Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 7 oktober 2012

Han med Folkets förtroende

Ikväll är det partiledardebatt (DN, AB, SvD) och högern har påpassligt passat på att placera en opinionsundersökning i alla tidningar. Reinfeldt framställs som att han har folkets förtroende men hela utfrågningen är ett skämt. 

Det enda de får jämföra med är Löfven som lovar att föra nästan exakt samma politik, fegt och avundsjukt blickande mot den uselhet som lönat sig så väl för fule Fredrik, mannen med de många sakfelen och den hånfulla synen på människor.


Ibland måste man ta folk ett varv genom lustiga huset för att i skrattspeglarna få syn på VAD de givit sitt förtroende. Astrologin visar entydigt att det inte finns någon som helst skönhet på insidan av den här "tänkaren". Inget stoff som någon skulle vilja ta efter om han/hon är vid sunda kroppsvätskor.

Låt oss rekapitulera den indiska astrologins omdöme om Fredrik Reinfeldts födelse. När omoralens Mars stiger i öster i Jungfrun och i det profitsökande tecknet blir en dubbelt ond planet som därtill klibbar fast vid det nyfödda barnets person som ett stigma och en varning för omvärlden att hålla ungen kort. De kan annars växa upp och bli ohyggligt falska varelser! Snåla och vresiga och med en tendens att mörka sin själviskhet genom att peka på andras brister, skylla ifrån sig. Jungfrun är nämligen ett slugt, merkuriskt ("brainy") tecken men tycks ha svårt att stå över tendensen att vända allt till sin fördel.

Mars är en naturlig illgörare och blir också verksamt sådan när följande tecken stiger i öster: 
  • Tvillingarna (bloggaren), 
  • Jungfrun (Fredrik Reinfeldt), 
  • Vågen (Adolf Hitler), 
  • Stenbocken (Rush Limbaugh - populisten som kallats "Amerikas farligaste man". Han har för övrigt sin Mars i första huset, precis som Reinfeldt).

Att krigaren Mars verksamt söker tillfoga andra skada kan och måste nu nyanseras. För dem som har Mars i ett dharma- eller plikthus (1a, 5e, 9e) ingår det i dessa människors pakt med sin själ att de är här på jorden för att bekriga andra, eller som i Reinfeldts fall en för honom förhatlig ideologi: den sociala demokratin där alla gemensamt bidrar till en human värld. 

Reinfeldt vill inte höra på det örat, han är inte intresserad av att betala skatt för att sådana som inte är lika etniskt svenska och lyckade som honom själv ens ska ha det drägligt i Sverige. Och han uppmanar andra att falla in i samma svarta hål av urbota egoism. Reinfeldt söker fostra ett land av skitstövlar.

Varför Mars blir så ond när den privatistiska och asociala Jungfruns tecken stiger i öster beror på att krigaren tillfälligtvis äger det tredje och det åttonde huset, båda onda hus enligt indisk astrologi. Det tredje är dock också ett upachaya-hus, dvs en sektor det ligger inom människans förmåga att få rätsida på och förbättra. Det är ju intellektets och tankeverksamhetens hus. Tyvärr är denna sektor lamslagen på Reinfeldts himmel pga den snålt tillskärande Saturnus. Det är från en verklig ärthjärna man får höra ord som "visioner är farligt"! 

Jag tvekar inte att kalla statsministern lätt förståndshandikappad med de svåra problem som råder på hans födelsehimmel. Det är kanske därför svenskarna har förtroende för honom. Han har rätt: det är ett mentalt hämmat folk och de kan identifiera sig med denna man som varken kan hålla sig till fakta i debatter utan ljuger om statistiken eller ens verkar kunna konstruera grammatiskt korrekta meningar i frånvaro av färdigskrivna manus. Han är ett alltigenom obildat exemplar av pöbeln och eftersom jantelagen regerar i Sverige passar det småfolket utmärkt att ha en medioker ledare. Vad som helst som är enkelt och ännu enklare.

När den omoraliska bråkmakaren Mars äger det korrupta åttonde huset finns dock inte "förbättring" i sikte. Här placeras planeter för att självdö så att något nytt och bättre ska komma ur dem. Eftersom åttondehusets ägare nu ligger i Reinfeldts eget kroppsliga förstahus, är han själv bärare av korruption. Årens gång kommer att utvisa vad som började som hatisk och falsk högerideologi kommer att övergå i för slags kroppslig sjukdom. 

Jag lutar mot att han helt kommer att tappa förståendet i någon form av senilitet. (Merkurius i 12e, Saturnus i olyckans sjätte i angrepp mot tredje merkuriska, och så Mars som fokuspunkt för åttondehusets andliga korruption.)

Så mycket han har maskat av och förvrängt världen vore det märkligt om inte intellektet tar stryk efter några årtiondens total livslögn. Detta händer nu inte alla som lever i livslögn eftersom inte alla hade rågat mått redan när de föddes. Reinfeldts trolleriföreställning med svenska folket som hypnotiserade dårar, var övermåttet. Himmelen ger honom inte mer kredit nu.

Bloggaren, med Tvillingarna i öster och Mars som en dubbel illgärningsman känner också ondskan sjuda i sitt blod av och till. Men här händer det lyckosamma att Solen själv går in och toppar med sin egen valör. Mars är "bränd" eller desarmerad genom sin närhet till Solen. I det femte dharma-huset för människans plikt mot sin själ kände dock undertecknad att måttet var rågat när Reinfeldt tog en andra mandatperiod. Såg inte svenskarna vilken uppenbart ond människa och ond politik de valt?

Det finns således flera ytterligare faktorer att hålla koll på innan man utifrån den indiska läran om planeters verksamma natur dömer ut en människa som ett fött rötägg, en människa som nogsamt ska hållas borta från makt och inflytande.

Tyvärr finns det inget gott att säga om Reinfeldt och därmed heller inte om det stupida folk som inte vägrar att svara på enkätfrågor som ber dem väljer mellan Reinfeldt och Löfven. Hur dumma kan människor bli? Fattar de inte att frågan är riggad, att det är samma sak vilket de väljer?

******

Det verkar som om den dubbelt onda Mars i första huset när Jungfrun stiger är till god hjälp för karriär eller kändisskap. Bland 1400+ horoskop med födelsetid hittar jag hela 17 av "Reinfeldts rollmask" men t.ex. bara sex stycken Stenbocksascendenter med dubbelt onda Mars stigande i öster. 

Det är intressant att förutom högerextremisten Rush Limbaugh (en värdig jämförelse med populisten Reinfeldt) också hitta den begåvade men värdemässigt urspårade Condoleeeza Rice, George W Bushs statssekreterare. 

De andra fallen är nästan lika illustrativa: 

Bluegrassmusikern Alison Krauss. Country och bluegrass är per definition de reaktionäras musik.

Bordellmamman Heidi Fleiss

Norman Mailers hustru och tillika författarinna, Norris Church Mailer. Utsattes för mordförsök av sin lynniga make (han stack en brevkniv i henne om jag minns rätt - Mars spjut och spetsar i hennes första kroppshus). Hon överlevde senare en aggressiv cancer. Här ser den dubbelt onda Mars helt ut att ha tagit "extern" gestalt! Jag går inte in på skälen till detta nu.

Norska prinsessan Märta-Louise, som en majoritet av norska folket anser skadar kungahusets anseende med sina flummiga änglaläror. Här måste man dock väga in den naturliga OCH verksamma välgöraren Venus som prinsessan har i det nionde huset för högre kognitiva kapaciteter! 

Visserligen är prinsessans Venus i Jungfrun "fallen" och Jungfruns tendens att stå ensam och oskyddad kanske märks i den starka opinionen mot hennes new age-hokus pokus - norrmän har precis lika låg och av materialism skadad intelligens som svenskarna, så det förvånar inte att grannlandet redan upplevt sitt första massmord. Sådana här imbeciller blir ett folk om sekularism får dominera dem och gå från far till son, mor till dotter. Ge sekularismen några generationer och vi har mentala krymplingar - det märks redan tydligt i Sverige.

Beträffande Reinfeldts paralleller har jag listat de dubbelt onda Mars stigande i öster i Jungfrun tidigare (Att inte vilja se mönstret från augusti 2012). 

På bloggen finns mer material om vår historiskt fulaste fisk än någon annan offentlig person. Efter att ha gått igenom de här 35 texterna är man nästan specialist på astrologi av den ålderdomliga typ som bloggen söker rekonstruera!


  1. Arbetarhataren & socialdarwinisten Reinfeldt
  2. Fredrik Reinfeldts karma (fristående uppföljning)
  3. Reinfeldt - bara ännu en värderelativist
  4. Kopplingen Tiger Woods & Fredrik Reinfeldt
  5. USA har rätt om paret Reinfeldt
  6. Reinfeldt - nu även kvinnohatare
  7. Instinkter måste tuktas - Reinfeldt med
  8. Reinfeldts tvivel och städpatruller
  9. Gaddafi & Reinfeldt, två typer av förbrytare
  10. Moderaternas underlåtenhetssynder
  11. Lena Mellin & Fredrik Reinfeldt, fruktan sitter mellan benen
  12. Adolf Eichmann & dagens svenska borgare
  13. Eichmann & Reinfeldt - fler kopplingar (fristående uppföljare)
  14. Juholts patos, Reinfeldts kladdigt kalla hand
  15. Fursteslickaren (inkl. analys av Reinfeldts nionde hus för samvete/filosofi)
  16. En falsk fan - vad Reinfeldt inte sade i sin utsaga
  17. Mörke Reinfeldt i offerhusets våld - en sammanfattning av svaga horoskoppunkter
  18. Reinfeldt & husfriden (Littorin-mörkningen) - behöver inte förtydligas 
  19. Buffett den store, Reinfeldt den ringe - ibland kan kontrasterandet av två betydande personer lyfta fram olikheterna i synsätt...
  20. Reinfeldt: dessa ständiga lögner!
    -Så det var inte världens finanskris som stoppade femte jobbskatteavdraget (ett led i kampanjen att skapa djupa klassklyftor i landet och göda egoismen hos dem som finner sig stå på vinnarens sida - för ögonblicket). I själva verket berodde det på Reinfeldts misslyckade flirt med Miljöpartiet...
  21. Reinfeldt & den rasbiologiska juristen
    Om hur självgodhet kan skada empatin...
  22. Reinfeldt ingen Dag Hammarskjöld
    Två på ytan oerhört snarlika horoskop men som viker av åt helt olika håll...
  23. Högerns ohjälpliga lögn och dikt
    Två Fredrikar jämförda
  24. Hur allvarlig är Reinfeldts rundgång i planeten?
    En jämförelse av ett "astrologiskt komplex" hos 15 individer
  25. Gift några år med makten för pengar
    En tolkning som använder den kanske mest komplexa indiska metoden som tar hänsyn till planeternas "verksamma natur".
  26. Varför svenskarna inte hör trots öron
    Nationalhoroskopet jämfört med Håkan Juholts och Fredrik Reinfeldts
  27. Så här möter Reinfeldt sitt bittra slut
    En granskning av fjärde huset som "frågans slut".
  28. Om Fredrik Reinfeldts extrema själviskhet
    Resonemang utifrån ett antikt citat
  29. Kredit & debet i astrologin
    En ny graverande obalans i Reinfeldts horoskop (och räkenskaper?) funnen
  30. När livet imiterar konsten
    I en ögonblicksbild upprepar Reinfeldt en mardrömsscen av någon som fingrar och griper för att roffa åt sig ytterligare lite mer på bekostnad av andra
  31. Vi tar det igen: lögnaren Reinfeldt
    En diskussion om hur lögn kan visa sig i ett horoskop
  32. Fredrik Reinfeldts och vapenskapandalen
    En jämförelse mellan Reinfeldts horoskop och den 6/3 2012, dagen då Saudiskandalen briserade 
  33. Reinfeldt i Caligulas fotspår
    Intressanta paralleller mellan två inte helt demokratiska politikerhoroskop
  34. Oakland-morden & statsministern
    En andra granskning av problemet när Saturnus angriper tredje mentalietshuset, nu via en parallel med horoskopet för ett massmord
  35. Reinfeldt rakt ur Dödsriket
    Ett nytt grepp - en strikt genomförd analys av tre besvärliga hus enligt den hellenistiska astrologin. Resultatet blir besynnerligt likt det som den indiska metoden antyder...  
  36. Att inte vilja se mönstret



Inga kommentarer: