Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 26 juni 2011

Fursteslickaren

Aftonbladets politiska chefredaktör föll in med drevet mot konungen nyligen. Hon rehabiliterar sig genom att rikta blickarna mot en synnerligen förljugen historia om Fredrik Reinfeldt signerad Torbjörn Nilsson, historieprofessor på Södertörns högskola och uppenbarligen som extremhögermänniskor en krigsfetischist. Han har författat ett flertal böcker på temat sinnessjukdom, jag menar krig.

Fursteslickare?

Pettersson kallar honom fursteslickare i hans löjeväckande beskrivningar av Reinfeldt, en man som uppenbarligen börjat tappa verklighetskontakten och inte längre bevärdigar sig att delta i debatter hursomhelst. Han har hörts kväva "dialog" som villkor för att svara på frågor t.o.m. från små skolbarn. Den ömhudade stackarn!

Inget av det här är nytt för bloggens läsare, som sett hur astrologin faktiskt kan ringa in en människas dispositioner. Eftersom de gamla kineserna var om möjligt ännu skarpare i sitt kollektiva intellekt än västerlänningen (åtminstone mäter asiater högre vid IQ-test) förvånade det inte vid ett andra utlåtande från en karaktärstecknarmetod från Mingdynastin att finna Reinfeldts födelsedata resultera i en grupp "själsliga anförvanter" som kan sammanfattas som ett gäng sexualperverter och byfånar! 

Hx Ln Prim FirstName LastName UserDate Comment
16 5 Yes Charles Leadbeater 1854-02-16 10:30:00 Occultist, astrologer, (twice) accused of pederasty and resigned high position in Theosophical Society.
16 5 No Herbert George Wells 1866-09-21 16:30:00 Writer. Rodden C data ('mid-afternoon' rectified)
16 5 No Hugh Hefner 1926-04-09 16:20:00 Entrepreneur and Media man. Fought inhibited American life-style by starting Playboy Magazine. Hedonist.
16 5 No Jeffrey Dahmer 1960-05-21 16:34:00 Crime, Homosexual mass murderer, Cannibal. Killed 15. Chocalate factory worker. Lured gay, black men to his apartment for sex and drugs and instead killed them and had them for dinner.
16 5 Yes Fredrik Reinfeldt 1965-08-04 09:54:00 Politician,Prime Minister 2006-…
16 5 No anonymous
1966-xx-xx Reinfeldt look-alike!, Mildly neurotic, mannerisms; affected behavior; perceived as not being sincere; "pleaser" personality. Probably homosexual - more into (jealous) comparisons with other men than a good word for females.
16 5 No Monica Lewinsky 1973-07-23 12:21:00 Bill Clinton's mistress, Laughing-stock of the world.


Att boken "Statsministern" låter Reinfeldts posera som "barnens vän" är faktiskt pikant givet att den kinesiska analysen röjde en pedofil med ledarskapsambitioner i samma relativa födelseposition! [1]

Nå, Sverige saknar nu antikens knivskarpa metoder för att skilja agnarna från vetet och folket valde en genomfalsk sol-och-vårare. Nazitysklands missbruk av dessa mångtusenåriga läror gav väst kalla fötter (men tro inte att vi inte är där igen via biologin, med våra missriktade drömmar om den ariska övermänniskan, genetiskt förbättrad på alla sätt och vis), men den här bloggen har via små tester visat att astrologin har visst empiriskt stöd. Ju fler faktorer som sammanfaller, desto troligare en viss disposition.

Således är det inte förvånande att furstslickaren Torbjörn Nilsson uppvisar samma markanta övervikt på den makthungrigaste modaliteten av dem alla, Tamas guna, eller Mörkrets kvalitet. För att förtydliga: sirap är seg och på samma sätt anser indisk filosofi de fyra elementen i Tamas modalitet ge konsistens eller stabilitet åt den materialistiska illusionen. Indisk filosofi likställer Tamas vid just sinnessjukdom - därav kopplingen till historieprofessorns intresse för krig i inledningen.

Långt ifrån att vara "verklighetens upprätthållare" blir alltså politiker under Tamas mörkermännen, de som presenterar som sanning och förnuft det som är dess motsats, de höljer tillvaron i illusion, i maya. Fredrik Reinfeldt är i så måtto en ond själ som talar baklängesspråk och Torbjörn Nilsson hans skyndsamt inrättade pr-agent med uppgift att upphäva sin sonora stämma i doxologier över Fredrik den Store!




Om inte historikern redan var stekt, är han det nu. Han har ett braskande "socialt utstötningssyndrom" på himmelen genom den privatistiska och lömska Mars-Skorpionens desinformativa attack mot folkets tänkande (Vattumannen). Vi ser på himmelen en illvilling attityd och en vilja att skapa skeva fundament för kunskapen. När jag tittar på professorns verk är det från början till slut ett beställningsjobb från moderaterna/höger, ja bortsett från historikerns privata vapendyrkan, alltså. 

Horoskopet kan egentligen sammanfattas i dess två dominanta dimensioner: den sataniska axeln (Oxen/Skorpionen) för en ohälsosam bindning till inomvärldsliga betraktelser och nöjen, samt nämnda sociala utstötningssyndrom. Det senare kan i vissa fall också läsas i motsatt riktning, som att en ideologi skadar den enskilde. Och detta är exakt vad Reinfeldts Nya Moderater gör i Sverige just nu. 

I det nyligen instiftade två tredjedelssamhället har de bemedlade börjat trampa på de obemedlade och likt ett Tyskland för inte så länge sidan har de Reinfeldts kampskrift "Det sovande folket" på nattbordet, till uppbyggelse. Där kan man lära sig att de lägsta är ett sämre folk som inte kan göra anspråk på mer än svält. Samhället, deklarerar Fredrik Reinfeldt i sin "Min kamp", är inte till för de svaga och sjuka, utan för de lyckade eller åtminstone flitiga! 

Det är chockerande att Reinfeldt kunde smyga på svenskarna Hitlers syn på arier och undermänniskor ännu en gång. Den kanske aldrig var utrotad...


Ett furstligt horoskop?

Jämför (åter) med Reinfeldts listiga sätt att dölja sitt storkors i Mörkrets kvalitet genom att förpassa det in i de fyra dolda husen (3, 6, 9, 12) och på ytan framtona som en flexibel Jungfru - det alltid förnuftsbaserade och pragmatiska tecknet. 

Det är anspänningen mellan det uppvisade och det dolda som för tankarna till farliga psykopater, vilket, som vi såg, inte passerade obemärkt för den kinesiska karaktärstydarmetoden.

*****

Trots att många inlägg vikts åt landets viktigaste man ("hjärnan", vars vitala kraft eller frånvaron av sådan sprider sig ut genom den grunt reflekterande delen av folkkroppen), tror jag inte det nionde huset för den högre samvetsfakulteten nämnts tidigare.

Att de tamasiska individerna hatar förändring är givet, men det gör dem inte alla till moraliskt förkastliga. De tre gunas är dock bara en tolkningsdimension av många.

Enligt schemat om planeternas verksamma natur har Jungfruns rollspel (Reinfeldts persona) inte välviljans Jupiter på sin sida! Den är tvärtom en kanal för "verksam illvilja". 

Jupiter i monetära Jordtecknet begränsas ytterligare i sin utblick och stannar på ett modest plan. Nionde huset för högre utbildning, högre samvete och religiös/andlig sensibilitet kan inte sägas vara ett framträdande drag hos Reinfeldt. 

Däremot känner man förstås igen pengarnas eget tecken i kombination med nionde huset såsom "högre utbildning": han är civilekonom. Vi talar alltså om ett helt outvecklat högre sinne på denna himmel. Filosofin är rent materialistisk, den generösa Jupiter ses av Reinfeldt som en fiende. 

Ingenting är gratis i hans värld eftersom han uppenbarligen är en ateist som otacksamt tar sitt eget liv för givet. Jag ber uppmärksamma läsare observera att Jupiter i Oxen förekommer i teisters horoskop (Gud är något separat från universum), se specialgranskningen av några kristna teologer. Men frågan just nu är vad som händer när den effektiva och privatistiska Jungfruascendenten kombineras med en "simpel" Jupiter i pengarnas tecken i nionde huset för samvete och religion. 

Reinfeldt kanske inte är uttalad satanist men att hans religion är pengar och gud heter Mammon kan ingen betvivla! Med denna hemskt förspillda Jupiter följer också motsatsen till Jupiters sanna natur: istället för att vara generös och faderlig blir Jupiter snål och doktrinär. 

Tamas Mörker härskar oinskränkt i materialisters sinnen och om nionde borde stå för öppningen upp till de högre samvetsnivåer där själen upplever hur den hänger ihop med alla andra levande varelser, är den här kanalen totalt igensmetad hos Reinfeldt. Han känner ingenting för människor som inte liknar honom i monetärt avseende !!! 

Han vill pytsa ut skattelättnad efter skattelättnad åt dem som liknar honom, men samtidigt nagla fast fler och fler i samhällsbotten. Det tillhör hans olyckliga Jungfru-utblick på livet att inte kunna se helheter utan alltid ställa det ena mot det andra. Han skapar ett fattig-Sverige för att kunna visa hur duktig han och hans målgrupp varit. Detta är bara äckligt.

På temat planetens verksamma natur kan också noteras att Jungfruascendenten placerar de martiala tecknen Skorpionen och Väduren i "onda" hus (3e, 8e). Mars symbol visar en som inte vill vara en lagspelare: pilen bryter cirkeln (moderlivet) och söker etablera en individualistisk, privatistisk väg. 

Eftersom Reinfeldts Sol-Kräfta är ett skyggt tecken får man en ledare som privatistiskt springer och gömmer sig varje gång det blåser upp till strid. Varje gång offrar han en minister! Han är som det matriarkala monstret Alien i skräckfilmen - en fascinerande skruvad version av Kräftans tecken, av Naturens vilja att överleva genom att parasitera på sin avkomma, på fattiga och på sjuka om så är. Reinfeldts soltecken är instinktivt inriktat på att "ta sig igenom" för egen del, vilket kan tyckas vara en något futtig livsuppgift om det samtidigt är hans enda ideal (Solen i Kräftan i 11e idealhuset).

Men vad krigarkraft en sådan här grundorientering än kan uppbåda, är den alltså en källa till ont i Reinfeldts liv, och det faller sig inte bättre än att Mars ockuperar hans första egohus. Ondskan och privatismen springer alltså ur hans egen kropp! Det måste vara en obehaglig upplevelse och en källa till att stänga av känslorna.

Gud, vad har jag gjort för att återfödas till ett land där folket väljer fullständiga idioter till ledare?

*****

(Stjärnrummet.com visar inte längre sina celebritetshoroskop, alla med trovärdiga källor. Jag är oändligt tacksam till sajtens ansvariga att jag hann uppsnappa Reinfeldts födelsetimma innan informationen försvann bakom låsta dörrar!)


_____

1. Dataunderlaget är begränsat: drygt 1200 födslar med känt klockslag. Den kinesiska HO LO LI SHU-metoden känner 64 grundtyper med 6 subtyper vardera, dvs. totalt 384 öden. Födslar i gränsen av en timma leder till en svårförutsägbar blandning - 384 x 383 typer.

Systemet är med andra ord för stort för att ett människoliv ska hinna verifiera eller förstå alla nyanser! Framför allt kräver det enorma mängder rådata om man ens ska försöka bedriva forskning på det. Jag har låtit nöja mig med att studera det utifrån "fågelperspektiv" - flyga på hög höjd och bara notera ett och annat framträdande drag i landskapsbilden.

Inga kommentarer: