Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 maj 2011

Extrem "dissociation" hos sadistisk seriemördare



I samband med nyheten (Expr ) att den bisexuella sadistiska seriemördaren Marc Dutroux hustru släpps fri för gott uppförande upptäckte jag ett av de mest komplicerade horoskop jag sett. (Jag sade något liknande om schackmästaren Bobby Fischer som blev allt mer galen med åren.)

Dutroux var mannen som höll flickor kidnappade i huskällare och under bestialiska former torterade, utnyttjade och till sist mördade dem. Tolfte "hemliga huset", någon?

(Ett antal horoskop av snarlik typ finns på bloggen, inte minst fascinerade fallet med Josef Fritz och hans fängslade och våldtagna dotter Elisabeth där båda var födda i Fiskarnas tecken nära associerat med tolfte huset, lidande/uppoffring men också med "sängkammarens hemliga nöjen".)

Ja! Belgaren har tolfte huset i märklig interaktion med övriga horoskopet. Men jag misstänker starkt att vi här hittat ännu ett exempel på den värsta versionen av "dissociationen" där känslor (Vatten) och mentalt liv (Luft) skapar mental sjukdom och kanske bisarra luftslottskonstruktioner på basis av osunda omedvetna drifter. 

Att driftlivets Skorpion (Vatten) är inblandad och Vattumannen - "det sociala mobbningssyndromet" - visar verkligen den fulaste sidan av mobbaren - han/hon är en sadist och när mördarens vilja att verkligen sätta dit andra för gott !!! Precis som min husastrolog Charles Carter tyckte sig se. 




Det är en födelse i soluppgången. Men Solen är fallen i Vågen. Den här Solen lever inte för sig själv utan söker en partner i allt den företar sig, den känner sig akut halv och söker återvinna den tappade balansen. Att Solen är prominent i första huset gör den visserligen egocentriska upptagen av sina egna idéer om vad tvåsamhet handlar om...

Tyvärr har den här Solen svagt stöd av sin disponent Venus som lider sitt fall i Jungfrun. Den totalt dominerande Solen är alltså fallen och så också dess disponent! Och Venus ligger i tolfte husets fängelsehåla eller kanske husets källarvåning... Den skadade Venus är HYPERSKADAD eftersom Jupiters expansionskraft "välsignar" (förstärker) allt den rör vid. Här är också Jupiter skadad i sitt detriment-läge motsatt sitt (negativa) härskartecken Fiskarna.

Det är inte en liten samling klena budskap som klumpat sig runt sadistens ego och undermedvetna (12e)!

*****

Men det undermedvetna kan också indikeras via Månen eller Vattenelementet som sådant. Här har vi Månen i Skytten och tydligt verksam i tredje huset för tankeliv. Men disponenten är Jupiter som här bygger ett band mellan ett drömskt, fabulerande (Månen) tankeliv och sagda koppling mellan sadistens egokoppling till fängelsehålans tolfte hus. 

Märk vilken negativ roll den ömsesidiga receptionen mellan Venus och Merkurius verkar spela i horoskopet! Luft/Jord - detta borde vara en rationell kombination mellan Våg och Jungfru men sekundära faktorer som "dissociationen" verkar degradera den här regionen och vad som återstår blir Jordelementets vilja att agera ut och konkretisera vad nu luftslottsbyggandet i Vågen kommer fram till. 

Enbart Luft håller sig på sin mentala nivå, men kopplingen till Jord ledde uppenbarligen till att han ville förverkliga sina sjuka tankar! En del blir uppfinnare eller naturvetare med denna vilja att binda tanke till objektiva resultat - men då får inte tankarna vara störda av själens undermedvetna regioner. 

Se också den brutala Mars från Luft mot Jord (Vattuman --> Jungfru), samma tendens att vilja applicera sina mentala modeller på något Jord-konkret i verkliga livet. I det här fallet "attack mot offret i tolfte huset"! Ruskigt tydligt när man redan har facit i hand...

Den rent psykisk-själsliga störningen vill jag gärna se i ömsesidig opposition nummer två - Mars och Saturnus på visit i varandras härskartecken. Det sociala utanförskapet eller mobbningen signatur kan innehålla ett sexual-sadistiskt element och det bekräftar den här födelsehimmelen tydligt.

Både Mars och Saturnus är dessutom naturliga illgärningsmän och här ulöser de "dissocationen" som gör människor kapabla att utföra handlingar som de inte tar ansvar för (eller ens inser att de utfört). Skeptiker, lögnare, desinformatörer och illusionister är några grupper som bloggen hittat. (Men ett av tre horoskop har planeter i båda elementen så frågan är hur intensiv "osynken" är.)

Jag tror jag sagt tidigare att när den balanssträvande Vågen spårar ur, då är det ofta rejäla mentala störningar. Hos sadisten fanns säkert något försök att "hitta balansen", men så mycket fungerar illa på himmelen att hans idé om hur man återställer en förlorad balans liknade ren ondska eller galenskap.

*****

Horoskopet är oerhört intressant för bloggaren som undrat varför de fyra elementen knappt verkar användas i indisk astrologi, fast de är kända där. Författarna till den fantastiska introduktionsboken "Light on Life" använder överhuvudtaget inte elementen i deras tolkningar.

Jag tror knappast det råder någon tvekan om att det är Luft och Vatten i forcerad koppling som ligger bakom störningen här och det intressanta är att elementen verkar viktigare än den vediska lovsången till den speciellt starka "ömsesidiga receptionen". 

Det är ingen tvekan om att kombinationen av två härskare som gästar varandras "hus" (zodiaktecknen kallades hus i antiken eftersom det gamla hussystemet låter dem sammanfalla helt och hållet) ger kraftfulla resultat. Men på gott och ont! 

En ömsesidig reception mellan Skorpionens och Vattumannens härskare ledde här verkligen till en sadistisk människa som tar ut sitt hat över sin egen avvikelse på andra människor. Detta var en sorglig Vattuman/Skorpion-mix att lägga till övriga hbt-horoskop med samma störning: Chers dotter/son Chaz Bono, Elton John och Maxwell, med fler. Flertalet med Vattuman/Skorpion-kopplingen kommer naturligtvis inte att uppvisa så här uppenbart patologiska sidor, men det är intressant att se att "syndromet" finns med när man hittar extremfall.

*****

Fördjupning. Det indiska schemat med planeternas "verksamma natur", som varierar beroende på ascendenttecken, gör Solen, Mars och Jupiter till verksamma illgörare. 

Det här är delikat för alla Sol-Vågar födda runt soluppgången! Deras kanske mest prominenta planet är inte bara fallen utan även en kanal för ondska eller problem. Och så kommer det sig att redan i min begränsade samling med drygt 1000 ickekändisar hitta ett kvinnligt incestoffer med Solen stigande i öster och Månen sjunkande i väster. 

Föräldrarna hade tappat kontakten med varandra (fullmåne/opposition Sol/Måne) och den lilla dottern kom i kläm i det psykologiska spelet mellan en brunstig far och en kall och avvisande mor. Fadern (Solen) ockuperade dotterns första hus (fysiska kropp), som ersättning för sin hustru kan förmodas. Även där förstahushärskaren Venus i Jungfrun i försakelsens och "hemliga sängkammarens" tolfte (men utan sadistens ömsesidiga reception med Merkurius). Det klassiska problemet här igen: visar horoskopet förövaren eller offret?

För Vågascendenten är Merkurius, Venus och Saturnus verksamma i rollen som välgörare. Men hur långt räckte det i fallet med sadisten och mördaren Marc Detroux? Det är värt att hålla ett öga på de fyra elementen. Jag har inte hårda siffror på det, men de verkar faktisk vara mer kraftfulla i sina indikationer än deet här finliret med vilka planeter man har med sig beroende på ascendenttecken och hur de sju planeterna därigenom tilldelas herravälde över horoskopet onda resp. goda hus.

Man måste minnas att planeternas verksamma natur inte nödvändigtvis påverkar den egna karaktären. Många planeter kommer att regera över hus/livsområden som är externa i förhållande till en själv. 

Men som vi sett av t.ex. Fredrik Reinfeldts och Nicholas Cages horoskop, båda med viktiga planeter i båda de ekonomiska husen, tenderar husen att indirekt dra ner karaktären. I det här fallet fick vi två simpla materialister som ser på livet enbart i termer av ägodelar eller den egna ekonomin. Intresse för kultur är sannerligen inget andra huset bidrar med!

*****


Tillägg 110516

En krönika i DN tecknar stämningarna i Belgien när sadistens illdåd först blev kända.



Inga kommentarer: