Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 oktober 2012

Reinfeldt den fisförnäme & biologismen

[Här kan man tala om en jungiansk synkronicitet. Efter att ha plitat ihop följande inlägg hittar jag i AB en artikel om en satirisk illustratör som för maktens kroppsspråk på tal.]

Aftonbladets fotograf Urban Andersson fångar de fyras gäng (alliansen) på spatsertur genom någon av maktens korridorer. Alla för de sig normalt utom "landsfadern". 

Herregud vilken fisförnäm gångstil mannen visar upp, medveten om att det finns press en bit fram!

Vad är det människan gör med sina kavajfickor? Försöker han gömma händerna? (Vi vet ju att Fredrik Reinfeldt är född under en helt bisarr himmel där i princip allting signalerar en självgarderade typ som söker hålla sig skadefri i alla lägen.)

Jungfrun stiger i öster, känd sedan antiken som ett "oskyddat" tecken (jungfruns oskuld alltid i fara att bli tagen). Solen i extremt självprotektionistiska tecknet Kräftan. Månen i Vågen i andra huset, av Alexandrias astrologer kallad "dörren till dödsriket". Och så vidare.

Men så slår tanken mig: Reinfeldt är naturligtvis medveten om kamerorna fast han låtsas upptagen med att tänka. I detta tillstånd av fejkad upptagenhet är det två beteendemönster som samtidigt fångas i hans nervösa fingrande med de "våldtäktsutsatta" fickorna. Hans fysiska tecken Jungfrun kallades i Babylon "Plogfåran", en inte särskilt subtil allusion som visade vad man skulle ha en ung oskuld till (plöja för att få riklig avkomma, början på det här tecknets påfallande profitmentalitet).

Reaktion nummer ett är således att Reinfeldt kollar att kavajens båda vaginor sitter som de ska, skyddade och med locket på (ungefär som Nya Moderaternas Jungfrudominerade horoskop lagt locket på om varifrån de får alla sina pengar som de använder till att hjärntvätta svenska folket med falsk matematik och PR-skapade bilder av lyckade ledare).

Detta är samtidigt en dubbelreaktion eftersom också hans soltecken Kräftan är negativt dvs. re-aktivt och enbart verkar på hot (alltifrån kroppens hungersignaler till yttre hotbilder). Jag har många gånger noterat hur horoskop där både Jungfrun och Kräftan båda figurerar prominent nästan inte har något annat i huvudet än problem, från sådana här människor hör man ändlösa litanior över "invandrarproblemet" och alla verkar de bli nära involverade i något "tillbud" så att de sedan säkert vet att landet gör fel som släpper in allt mellan himmel och jord som "sårbara" Jungfrun och "musslan" Kräftan avskyr så. 

Det är helt enkelt två så feminina zodiakprinciper att de knappt är livsdugliga. Man kan ta alla deras skrämda utrop med ro. De här är här i detta liv för att stärka sina psyken. (Reinfeldts febriga fantasier om ett slappt svenskt folk som parasiterar på hans surt inbetalade skatt är ett skrämmande fall på hur långt till normal mänsklighet det kan vara.) 

Likt avlidna Whitney Houston behöver de här överkänsliga en Bodyguard. Houston var likt Reinfeldt Sol-Kräfta och hade därtill också sinnet i känsligt Vatten, i Fiskarna. Passande nog var hennes livvakt i filmen, Kevin Costner, född i det enda av Vattentecknen som har lite jävlaranamma i sig: Skorpionen!

Jag hinner inte mer än inse att det är rädslan som får Reinfeldt att dissociativt (avledande) fingra med locken över sina kavajfickor förrän tanke två infinner sig: det är mer än så - han formar så gott han kan en pose!



Likt påfåglar med fjäderpennorna och apor med armarna formar han sina armar i en böj för att inge en illusion hos det inbillade hotet av att han är större och mäktigare än enbart kroppshyddan signalerar.

Välkänd för sin bok "Den nakna apan" är Desmond Morris, brittisk zoolog, ateist och behaviorist. (Finns det ingen Gud, finns det ingen själ och därmed inget annat än ytliga beteendemönster i tillvaron, så hänger svenskarnas bisarra nya religion KBT ihop med den fattiga människans gudlösa världsbild.)

I skuggan av den storsäljaren kom 1978 en vacker kaffebordsbok betitlad Manwatching. Den var fylld av snygga färgfoton på djur och människor i olika sociala situationer. Allt noga katalogiserat och kapitelindelat med grundligheten hos en Carl von Linné. 



Faktum är att Sveriges stolthet, denne klassificeringsdåre - vars scheman tiden inte varit helt nådig mot (medan astrologins scheman än efter över 2.000 år visar sig hålla) uppvisar en påfallande astrologisk överensstämmelse med Desmond Morris.

Båda är de "strukturfascister", dvs. Stenbocken (Saturnus) dominerar. Hos Linné som ascendenttecken och hos Desmond Morris som soltecken.

"Strukturfascismen" eller den ytliga föreställningen att livet är detsamma som det uppvisade beteendet uppstår när detta tecken - eller Saturnus - helt tagit över en människa. Personen kan då anses vara besatt av "makterna" (Nya testamentets term för astrologiska influenser).

Linné var märklig eftersom de ömsesidiga fienderna, Saturnus döda struktur och Solens kraft att leva, befann sig i varandras tecken: Saturnus hos Lejonet och Solen i Stenbocken. När ren intelligens (Eld) möter total tjocka (Jord) uppstår en kamp för att befria Elden från föroreningar, och i Linnés fall tycks han ha drabbats av klassificeringsdille. 

Lika energisk är nu inte Desmond Morris. Bara boktiteln Manwatching vittnar om en brittisk ateist på en parkbänk påträngande stirrande på människor som leker och rör sig i parken. Minns att Solen är seendets, iakttagelsens, varseblivningens planet. Mycket riktigt hittar vi den brittiska ateistens soldisponent Saturnus i ett typiskt doldistecken som nästa sociopatiskt håller sig utanför umgängeskretsar men i gengäld stirrar under lugg på det sociala fenomen den avvisande Skorpionen inte själv kan eller vill vara en del av!


På ett ljuvligt enkelt sätt, åtkomligt till och med för ett barnasinne, har alltså astrologin avslöjat Desmond Morris säregna disposition.

Det är dock frestande att anta en födelse några timmar in på dygnet så att sinnelaget lämnar Stenbocken och når den mer mänskligt orienterade Vattumannen. För då uppstår neurotisk folkskygghet! Det sociala utstötningssyndromet, med bloggens klumpiga terminologi.

Sinnet i folkliga Vattumannen (även ett tecken som klassificerar olika arter och grupperingar) råkar i bryderi då dess disponent Saturnus står i det rent zoologiska instinktstecknet Skorpionen och inte alls vill tillhöra den nobla ras som kallas Människan. Vill överhuvudtaget inte låta sig klassificeras, artbestämmas eller placeras i ett socialt fack! 

Skorpionen är den döende invididualitetns sista "fuck you" till Gud och de stora sammanhangens mentalitet. När väl Skorpionen är ur bilden är kusten klar igen och Skytten indikerar en helt annan sorts öppenhet mot livet. (Zodiaken som en serie erfarenheter själen måste göra. Ibland har man bakläxa i vissa tecken!)

Horoskopet visar perfekt att Desmond Morris och andra ateister som söker reducera Människan till bara ett apdjur inte förstått något alls om livet, ännu inte nått den klass i livets skola där man lär sig om den osynliga Luften, om andesjälen. 

Det är egalt om Morris helt saknar placeringar i det mänskliga Luftelementet eller enbart Månen. För zoologen är Skorpionens biologiska drift nyckeln till artens "form". Faktum är att Desmond Morris verkar upprepa Charles Darwins horoskop, särskilt om Månen hunnit in i Vattumannen (vilket är mycket troligt).

Darwins karta avslöjar också Saturnus i instinktens Skorpion vilket drar ner dess förmåga att förklara vad Sol-ögat i artindelningens Vattuman ser, i annat än biologiska termer. Darwin hade också sinnet i torra och strukturorienterade Stenbocken och slösade bort ett helt liv med att stirra på fågelnäbbar och deras variationer. Således även i detta fall BÅDE Sol och Måne kontrollerad av "strukturplaneten" Saturnus.

Det är sådana här människor som skriver text med en linjal till hands, för att skapa en artificiell illusion av att de är perfekta. I själva verket har Saturnus (själens form) överhuvudtaget ingenting med symmetri att göra, även om geometri är ett sätt människan funnit på för att skapa sig själv en "mening". 

Se den livrädde Reinfeldt och hans "arbetslinje". Sådant fanskap till "livets mening" hittar bara en panikslagen människa på, en som aldrig vågat leva för egen del och fruktar den "frihet" som han tror sjuka och arbetslösa njuter av, berövade en naturlig integration i HANS typ av samhälle där HANS myt bara kretsar om att "löna sig", att lyckas genom konkurrens (och paradoxalt nog den utslagning som han sedan straffar samhällets svaga för). 

Reinfeldts kontrollplanet Saturnus har möjligen den sämsta tänkbara placeringen: i olyckans och fiendens sjätte hus. Människan är helt fixerad på fiendskap! (Saturnus har den olyckliga effekten att den fixerar eller binder människan för hela hennes innevarande jordeliv vid tecknets och husets teman.) 

Eftersom Saturnus enligt indisk aspektlära kastar en lång blick trekvartsvar framåt kontrollerar Reinfeldts på fienden fixerade natur hans eget intellekt (tredje huset). Här är förklaringen till att han stjäl socialdemokraternas begrepp - han hatar dem för deras sociala patos och vilja till omsorg med alla invånare - men han ville komma åt deras makt. 

Resultatet är att Sverige nu har den falskaste "landsfader" landet någonsin valt sig. Hur kunde svenskarna låta sig duperas av de tomma poserna påfågeln på fotot sysslar med? Är vi alla bara ytliga behaviorister? Är det ingen i Sverige som kan tänka djupare än så?

3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Bravo!

"Reinfeldt kollar att kavajens båda vaginor sitter som de ska, skyddade och med locket på"

LOL

Anonym sa...

Ovanstående skriverier visar verkligen hur hat kan kan styra en skribent till rent rigid beviskamp till stöd för skribentens egna åsikter.

Seaward sa...

Ja, det vissa uppfattar som den humor det handlar om, studsar runt i mer oregelbundna hjärnkontor och blir anstötligt. Har du aldrig läst text av någon som verkligen hatar förslår jag att du besöker Flashback, Så ser svensk pöbelmentalitet ut!