Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 januari 2011

Sarah Palins andliga mord på Giffords

[Om rubriken borde ändras till "mordförsök" efter senaste rapport, att Giffords vaknat till på sjukhus, är en diskussionsfråga. Det brukar ju sägas att det är tanken som räknas!]

Amerikanska politikern Gabrielle Giffords kämpar för sitt liv med en kula i huvudet, ditsatt av en mentalsjuk amerikan som kanske, kanske inte var medveten om att Sarah Palin märkt ut Giffords för symbolisk avrättning (AB, DN, SvD).

Följande är rent fikonspråk, i huvudsak för dem som fascineras av den gåta till ett liv som vart horoskop utgör.

Notera först offrets Algol, den onda demonen, i början av Oxens tecken, och hur fixstjärnan relaterar till ytterligare faktorer. Friska ev. upp minnet av hur Algol betett sig i aktrisen Mary-Louise Parkers fall - tydligen har den läckt ut genom många roller av "lidande kvinna" hon tackat ja till men också roller med ett "furiöst temperament" (demoni)! Giffords har å sin sida utstått åratal av hat, enligt medierna.




Varför jag menar att Algol är en nyckel här beror på följande komplex. Gränsdragaren Saturnus är fallen 1970. I den mån Saturnus agerar Lieman eller Skarprättare saknar den mandat till det, den är egocentrisk och handlar på eget bevåg. Massmördaren förefaller alltså ha varit mentalsjuk. 

Saturnus kastar sitt onda öga på Tvillingarna - talaren eller kommunikatören, där faktiskt attentatets Mars ligger - förvisso en bra placering för ett vitalt intellekt hos individen själv. Med den förhöjda libido, Mars + Venus, i Luft, förvånar det heller inte att läsa om hur ombytlig Giffords varit - så ombytlig att hon tagit steget från republikaner till demokrater. 

Uppenbarligen har inte Saturnus på något sätt stabiliserat eller immobiliserat denna Tvilling av den rörliga (sattva) kvaliteten, den drivs faktiskt på i sin rörlighet av den lidelsefulla (rajas) Vågen där Jupiter befinner sig.

Uppsöker vi nu härskaren till denna förhöjda oroshärd (Tvillingarna) hittar vi så Merkurius just inom den snäva region där den kan anses stå i rät linje med den onda fixstjärnan Algol långt ut i världsalltet. Inte för att avstånd spelar någon roll, astrologin handlar om världen som idé, en tydbar idé! 

Not. Det är detta de skeptiker inte förstått, som anför invändningar hämtade från naturvetenskapen! Astrologi är inte en materialistisk lära, den diskuterar andliga skeenden som synliggjorts genom fysiska platshållare. Platon var som bekant ingen idiot, men det är faktiskt dagens skeptiker. De kan ingenting, har inte läst på men ger sig likväl ut på korståg mot ting större än hela deras projekterade livsyttring!

Giffords faktorer sammantagna ser således olycksbådande ut i så måtto han talar om henne som ett publikt språkrör, en talare till människor!

Uppenbarligen agerar Algol här som bringare av olyckor och Giffords fick här offerrollen. I andra horoskop har vi sett Algol vara en aktiv kraft för ondska, t.ex. hos massmördaren Pol Pot [1].

*****

Det må ha varit någon spinndoktor som kom på idén att dödsmärka Giffords och 19 andra politiker med ett kryss (lönnmördarens kikarsikte), men det var en människa Sarah Palin rekryterat. I linje med det helt korrekta antika hederstänkandet, att en människas synd (bokstavligen: "missa målet") drabbar hela huset, är Sarah Palin ytterst ansvarig. Ser vi då mord eller synd eller skuld i hennes horoskop?

Ja, om man accepterar den icke-verifierade födelsetid som används av astrologer i USA. Den karta som resulterar av 16.40 ger en mycket passande Kräftascendent, moderns symbol. Palin seglade upp och blev känd som politikern och hockeymamman! Notera att politikern är Kräftans motpol, Stenbocken, och att detta är hennes soltecken!


Jag färgar speciellt Luft och Jord även i detta horoskop för att understryka att båda kvinnorna är rationalister, tänkare (Luft) av ett förnuftigt (Jord) snarare än abstrakt slag och tankar i anslutning till konkret givna förhållanden (Jord) - två realister eller pragmatiker snarare än visionärer.

Solen i Stenbockens 29e grad låter den tyvärr bilda en konjunktion med de båda illgärningsmännen Mars och Saturnus som just inne i Vattumannen befinner sig i en egen tät konjunktion. Samtidigt är Saturnus härskare över Stenbocken och därmed Solens disponent. 

Och följ noga resonemanget här: Vattumannens fula innehåll står i det onda 8e dödshuset så att förutom illgärningsmännen horoskopet också drabbas av den osynk mellan Luft/Vatten som vi etablerat som en mentalsjukdomsalstrande kombination - i värsta fall. Palin har en dotter med vissa problem. 

Men framför allt skulle jag vilja påstå att dödsskjutningarna är slutet på Palins politiska karriär, fast jag inte vet om någon tidning fattat det än (eller också har de det - det går undan i Luftens rike).

Saturnus i dödens hus och disponent över en Sol som sjunker (dör) i väster - budskapet är inte olikt det i Mona Sahlins horoskop som jag minst ett år innan hon kastade in handsken dömde ut. Solen ska inte sjunka i väster i en folkledares horoskop, den ska helst stiga!

Varför jag menar att detta bör vara slutet för Palins politiska karriär är just det faktum att hon står som ansvarig för de tjugo överkryssade politikerna. Hade hon haft heder, och Stenbockar brukar ha en bra känsla för heder och stolthet (hon blev urförbannad när Set McFarlane alluderade till familjen Palin i obetalbart roliga satiren FamilyGuy), då hade hon begått harakiri som en traditionell japan. I vår kultur innebär det istället att man avgår från sin position.

Man kan också påminna sig att Sarah Palin har den mycket ovanliga (och enligt vissa olycksbådande) Kali Sarpa Yoga, som jag i förbigående nämnde i det första inlägget om henne.



PS. Med den röda aspektlinjen har jag speciellt velat fästa uppmärksamheten på vad Palins fula kombination av Mars och Saturnus i "onda" åttonde dödshuset påverkar för andra livsområden.

Eftersom illgärningsmännen slagit ihop sina påsar ser vi här en kombination av deras "specialaspekter" enligt det indiska systemet. Notera särskilt Mars "långa" åttastegsaspekt, vilken således i sig bär dsmms dödssymbolik dom åttonde huset ("multipel attestering") och hur den träffar det tredje huset för kommunikatörer och mentalt välbefinnande. En tydlig allusion till Giffords konfiguration med andra ord!


______

1. Pol Pot har ingen planet inom Algols snäva orb, men väl en nymåne i Oxen samt ett annat demoniskt inflytande, det från Drakhuvudet! Det är därför inte svårt att föreställa sig att även den generella kombinationen av Algol med alla dessa faktorer bildar en föga smickrande helhetsbild... Här är tyrannens horoskop.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns en svensk politiker med ett horoskop som liknar Palins, Ylva Johansson, f 13/2 -64. Har inget gott öga till henne, speciellt inte efter fiaskot med utbildningsbolaget där hon var vd och trots det (200 miljoner i förlust) plockade ut en väldigt fet lön.

Om attentatet: Läste just att det nioåriga barnet som dog var fött 11 sept. -01.
S

Anonym sa...

Tröttsamt hur Svenskan och andra tidningar med kvasiintellektuella vänsterjounalister som Karin Henriksson mer eller mindre kan formulera det som att allt är Sarah Palins fel. Föroppningsvis begriper vanligt folk bättre och slutar läsa smörjan.

Seaward sa...

@S: Fet lön - hur var det med Sarah Palin och anklagelser om korruption under hennes tid som guvernör? Var det inte lite svågerpolitik där? Minns inte.

Här kan man fundera över den höggradigt "positiva" indikationen från Venus (pengar) och Jupiter (lättförtjänt rikedom). Jag nämnde inte den högpotenta kombinationen i texten, men samma kombination (fast i Vågen) hindrade inte Ted Bundy från att begå massmord. Man skulle t.o.m. kunna säga att Jupiter-Venus tar lätt på "befrielse" och därför tjänar andra mörkare syften på himmelen. Bara som arbetshypotes.

Stämmer Palins födelsetid är det å andra sidan en niondehusplacering för Venus/Jupiter som skulle kunna rimma med hennes präktiga amerikanska typ av religiositet. Men åttonde huset är en demoraliserande faktor, närapå en direkt signal att dessa själar är födda med en stinkande komposthög av karma som ska bearbetas i detta liv. Ylva J:s husplaceringar är förstås okända.

På temat 11 september, se nästa inlägg där jag lokaliserar mördarens källa till problem i just Jungfruns tecken, det som låg på ascendenten när det första planet kraschade in i skyskraporna. Det kan tänkas att alla inblandade i det här massmordet går att härleda tillbaka till några gemensamma zodiaktecken. Astrologin visar så att säga hur ett litet stycke "karma" har arbetat ur sig "helt efter plan". Ack, människan har så liten kunskap om vad som egentligen driver förloppen.

Anonym sa...

Sarah Palins yngste lille son har downs syndrom,vad kan det betyda enligt ett astroligiskt synsätt?

Seaward sa...

En analys av "avkommefaktorerna" i Palins födelsehoroskop (i indisk astrologi: Jupiter, 5e huset, m.m.) och upptäckten av "dåliga omen", skulle varsla om tänkbara problem.

Men det skulle inte "betyda" något annat än just att horoskopet antyder ett mindre gynnsamt öde i just den frågan. Att anledningen är "karma" (framflyttade effekter av gärningar eller händelser i tidigare liv) är så att säga en ren truism - hela vårt liv är resultatet av att livets pussel helt tiden fortsätter att läggas och läggas om.

Sedan kan man förstås spekulera om ett handikappat barn kommer till världen för att hjälpa föräldern att "tagga ned" och lära sig något nytt. Sarah Palin har en Måne i detriment, dvs modersplaneten är inte optimal.

Eftersom Månen också beskriver en människas lyhördhet, kan man spekulera i att Sarah Palin måste lära sig lyssna djupare in i själen och för den saken fått hjälp av en annan själ som tar rollen av förståndshämmad (och därmed, relativt sett, mer av känslomänniska).

Downs-personen skriver så att säga känslor med stora bokstäver, vilket är just vad som behövs om Månen hos modern är så pass kylslagen och avvisande som i Stenbockens tecken. Men, som sagt, sådana här resonemang är "pålägg" - barnindikationerna i ett horoskop som sådana innehåller inget moraliserande - "meningen" är något som föds i betraktarens sinne.

Palin har också en nymåne, en s.k. bränd Måne (osynliggjord pga närheten till Solen) - kanske därför hennes upprördhet när Seth McFarlane skämtade med Palins, enligt henne, interna familjeförhållande och lyfte fram dem i solljuset.

Men med detta kan man också filosofera huruvida Stenbocken, det mest ytfixerade zodiaktecknet och starkt i Palins horoskop, kan innebära att själen i politikerns kropp genom sitt handikappade barn gavs en chans att lära sig älska även det som inte har en perfekt yta. (I ett annat fall av nymåne i Stenbocken har kvinnan lidit hårt av sin infertilitet, vilket den ytliga sidan i det psyket fann vara en "prestigeförlust" för ROLLEN som kvinna/moder!)