Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 oktober 2012

Ambitionen att bli rikshoran?



Det verkar saknas några skruvar i hjärnan på Camilla Henemark, kvinnan som åmade sig och mimade i en homoflirtande popgrupp med viss status i Europa, sedan gick ner sig helt och mest var känd för rubriker om sex inför allmänheten i flygplan. 

Men istället för att omvittna en personlig mognad och låta tiden och glömskan sopa igen spåren, reaktiverar hon nu sin skamlösa persona genom en självbiografi som sägs innehålla otaliga kändisar hon haft sex med (AB). Hennes enda ambition tycks vara att gå till historien som svenskarnas egen nationalhora. Och det finns tecken i horoskopet som tyder på att hon kommer att lyckas.


Inte sällan verkar Algol - Djävulens egen stjärna enligt judisk och den efterföljande arabiska astrologin - mer ha rollen av en plågoande i en människas liv. Hittills verkar det vara ungefär dött lopp mellan sådana fall och dem där Rosh ha-Satan eller Satans huvud faktiskt indikerar en genuin vrångskalle.

Men i fallet Henemark har vi alla bloggens misstänkta faktorer på plats samtidigt! Inte bara verkar välgöraren Jupiter en långt mindre än optimal nivå när den passerar inom Oxen, tecknet för de orala nöjena. Jag har utifrån horoskop som t.ex. matmomssänkaren Reinfeldts föreslagit att hela Jupiters högre kapacitet är helt utslagen hos människor vars hela filosofi stannar vid tänkande över pengar och fysiska njutningar. 

De är som mänsklighetens spädbarn och i regeringsställning kan de knappast annat än ställa till med stor oreda för människor i behov av mat för dagen. Visserligen har den andre tyrannen, Anders Borg med sin vision om att slå sönder landets välfärdspolitik, Jupiter i Oxen, men där finns istället många tecken på en svart själ.

I fallet Henemark blir ju allt så mycket enklare: Månen når Oxen bara någon timma efter midnatt för en praktfull pervertering av sinnelaget. Hon är i sina föreställningar den åtråvärda jordmodern och eftersom Jupiter representerar de bäst bemedlade var hennes ambitioner att bli inget mindre än berömdheternas madrass. En rikshora.

Horoskopet kan jämföras med Hollywoods mest hedonistiska och karaktärslösa komiker, Charlie Sheen och hans Oxascendent med både hungriga Rahu och (vagt) ett inflytande från Satans huvud. I samband med sexuellt urspårade individer måste man dela upp den något röriga bilden av Den Onde i sina olika traditioner. Det är bockguden Pan, den ständigt brunstige, som tycks vara rätt ingång till Henemarks och Sheens typ av diabolisk vägran att följa civilisationsmönstren. 

Dessa verkar vara djursjälar som för första gången provar på hur det är att få en mänsklig (mer utvecklad) hjärna men finner att det var lättare att bara leva som ett djur, på ren instinkt!

Men i Henemarks fall skiter sig saker långt värre än för busige Charlie Sheen, för Solen är fallen i Vågen och utsatt för det grova angreppet från en likaledes fallen Mars. Den här attacken från omoraliska Mars rakt mot handlingslivet har jag kommenterat flera gånger tidigare och jag har åtminstone ett anonymt fall där en kvinna med samma konfiguration mer än en gång bedrog sin inte ont anande make med män från Stockholms kändisliv.

Effekten av den fallna Mars påverkar tydligen Henemark så att hennes instinktsliv och förstånd inte synkar bra och vad gäller Mars attack mot principernas planet Saturnus, gäller samma katastrof som för ateistklubben Humanisternas ordförande: dessa är de sliskigaste uttrycken för den sekulära människan. Vad den här sliriga Mars/Saturnus-kombinationen propsar på är egentligen inget mindre än världsherravälde - sängvägen! Jag noterar hur Sturmark gång på annan genom åren lurat riskkapitalister att förlora pengar på hans usla plan: att tjäna pengar på obildade människors rädsla för religion. Björn Ulvaeus har han verkligen lyckats dupera!

Vad som händer med den sliriga Mars i Vatten "under" strukturerade tänkaren Saturnus-i-Luft är att irrationella element vävs in i det som annars skulle ha varit ett hedervärt tankebygge. Vi talar inte bara om debila människor med klena intellektuella förmågor utan om rena populister, med grova och vinklade budskap till folkmassan (Vattumannen signifierar folkets samfällda tankemönster där Kräftan är folket minus tankar och med enbart instinkter).

Därför tyder Henemarks horoskop på en människa utmärkt illa skickad att fatta egna beslut om policy och profil. Precis som Fredrik Reinfeldt faktiskt, Som också har Saturnus i samma Lufttecken men en Sol i Kräftan som inte alls har samma höga potential som Vattumannen. Resultatet blir en liten ideologi som möjligen appellerar på små egocentriker men som totalfloppar som modell för att styra ett land. Inte heller Henemark har gjort sig någon vidare tjänst genom att offentliggöra den snaskiga sanningen om sina simpla lustar.

*****


Anmärkning. Nyligen utförde bloggen ett test av 216 horoskop för ateister (sekulära, gudlösa människor som är utlämnade åt sitt eget förstånd) och fann fascinerande nog att BÅDA Venus tecken, Oxen och Vågen, nådde en signifikant överrepresentation bland sådana här människor. 

Fyndet gällde Solens placering i tecknen, men det är ändå smått intressant att Henemark via de primära LJUSEN betonar båda tecknen som tycks sämst på att förstå vad människolivet ytterst syftar till. Oxen faller bara alltför ner i patetisk fixering vid sina sinnesupplevelser och Vågen är som vanligt kär i tanken om kärleken, och bryr sig inte om att ens försöka förstå vad det är för båt mänskligheten sitter i.


Bonusspaning.

Vågar av årgång 1964 som till följd av en eller annan tidningsrubrik hamnat bland mina drygt 6.300 sparade horoskop:


  • Jonas Thente;19.10.1964 - antireligiös litteraturkritiker på DN
  • Luciano/Jepther McClymont;20.10.1964 - jamaicansk sångare (känd för en cover av Folkes Brothers "Oh Carolina", en "lantlig hit" från 1960 som han relanserade med nytt beat)
  • Camilla Henemark;23.10.1964
  • Paul Lindquist;25.10.1964 - Lidingömoderat som raderade en döv miljöpartist från sin vänlista på Facebook (en påminnelse om det här partiets människosyn, när man börjar tittar närmare på dem)
  • Heidi Hay;25.10.1964 - svensk tatueringsexpert
  • Yasmin LeBon;29.10.1964 - kändishustru till fd pophjälten Simon LeBon (Duran Duran)
  • Erik Lindholm (John Houdi);1.11.1964 - antireligiös trollerigubbe
  • Anonym;10.11.1964 - plågad kvinna med självförakt och trasslig barndomsmijö som innefattade moderns självmord
  • Göran Everdahl;11.11.1964 - förhoppningsvis inte en lika plågad barndom, även om han tycks ha stannat kvar i pojkrummets serietidningsvärld
  • Calista Flockhart;11.11.1964 - märklig, udda aktris i Ally McBeal
  • Anonym 2;12.11.1964 - vårdbiträde, inga data
  • Urban Ahlin;13.11.1964 - högersosse: "(m) hade bättre idéer inför valet 2010' - en definitiv partiförrädare om nu inte hela ledningen går i näringslivets ledband

Tio offentliga personer och två anonyma men, om man undantar den rätt finurlige tänkaren Everdahl, inget att skriva hem om. Problemet är troligen att krigaren Mars är så feg i sitt fallna läge i Kräftan. Den som hela tiden jobbar på att hålla ryggen fri går troligen inte till historien för något stort.






5 kommentarer:

Anonym sa...

Camilla Henemarks ascendenttecken är Oxen, som jag skrev här: http://sidereal.hall-of-man.com/2012/05/oxen-som-sinnlig-jordmoder.html
För den arma människan blir ju både Månen, Jupiter och Venus verksamma illgörare, och så Algol med i leken också. Det är ju bara för mycket. Hur skulle det ha kunnat gå annorlunda...
S

Seaward sa...

Å, den uppgiften glömde jag registrera. Men kanske för att den saknade källhänvisning. Minns du i vilket sammanhang Henemarks horoskop har presenterats med en tropisk Tvillingascendent eller möjligen en sen Oxe (för att det ska bli en siderisk Oxe i öster)?

Anonym sa...

Här är länken: http://hem.bredband.net/ivawil/lankar/index.htm (som alltså förmedlades till denna blogg av en annan kommentator, inte jag). Som framgår kommer uppgifterna från veckotidningar, som i sin tur hämtat dem från födelsejournaler.
S

Seaward sa...

Den sajten har jag bestämt varit på en gång tidigare, känner igen den. Men det är väl mycket arbete att leta genom hela den omfattande länksamlingen, så jag låter LaCamilla ligga kvar i högen för solära kartor. Ingen uppgift om ascendenten tycks därifrån ha letat sig ut på nätet, trots att hon har/har haft stjärnstatus i Europa.

Seaward sa...

Nu hittade jag uppgiften. Rubriken "Svenska kändisar (Swedish celebrities)." Bra! Det ligger något sannolikt i att Oxen är även fysisk ascendent eftersom hon redan som Army of Lovers-medlem var "bara kropp", och nu igen i smädeskonstverket.