Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 juli 2011

Reinfeldt & "husfriden" (Littorin-mörkningen)

I all deras enkelhet är nedanstående planettransiter över Reinfeldts födelsehorskop illustrativa. Den 27 januari i år mörklägger (sekretessbelägger) Reinfeldt avgångne arbetsmarknadsminister Littorins ip-nummer med hänvisning till att sådant material skulle berätta för mycket om regeringens försvarsrutiner (AB). Under pågående Almedalsvecka är moderaten förstås inte hågad att kommentera den här affären (AB 2).

Som alla manliga bloggare med en smula teknikintresse tappar folkliga Jinge.se totalt helhetsperspektivet och slirar ut i en ytterst inexakt utläggning om vad man kan se externt via en surfares ip-nummer. Hade han inte varit en sådan amatör hade han vetat att servarna i Rosenbad internt visar betydligt mer, just de uppgifter Reinfeldt hemligstämplade.



Som tidigare konstaterat har Reinfeldts för närvarande liemannen Saturnus hängande över sin egen person under dess 2½ långa passage genom Jungfrun, moderatledarens första hus.

Eftersom han själv är en "liability" med omoralens Mars i första huset i Jungfrun, vars merkuriska natur gör den till en av marknadsplatsens mest förslagna tjuvar och förklädnadskonstnärer, finns gott om tillfällen med varje viktig transit genom Jungfrun för illa överlagda handlingar från "moderaten".

Det är en god strategi att han lärt sig blockera sin inneboende onda impuls. Istället uppstår senfärdighet.

Även om ett horoskop inte innehåller någon akut senfärdighet leder en Saturnus-transit över det personliga förstahuset till en pådyvlad släpighet. Gammal surdeg, karma som återstår att bränna, hinner nu ifatt människan. Saturnus placering och omständigheter i födelsehoroskop kan antyda vad som nu drabbar individen personligen under Saturnus plågsamt långsamma färd genom den egna personens förstahus. Reinfeldt & Makten (Saturnus) är frågan just nu och har varit en tid.

Intressant kommer vägran att lämna ut ip-uppgifterna till Aftonbladet efter ett längre förhalande/tvekande. Samma fenomen som gick i dagen strax före jul då Reinfeldt behövde 17 timmar på sig att offentligt kommentera den misslyckade självmordsbombaren i Stockholms centrum.

Den transiterande Månen genom Vågen - Reinfeldts egen måntecken - är troligen viktig här. Vågens tendens i alla lägen är att gjuta olja på vågorna, den vill ha lugn och ro i huset. När dessutom Reinfeldt är född Sol-Kräfta, som drar sig in i sina salar och blockerar dörrarna, är det inte oväntat att det här dygnets Måne indikerar en liten episod i mörkläggandets eller sekretessens tecken - "för husfridens i riksdagen skull"!

Man kan också fundera över att Månen i Vågen disponeras av Venus/Afrodite i 12e huset för "sängkammarens hemliga nöjen". Illegal eller kinky sex står skrivet över hela Reinfeldts himmel, och här råkar Littorins strul på hemliga platser på nätet utlösa moderatens egna indikationer om perversion - inte nödvändigt någon svår perversion. Kanske en förkärlek för att klä sig i blöjor och spela sjukt och behövande barn - samma hjälplöshet han därefter ser ner på när någon i svenska folket insjuknat svårt och för en längre tid behöver samhällets stöd. 

Även om hans sexualitet är hälsosam är det, som tidigare påpekat, här i tolfte huset för mörklagda förehavanden, Reinfeldt har sin formidabla akilleshäl. Aftonbladet gräver på precis rätt ställe. Reinfeldt kommer att falla på sin remarkabelt (men väl dolda) odemokratiska grundnatur.

*****


Notabelt är Reinfeldts kinesiska omen för vinterkvartalet. Här förutspåddes en vandrare (kanske en irrare) av distinkt ringa status, en som drog olycka över sig och kanske spred den under sina oplanerade vandringar.

Vid tiden knöt jag detta självmordsbombaren, men nu har Aftonbladet förtjänstfullt visat en matching av större dignitet mellan Reinfeldts problem och den kinesiska ödesläran - åtminstone ur Reinfeldts perspektiv, mannen som bara värnar sin egen maktposition.

Littorins vandringar i sexträsket var betydligt mer besvärande för honom och hans egen trygghet (Kräftans tecken = att trygga sig) än någon pseudoterrorist som felkopplat sin bomb. Nu fanns hotet i Kräftans egen säkrade miljö (Kräftan = hemmet, det privata) - i själva Rosenbad!

Dock är båda händelserna perfekta illustrationer av Reinfeldts mödosamma första kvartal 2011, vilket fick honom att under våren helt gå och gömma sig i "palatsets innersta rum" - och vägra att bete sig som en statsman. Som sagt, det tjuriga barnet i blöjor.

"Reinfeldt only functions when pampered."


Inga kommentarer: