Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 december 2010

Idrottsbrutalitet, darwinism & sociala särlingar

[Gräver lite i "skräpkorgen" efter inlägg jag tidigare förkastat. Här ett om en aggressiv fotbollsspelare och Anna Lindhs mördare Mijailovic. Det innehåller inga nya teorier - men väl en drapa mot evolutionsbiologin - och jag publicerar inlägget eftersom Expressen skriver att mördaren nu har diagnosticerats som svårt mentalstörd. Och om jag minns rätt var det det han sade själv efter mordet, att han hört röster.]

Besatt holländare?

Ständigt nya uttryck för en form som i grunden är densamma: det sociala utstötningssyndromet har visat sig som mobbare eller som offer för mobbning. Här en av den gyllene medelvägen: både själv en mördare på fotbollsplanen (mord är den ultimata versionen av att förkasta någon i Vattumannens kollektiva värld) och ett offer för (fortsatt) avstängning eller utstötning till följd av sin obehärskade spelstil (SvD, i DN om hur han först petades). 

Nigel de Jongs grövsta tilltag hittills var att stämpla sönder en motspelare så att dennes ben bröts på två ställen.



En upphöjd Saturnus i Vågen är visserligen en god början på en skicklig hantverkare eller bedömare, men en placering gör inte en hel människa! Som landslagsspelare tillhör förstås Jong de bästa, och Saturnus sublima kontroll över den rörliga Skytten, måste betyda en utomordentligt god speluppfattning, Jupiter och Venus blickar verkligen framåt i detta expansiva läge.

Det lämnar oss med väldigt få alternativ kvar för att förstå hans brutalitet. Jag vill nu gå tillrätta med en tolkning jag mer och mer ångrat sedan jag försökte se åtminstone något gott i ateisten och Humanisten Patrik Lindenfors horoskop. Där påstod jag att Mars upphöjelse i Saturnus negativa tecken berodde på att den brutala och ohyfsade Mars ställdes under Saturnus direkta kontroll vilket visserligen inte civiliserar den mest brutala planeten men väl resulterade i en bättre självbehärskning.

Senare i bloggens historia har disponenten börjat vägas in som en allt viktigare faktor. Hos sagda ateistbiolog var Saturnus själv hemma i Stenbocken vilken verkligen lade ett aggressionshämmande lock på Mars. (En kombination som kan vara direkt livsfarlig om horoskopet är allmänt klent - en extrem repression av aggressionen kan leda till fatala vredes- eller vansinnesutbrott.)

Men är det inte ganska uppenbart att Mars "upphöjelse" kanske snarare beror på att den brutala planeten känner sig hemma i ett tecken som har allt i världen med att kämpa sig mot toppen att göra?! Mars är extra duglig att slåss och vinna enbart på primitiv fysisk styrka här! 

Var inte Lindenfors minsann evolutionsbiolog, en av dessa stackare som söker kränga myten om ett "naturligt urval" av de bäst lämpade? Darwins fantasier säger inte att den starkaste är den mest lämpade men sanningen är att det är en omogen version av Stenbocken som ligger bakom hela teorin.

*****

Om man påminner sig att Darwins horoskop innehåller Stenbockens härskare Saturnus i dödens Skorpionen och att den därifrån kontrollerar (och undertrycker) en klent placerad Måne i Stenbocken, får man fånigt nog en historia som närmast uttrycker "den sämst anpassbaras bortgallring"! Den sjuklige Darwin drömde måhända fram en fantasi om en bättre version av sig själv och skapade idén om "de mest anpassligas överlevnad"!

Jag vill påminna om bloggens referensfall för Månen risk för att förfalla till ytliga betraktelser i Stenbocken, superplastikopererade Heidi Montag. Hennes själsdjup styrdes, precis som Charles Darwins, av en Saturnus i Skorpionen.

Var det en "survival of the fittest" som drev henne till sina plastikoperationer? (Likaledes fult plastikopererade Mickey Rourke har den här kombinationen, och zoologen och ateisten Desmond Morris, som skrev sin darwinistiska storsäljare "Den nakna apan".)

Förstår man Heidi Montags obefintliga själsdjup, då förstår man bättre vilken totalt sinnessjuk myt evolutionsbiologerna prånglat ut under 1900-talet. Två världskrig fick mänskligheten genomlida av den nya materialistiska dårskap som byggde på teknokratens mentalitet! (För minns, i botten ligger föreställningen om att vi är biologiska maskiner, och inget annat.)

Jag känner människor med kombinationer av Stenbock och Skorpion och fast jag gillar dem, inser jag att alla är oförbätterliga ateister och rigida "systemfascister"! Det är något som inte riktigt fungerar här, det verkar som om det är lögn att hitta någon synsk eller uppväckt människa när "världsherraväldets" Stenbock kopplar samman med den svarta instinktens Skorpion.

Behåll nu minnet av Darwins oerhört rigida och mörka psyke och återvänd till den brutala fotbollsspelaren. Solen i Skorpionen, ger en slags finalistisk touch åt hans insatser. Skorpionen går hela vägen - faktiskt det tuffaste av de tre Vattentecknen. Och denna kalla och fixerade vattentyp disponeras nu av Mars som i stengetens tecken är beredd att brutalt stånga sin motståndare sönder samman för att nå sitt mål (bollen)!

Jag har ännu inte i djupet förstått de två månnoderna men det är inte förvånande att de dyker upp just i den här kombinationen av en dödande Sol och dess äregiriga disponent. Här är det Ketu, den straffade draksvansen som ligger i Skorpionen. (Egentligen är ju båda halvorna av demonen "straffade" genom gudarnas svärdshugg, men det är orsaken till straffet som placeras i det giriga drakhuvudet och övermodets eller girighetens konsekvens som betonas vid draksvansen.)

Det är värt en specialstudie att fundera över om Solen med draksvansen kan tänkas leda till ovanligt många karriärer som stavas "vanära"... För i vanära måste man säga att Nigel de Jong befinner sig om hans brutalitet t.o.m. nämns i ingressen på Wikipedia! Här är det sociala utfrysningssyndromet tydligt: han är det oacceptabla svarta fåret (Solen) som inte får spela med det holländska landslaget (Månen/gruppen i grupptecknet Vattumannen).

*****



Jag söker bland 108 mördare och hittar en enda med Sol-Skorpion och Mån-Vattuman. Det är Anna Lindhs mördare Mijailo Mijailovic. Den här Skorpionen styrs av Mars-Skytten som händelsevis angriper den "upphöjda" Jupiter i kvinnans tecken Kräftan via 210-gradersaspekten. 

Såg han att det var en firad (upphöjd) kvinna på NK och gick till attack just därför? Han ser sällsynt predestinerad ut att "trigga" med aggression på framgångsrika saker av "kräfttyp". Var han inne på NK - konsumtionsmänniskans falska tempel och retade upp sig?

Jag har noterat hur Skytten ibland verkar ha en negativ koppling till nyckelordet "utland" (eller "utlänningar") - se t.ex. Tobias Billström - och ibland en positiv - se t.ex. latinmusikern Thomas Eby som kärade ner sig i latinan Tilde de Paula. Hos den senare angriper Mars återigen Kräftan men istället för Jupiter har han Rahu, begär och hunger. 

Eby är också Sol-Skorpion, så varför reagerar han med passion på "det utländska" men inte Mijailovic? Är det så enkelt som att den senare själv uppfattade sig negativt, som en ovälkommen "utlänning" i Sverige? Eller förklaras Ebys "positiva" Skytt-Mars med att han är musiker och redan har kanaliserat aggressionens planet via livlig musik? Eller på att hans Måne i Lejonet i allmänhet är en livsbejakande influens?

Eller beror skillnaderna på att Mijailovics horoskop även i övrigt innehåller problem som ser kriminella ut? Precis som med fotbollsspelaren lägger sig månnoderna i leken, men nu via Månen (Ketu). 

En "avhuggen" Vattuman-Måne som därtill opponeras av en skadad (detriment) härskare som angriper sitt eget tecken och i detta tilltag förstärks av Rahu i Lejonet. Det här ser ärligt talat inte alls ut som något trevligt psyke/sinne!

Är detta då skillnaden på en mördare och Jong, där den senare "bara" tycks sakna förmåga att avstämma känsla mot förnuft (Vatten/Luft i kollision via utanförskapssyndromet)? Fotbollsspelarens Saturnus (förfogare över psyket) ligger i Luft, precis som psyket, och slipper inblandning från mer onda faktorer.

En viktig förklaring till problemen med att Skytten ena gången är invandrarfientlig och nästa gång förtjust i det exotiska och avlägsna är förstås bristen på födelseklockslag.

Bl.a. därför har jag aldrig använt den krångliga indiska metoden som kastar hela grundkunskapen övervända genom att låta de naturligt onda och goda planeterna byta stil i det enskilda horoskopet! För vissa horoskop är Venus ett problem och Mars en tillgång! Men så ytterst få celebritetshoroskop kommer med en födelsetid att det inte är lönt att dra in den här förvirrande "överkursen" i (relativt) korta bloggdiskussioner. (Se under rubriken Planeters "verksamma natur".)


Inga kommentarer: