Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 augusti 2011

Det radikala främlingshatets horoskop

I SvD en angelägen artikel som visar just precis hur galna och hjärntvättade en minoritet av européerna är, och hur denna allra värsta mytologiska villfarelse utgör Sverigedemokraternas kärna.

Dagen för mötet i Köpenhamn som ledde till rörelsens radikalisering är angivet, men (naturligtvis) inte klockslaget. Kursändringen kom till stånd i en av Köpenhamns ölkällare så det kan inte ha gått av stapeln alltför sent på kvällen eller allt för tidigt på dagen. När jag tittar tecknens passage över Köpenhamns östra horisont i april slår det mig att det är zodiakens mest rasistiska måntecken Jungfrun som stiger i öster nästan hela tre timmar, 17.05-20.00 cirka. 

Sverigedemokrater är närvarande vid detta radikaliseringsmöte och hur Månen (psyket) i diskriminationens tecken Jungfrun florerat bland SD-politiker har vi redan sett. Men en stigande Jungfru är i sig inget "löfte" om främlingshat. 

Däremot skulle SD:s avsky mot Nya Moderaterna och Fredrik Reinfeldt väl kunna förklaras genom horoskopet för detta möte. En mötesstart för det nya ännu mer människohatiska CounterJihad under dessa tre timmar skulle ge alla tre entiteterna (två organisatoriska och en human) samma diskriminerande Jungfru i öster!

Alla tre är helt enkelt för lika varandra för att tåla av varandra! Jag har tidigare menat att det finns en ideologisk släktskap mellan Reinfeldts sätt att behandla människor som inte lyckas etablera sig inom hans minimidefinition för en lyckad människa (sjukvårdsformen, fas 3) och äldre europeiska synsättet på undermänniskor. Katrine Kielos skriver idag om fransmännens intensifierade rasism mot romer och också det landet domineras förstås av Jungfruns tecken (descendent i nationalhoroskopet, ascendent hos president Sarkozy).

Borgare ser inte detta om sitt eget parti, de är likt tyskarna under Hitler så förgiftade av blå dunsters ideologi att möjligheten till distanserad självanalys är bortblåst. Unga människor går till motangrepp genom att anföra kommunismens felsteg medan de lite klokare vet att de har moraliskt fel, men som materialister klampar de oberörda på i tron om att ha avfört moralen som en godtycklig mänsklig konvention. Den är alls inget bindande eller något att frukta om natten. Samvetet dövat.

Här är skälet till att Reinfeldt inte klarar av att i förväg utmönstra skandalministrar: moderater är moraliskt korrupta och ser inte vad som är rätt och fel. Aldrig har Sverige styrts av sådana blindstyren...

Gud och rättvisans kosmiska vågskålar finns inte längre i dessa människors föreställningsvärld. I sin egen uppfattning har de vuxit ur "barnsagorna". I själva verket är de nu så degenererade som andevarelser att domen väntar dem just om hörnet...
 


Och parallellerna går än längre. För också Reinfeldt har storkorset i Mörkrets kvalitet (Tamas guna), men försåtligt dold bakom den reserverade Jungfrun. (Detta gäller dock inte Nya Moderaternas horoskop, och det är bara en tidsfråga innan partiet kommer att inse vilken belastning Reinfeldt är...)

Vad gäller muslimhatarna går emellertid allt fullständigt överstyr genom att Vattumannen (symbolen för en distinkt ideologi/folkgrupp) är helt förstörd på himlen. Månen/sinnet angripet av hatisk Mars och tusenfalt förstorad genom demoniska Drakhuvudet. 

Jungfruascendenten placerar symptomatiskt nog hela denna mentala störning i Fiendens sjätte hussektor. Hur skulle en sådan här individ som horoskopet tecknar överhuvudtaget kunna avgöra det allra minsta om andra människor, så full av sitt eget hjärnspöke! 

Ett sådant här horoskop fungerar vid alla former av extremism. Du kan byta ut det här förstörda sjätte huset mot vilken grupp du vill. Den bisarra vanföreställning om hotet hugger ändå mot gruppens kollektiva ego (Mars plus vrångbildens uppförstorande Drakhuvud attackerar ascendenten.). 

Den sataniska axeln (överdriven bokstavlighet i tolkningarna, överdriven materialism med mera) löper här mellan två hus som påverkar medvetandekvalitet. Det är ingen överdrift att säga att det här är ett horoskop för en byfåne, men en farlig sådan. Att nionde också står för utlandet (utlänningar) är också talande. Oxen/hemmajorden i utlänningarnas hus: Eurabia-myten!

Anders Breivik hade Vattumannen som sitt soltecken och han hade en snarlik psykisk störning, men oroshärden hade där flyttat mittöver till Lejonet, för en sjuk, narcissistisk fantasi om att vara en ideologisk ledare. 


PS. Det är logiskt att en Jungfruascendent "bara" har jordens tecken Oxen i nionde huset, annars ett högt och ambitiöst hus. Jungfrun är privatistiskt och Oxen denoterar rikedomar och innehav. Reinfeldts Jupiter (stora och lätta pengar) i Oxen i 9e blir således hans förståelsehorisont, det högsta goda han klarar att tänka ut. Detta betyder nu inte att ALLA med Jupiter-Oxen i nionde har samma ofattbart omogna världsbild, men i moderatens fall finns inget på himmelen som motsäger eller höjer upp denna "minimiläsning" av filosofins och religionens nionde hus.

*****


Se även den fristående uppföljningen i: Paralleller till främlingshatets horoskop


Inga kommentarer: