Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 september 2009

Massmördarhoroskop i materialismens sak




På morgonnyheterna och i DN samt SvD berättas om den tidigare hemligstämplade uppgiften att USA tillfrågade Sverige om rättegången på vår tids värsta massmördare kunde hållas här. (Sverige nekade.) Pol Pot svalt ihjäl eller lät döda 1½ miljoner av sin egen befolkning under sitt skräckvälde 1975-79.


Just som Adolf Hitler avlastade Oxens tecken genom att i den korrekta sideriska zodiaken vara en extrem Vädur (latin: Aries, "det ariska herrefolket" som Hitler med intuitiv känsla för sitt sanna soltecken sade) - just i det ögonblicket upptäckte jag nyligen i en studie av 136 dömda brottslingar att Väduren-Oxen är det segment av zodiaken där kriminaliteten (med knapp marginal) går i topp. Och nu ger alltså Pol Pots födelsedatum en massmördare som verkligen är en Oxe.

Vädurar och Oxar får trösta sig med att dessa dystra prognoser bara gäller tecknen och inte de enskilda individerna. Det är tecknen som är "belastade" men alls inte nödvändigtvis de enskilda medlemmarna. Tecknet är s.a.s. ett "mission statement" och det är upp till individen att utföra det så väl som möjligt. Här faller en del. Man att livsuppdraget i stjärnorna väl korrelerar med individernas förehavanden, det ska följande analys visa.


*****

Pol Pots far var framgångsrik landägare och den odlingsbara marken är ju ett av Oxens mest basala attribut. Att fadern var framgångsrik kan man faktiskt utläsa ur sonens horoskop eftersom Pol Pot föddes under den laddade projektstartens signum: nymånen.

Pol Pots far (Solen) var alltså en "jordens man" i båda själ och hjärta. Eller rättare: Solen står för viljan och målsättningen, Månen står för förmågan att reflektera solljuset, begrunda sina egna målsättningar. Och samma rustika enkelhet bör alltså ha gällt den blivande massmördaren också.


I det sagda finns en liten varning! Nymånemänniskorna är drivande projektstartare, men eftersom Månen står precis invid (eller framför) Solen anses sinnet "bränt" av solens ljus. Solen är inte intresserad av vad Månen har att komma med efter sin "reflektion" av soltecknets direktiv.

Solen dundrar på i "direkt handling" och Wanja Lundby-Wedins oförmåga att förstå LO-medlemmarnas ilska när det visade sig hur mycket extra pengar hon drog in på allsköns sidoaktiviteter, vill jag se som en frukt av hennes nymåne i Vågen, vars härskare Venus symboliserar tillgångar och pengar - samma härskare som Oxen har, för övrigt.



Faktum är att den här nymånen, så ovillig till någon djupare reflektion, bringade ännu en symbolisk förmörkelse. Den giriga och omåttliga demonen Rahu kan ses i samma tecken som de förenade Solen och Månen (tillsammans med kommunikationsplaneten Merkurius). Rahu är den indiska astrologins namn för norra månnoden, den matematiska entitet som också kallas drakhuvudet.

Vad har vi så här långt? Jo en envis oxe med en klar vilja att lägga land och mark under sig men som saknar allt intresse av att reflektera över sina egna aktiva (Solen) steg. T.o.m. en girig natur (Rahu) utan förmåga att se sig i samvetets spegel!

Men det blir värre! För denna infekterade gruppering av planeter i Oxen disponeras av Venus, planeten som villigt säljer sig till den som kan erbjuda komfort och/eller rikedomar. Venus ÄR Afrodite, gatflickornas gudinna och deras som bara lever för mat och sinnliga njutningar. Minns, att vi är ännu i zodiakens absoluta början - längre fram på resan kommer andesjälen att inkarnera med andra "uppdrag".

Exkurs. Naturligtvis kan en "gammal själ" välja att återvända under Väduren eller Oxen. Zodiaken i sig tycks dock berätta en historia som börjar enkelt i Väduren med barnets egocentriska utblick och demonstrerar efter jag-kärnans befästande det orala stadiet i Oxen: stoppa saker i munnen och hålla kroppen mätt och lycklig. I tredje tecknet introduceras Luften via Tvillingarna och därmed förmågan att mentalt distansera sig från sitt enbart fysiska liv.

Notera kring dessa tre viktiga steg antikens system: Solen, annars härskare över Lejonet, är "upphöjd" i Väduren, Månen, annars härskare över Kräftan, är "upphöjd" i Oxen. I Tvillingarnas tecken "upphöjs" ingen planet, utan sambandsofficeren Merkurius, som flyger fram och åter mellan gudar och människor, mellan Sol och Måne, är tecknets härskare.

Upphöjd är Merkurius märkligt nog i stället i Jungfruns tecken som händelsevis även är dess andra härskartecken. Häri ligger säkert en djupt metafysisk och filosofisk sanning kodad, som jag dock inte tänkt tillräckligt över än.

Varför förvärras Pol Pots karaktär och öde av Oxens härskare Venus? Jo, pga dess placering i egocentriska Väduren. Venus psykologiska förmåga är att skapa harmoni mellan två parter, men i egocentricitetens tecken handlar det mest om att hitta en harmoni med sig själv. Venus-i-Väduren kan upplevas som väldigt själviska.

Venus står ett steg kort om nå fram till sitt hemmatecken Oxen där den kan tillfredsställa det orala stadiet och nå kroppslig eller homeostatisk balans. Venus i Väduren kan utmärka sig som en som ständigt flänger efter snabb behovstillfredsställelse, men aldrig blir mätt eller tillfredsställd.


Den här Venus är ovanligt avtrubbad när det kommer till tanken att Venus faktiskt inbegriper två människor eller företeelser i jämvikt. Men det är exakt en sådan svag planetplacering man kan förvänta sig i horoskop för diktatorer (Hitler hade den också).

Märk att Venus, en av astrologins "naturligt goda" fortfarande kan äga charm, men den sätter alltid sig själv i första rummet. Att den här dagen handlade om hyperegoism syns av att den andra "naturligt goda" planeten, Jupiter, också står i Väduren. Jupiter bringar expansion, så i Oxens disponent ser vi en bekräftelse på att fadern (Solen) och Pol Pots familjebakgrund (Månen) verkligen var lyckligt lottad (Venus + framgångens Jupiter)!

Så synd att det var en familj som bara skodde sig själva (Väduren = ego). Det ser ut som om redan hemmiljön lärt den blivande massmördaren att bara berika sig själv och fullständigt ignorera samspelet med omvärlden.


Och det blir ännu mycket värre! För den här egoismen drivs nu av impulsiva Mars, Vädurens härskare (och därmed disponent över Venus/Jupiter). Var finns då Mars? I Fiskarnas, offrets tecken.

Med Fiskarnas härskare Jupiter i Väduren uppstår därför den ovanliga
ömsesidiga receptionen som bildar ett ytterst starkt band mellan de båda himmelska palatsen (Väduren och Fiskarna): framgång genom våld. Befästa egot (Väduren) genom att offra andra (Fiskarna). Detta är en gräslig variant på den ömsesidiga receptionen som ibland skapar så goda egenskaper!

Eftersom Väduren är "ego" och föregående Fiskarna "icke-ego" (eller förmedvetet), kan man resonera mycket om en partiellt eller helt mörklagd jag-medvetenhet, här. Övergången från omedvetande till självmedvetande är zodiakens kanske känsligaste punkt, ur individualpsykologiskt perspektiv!

För att till sist sänka den här dagen fullständigt, noterar jag att SATAN står skrivet över hela himmelen. 

Det sataniska syndromet, som jag själv betitlat på detta sätt, uppstår när Oxen, den orala fasen, går i aktiv opposition med Skorpionen, den anala fasen. Zodiaken ger, genom denna passage från munnen (Oxen) rakt ner till könet och analöppningen (Skorpionen), en illustration av andesjälens totala "syndafall" ner i Satans våld. "Denna världens furste" vill inte att vi ska tänka och reflektera alls, han vill bara att vi ska äta, kopulera och skita - vara animala kroppar.


Den här zodiakala axeln hotar alla som är födda med den aktiverad - hotar att reducera dem och deras liv till en prosaisk, dum konsumism! Kvinnan bakom bloggen Blondinbella har denna axel aktiv, om det säger någon något. Hon är ett offer för samtidens prylindustri, hon är, som man sade i antiken offer för Satan eller den sataniska principen som söker lura på människan simpla målsättningar i livet.
Pol Pots problem är nu inte att han frossar mat och förgiftar sitt blod.

(Notera också Isabellas problem med acne - en typisk signal om att godsaker/Oxen/Venus och blod/Mars/Skorpionen - måste disciplineras. Satan hånskrattar åt oss när vi köpt hans konsumtionsevangelium och smutsar ner våra fysiologiska system!)

Nej, massmördaren har en absolut obehaglig variant på satanismen (fattad som den definierats här ovan). I hans axel är det nämligen Saturnus i Skorpionen som opponerar hela stelliet (planetgruppen) i Oxen. Och om Saturnus (grekernas Kronos) vet myten att berätta att han "åt upp sina egna barn".


Det är just vad Pol Pot gjorde mot 1½ miljon av sitt eget folk. Svalt ihjäl dem. Notera också Saturnus som "gränsdragaren" och "liemannen". Ett så fruktansvärt övertydligt horoskop, med facit i hand. Här finns INGET gott att säga om någon planet!


*****

Det är i ett liknande sammanhang med en aktiv satanisk axel och en tydlig vilja att berika sig som jag halvt på skämt föreslagit astrologin som en metod för barnplanering. (Den passiva piratsympatisörens horoskop ger Sol-Oxen opposit Mån-Skorpionen, alltså en fullmåne istället för Pol Pots nymåne. Man lär sig mycket genom att lägga lika och olika horoskop sida vid sida och fundera över hur symboliken "slagit till" i verkliga livet...)

Håll demonerna borta från jorden - kåta inte upp er och sätt ungar till världen förrän ni är medvetna. Annars är risken att man nio månader senare släpper ner en av de låga själar universum kryllar av.

Men som tidigare erkänner jag villigt att idén är lika bisarr som orealistisk! Alla själar går igenom den här processen vi kallar planeten jorden. Det faktum att knappt någon kommer att läsa det här inlägget utan att världen rullar på i sin gamla vanliga ordning, visar, som den genialiske uppfinnaren av Bell-helikoptern, Arthur M. Young, konstaterade: evolutionen följer sin deterministiska bana i det materiella substratet.

Den verkliga historien utspelar sig på en annan nivå: huvudrollen spelas av andesjälarna (ljuset, handlingskvantat) som genom att "falla ner" bereds tillfällen att lära sig om universums spelregler via sina liv på jorden. Vi är på väg att bli "gudar", sade Jesus i Nya testamentet, men varelser som Pol Pot saggar betänkligt och tycks ha kört fast redan i zodiakens början...

Massmördaren dog, som hans nymåne indikerade, utan att lyckats reflektera en millimeter över sin illgärning! Lystring, Wanja Lundy-Wedin och andra driftiga projektstartarbenägna individer. VISDOMEN kan saknas hos den enögde, som helt saknar det lunära ögat på sin födelsehimmel. Aktivitet som egenvärde ger Solen för mycket spelrum, och indierna visste att den ensam enbart förbränner och gör ont (som de "naturligt onda" Mars och Saturnus), i så måtto vi talar denna världen.




Tillägg 100302

Författaren Erland Lagerroth utgick häromdagen från historien om Pol Pots skändliga terrorregim i Kambodja för en artikel på Newsmill. Där inhämtar jag uppgiften att Pol Pot ville instifta en "agrar stat" där bildade människor var statens dödsfiender. Tyvärr, detta är återigen Oxens tecken i kubik, när Oxen - det agrara motivet - fullständigt korrumperats.

Nymånens bristande vilja till djup eftertanke är, som vi sett, inte det största problemet här (Oxens tecken står för övrigt överhuvud inte för reflektion utan för identifikation med fysiska produktionsfaktorer!), utan den fullständigt okontrollerade norra månnoden Rahu samt en hoper ytterligare friktioner.

Lagerroth ägnar sig ingående åt förnuftet som roten till Pol Pot-regimens vansinne, och det är bara att studera massmördarens Saturnus (ratio, gränsdragning) och inse hur ytterligt problematisk den blir när den kontrollerar för många aspekter av livet... Författarens analys är förstås helt korrekt, och hur skulle astrologins intimationer kunna divergera från en vis mans utsaga? De är delar av en och samma verklighet.

Inga kommentarer: