Den som behärskar mitten behärskar spelet, löd hans maktpolitiska strategi." Solen i Vågen enligt västerländsk astrologi!

Ola Ullsten nästan halverade Folkpartiet från 10,6 till 5,9 procent.

Kände på mig att Ullsten skulle kunna vara sjua och det stämde. När jag såg bilden på Johan Ramstedt tänkte jag samma sak innan jag hunnit räkna fram livsvägstalet. Funderade på om någon av partiledarna i modern tid kunde vara sjuor och tänkte direkt på Maria Leissner, som fick kliva av posten tidigt efter motgångar. Det stämde även där: 1956-01-21 = 43/7. Göran Hägglund 1959-01-27 = 52/7. Knappast framgångsrik. Karin Söder 1928-11-30 = 61/7 tvingades avgå p g a sjukdom efter ca ett år som partiledare. Och så senast Mona Sahlin som fick gå efter valförlust.

Maud Olofsson etta, Lars Leijonborg etta, Jan Björklund fyra, Maria Wetterstrand femma, Lars Ohly nia, Jimmie Åkesson trea, Bo Lundgren trea, Gudrun Schyman etta, Lars Werner femma, Bengt Westerberg trea, Olof Johansson fyra, Gösta Bohman etta, Ulf Adelsohn elva, C.H. Hermansson 44:a, Yngve Holmberg trea, Bertil Ohlin åtta.

(forts. nedan)

Anonym sa...

Ja, var är sjuorna? Peter Eriksson 1958-08-03 = 34/7, visserligen, men han är ju språkrör. Jonas Sjöstedt, som kan tänka sig att ta över efter Ohly, är trea.

Juholt med Skorpionascendent? Ja, varför inte. Det eller Lejonet kanske. Just nu befinner han sig i ettans år (senaste födelsedagen 2010-09-16 = 28/1) vilket indikerar nystart och viljekraft.

Lustigt att Palme var kommunikationsminister innan han blev statsminister. Femman står ju för frihet, rörlighet, kommunikation. Medan Göran Persson, pengaåttan, var finansminister. Per-Albin Hansson, som myntade begreppet "Folkhemmet" var en sexa, talet som förknippas med hemmet, familjen, den ansvarsfulle näringsgivaren. Han hade dessutom två fruar och familjer som han försörjde och bodde hos bägge under långa perioder. Ettan Ingvar Carlsson berättade nyligen i en radiointervju att det efter mordet på Palme var viktigt för stabiliteten att man snabbt tillsatte en ny statsminister. Dagen efter mordet tillförordnades han posten, 1986-03-01 = 28/1. Dessutom är han Skorpion - kom till makten genom annans död. Och trean Erlander (den sociale, underhållaren) berättar vitsar i Hylands Hörna.

Fredrik Reinfeldt är 33:a och dessutom den 33:e person som haft statsministerposten. Talet 33 är en kristusvibration som representerar villkorslös kärlek och individen skall i detta livet lära sig vara helt osjälvisk. Den snälle Fredrik ska alltså frälsa oss ifrån ondo. Eller vad säger du, Siwert? :)

George Bush d.y. är enligt västerländsk astrologi Kräfta och 33:a. 1946-07-06 = 33/6. Han kallade sig "compassionate conservative" i valrörelsen. Intressant är att han vid 9/11 var i personligt år 16/7. 2001-07-06 = 16/7. 16 är ju Tornet i tarotleken.

Anonym sa...

Oooh vad ni kan,och siderian som är så bevandrad igrekiska ide´världen,mins fabeln om gräshoppan & myran,inte skriven av bankdirektören.Åå nu till det läskiga som den troende för längesedan visste nämmligen WWW=666 den sjätte bokstaven i grekiska alfabetet.Nu blev det alltbra ruggigt å sideriansiwert tuggar fradga igen.remote-controllen är påslagen jag vet ditt nässta steg
/mjr Grunka

Seaward sa...

@Thomas Amberg, nättroll på 63 år (!). Jag vet inte vad som äter dig inifrån, ett bildningskomplex kanske.

Men varför inte använda en vettig ton om du någonsin hoppas få någon att diskutera livet med? Jag raderar i allmänhet utan kommentarer den smörja du producerar. Men ta dig en funderare över det jag just sade.

@Numerologen. En stort upplagd studie som jag emellertid inte kan kommentera. Frågor jag spontant hör är: Är det numerologins fixerade betydelser du söker befästa? Eller en trend bland politiker? Det finns metodologiska frågetecken, vilka förstås kanske bortfaller för en praktiserande numerolog. Jag saknar dock förklaring till skälet till genomgången.

Jämför med mina "pilotstudier" som förvisso varit preliminära - jag har _sökt_ en hypotes som fortsatta studier kan belägga. Här visade sig t.ex. Ambergs dominanta tecken Vädur och Oxe tydligt för handen bland 200 brottsdömda horoskop, vilket rimmar väl med zodiakens inledning där instinkt dominerar starten och a-moralen inträffar vid tredje steget, Tvillingarna.

I en annan pilotstudie med 120 hbt-horoskop råkade en annan klassisk tes, den om den "fallna Mars" i Kräftan beläggas. Vad är således ditt syfte med den här listningen av politiker: är det numerologins traditionella teser du vill påvisa eller är det någon egenhet bland landets politiker. Du kan inte göra båda sakerna samtidigt, för då flyter undersökningen runt utan referenspunkt och liknar mer en lekstuga. :-)

Anonym sa...

Mitt spontaninlägg har metodologiska frågetecken, ja. Det var bara lite reverse engineering på lägre nivå än din egen. Någon skrev i en kommentar på den här bloggen att man inte kan tro på horoskop, numerologi, karma, tarotkort, kabbala etc. samtidigt. Självklart kan man det. De överlappar ju och bekräftar varandra trots olika ursprung. Jag sökte påvisa hypotesen att den introspektiva, drömska sjuan inte är en naturlig ledare. Snarare en tänkare och observatör. Det betyder inte att det inte finns några chefer som är sjuor. Men de borde följdriktigt ha en annan ledarstil än typiska ledare som Napoleon (1) och Göran Persson (8).

Fotnot:

"www" är 666 i chaldeisk numerologi. Jag ägnar mig åt pythagoreisk numerologi:

"www" = 555 = 15 = 6
"internet" = 42/6

Seaward sa...

Numerologin är oerhört intressant och hänger samman med astrologin, som ju faktiskt kan brytas ned i numeriska enheter. Konjunktion och Opposition är ju 1 och 2, osv.

Att nätet har "vilddjurets tecken" (666) är en fenomenalt intressant uppgift! Särskilt som jag på min andra blogg föreslagit att siaren Edgar Cayces tal om ett Harmageddon "i luften" skulle kunna relatera till "etermedierna", till vilka det "trådlösa" nätet definitivt sorterar!

Rymdflygingenjören Wolfgang Smith antyder försiktigt i en av sina böcker att hela IT-industrin skulle kunna vara Djävulens verk, förmodligen för att testa själarnas synskärpa i de yttersta tiderna!

Sifferstudier måste jag snarast ta mig an! Genomgången ger mersmak.


PS. Vad jag antydde om vetenskapligt tillvägagångssätt var bara att man aldrig kan testa två hypoteser samtidigt. Ett värde måste hållas konstant. ("Mars i Kräftan skapar sexuella identitetsstörningar.)

Annat exempel: När jag som datatekniker skapat en riktigt buggig app måste felet sökas ett steg i taget, för att detektera den veka punkten. Försöker man lösa en gåta på två ställen samtidigt hamnar man i ett logiskt gungfly. Något har hänt men man vet inte om det berodde på ändringen av faktor A eller B eller om det man nu ser är en följd av att båda A och B ändrats.

Anonym sa...

Gällande Reinfeldts nästintill obegripliga inflytande över svenska folket har jag haft teorin att det ökade missbruket av "lyckopiller" (ca 700 000 pers idag) påverkar deras villighet att rösta (m).

Rent generellt: hur påverkar personlighetsförändrande missbruk de förutsättningar födelsehoroskopet och fortsatta konstellationer anger? Har du någon teori?

Anonym sa...

Du skriver "Den del av hjärnan som tänker i siffror är inte den del av medvetandet vi tar med oss efter vår död."

Har en annan uppfattning. Sedan cirka 10 år uppträder ett fenomen där jag utan särskild anledning får en impuls att titta på datorns tidsangivelse. Vid dessa tillfällen uppvisar siffrorna alltid någon form av symmetri, exempelvis 21:12 eller annan tydlig disponering. Exempelvis 22:44 där 44 är en multipel av 22 med faktor 2.

Har själv uppfattat det som att det är en andlig impuls utanför mig själv som får mig att
alls titta på klockan. Samma gäller för andra digitala ur.

Detta har fått mig att anta att matematiken - och siffrorna som representerar den - är en del av ett högre universum.

Har du någon synpunkt på mitt antagande?

Seaward sa...

@"lyckopiller" - mycket underhållande hypotes!
:-)

Arkitekturen en "trappa upp" var just det västerlandet lade bakom sig för att istället kasta sig in i materialismen. Men matematiker idag är mer benägna än praktiskt lagda att köpa en i grunden matematisk grundstruktur bakom universum. (Problemet de får är om de matematiskt beskrivbara naturlagarna genomgått en evolution eller fanns där redan innan big bang - här får ateismen väldiga problem i sitt förnekande av att Intelligensen fanns först.)

Vad jag sade här var bara att hjärnan arbetar logiskt men att den funktionen tillhör planeten jorden. Tid och rum elimineras på andra sidan (enligt vissa) och därför är logiken helt överflödig. Vad vi ser av synkroniciteter här i världen är bara små tillrop av uppmuntran från den värld som inget är annat än medvetenhet om alltings sammanhang.

Talens hölls som det högsta av Pythagoras men Platon flyttade ner dem en våning UNDER sina Former. Den som är lagd åt siffror ser Formerna via matematik, den konstnärligt lagde ser dem på annat vis. Matematik är möjligen det mest ekonomiska och exakta språket att uppleva "meningsfullhet" på.

När jag nämnt nazism i ett inlägg och sedan upptäcker att publiceringstiden är 19:39 - året då nazisterna startade Andra världskriget, är det naturligtvis en subjektivt meningsfull koincidens. Indisk filosofi påminner om hur den mänskliga hjärnan skulle kollapsa direkt inför insikten att detta bara är en meningsfullhet i ett ofattbart större mönster: smaka på tanken "oändligheten upphöjd till sig själv" (infinity to the power of infinity). Det kan man kalla en definition av kosmisk intelligens. Oändligheten SER och FÖRSTÅR sig själv ur oändligt många perspektiv.