Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 oktober 2012

Näringslivshydran köper Nobelprisen


"Detta måste vara ett skämt"

Horoskopet för klockan 11.00, när den norska Nobelkommittén utnämner marknadskapitalismens egen farkost EU som årets fredspristagare, tillhör de s.k. signifikanta horoskopen. Det är tydligt och distinkt och avslöjar vilka motiv som egentligen ligger bakom utnämningen. (AB, DN, SvD, GP)



Vi kan t.ex. notera att Nobelkommittén uttrycker Ägaren Saturnus när den uttrycker sig på sitt sämsta sätt: den agerar genom fredstecknet Vågen (Venus) och borde därför visa sin "upphöjda" och korrekta natur. 

Europa drogs in i mörker tack vare högerpolitikern och marknadsliberalismens "fader" Margaret Thatcher, som också var född då Saturnus i Vågen steg i öster, och genom hennes stigande Saturnus kan vi förstå lite mer av vad det här horoskopet egentligen säger och vilka intressen som ligger bakom det. 

Det är ett imperialisthoroskop, en maktfullkomlig despot som utnämner sig själv! (Norrmännen är de nyttiga idioterna.) 

Saturnus KAN INTE STÅ I EGOHUSET OCH GÖRA ETT OPARTISKT JOBB! Saturnus är mer favorabel om den befinner sig i ett "högt" hus, med överblick. Att den uppvisar maximal världslig styrka i Vågens tecken eller i väster (platsen för dess "upphöjelse") har mycket att göra med att den är Döden vad människors strävanden anbelangar. Men på ålderns höst befrias den själsliga strukturen från den fysiska kroppshydda som nu bara är ett utlevat höske. Denna Saturnus har också en helt annan förståelse för rättvisa och kooperation än den egotrippade Saturnus i öster.

Det är med andra ord makten själv som belönar sig med fredspriset, trots att EU står på gränsen till ett sammanbrott i sin vilja att skydda Storkapitalet (bankerna) och låta de små människorna i utsatta länder lida år in och år ut under åtstramningsprojekt.

Detta är Djävulens eget horoskop, den onda stjärnan Algol har bara tillfälligtvis gått under jorden och fjärrstyr sina offer. Algol, eller Satans huvud (vrångskallen) som judarna kallade den, är bara aktiv när planeter passerar den. 

Bloggen har efter ett eller två års studier kommit fram till att en Algol-effekt också märks vid oppositioner, jag vet inte varför inte traditionen kommit att inkludera en så uppenbar självklarhet. Det verkar inte som någon nation tagit fixtstjärnorna på allvar på vår sida av Kristus födelse, och internet är verkligen inte till någon större hjälp.

Vad som just nu händer är att den ständigt backande södra månnoden (Draksvansen) nått fram till ett populärt "triggeravstånd" till Algol, men följer man tanken om att straff utdelas vid södra månnoden eller alternativt att saker och ting här är "avskurna" (som draksvansen berövats sitt initiativ, sitt Huvud), så innebär även ett negativt budskap att Algol har ett finger med i spelet. 

Genom att Draksvansen pekar mot Satan och säger, "det är INTE han", så vet vi precis vem det är. Månnoden är en ond influens, och Satans stjärna är heller ingen som vill människornas väl. (Utom möjligen som illvillig terrorist i Oxens tecken där den oroar den själ som är på god väg att lullas till andlig sömn av världslighet.)

Notera hur vi år 2012 också har utmärkelsernas planet Jupiter i Oxens tecken. (Utmärkelser är en analogi till Jupiter som "lätta framgångar", forskaren må ha jobbat länge på sin tes men när erkännandet kommer, är det i ett slag - Jupiter!). Det är bara några veckor sedan samhällsförstöraren Fredrik Reinfeldt nominerades till något struntjobb för EU och han föddes typiskt nog med Jupiter i pengarnas och materialismens eget tecken Oxen. Alla i samma klan belönar varandra.

Man kan läsa kartan så här (och hela utmärkelsen äger suspekt nog rum i det åttonde huset för korruption och död): Jupiter leder vägen i Oxen, tecknet för trygg och lugn stabilitet - inte minst ekonomisk sådan. Men i den här utmärkelsens släptåg har vi en mörkerman, Satan, och som i år får hjälp av södra månnoden att mörka det faktum att han har ett finger med i valet av fredspristagare.

Alltför många ord är redan spullna  på detta remarkabelt fula horoskop. EU står inför sin undergång och det är bara att jämföra kommitténs val med hur moderaterna i Sverige sedan länge hört upp med ärbar politik. De ljuger och spinner sanningen hur som helst för det enda som egentligen intresserar dem: fortsatt makt eftersom det bara är makten och oppositionen i fortsatt opposition som garanterar näringslivstoppar och banker deras härliga övervinster. 

Den här världen upphörde vara ens medelklassens förlovade land i samma ögonblick de lurades in i den liberala ideologin. Folk är inte kapabla att sköta sin frihet, och den läxan lär sig nu svenskarna mödosamt. Frågan är bara hur man ska lyckas peka ut de goda fåraherdarna för ett blint folk. De går ju på sol-och-vårare som Reinfeldt om och om igen!


Se även: Köper sig högern Nobelpris? - anpropå en ekonomipristagare som högerorganet DN för bara någon vecka sedan föreslog att arbetslösa ska reduceras ytterligare, till samhällsslavar för att få ens till sitt existensminimum! Sådana är djävlarna som sätter dagens agenda i västvärlden och uppenbarligen är inte bara den norska Nobelpriskomittén infiltrerad.

Det bästa som kunde hända mänskligheten är EU:s sammanbrott och ett nytt världskrig. Något annat än en ren omstart i den Äkta Humanitetens tecken (Vattumannen) är det svårt att föreställa sig. De "1%" är kanske inte organiserade just som konspirationsteoretiker älskar att utmåla det, men sällan att du enkla medelsklasssvensk kommer att få åka i deras båt när det här kapitalistiska projektet bryter samman. 

Vilket lidande västerlänningen har framför sig tack vare sin girighet och korttänkthet! Adjöss kaffelatte-folket i Stockholm. De kommer inte att förstå ett dugg när skiten träffar fläkten eftersom de inte var intresserade av att förstå det system inom vilket de strebrade och hur dess verkliga mekanismer såg ut. De ville så gärna tro att de också var utvalda.

Inga kommentarer: