Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 oktober 2012

Ateismens paranoia (bildningskvalitet)

Jag tar ännu ett stickprov en grupp namnundertecknare vilka i en debattartikel i DN klokt och föga kontroversiellt påpekat tendens till massifiering i Sverige och behovet av folkhögskolebildning i religionsämnet.

De fyra socialdemokratiska namnundertecknarna vittnade om det värsta som kan hända i astrologin: att en av de tre kvaliteterna tar ett grepp om de andra. Förespråkarna för en "affärsplan" för Sverige visade sig osannolikt starkt gripna av lidelsens kvalitet Rajas guna.

När passionen uppträder via den Negativa Polariteten handlar det emellertid inte så mycket om passionerad hetta utan om en förfrusen närighet - Flickan med svavelstickorna eller den andligt döda människans krafsande efter materiella ting hon hoppas ska ge henne värmen åter. Hon har tappat förmågan att leva inifrån. Den negativa polariteten konsumerar mer än den ger tillbaka till livet.

Dessa resonemang rör "tendenser" eftersom det är i uttydaren eventuella obalanser mellan de tre gunas måste vägas mot andra faktorer som skulle kunna neutralisera problemet. Så långt gick inte inlägget om de fyra högersossarna - redan upptäckten av deras vacklande och lidelsefyllda (eller näriga) tendenser bekräftade till fullo socialdemokratins urartning till ännu ett av näringslivets spratteldockor.

När nu sju namn slår ett slag för religiös bildning i ett allt drängigare Sverige, där blinda och aggressiva attityder tagit kontroll över sensibla resonemang, blir ett nytt stickprov av gunas av intresse. 

Dessa sju namn kan ses på två sätt: som att de bara är lobbyister för den verksamhet livet råkat leda dem in på och således inte alls några särskilda "ljusbringare", eller som att de verkligen brinner för religionen som ett medel att rena sinnet och nå en högre intelligens. 

Bloggaren valde för sin del Platons förslag om att studera stjärnhimmelen för att rena sinnet (Månen) men vet att t.o.m. sierskans kristallkula fungerar lika bra. Den banala ateisten har överhuvudtaget inte förstått religionens djupare funktion, vilken är att befria människan från hennes pinsamma självupptagenhet, en själv upptagenhet som lätt urartar till mobbmentalitet och blir ett samhällsproblem.




Jag noterar att debattartikeln i DN kommenterats av en pöbelaktigt orerande ateist med en underlig böjelse för asiatiska pinuppor på förstasidan (han har lagt ner de nästan pedofila tendenserna för några år sedan och visar nu lite äldre asiatiska kvinnor). 

Den här ateisten som räknar pseudoreligionen Humanisterna som "sitt gäng" visar i den inledande meningen hur den sämsta sortens ateist låter. Testen om "frihet FRÅN" religion är numera sliten och banal, och i övrigt hör man i ordvalen exakt den inkontinenta eller läckande själen som den grekiske filosofen Herakleitos varnade för: 

Religionsfrihet innebär frihet från religion, att slippa bli påprackad andras extatiska religiösa feberfantasier och moraliska påbud.

Här har vi med andra ord just en sådan obildad tölp som verkligen skulle ha nytta av högskolestudier i ämnen som klargör hur människan skapar sig meningsbärande system. Då skulle han kanske rena sig från sitt behov av affekterade utgjutelser över sina egna demoniseringar och förvärva en mer intellektuell blick för vad det innebär att vara människa.

Jag ska återkomma till det här horoskopet i slutet, men nu åter till den indiska astrologins tre kvaliteter som de framtonar av de sju DN-skribenterna som grupp betraktad.

Problemet är att två har svåridentifierade födelsedagar och det är med vissa reservationer jag ändå inkluderar dem. Genom att på karta studerat hur de två osäkra namnen bor i förhållande till de officiella uppdrag de är knutna till har jag identifierat dem. För det första namnet (ett av två i Storstockholm) därför att det ena bodde närmare stiftelsen, för det sista namnet finns ett passande födelsedatum om man tänker sig att individen väljer att kalla sig Olle hellre än det hårdare Olov.

Solen
Månen
Mars
Venus
Aydin
Habib
Hjälm
Posner-K
Ritzén
Spectre
Westberg


I termer av de tre kvaliteterna:

Sattva: 9
Rajas: 8
Tamas: 11

I så måtto man håller fanatism som en följd av ensidighet har vi här en likvärdig betoning på alla tre kvaliteterna, vilket således är av godo. Den här debattartikeln är INTE en skev partsinlaga som driver en tes på bekostnad av andra.

Bloggens läsare har emellertid en liten men intressant detalj dold. Vi har två personer av judisk börd, ättlingar till ett folk som drabbades hårt av européns hatiska pöbelmentalitet pga nazismen. Båda två har en skymt av det "sociala utstötningssyndromet" tecknat via Sol och Måne.

Det här är en välgörande påminnelse om att Usama bin Ladin och andra mobbare har samma generella signatur som offren för hatiska åsikter om sociala grupperingar, ideologer (inkl. religioner). Själve Fredrik Reinfeldt har i sitt horoskop tydlig släng av denna hatiska tendens att exkludera vissa människor eller sociala yttringar (Saturnus i Vattumannen angriper hans tredje hus, en "intellekts-Skorpion"). Hans lyckade "etniska svenskar" var en förlupet och oroväckande formulering, och Karin Pettersson pekar i AB på att det allt oftare luktar SD light om Reinfeldts uttalanden.

Det är oerhört svårt att av ett horoskop avgöra om individen är mobbaren eller offret! Det man säkert kan säga utifrån horoskopet är att individen kommer att hamna i frågor som rör hotade minoriteter i värdkulturer. Hos "goda människor" är då Skorpionen den dödshotade minoriteten som kämpar för sitt existensberättigande i ett omgivande tankeklimat - Vattumannen - som söker exkludera eller t.o.m. eliminera minoriteten.

Man kan dra sig till minnes de religionshatiska Humanisterna vars ordförande har en extremt olyckligt strypning av det vanligen generösa lejonhjärtat (Solen i härskarläge från Vattumannen) från ideologins Vattuman. Att det i Sturmarks fall leder till en sänkt intelligens ligger inte i Solens och Saturnus opposition utan förklaras av att irrationellt och oroligt Vatten (Mars/Venus i Kräftan) derangerar synen på vissa ideologier.

Christer Sturmark förstår inte själv hur derangerad hans kamp mot religionen är, för innan hans Sol-Lejon ens börjat söka makt och inflytande har redan själva basen för hans verksamhet korrumperats från en nivå under medvetandetröskeln! Attacken från Vatten och instinktiva Kräftan gör honom till ett långt större offer för blindhet än dem han anklagar för att vara irrationellt religiösa !

Och det för oss till asiat-fluktaren som via sina favoritlänkar själv verkar vara "humanist". När Sideriska siktet 2009 inledde med enkla skisser baserade på ett fåtal astrologiska byggblock hade det här troligen kallats ett "kreativt horoskop" - helt enkelt för att vi har både Sol och Måne i den positiva polariteten. Men sedan dess har tolkningsmetoderna nyanserats en del.



Solen i härskarläge i Lejonet är inte sällan djupt problematisk. "Många är kallade men få utvalda" - det kristna uttalandet förefaller antyda en predestinationstanke. Solen i Lejonet leder i både Sturmarks och denne Doughertys fall till att de känner kallelsen att ta befäl och "styra upp" saken.

Men Solen i Lejonet är i själva verket en gigantisk blindfläck, och av flera skäl. Helt nyligen påminde jag i anslutning till ett annat Sol-Lejon - som "utvecklats" från kristdemokrat till sverigedemokrat - om att Solen saknar potential att förändras i sitt härskarläge.

Det är som dessa själar fötts med en växellåda som kärvad fast i läget "individuell dominans" - de kan inte se något annat perspektiv än sitt eget. Lejonet tillskrivs många nobla kvaliteter i astrologin med det är alltjämt bara en individualist, den representerar ännu inte ett perspektiv som lösgjort sig från den egna synranden.

För Solen i Lejonet är det därför av yttersta vikt att Månen fungerar väl så att den agerande Solen kan fånga upp reaktionerna från sin omvärld. Annars blir Sol-Lejonet bara en blind och galen despot, ensam i hela världen om att uppleva sin förträfflighet. Se t.ex. massmördaren som föddes kanske bara några timmar från religionshataren Christer Sturmark samt de långtgående parallellerna mellan den senare och den syriska folkmördaren Bashar al-Assad. När Lejonets symbol spårat ur, ser det riktigt illa ut. Det kan förfalla och blir ett simpelt rovdjur.

Thomasevangeliet, troligen den äldsta samling
citat av läromästaren som överlevt. Plundrades
på godbitar och lämnades utanför Roms kanon
eftersom det inte kom från "rätt" kretsar!


Så vad har gått snett hos ateisten Dougherty? Är inte Månen i Tvillingarna ett rörligt och intellektuellt sinnelag, kapabelt att bolla tillbaka till Solen i Lejonet på nya och oväntade sätt och således fördjupa Lejonets ledarskap?

Någon nytta gör säkert detta luftburna sinne, ateistbloggaren har ju tonat ner på sina asiat-pedofila bilder!

(Månen i Tvillingarna och attraktion till mycket unga människor är en olycklig baksida av Tvillingarnas i sig "unga intellektuella stil" - jag har noterat den här Månens tendens att stanna kvar på en tio-tolvårings mentala nivå långt upp i åren, vilket som bäst gör att den upplevs lättviktig och studentikos i sin argumentation. En bekant med nymåne i Tvillingarnas tecken köper vid 40+ gladeligen musik som är uppenbart komponerad för att tilltala dagisungar! Där kan man tala om att hålla "barnet inom sig" vid liv.)

Det finns således en inherent tendens till banalitet i det unga av de tre Lufttecknen, men den här ateisten visar patologiskt "läckage" i Herakleitos mening och det indikerar att förekomsten av Vatten som stör den mentala Luften - precis som i fallet med Kräftans attack mot Sturmarks mentala strukturer (Saturnus i Vattumannen/Luft).

Och mycket riktigt visar sig den här religionshatarens Måne i Luft vila som ett förryckt luftslott på en bädd av infekterade kalla och irrationella Vatten.
Visserligen har Tvilling-Månen sin disponent Merkurius tillsammans med det solipstistiska Lejonet, men av det hittills sagda bör framgå att detta knappast inte gynnar de allsidiga perspektiven eller intellektualiteten!

Månen i Tvillingarna står via Merkurius position Solen för nära och blir bara dess megafon. Månen eller sinnet slutar helt fungera som ett bollplank för en fördjupning av den egna solära individualiteten! Vi är nu oerhört nära samma primitiva diktatorstyp som Sturmark uttrycker men lastar religionerna för (simpel projektion, grundkurs i psykologi).

Men det allvarliga är inte den här ateistens narcissistiska vilja att höra sina egna tankar (som fotograf av asiatiska kvinnor vittnar det visuella Sol-Lejonet om sin vilja att ljussätta och fokusera intagande individer och motiv). Jag övervägde ett inlägg för flera år sedan då mannens religionshat var fullständigt patologiskt och han skrev enorma litanior.

Nu verkar han ha rasat av sig en del - inläggen mot religionen har blivit kortare. Men roten till det onda finns kvar och den ska lokaliseras i det räddhågsna Vattenelementet. Det är Jupiter i Kräftan som indikerar en förhöjd defensivitet. 

Att säga "Jupiter ger framgång i frågor om sekretess och protektionism" är visserligen möjligt, men jag har ofta noterat hur det finns en bismak av paranoia i den här placeringen. De är självutnämnda offer som tycker hela världen försöker förinta dem. Det är ingen bra placering för en politiker men desto bättre för en uppviglare av pöbeln. (Kräftan = den irrationella folkmassan som enbart går på känslomässiga signaler.)

Eftersom den intellektuella Månen i Tvillingarna är effektivt utslagen pga Mekurius närheten till extremt självcentrerade Solen i Lejonet, blir därför det här horoskopet ett lätt offer för sekundära problem. Och det största av dessa är naturligtvis att hans överdrivna försvarsinstinkt triggas så fort han han får en tanke i huvudet (Månen i Tvillingarna). Han emanerar en bild (Solen i visuell Eld) och så formas en motsvarande intellektuell formulering i den verbala Tvillingarna.

Vips kickar Månen som Jupiter-Vattnets disponent igång en okontrollerbar hatiskhet som få förutom Kräftan kan uppbringa. Ingen ska missa hätskheten i detta tecken. "Crab fights" - krabbor kan inte sluta slåss när de väl börjat; de uppvisar naturens mest primitiva instinkt: att överleva för egen del. Den i våldet på dessa zodiakala omen kan sjunka så lågt i kampen för "sin rätt" att varken artgemenskap eller familjeband längre gäller.

I nästa Vattentecken, Skorpionen, är psykets förgiftning ett faktum, men det är i Kräftans lidelse grunden läggs till den dödliga synd som Skorpionen representerar och som stackars Fiskarna som tredje och sista anhalt i Vattenelementet tvingas ta itu med som ett slags reningsverk.

Läser man ateistens antireligiösa jeremiader på detta sätt, ser man vilken rädd liten skit han är. Varken Sol och Måne i den "högre sfären" är till någon nytta, det är i princip en uppsvullen Kräfta som kontrollerar honom. Och Kräftan som "kvinnans tecken" kanske förklarar varför mannen väljer att presentera sig genom skiftande bilder på asiatiska kvinnor?

Detta inte fullt så manliga lejon är troligen en reinkarnerad kvinna - hans jungianska "anima" berättar via bilder om sin passiva underkastelse vilken skylls på religionen i detta psykologiska fuskbygge. Bara gudarna vet vad den här själen var med om i dess förra liv. Vad det än var, har det helt rubbat  omdömesförmågan och berövat den nuvarande värdkroppen genuint intellektuell kapacitet.

Men det ÄR ett typiskt visuellt konstnärshoroskop, det måste man säga: Den maskulina Solen extremt effeminerad av konjunktionen med Venus i fluktarens tecken (Solen styr ögonen i och i synnerhet i Lejonet). Ett rätt typiskt horoskop för män som gillar att klä sig i kvinnokläder. Med så mycket psykisk smörja i systemet är det uppenbart att man måste hata religionen, som lär ut berättelsen om den fungerande människan.

I termer av planeters verksamma natur är Tvillingarna i öster felfördelad, av de sju klassiska planeter har den bara Venus som sin vän. Använder man Månen (sinnet) som substitutascendent gäller detta främst sinnet och de subjektiva föreställningarna.

Döm nu om själens vånda när denna enda vän i livet, förmågan att attrahera eller ingå allianser (Venus som "kopplerskan") dödas eller bränns bort genom konjunktionen med Solen, med vilken Venus dessutom står i "den ömsesidiga fiendskapens" förhållande!

Ju mer man studerar den här himlen, desto mer inser man att det är en förskrämd liten varelse som för ett fasligt religionshatiskt oväsen fast det i själva verket bara handlar om att han är livrädd för att blicka in i sitt inre och nå självinsikt om vem han här. Tydligare indikationer på en garderobsbög har jag sällan skådat. Humanisterna verkar paradoxalt nog likt Svenska kyrkan ha blivit en fristad för sexuellt avvikande minoriteter och båda använder religionen som tillhygge för att legitimera sin rätt att inte göra något åt sitt havererade kognitiva universum.

Sverige mår verkligen illa som land. Och allt är sekularismens fel. De här själarna behöver psykisk vård. Men allt de ges är rum på nätet att larma och hojta om hur sjuka de är. DN:s sju debattörer har sannerligen rätt. Det finns ett oändligt behov av fortbildning i det här landet. Vi har hasat ner på nivå mer urslammet, intellektuellt och lärdomsmässigt.

Religion har inget egenvärde som form eller som död institution, men dess nytta är att den lär människan att våga öppna sig för något större än sig själv, något som bor innanför hjärtat i var individ. Tragiken kanske inte alls ligger i sorgens Vattenelement utan i Elden, fem steg in i zodiaken, där Solen i Lejonet inbilskt tror att det är människan som är alltings mått.

Lejonet har aldrig slagit mig vara ett särskilt andligt tecken, och Solen som symbol för "jiva-atman" tecknar i själva verket bara själen i dess världstillvända verksamhet - sprittande och jajvande i sin tillfälliga inkarnation som människa (eller någon annan livsform). I dramatiska, bossiga och utagerande Lejonet möter den i sig sattviska Solen ett tema (ledarskap) som klassificeras som "mörker" (Tamas)!

Platon sade detsamma, det är bara nollor som aspirerar på ledarskap och makt. Äldre själar har sett igenom illusionerna och väljer mindre prominenta roller. Detta innebär att zodiakens tolv steg dock inte skissar en rak evolution, även om den raka sekvensen tveklöst har en betydelse i sig. I själva verket ska den här tolvdelade cirkeln brytas upp och ritas som en 3D-figur.

De tre kvaliteterna är himlarna, mellanvärlden och helvetesvärldarna respektive, och på varje nivå utspelar sig syndafallet och återställelsen och här kan de fyra elementen beskriva en turordning: Tvillingarna, ung virvlande (och sökande) Luft, Vågen, Luft som finner sitt jämviktsläge, Vattumannen, den allomfattande Rymden där Gud överblickar sin skapelse och finner allt vara mycket gott.

Det onda och det goda omistliga delar i en större helhet. Religionen för människans helande, ateismen för hennes söndervittrande. Alla begåvade människor vet att det krävs två sidor för den oändliga leken, dock inte de trasiga Lejonen.


PS. Fenomenet med en självtillräcklig Sol och en Måne som vingklippts och inte längre gör jobbet som bollplank är så intressant att jag troligen återkommer med en undersökning av andra med samma astrologiska signatur.

4 kommentarer:

Anonym sa...

74 kommentarer i skrivande stund, och endast 4 som inte är klart negativa. Jag vet inte om ateister och sympatisörer med "Humanisterna" är alertare än genomsnittet när det gäller att kommentera (och en del återkommer flera gånger med kommentarer) men nog verkar det tyvärr som om det för många var ett högst kontroversiellt innehåll i debattartikeln.
S

Seaward sa...

Tänk på Sverige under demonen Rahu 2002-2020. Från 3e huset aktiverar det "enkla" intellektets Merkurius den "stryparen" Saturnus i 9e huset för högre fattningsgåvor samt religion.

Indisk astrologi ser alltid båda husen i en axel råka i gungning. I den mån någon ens bryr sig om religion längre i Sverige, är det alltså det gissningsvis unga patrask som enligt en äldre tids definition är besatt av onda andar.

Bäst vore att som Jesus gjorde, dirigera svinen att störta sig själva nedför ett stup. Befriade från sina fysiska kroppar skulle den mentala våldtäkten släppa och själarna kunna återfödas till ett nytt och bättre liv.

Men det där var naturligtvis drömmeri, de förtappade är förtappade i varje värld de skulle återfödas till.

Jag vidhåller att Sverige härbärgerar världshistoriens värsta mördare, Andra världskrigets tyska nazister nu återfödda i svenska värdkroppar. Det är dessa som hörs i alla sådana här sammanhang och deras nya religiösa uttryck, ”humanism” & ”nationalism”, är tydliga ekon av deras gamla ”ariska tro" på sig själva som övermänniskor.

Anonym sa...

En ruggig tanke. I vilket fall som helst kan man ju undra varifrån denna fullständigt rabiata inställning till allt som har med religion att göra kommer ifrån. Sverige har ju i flera decennier varit ett sekulariserat land, och religiös indoktrinering torde vara ett ytterst marginellt fenomen här. Det är ju snarast religionshatarna som försöker indoktrinera opionionen med sitt "tänk vad mycket elände och krig religionerna har ställt till med" och "religion är sagor och vidskepelse" osv. Man skulle ju kunna tro att det är folk som i tidigare liv verkligen har varit utsatta för religiös inskränkthet och fanatism (eller utövat det själv och nu "bytt sida").
S

Seaward sa...

I det senaste inlägget om Camilla Henemarks "hänga ut"-bok, finns en möjlig förklaring i termer av astrologins symboler: det är sekularismen i sig som skapar dåliga människor och nationalhoroskopet (med nu 40 år på nacken) har börjat skörda sina frukter.

I korthet: Båda de mest ateistiska tecknen (när den intensiva Solen verkar i dem och visar vad de går för i den här frågan) möter i nationalhoroskops viktigaste punkter, som ascendenttecknet och som värd för folkkynnets (Månen) disponent Mars.