Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 februari 2010

Heathers mörklagda horoskop

F.o.m. att jag beräknade Paul McCartneys ex-hustrus födelsehoroskop (födelsetid saknas dock), måste det här gälla för det mest slående exempel på den s.k. Tamas guna, den mörka kvaliteten, bloggen hittat så här långt. Och ett av de mest komplexa horoskopen överhuvudtaget!


Jag följde inte "den smutsiga skilsmässan" från Sir Paul särskilt noga, men några viktiga aspekter har jag letat fram, vilka fullt ut bekräftas av den här fullständigt rigida himmelen. "Mills kämpade för att hålla skilsmässodomen hemlig", sade AB vid ett tillfälle och citerande en andrahandsuppgift om att en domare sett tecken på oärlighet och inkonsekventa uppgifter i kvinnans vittnesmål.

Samma artikel citerar en lättad miss Mills som trots att hon "bara" lyckades kapa åt sig 300 miljoner kronor nu noterade att hennes och dotterns framtid nu var säkrad.

Till det här livsödet ska man inte heller glömma bilolyckan som kostade henne ett ben och ett förflutet i porrbranschen. För alla utom de fullständigt degraderade människor som förnekar existensen av en objektiv moral ("värdesubjektivister") borde det stå klart att det här är en livsbana som tydligt går i vad den indiska filosofin kallar mörkrets tecken, Tamas guna. 

Men det är svårt att se hur allvarligt mörkret slår från fall till fall. I fallet Brooke Shields var det kanske tydligare än i fallet Cissi Elwin (de båda är födda mycket nära varandra i tiden). Jag har som enskilt exempel på Tamas dominans också valt ut Chers dotter som opererade om sig till man just för att förmörkelsen är så extremt tydlig i det fallet. 

Det kan passa att repetera några indiska utsagor om Tamas här:
...Okunnighetens kvalitet [Tamas] orsakar falska föreställningar hos de levande varelserna. Denna kvalitet leder till dårskap, lättja och sömn vilket binder den betingade själen.
(Bhagavad Gita, 14:8)
Texten förklarar sedan att en kamp alltid råder mellan de tre gunas, och några verser senare är det dags igen:
O Kurus son, när okunnighetens kvalitet tilltar i styrka, framträder vanvett, illusion, tröghet och mörker.
(14:13)

Är det ren Tamas vi ser invävd som fibrer i Heather Mills psyke och livsöde? (Minns att öde och psyke ytterst är en och samma sak.)



Granskar vi vilka planeter som placerat sig i självbedrägeriets kvalitet, påminns vi genast om hennes pornografiska arbete. Här är Månen i Oxen, en kvinnlig planet som i ett Jordtecken i princip är detsamma som moder Jord, en passiv madrass, spelplanen för de mer aktiva krafterna.

Denna sinnliga  känsloposition opponeras nu av pengarnas och den sinnliga kärlekens Venus i könsorganens tecken Skorpionen. Ovanstående bild finns också överallt på nätet men utan sedesam censurskylt, men jag tror kopplingen till hennes horoskop är uppenbar. Den här axeln mellan Jord och Vatten är "den sataniska principen" - att sälja sig till denna världens herre. Minns att den judiska mytologin såg pengarnas Mammon som en demon sprungen från Satan själv. Jag har låtit frågan om pengar och omoraliskt mörker vila ett tag nu, men är det inte märkligt hur tydliga effekterna ofta blir?

I fallet Mills är den här axeln för kapitulation under lägre drifter bara början. Både Lejonet och Vattumannen är aktiva, och nu introduceras viljan (och förmågan) till framgång i Lejonet, samt driftlivets Mars (rent kön, utan kärlek) i Vattumannen. Mellan Vattumannen och Skorpionen finns ofta lika problematiskt "syndrom" som det som får människan att sälja sig till världen, men nu av social natur. Skorpionen stöter bort och Vattumannen står för en social identitet, en gruppidentitet. 

"Syndromet" får individer att förkasta det samhälle de lever i, någon dominant ideologi i det - eller också själva bli utstötta, exkommunicerade. Jag tror man kan säga att Heather Mills valde utanförskapet i samma ögonblick hon gick in i porrbranschen, och bättre blev det inte när hon blev ökänd vid skilsmässan.

Hon har lyckats göra allt till svart i sitt liv! När hon nu enligt AB säger att hon skänkt bort merparten av sina 300 miljoner tror inte jag för ett öre på det, inte med den Mån-Oxens koppling till pengar (Venus)!. Horoskopet visar så många svagheter att man kan undra om det är sådana här dagar helvetets portar öppnas och själar som egentligen har inreseförbud till jorden likväl får återvända - Mills hade kanske en roll att spela för att väcka Sir Paul till någon insikt hans själ var i behov av.

Visst ser man att hon skulle lyckas i relation till en viktig man - Jupiter i Lejonet (framgångsrik människa/make) kopplar positivt till Solen (män i en kvinnas liv), och Jupiter avrundar med att vid 00:00 Väduren knyta in även det tredje Eldtecknet, barnets Väduren. I detta ännu helt egocentrerade tecken återfinns bastard-Jupiter, det omåttligt giriga drakhuvudet Rahu som i indisk legend aspirerade på samma "odödlighet" som bara gudarna åtnjöt.

Om man nu ser alla denna Eld som dekadent passion är det inte svårt att visualisera den här kvinnans gränslösa åtrå efter Sir Pauls förmögenhet som den vanvettiga demonen Rahu påeldad av både Jupiter och Solen - tre eldiga krafter på raken och i Eldelementet! 

Märk särskilt att Solen och Jupiter har den aspekt som kallas ömsesidig reception - hon var i det närmaste märkt för ett möte med en mycket rik och mycket känd man! Men, säger någon, den här aspekten gällde i 30 dagar! Knep alla andra kvinnor födda under Sol-Skytten också en rik kändis? Nej, Månens passage under samma tid modifierar det här budskapet och skapar korta luckor av lycksökande. Det finns säkert enastående exempel på personlig framgång under den här årgången av Skytten, bara man forskar.

Men här fungerar inte Sol och Måne bra tillsammans. Som nästan alltid kollapsar Elden och tappar sin nobla möjlighet att representera andlig klarsyn och blir till ett fäktande efter världens goda om horoskopet ser en samtidig betoning av fysisk Jord. Och här var det som sagt representerat av ingen mindre än Månen, det personliga sinnelaget.

Psyket var därtill obalanserat hungrande efter Venus (pengar och komfort) i den sataniska fallenhetens axel. Venus i Skorpionen är en något svag placering i sig och då den och Mars ingår i det sociala utstötningssyndromet (samtidig Vattuman och Skorpion) kan man här tala om en udda version av horsyndromet som intresserade mig för i den här ministudien.

Men på en punkt talade Heather i alla fall sanning: 300 miljoner rikare upplevde hon "säkerhet". Det är typiskt de här fixerade Tamas-tecknen att de är så bra på att försöka "säkra" livet, stoppa tiden och förändringen, etc. Men ibland blir de rena nidbilderna av "trygga stöttepelare". 

Att hon nu konstaterade att åren med Paul handlade om "kontroll" (och att hon tyckte sig sakna sådan), stämmer också med Tamas guna (se också kontrollplaneten Saturnus förehavanden). Tamas ger ett så mörklagt psyket att individen faktiskt lever i inbillningen att hon har full kontroll. Tamas i dominant ställning i horoskopet kan bli ateister just för att de är så fyllda av kontrollbehov, dvs de inbillar sig att de vet. "Kontrollerade experiment", säger materialistiska empiriker, och har med detta redan från början mörkat för sig själv att de själva är kontrollerade från högre ort. 

Man måste dock skilja horoskop där Tamas stabiliserar från dem där den derangerar individens hela utblick. Det här verkar onekligen som en människa som helt enkelt har mycket låg intelligens. Att inte kunna ljuga i rätten utan självmotsägelser visar att åtminstone i detta fall aspekten mellan Solen och Jupiter inte har fungerat som en intelligenshöjare. Och det måste tillskrivas det massiva mörker som Tamas höljer himmelen i.

Man kan förstås välja att istället se Solen som uttrycket för den framgångsrika man Heather fick ihop det med, och Sir Paul framstår ärligt talat inte som någon Einstein, även om han är en sällsynt begåvad låtkompositör.



PS. Det finns fler dysfunktionella ingredienser på himmelen, men redan det här urvalet har berättat mycket.

Inga kommentarer: