Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 10 januari 2011

Instinkter måste tuktas. Reinfeldt med.

Tänk vad vissa fenomen går att mjölka på insikt och perspektiv! Nu går vi en rond till med statsministerns tacksamt urartade horoskop. "Profetiskt" skrivet timmarna innan medierna återgav Handels varningsrop till en statsminister som helt tycks ha tappat verklighetsuppfattningen (AB, även Expr).

[Saknar du helt konstnärlig förmåga eller intresse att intellektuellt bearbeta bildsymbolik rekommenderar jag istället den här skrämmande redovisningen i siffror - det är den "praktiska effekten" av den psykiska störning, roten, jag beskriver här nedan.]

*****

En bild säger mer än tusen ord. Här nedan två män födda med Solen i Kräftan. Den ena försatte sin chans att tukta sina snedvridna instinkter och mötte sitt slut då folket (Kräftan = de instinktsdrivna folkmassorna) slog ihjäl och hängde honom upp och ned. Den bilden tillhör en av de mest kända i Europas 1900-talshistoria.

Den andre på bilden håller just på att skriva in sig i Sveriges historia som den mest omdömeslösa privatiseringsgalning världen skådat. Men precis som i det fascistiska Italien folk inte kunde se verkligheten medan de stod mitt i den, anser för närvarande anser 72% av svenskarna att den här bondfångaren har rätt lösning!

Det går inte att förstå politik förrän man förstår krafterna som ligger bakom ställningstagandena. När man gjort det vet man vad som är av det goda och vad som kommer från mörkret.

Obs. Montage. DN:s foto på statsministern
saknade halva huvudet. Jag vet inte om
det bara var en fråga om beskärning, men har
lagt till vad som borde ha varit där.


Inte bara röjer Benito Mussolini och Fredrik Reinfeldt en klar likhet på vissa foton och inte bara har de samma Sol i revirinstinktens och privatismens tecken Kräftan (ett av flera privatistiska tecken, ska sägas). Det finns också en ideologisk koppling mellan dem - dyrkan av den dugliga människan. Men först horoskopen.



Kopplingen mellan dem båda är att båda har ett osunt förhållande till verksamhet (arbete) som sådan. Reinfeldts absolut enda politiska budskap numera verkar vara att alla ska jobba mer, mer, så att de kan konsumera mer, mer. 

Diktatorn Mussolini dyrkade på sin tid styrka och duglighet - han var ett barn av den tid när darwinismen kändes ny och fräsch. När den "bäst anpassade" i naturen översattes till att betyda den starkes rätt i samhället. Mussolini levde under en period då konsten återspeglade detta. "Futurismen" med dess fascination för starka ånglokomotiv och andra tekniska apparater. 

Många i vår tid lever kvar i samma fascistiska världsbild utan att ens veta om det. Hollywood fortsätter att producera underliga filmer - Terminator - som visserligen skrämmer med hotet från tekniken men, kapitalismen trogen, till sist förmedlar ett sista lugnande ord om att det nog ändå är rätt bra, alltihop. (Schwarzeneggers mördarmaskin börjar uppvisa civiliserade drag.)

Men tro inte att ingenjörsutbildningarna erbjuder några kurser i filosofi eller idéhistoria. Det ligger inte i samhällets intresse. Man vill ha "nyttiga idioter", sådana som inte frågar vad som är poängen med de tekniska manicker de förväntas designa åt den hungrande marknaden vars reklammän sitter och väntar på något nytt att skapa en smart slogan för.

En marknad som alltid frågar efter mer smörja att lura på folk, så att de heller aldrig hinner fundera på vad det här är för galet och ytterst sett meningslöst ekorrhjul. Den västerländska marknadskapitalismen är som en tidsinställd domedagsmaskin.

Allt detta står Reinfeldt för, och det är bara en variant på hans zodiaktema. Kräftans tecken beskriver just den ymniga Naturen som producerar utan att egentligen ha något direktiv. Naturen saknar ett eget mål. (Telos och direktiv sorterar under Stenbocken/Saturnus.)

Kräftan är zodiakens mesta konsument av junk food och skräpkultur, det kan jag intyga efter att ha studerat ett antal kulturverksamma människor som verkligen är hängivna SKITEN som rinner genom tv och medier från morgon till nästa morgon. Det är inget fel på personerna som personer så vitt jag kan bedöma, men de är hängivna KONSUMTIONEN som sådan, och däri ligger problemet med just symbolen Kräftan.

*****

Tecknets härskare Månen är zodiakens mest otrogna planet. Den astrologiska guden Månen är den naturliga månens fyra faser, ömsom full och hypertänd och ömsom utsläckt och utan några spännande vinklar alls. Månen processar och går vidare, ständigt på jakt efter den existens som inte är dess att äga.

Månens uppgift är att vinkla och spegla Solen så att den senare inte ska bli en helt vettlöst utagerande idiot. Månen står då för vishet, visheten som kommer av att förstå världens gång. Solen behöver Månen för att förstå sitt eget utagerande och en stark Sol och en förstörd Måne i horoskopet kan ge patologiska vettvillingar.

Men en stark Måne och en svag Sol ger konsumister, blinda instinktsmänniskor som i bästa fall efterrationaliserar sina attitydmässiga inställningar, som för att övertyga omgivningen att "girighet, det är något bra" (karaktären Gordon Gekko i filmen Wall Street).

Till antikens fyra laster hörde just Kräftans begärsfullhet. Instinktslivet måste tuktas och inte, som Reinfeldt gör, upphöjas till en dygd! Detta är ett brott mot naturlagarna - tänk om hela världen skulle följa Reinfeldts rekommendation. Jorden brändes ut på nolltid.

Statsministern är helt blind inför sitt eget tänkande. Kräftans olat är begäret, dess dygd är visheten att veta när nog är nog. I Reinfeldts värld kan alla ta i lite till - om så döende i cancer (kräfta) - jobba lite hårdare och tjäna lite mer pengar. Han beskriver perfekt det allra sjukaste uttrycket för den här symbolen. Man tror att vi är tillbaka till stenåldern, till de primitivaste människor som ännu inte lärt sig reflektera kring sina omedvetna drivkrafter.

Reinfeldt liknar diktatorn Mussolini på det sättet att han indirekt underkänner svaga människor. Sverige är i grunden redan ett så myglande, svartjobbande och egoistiskt land att ingen märker det här. För enligt alla civiliserade definitioner är vi som folk svaga i moraliskt hänseende. 

Att Reinfeldt nu ger sig på sitt hjärnspöke "svensk lättja", och seriöst saknar  medkänsla med den insjuknade biologiska kroppens behov av att återhämta sig, ibland under lång tid, kan bara förklaras med att han är en slav under den mussoliniskt fascistiska dyrkan av dugliga maskiner, arbetare och slavar som ständigt producerar på max kapacitet eftersom Industrin vill ha full verksamhet för Bästa Avkastning.

Det är ett sorgligt faktum att statsministern är en psykologisk analfabet, han förstår inte hur ett själlöst system tömmer själen på människor. Han fattar inte att det System han älskar som den redan själlösa dåre han blivit, är Döden för dem som ännu inte fallit lika lågt i sensibilitet.

Charlie Chaplins "Moderna tider" från 1936 drev vilt med Rovkapitalismens banalitet men Reinfeldt ser inte det roliga och framför allt tragiska i sina egna uttalanden om att också kvinna ska jobba hårdare. Han är, som psykologerna säger, offer för sina egna myter. Han är faktiskt besatt!

Astrologin vet allt om hur människan kan bli fixerad vid ett enda zodiakmotiv och agera ur ohälsosamt på basis av en enda obalanserad uppfattning.

*****

Diktatorn Mussolini hade precis som Sarah Palin en kompakt klump av outredd ondska i det onda åttonde huset. (Outredd vid födelsen, vill säga - obearbetade saker från hennes själs avlägsna förflutna.) Och precis som med hennes horoskop väljer jag här att rita ut alla "mellanlandningar" som de grupperade illgärningsmännen Mars och Saturnus gör i några olika hus/livsområden. 

Först är det Saturnus sextiogradare, sedan Mars nittiogradare, efter det Mars långa aspekt och till sist Saturnus jättelånga aspekt. Det är ingen slump att vi bland annat hittar en hård störning mot axeln Lejon/Vattuman, dvs tanken om en stark Ledare och ett enat Folk. Kräftan aktiv, tecknet som likt Månen avspeglar och avgudar Solen - idoler, starka ledare och liknande. 

Vi kan säga att, även om Reinfeldt själv knappast aspirerar på karismatisk hjältestatus, så är det Kräftan eller kvinnan i honom som dyrkar den Dugliga Kapabla Arbetaren. Och det finns dubbla tecken på det: Mars stigande i öster i arbetaren Jungfrun indikerar en människa som är driven inifrån av en slags nervös energi som ogillar inaktivitet. (Pauser kan skapa neuroser hos dem som absolut inte vill börja tänka på vad man håller på med!)

Mussolinis två demoner, Drakhuvudet och Draksvansen, och deras placering vid egopunkten och punkten för allianser med andra, visar hans miserabla slut i livet, hängd av italienarna och huvudet söndertrampat! (Det finns fula bilder på nätet av vad de besvikna folkmassorna gjorde med den ledare vars galna vision om styrka och kraft ledde Italien så fel.)

Som sagt, en fick betala priset för att inte ha tuktat sin omedvetna instinkt efter storhet och "mer mer mer". Vad ska Reinfeldt göra med resten av sitt nervöst lagda liv? Det enda goda jag kan se i horoskopet är att chansen att mobben hänger honom är rätt minimal. Åttonde dödshuset är tomt och dess tillfälliga härskare Mars står i statsministerns egohus. Om något är det han som är bödeln! 

Mitt tips från tidigare inlägg står kvar. Delar av dagens politiska Sverige är återfödda tyska nazister men statsministern är svår att visualisera som annat än en av lägervakterna som dagligen såg skylten "Arbete ger frihet" över ingången till koncentrationslägret. Den skylten såg han så ofta i sitt förra liv att det nu är det enda mantra han har att mässa för svenska folket. Det är bara så mediokert.


Slavarbetslägret Theresienstadt (nuv. Tjeckien)
I lägret redistribuerades kläder som stulits från
judarna - jfr Reinfeldts omfördelning av tillgångar
från fattiga och sjuka till hans växande medelklass.

Vakna upp, svenskar! Se er roll i den cykliska
historien. Den som blundar hamnar själv i lägret.
För det existerar i evig tid och alla kan återfödas dit.

2 kommentarer:

Crille sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

Spam, som inte kommenterar posten, raderas.