Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 26 oktober 2012

Högersossarnas ödesdag

Horoskopet för den här fredagsförmiddagen är intressant, det är tiden då socialdemokratins inre röta och ideologiska urspårning ska ställas till rätta. 

Stefan Löfven och topparna som redan i praktiken är högermän och privategoister, har fått partiet mot sig i frågan om att utnyttja sjuka för egen rikedom.

Hela frågeställningen är så osmaklig att man kunde tro alla såg klart (85% av svenska folket gör det!). Men så är det inte för dem som drabbats av stockholmssyndromet. De har redan identifierat sig med kapitalet, med rånaren. De kanske själva är parasiter via sina företag vid sidan av politiken.... 

(Den internationella termen "stockholmssyndrom" råkar dessa år i historien sammanfalla med det fysiska Stockholm, även kallat den moderata själviskhetens skyltfönster.)


Jag kan inte tänka mig att sammankomsten äger rum annat än under rättvisans och humanismens tecken Vågen. Tecknet stiger över Stockholms östra horisont mellan 7.02 och 10.13 och 10.05 når dessutom sinnelagets Måne Fiskarna, bland annat symbol för samhällets olycksbarn, sjukhus och långvård.

Humanism har på senare tid bytt innehåll och betecknar nu människor som dyrkar människan på bekostnad av intellektuella prövningar av större frågeställningar, som t.ex. den om universum kan tänkas uttrycka en bakomliggande intelligens - Gud. 

Jag misstänker att det är samtidens urspårade humanism som förklarar bloggens test av drygt 200 ateister där det fullständigt spöregnade Vågar inom gruppen. Ett inte helt smickrande resultat för det här tecknet, men kanske begripligt eftersom symbolens fokus är människor som behandlar varandra med rättvisa och respekt.

Socialdemokratins ödesfråga är annars bestickande tydlig på den här himmelen. Horoskopet liknar vid första påseendet Nya Moderaternas partihoroskop med dess överbetoning av Jord och Vatten, den tärande, förbrukande varelsen som parasiterar på livets högre gåvor för att må bra på ett lägre verklighetsplan. 

Jord och Vatten står för den till sinnena låsta materialistens lägre verklighet, människor för vilka etik och moral och sanningssökande är ren grekiska. Näringslivet, som kallar allt som som inte direkt kan översättas i pengar för meningslösa hobbystudier. Outvecklade människors simpla verklighetsorientering. I Nya Moderaternas horoskop stiger pengarnas Venus i Jord i öster, tillsammans med Jupiter - "framgång utan ansträngning". Och Jordtecknet i fråga är privatismens Jungfru. 

Det är en nästan oslagbart avtändande personlighetstyp i dess renodlade form, besvärad och alltid upptagen av sin egen komfort. Typen ses ränna som idioter genom Stockholm i joggingkläder. En slags lobotomerad livsstilsdyrkare - en självbespeglare genom siffror och objektiva mallar för att se om de kommit närmare de milstolpar som signalerar Status. De har helt tappat verklighetskontakten, de är vandrande Excel-ark! Kvartalskapitalismens degenererade avkomma. Det är dessa som sätter matematiska gränser för när en människa ska klassas som sjuk eller frisk. De har torskat på illusionen om att vara rationella.

I dagens horoskop kan man inte minst se hur den SATANISKA AXELN (Oxe/Skorpion) nu nått sitt korruptionsmaximum: giriga Drakhuvudet i 2a ekonomihuset är en typisk signatur för moderaterna (jag ska återkomma till varför den lägre formen av Skorpionen är en typisk symbol för moderaterna i ett kommande inlägg.)

Vi har den aggressiva Mars i negativt härskarläge i Skorpionen i pengarnas hus - redo att slåss stinga och söka förgifta (desinformera) tills den dör i kamp för att inte förlora sina skamliga vinster som kramats ur vårdbranschen.

Dessutom - som om ytterligare ett ont omen behövs - har vi igår och idag handelsmannens Merkurius maximalt involverad i denna djävulska form av materialism. Merkurius och girigheten står nämligen i rakt opposition med Satan själv, den onda stjärnan Algol. Och det är min avgjorda misstanke att NEGATIVA oppositioner (i Jord och Vatten) inte har kraften att opponera sig utan faller in den lersörja som pågår. 

Men på andra sidan har vi straffet för denna giriga materialism, här halshuggs Drakhuvudet och Draksvansen indikerar att man gör sig av med den ledare eller det huvud som är korrumperad av närig hunger (Stefan Löfven?). Jag erkänner villigt att jag inte riktigt förstår månnodernas arbete än och just hur Draksvansen agerar med/mot den onda stjärnan Algol är en svår rebus. 

Dagens socialdemokratiska beslut kommer att berätta mycket. Kommer partiet ut med Löfvens falska modell (applåderad av regeringen) vet vi att Algol/Satans huvud till och med korrumperat eller förfalskad Draksvansen - sossarna bara skenavrättar profittänkandet i samband med vård.

Vad som talar för att något gott ändå kommer ur timmarna då Vågen stiger i öster, är konjunktionen mellan Solen och Saturnus. Kombinationen utspelar sig i Luftelementet och är således primärt en intellektuell eller ideologisk indikation. Men kombinationen av Sol och Saturnus - ömsesidiga fiender! - är så usel att man inte kan se den som annat än just idén om att sätta i system ett vampyriskt utsugande av det sista livet (Solen) ur de gamla (Saturnus = åldringar).

Saturnus står också för systematisering och kombinationen skadar Vågens idé, som är humant beteende och rättvis behandling av sin nästa eftersom Solen i Vågen är "fallen" (försvagad). Tveklöst ser vi här Kronos/Saturnus äta livskraften ur sina åldrade eller sjuka barn. Margaret Thatcher, högervriden brittisk premiärminister med Saturnus i Vågen stigande i öster åt också sina barn när hon drog in lunchmjölken till skolbarnen (britternas dåliga tänder är ett internationellt skämt).

(Att Saturnus anses "upphöjd" i Vågen är en gammal lärotes jag har vissa problem med att påvisa! Kan det vara så enkelt att den är upphöjd i vågskålarnas tecken och som Reinfeldts Saturnus i Luft-Vattumannen ger en ideologisk fixering/fanatism som antingen ger väldigt goda eller väldigt dåliga resultat? )

Det är tråkigt att sossarna valde en ny partiledare som inte ens förstår innebörden av Tio Guds Bud utan kastade sin lott helt och hållet med den vinstdrivna industrin. Han visar sig sig därmed vara en mindre människa än den Juholt som så hoppfullt pläderade för människans storhet innan högern och kapitalintressena såg till att smutskasta honom för att därefter kunna avsätta honom.

Sådant är högersosseriet - de dödar det goda i sitt eget parti eftersom de valt Rovkapitalets väg. Och arbetaren är ju för sin lön beroende av Rovkapitalisten, så man förstår tydligt hur partiet sedan länge spelat ut sin historiska roll. Människan är något annat än sitt arbete och sin månadslön, vad än den än mer inskränkta moderaten Reinfeldt söker slå i den vanliga medborgaren, avsiktligt plagierande gamla sossefraser.

*****

I samma ärende kan man se en liberal typ använda falskt språk på Newsmill för med "negativt laddade" ordet vänster misskreditera det som egentligen bara handlar om normal mänsklig hyfs:



Så gör bedragare när de söker blanda bort korten. Bra vård kan aldrig springa ur det ekonomiska vinstmotivet. Det går inte att sitta på två stolar samtidigt eller tjänar två herrar samtidigt.

Bedragartypen och folkpartisten Adam Alfredson på NM har intressant nog sinnelagets Måne i vårdtagande Fiskarna medan ägaren Jupiter ligger i närighetens tecken Kräftan, dvs. det råder en ömsesidig reception mellan härskarna över två Vattentecken (910218).

Helt i linje med bloggens upptäckt av vilket element som saknar moral när "behoven" (vinstbehoven) tränger på! Människor som går under i sitt missbruk ska man inte lyssna på, de har tappat kontakten med verkligheten.

Naturligtvis kan man trycka på rubrikens "bra vård" i detta sammanhang, Fiskarna/Kräftan kan indikera den perfekta vårdgivaren! Men de faktiskt rönen tyder på att Vattenelementet saknar perspektiv och fungerande måttlighet.

Studerar man sedan liberalens solära sida dyker genast giriga Drakhuvudet upp med ägaren till Solen. Avslöjad! En köpt ung man som så gärna vill tillhöra den i dagens Sverige dominanta krämarkasten. En av Svenskt Näringslivs utsända lobbyister.

 

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Löfvén tar strupgrepp på riskkapitalismen:

"Inget förbud och inget tak, utan vi har valt en lösning med öppna redovisningsböcker, inte bara på koncernnivå utan på enhetsnivå. (Åh fan!) Det tror vi kommer att minska vinstuttaget."

Seaward sa...

Sarkasmvarning.