Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 16 augusti 2011

H & M-grundaren & Satans huvud
"Look-alike"-figuren
Tommy Lee Jones
(förklaring kommer...)
Från Stefan Persson, styrelseordförande i H & M (inte grundare som rubriken felaktigt säger), enligt Forbes en av världens rikaste människor, kommer vi aldrig att få höra Warren Buffetts kärva uppmaning till alla rika att börja betala för notan istället att mjölka mänskligheten och jorden på än mer.

Tio sekunders inspektion av hans horoskop räcker för att påstå detta. Där Buffetts horoskop är fyllt av vision men också generositet, ser vi den framgångsrike svensken samma fattighjonssignatur som alltid tycks utmärka oss - den är inskriven i svenska nationalhoroskopet som vår simpelt materialistiska grundinstinkt. Svenskarna är som ett u-land i väst och faktiskt lägre, eftersom kulten av Penningen inte är någon kultur alls.På svenskens himmel dominerar "psykologisk materialism". Vi har Vattenelementets ständiga kyla - hungern efter en mättnad som inte infinner sig eftersom naturen ständigt processar, assimilerar och aldrig känner ett "det räcker så här". Vi har dussintals missbrukarhoroskop på bloggen helt styrda av Vattenelementet och den här typen av entreprenör är av samma art - ett annat uttryck för en svår mental störning fast ansett som legitimt i vår kultur.

Kylan i Vattenelement kan sägas komma från det faktum att Vattnet gränsar till den totala negativitetens element, Jorden. Detta är det helt döda elementet där människor faktiskt tror livet är av materiell natur! Ett helt liv förspills på att samla sina rikedomar på jorden. 

Inför rådet av höga själar på "andra sidan" kommer de här själarna, sedan de lämnat sina förbrukade kroppar, att ha mycket lite att anföra. De kanske kan peka på att de skötte korten väl materiellt - manifesterade "ekonomi" i ord och handling. Men de kommer att veta att detta bara var detaljer.

Naturligtvis kan en födelse t.ex. i soluppgången återskapa lite värme i själen, men här saknar vi födelsetid och kan därför inte anta att Persson skulle vara mänsklig. Tvärtom verkar H & M:s inkomster vara blodspengar, ett imperium som länge lyckades växa på slavarbete, barnarbete i bortglömda länder. Och vem vet hur väl H & M sköter sina inspektioner av underleverantörerna?

Jag gick in på Dressman nyligen och köpte lite orimligt billiga kläder - kommenterade halvt på skämt något om vilka barn som sytt ihop det här åt mig. Expediten log och spelade skyldig, satte fingren till munnen och tecknade ett "shh".

Sådan är vår kollektiva skuld som vi viftar bort pga. lättja. Därför kommer den grupp av Sveriges befolkning som vet vilka som betalat för deras livsstil - medan de själva gapar med Reinfeldt att "det sovande folket" minsann inte ska finansieras av deras skatteinbetalningar - därför kommer denna grupp kollektivt att själavandra just till ett sådant här fattigt u-land där de kan tillbringa ett helt kommande liv i en knappt avlönad sweatshop. 

Detta är inte alls konstigt, det är så den kosmiska lagen balanserar ting i den psykiska verkligheten. Men män som Persson med samliga planeter sjunkna i leran (Jord + Vatten) är sällan intresserade av metafysik. De är fullt upptagna av sin roll som vampyrer.

*****

Det är Jord och Vatten som dominerar blickfånget, inte minst den sataniska axeln mellan Oxe/Skorpion som är så fixerad på konsumtion. Notabel är att Satans huvud (fixstjärnan) Algol här beter sig precis som i den extrema missbrukaren Charlie Sheens horoskop: den blir omättlig genom kombinationen med Drakhuvudet (Hos Sheen: Algol nära Ox-ascendenten och Drakhuvudet i första huset). 

Vi har med andra ord en väldig massa huvudsymbolik här och minns att huvudet är en metafor för "ledande princip". Vi har: tjurskallen (Oxen), Satans huvud och en girig Drakes huvud samlade som en våldsamt monetärt och konsumtionsfixerad faktor. Och "lätta pengarnas" Jupiter i Skorpionen bestrålar allt detta! Behöver mer sägas?

Det går att göra karriär som en fan, helt klart, och det är instruktivt att jämföra med Warren Buffett, tills för några år sedan världens rikaste enligt Forbes.

Också han har ett tydligt vattenbudskap för viljan att fylla begärets svarta hål: Månen fallen i Skorpionen. 

Vidare är hans pengaplanet Venus är fallen i Jungfrun - precis som Stefan Perssons - för ett riktigt kallt och frustrerat lågvattenmärke på samma gyttjiga nivå där Persson befinner sig. 

Men det var förstås Buffetts starka och generösa Sol i Lejonet som vet när nog är nog. Det har inte Charlie Sheen och Persson en susning om, de har sjunkit alltför djup in i det "materiellas" tröghet.

Samtliga tre kvaliteter, Sattva, Rajas och Tamas, är materiella kvaliteter, men materia i skilda nivåer av genomlysthet. När själen når det sattviska stadiet förstår den denna världens illusoriska natur, i Tamas tror man, gravallvarligt och literalistiskt, på världens verklighet. 

Sattva är för evigt dömd att vara före sin tid, Tamas för att släpa efter. Rajas, lidelsens kvalitet, är där det händer. Vad säger detta om Fredrik Reinfeldt och Anders Borg, båda med ett präktigt storkors i Tamas. Eller om Warren Buffett den rike mannen som med storkorset i Sattva (likt undertecknad) tycks tala för döva öron om behovet att de rika delar med sig - detta är inget nytt budskap men tydligen fortfarande före sin tid...

Expressen skriver att "det är bara klassiska och exklusiva adresser som gäller för Persson - han investerar inte i nybyggda högrisk ­ projekt." Det här stämmer naturligtvis perfekt in på Tamas guna, den mörka, rigida kvaliteten och i synnerhet Oxen.

Den uppmärksamme ser förstås att det finns en planet som slitit sig ur gyttjemänniskans förbannelse på Perssons himmel, och det är handelsmannen Merkurius placerad i Vågen. Det här är tyvärr en ohederlig handelsman eftersom planeten attackeras av omoralens Mars, själv fallen i Kräftan. Och denna Mars drar i sin attack mot Vågen med sig den stora illgärningsmannen Saturnus. 

Istället för att markera den andligs döda människans gyttja kanske jag borde ha lagt in den pedagogiska grön-blå störningen på kartan - för att markera människan som lever i perfekt självlögn, dissocierad från mångahanda frågor för att kunna tillåta sig ett blodsugarliv som detta.

*****

Tommy Lee Jones, året äldre än Persson:Kommentarer överflödiga. Den påfallande look-alike-faktorn återspeglas av samma teman på himmelen. Skådespelaren har visserligen några timmar kvar för sin Sol i Lejonet, men Mekurius i härskarläge i Jungfru lockar redan in den i privatismens fält. Jones är så jordig, torr och dammig man kan bli, och det är just det han kapitaliserar på i alla filmer. Han äger också en ranch och har naturligtvis bråkat med Hollywood om bättre ersättning för att han upplät sin egna marker vid någon filminspelning...

Ändå har Jones lite mer karisma än H & M-direktören och det måste bero på Solen i Lejonet samt att han slipper störningen mellan Kräftan/Vågen (dissociationen, mellan dessa tecken en folkskygg tendens).

I själva verket finns en viss butter charm i denna Våg, och notera hur han har Mars och Jupiter i omvänt läge jämfört med den här moderata grinollen! Jones Mars "körs över" och mildras i uttrycket av att Jupiter tar ledningen (Jupiter är också äldre och starkare i avashta-hänseende).

Jag är inte hundra på hur de här sakerna fungerar, men indisk astrologi använder resonemang om planeter som kapslas in mellan "onda", planeter som leder vägen, etc och jag har hittat flera horoskop där reglerna verkat fungera väl.

Notabelt är dock att konjunktionen mellan en döende Sol i Lejonet och en alert handlare (Merkurius) i profitlystna Jungfrun leder till Eld/Jord-låsning - "egenmäktighet".

Detta är också det typiska personlighetsdraget i alla polisfigurer och lagens upprätthållare han spelat på film. Dessa figurer, dvs. Tommy Lee Jones själv - jag tror aldrig han brytt sig om att skapa en enda rollfigur! - lyssnar inte på någon utan gör precis som de vill!

Det är tur att det är Jupiter, samvetet röst, som leder vägen i Vågen. Jones brukar ju till sist uppfatta att den han jagar egentligen är oskyldig...


7 kommentarer:

 1. En sak får man i alla fall ge H&M och det är att företaget betalar skatt i Sverige, något som IKEA inte har gjort på decennier. Däremot tror jag att det där med att de skulle ha koll på sina underleverantörer så att de inte utnyttjar barn mest är fagert tal pga opinionen. Men det är förstås ett dilemma. Alla vi kunder kan sägas vara delaktiga i skulden.

  Stefan Persson är inte H&Ms grundare, utan det var hans far Erling P. Nu är det sonen Karl-Johan som tagit över, och han säger sig själv "brinna mest för barnfrågor" i en intervju (http://www.dn.se/ekonomi/hjalpa-barn-ar-viktigast-av-allt) Jag tycker mig se hans sol/jupiter i fiskarna i det yttrandet, även om man förstås får tänka sig att han ville framstå i en så bra dager som möjligt. (f. 25/3 -75).
  S

  SvaraRadera
 2. Tack för rättelsen, har korrigerat Perssons förhållande till H & M .

  Jag märker att du ofta har ett urskuldande ord för bloggens protagonister närhelst dina egna zodiaktecken är inblandade! :-) Här blev det, inser jag nu, både sol- och måntecknet. Men missa inte hur många sekundära ting som bryter upp de i och för sig odiskutabla grunddrag som redan Solens och Månens placeringar leder till.

  Den nära konjunktionen mellan Algol och Rahu här (och psyket i samma tecken!) var lite av en uppenbarelse för mig, särskilt som USA:s högst betalda tv-skådis, Charlie Sheen, har nästan samma anomali i Oxen, pengarnas tecken. Detta är inte en "normal" Oxe…

  För egen del kan jag dock inte hålla med om att barnarbete ursäktas med att laglydig skattinbetalning i Sverige. Fast du säger ju heller bara att det är en förmildrande omständighet…

  Med det sagt är IKEA två steg fjärmade från all ära och redbarhet... Dessa män (Persson och Kamprad) med sin myckenhet av Jord och Vatten representerar ett paradigm som dör bort från jorden. Under den "kommunistiska" Vattumannens tidsålder kommer gränserna att sättas snävt för expansiva individer. De får kanske en sandlåda att bygga sina imperier i...

  SvaraRadera
 3. Lite konstig meningsbyggnad där i 2:a meningen i tredje stycket... :-) Ett förtydligande: Naturligtvis ursäktar det ena inte det andra, och är heller ingen förmildrande omständighet, det är ju två helt skilda saker. Hur som helst, oavsett att Persson III säkert vill skapa en positiv image av sig själv, ser kanske hans horoskop en aning bättre ut än faderns... så låt oss hoppas att det inte bara var tomma ord, det han sa i intervjun...
  S

  SvaraRadera
 4. Meningsbyggnaden är inte så konstig att den behöver anmärkas på, tycker jag...

  Tanken att Vatten aldrig når mättnad kan tyckas underlig (om man just hittat bloggen). Men det har förstås att göra med att Modern/Kräftan är en väverska som aldrig når eller ser slutet. Begärets rötter är inte medvetna, för den som är medveten är bortom begäret. Eller med andra ord: Månen är inte Saturnus, alltings teleologiska final.

  Bloggen har dock kapat förtöjningarna sedan långt över ett år, ibland rekapituleras en teori eller ett fynd, men lika ofta innehåller texterna implicita syftningar på (färdigpredikade) astrologiska grundstrukturer som t.ex. begäret (Månen) som ett innehåll som är omedvetet om sin omgivande, stående form (Saturnus). Detta förhållande illustreras av axeln Kräfta/Stenbock.

  Jag är nästan klar med en förnyad granskning av världens rikaste - några av dessa tankar återkommer där...

  SvaraRadera
 5. Jag förstod faktiskt inte meningen riktigt: "Fast du säger ju heller bara att..." Tänkte att det skulle vara antingen "Fast du säger ju heller inte att..." el "Fast du sägger ju bara att..." Därav mitt förtydligande, för säkerhets skull.
  S

  SvaraRadera
 6. Intressantare än en enstaka menings klarhet (det här är ändå inte en blogg om svenska språket) är det nya fynd jag just publicerat om Forbes rikaste - kika på det. Där finns intressanta upptäckter om Rahu.

  SvaraRadera
 7. I Pythagoreisk numerologi är båda gubbarna åttor också (pengar, styrka, makt, organisationsförmåga). 1:an och 8:an är ledarskapstyperna.

  1947-10-04 = 35 (=8) 35:an kallas arvsåttan

  1946-09-15 = 44 (=8)

  Dag 4 resp 15 motsvarar Kejsaren och Djävulen i tarotleken. 4 är ju materien och Djävulen materialismen.

  1917-01-21 = 40 (=4) H&M-grundaren Erling Persson

  Stefan Persson är alltså en 8:a född på den 4:e i månaden. Av de sju första modellerna som H&M använde i sina julreklamkampanjer med start 1990 var tre stycken 44:or, en 8:a och en 4:a. Av de fyra första samarbetena med modedesigners är Karl Lagerfeld 8:a (35:a, samma som Persson), Stella McCartney 4:a och Roberto Cavalli 4:a.

  De fyra rikaste genom tiderna enligt snabb googling:

  1839-07-08 = 36 (=9) John D. Rockefeller

  1835-11-25 = 53 (=8) Andrew Carnegie

  1794-05-27 = 53 (=8) Cornelius Vanderbilt

  1955-10-28 = 58 (=4) Bill Gates

  Rockefeller blev känd som filantrop mot slutet (Livsväg 9), men åttan finns med i födelsedagen, 8 juli.

  "Dollar" = 26 (=8)
  "Capital" = 26 (=8)
  "Cash" = 13 (=4)
  "Wall St." = 15, Djävulen
  "Federal Reserve" = 71 (=8)
  "FED" = 15
  "Lehman" = 26 (=8)
  "Goldman Sachs" = 44 (=8)
  "JP Morgan" = 40 (=4), 1837-04-17 = 40 (=4)
  "JP Morgan Chase = 58 (=4)
  "Monopoly" = 44 (=8)
  "Rothschild" = 53 (=8)
  "SEB" = 8
  "Carnegie" = 44 (=8)
  "IKEA" = 17 (=8)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.