Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 18 mars 2011

Otrohets-vd:n en riktig satan

Det går inte att argumentera för vilken nivå av degraderad bestialitet den norske vd:n befinner sig på som startat otrohetssajten Victoria Milan. Och det blir inte bättre av att sajten tycks vara ett rent bondfångartrick för manliga torskar.

Den som, likt den f.d. popstjärna som försvarar idéns vara med argumentet att folk ändå bedrar varandra (är svin i största allmänhet), saknar avgörande komponenter i sin själskonstitution. Peczynski har enligt egen utsago slagits med demoner i formen av svåra depressiva tillstånd, och det är min upplevelse att en olycka inte kommer ensam. Ofta visar sig en själens blindfläck på flera olika till synes orelaterade sätt.

Det är lönlöst att diskutera med den här underarten till homo sapiens, den visa människan. Dessa är i dagsläget störda själar med urusla tidigare liv bakom sig. De skeva värderingarna vittnar om att det finns aktivt karma att bränna. De kan ligga dussintals existenser efter genomsnittsbefolkningen, där alltjämt ett vagt eko av sann moral ringer alarmklockor inför "produktidéer" av det här slaget - trots den sekulära och i sig själsdegraderande kulturens inflytande. 

"Seemed like a good idea at the time", säger britterna när de börjat få perspektiv på sina inte så jättesmarta idéer från igår. Kanhända kommer norske vd:n Sigurd Vedal att säga detsamma om några hundra år från nu, i ett annat liv - efter det där han blev så bedragen att han knappt håller ihop som varelse längre, kanske t.o.m. begick självmord i besvikelsen över  människans extrema svekfullhet. 

Föga anar han i detta framtida liv att det är han själv som genom sin moraliska flathet själv hade riggat den här svekscenen - i livet då han skapade en otrohetssajt...

Det förvånar inte att se alla larmklockor ringa för den här perioden. Har jag hittat rätt person på norska versionen av Birthday.se - och det krisande horoskopet tyder på det - då har vi en serie klassiska signaturer som här slår in på tydligaste sätt.

Soltecknet är vekare än normalt genom Venus närvaro. Sensualism eller pengahunger kan resultera hos dem som inte förverkligar en konstnärlig böjelse. 

Kräftan tillhör Rajas guna, den lidelsefulla kvaliteten och bloggen har hittat många tecken på att symbolen är ytterst lättkorrumperad och med enkelhet blir en känslo- eller trygghetsnarkoman. Dess begär kan bli helt ohanterliga och med de två andra Vattentecknen är Kräftan paradoxalt en bra artist men i allmänhet också en försupen eller missbrukande sådan. 

Kräftan motsvarar Månen eller själens fullständiga fall ner i åsikternas pladdriga värld av overkliga dunkla impulser som sliter och drar. Det är logiskt att hitta detta soltecken hos en man som säljer underkastelse under sitt sämsta jag som produktidé! 

Programledaren Pontus Gårdinger, som inte har något mot att göra svin-tv för undermännskor, är född med både Sol och Måne i Vatten. (Kräftan och en fallen Måne i Skorpionen.) Minns showen han ledde där deltagarna mot betalning yppade mer och mer av sina sämsta sidor! 

För bara några dagar sedan fann jag det anmärkningsvärt (fast egentligen inte) att Gry Forssell inte tänkte till två gånger innan hon beskrev i tidningsintervju hur hon ljugit sig in i tv-branschen. Solen i mytomaniska Vattentecknet Kräftan där också.



Hyle - död materia - var det skämmiga hån senantikens gnostiska sanningssökare riktade mot döda materialister. Orienteringen har funnits i alla tider och zodiaken har alltid pekat ut anti-intellektualisterna och praktikerna via antingen en övervikt på Jordelementet eller också en Saturnus (materiens princip) som styr hela showen. Månen (sinnet) kan också spela själen ett spratt. Eller rättare, teckna något om graden av genomlysthet av det högre medvetandet.

Utan klockslag förblir varje iakttagelse preliminär, när Vedal uppfyller med råge de varningstecken som den här sommarhimmelen 1971 tecknar. En hyliker av det mer störda slaget.

VD:n är i grund och botten själv en simpel sensualist, Jord och Vatten bildar lera och ett gyttjigt vadande i mänsklighetens lägre regioner. De här människorna vägrar i regel blankt befatta sig med sublima tankar som t.ex. Platons fråga till oss från antiken: "Tror du att det finns odödliga väsen, de s.k. Idéerna, vilka är våra sanna artfränder snarare än djuren på jorden?"

Hylikerna, de döda själarna opererar enbart via sina yttre sinnen och vet inte ens vad frågan rör. Den är inte korrekt ställd säger de, eftersom deras värld bara innefattar det som de kan registrera med sina yttre sinnen. Hylikern har tilldelats ett mindre intellekt än de flesta andra. Detta är karmiskt betingat, själen ägnar sig uppenbarligen åt en liten deluppgift i detta liv. De stora frågorna ligger inte på bordet den här gången.

Riktigt degraderade kan materialisterna bli om därtill den sataniska axeln (Oxe/Skorpionen) lyser på himmelen vid födelsen. Det gör den här, och på ett mer komplicerat sätt bloggen är van vid. 

Ta först standardexemplet Benedikt XVI som en referens. Påven bär denna låga, frossande världslighet inom sig, men själva planetplaceringarna är Saturnus och Venus, vilket betyder att gränsdragaren håller uppsikt på Venus, den amorösa. I påvens fall är uttrycket så pass extremt att vi får den bekanta frågan om människans syndafall som själens beklagliga fall ner i blindhet och sömn. Den minns inte sin sanna identitet utan drivs förvirrat av kroppskemins alla impulser. Satan - denna världens herre - har själen i ett massivt grepp.

Det finns anledning att tro vd:n instrumentaliserar Satan för sin egen vinning. Det skulle i så fall innebära en garanterad parkettplats i Helvetet så småningom. Mannens sinne är kallt och kalkylerande: Månen med Saturnus i pengarnas tecken Oxen bespetsar sig här på stora och lätta pengar: Jupiter i Skorpionen. Rikedom via sexualitet (Skorpionen) med andra ord.

Varför jag tror den sataniska axeln instrumentaliserats beror på att sexualitetens Skorpion disponeras av Mars som själv befinner sig i organisatoriska Stenbocken. Och det är ingen vanlig lidelse det här året i rajasiska Stenbocken, se den onda hungerdemonen Rahu i tät konjunktion med den onda och lidelsefulla krigaren Mars, extremt stark i det här tecknet.

Det är som att skissa på bilden av någon av Roms allra galnaste tyranner, en Nero eller en Caligula återfödd...

Den totala urartningen fortsätter: Mars skadar och förråar Venus via opposition så att vi har en indikation (inte särskilt sällsynt ska sägas) om förhöjd libido. Men återigen: hungerdemonen Rahu får allt att gå överstyr!

Inte ens handelsmannen Merkurius, den enda planet som håller sig utanför den alltigenom sorgliga och kletiga lergröten av Jord och Vatten, fungerar tillfredsställande! För samma bisarra Mars-Rahu angriper även Merkurius.

De som förstår zodiaksymbolik tittar rakt in i Helvetet när de studerar den här himmelen. [1] Det är totalt lönlöst att tala med människor från den sidan av livet. Den här gången är de här bara som katalysatorer, för att få själar i riskzonen att välja sida. Rekordmånga anmälningar till Reklamombudsmannen vittnar om att Sigurd Vedal hjälp åtminstone ett hundratal svenskar att stärka sig och välja sida mellan äcklets natur eller den goda människans. Det kommer att räknas på plussidan när han dör.

*****
Om otrohetssajten i medierna:

SvD, DN, AB (om anmälningarna)
Expr (om affärsidén)


_____

1. Räddningen skulle vara vissa födelsetimmar under dygnet då vanligtvis onda planeter vänds till det goda. Den indiska astrologin är för komplex för att gå in på här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så, alla andra som har fötts vid samma tidpunkt som han är dåliga människor?

Tänk vad enkelt polisväsendet skulle bli om astrologin hade någon substans:

"Är den åtalade skyldig?"
"Ja."
"Bura in alla med samma födelsedag."

Anonym sa...

"Det är lönlöst att diskutera med den här underarten till homo sapiens, den visa människan."

Humor! Du ser uppenbarligen dig själv som en vis människa samtidigt som du sitter och leker med horoskop.

Seaward sa...

Det är också lönlöst att kommentera kommentarer från dem som inte satt sig in i den här konstens många variabler - hur t.ex. även dåliga dagar har sina goda stunder - men ändå tror sig förstå bloggens budskap.

Här har flera klassiska astrologiska teser verifieras statistiskt. Detta inbjuder till uppföljningsstudier hellre än ointressanta åsikter.

Det är bara att börja studera materialet som lagts ut här, till dags dato cirka 7.000 sidor! För de rent kvantitativa pilotstudierna, se länken "Temastudier" i höger spalt.