Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 8 oktober 2012

Telias partner: diktatorsdotter & rövarbaron


Uzbekistans "mest hatade kvinna" och "rövarbaron" är inget som ringer några larmklockor hos svenska affärsmän. 

Nog för att man visste att näringsidkarna är ett lägre släkte än de andra arterna på mänsklighetens träd, men under Reinfeldt har de sjunkit lägre än någonsin, samtidigt som de blir allt mer aggressiva och högljudda i debatten. Nu kommer besked om att banden mellan henne och Telia stärkts genom ny dokumentation (DN).

Diktatorsdottern och entreprenören Gulnara Karimovas horoskop måste därför granskas. Här är då ett typfall av den astrologiska "nivå" en svensk affärsman upplever som normal. Genom Karimovas karta lär vi oss något om var på en skala mellan himmelen och helvetet näringslivets intellektuella kapaciteter befinner sig.

Jag har hittat både Frankrike och Tashkent Uzbekistan som födelseuppgift men eftersom klockslaget är okänt spelar det ingen roll. Månen ligger fast hela detta dygn i det tecken som vittnar om den naturliga och obildade människans instinktiva identifikation med sin kropp och sina sinnesintryck. Den här egenartade kvinnan har också titulerat sig själv "uzbekisk skönhet" vilket påminner om hur ofattbart plumpt och pinsamt det här tecknet kan bli. Oxen verkar bara prata rakt ut, utan några spärrar eller kontroller.


Chandra lagna - månascendenten


Solen i Tvillingarna borde borga för en viss intellektuell framförhållning, men dess disponent Merkurius har återigen sjunkit ner från intellektuell höjd och är i Vattentecknet Kräftan mer som ett läraktigt läskpapper. Dessutom tycks intellektet skadad av den "fallna" Mars närvaro. 

Kräftan är i lika hög grad som Oxen känt för att tala ur ett yttepyttelitet perspektiv. Kräftan symboliserar precis som Oxen ett provinsiellt liv, med den fria och obundna Tvillingarna mitt emellan dem nästan som en anomali.

Intressantare är hur planeterna grupperar sig som verksamma välgörare resp. illgörare för ett månhoroskopet, för kvinnans sinnelag. I det här inlägget ska vi dessutom pröva månhoroskopet mot solhoroskopet. Det har bara hänt någon enstaka gång tidigare på bloggen att Chandra lagna och Surya lagna båda avlästs. 

Surya lagna - solascendenten


Även om sinnet kan tyckas fördunklat är det Solen som indikerar den agerande människan, och om diktatorsdottern både har ett problematiskt lunärt horoskop och även på sin solära sida, då har talet om den mest hatade kvinnan fått en tydlig astrologisk bekräftelse. Det indiska resonemanget är här rent kvantitativt, ju fler omen som pekar i samma riktning, desto troligare förhållandet si eller så.

Att bloggen inte gör den dubbla analysen med alla horoskop (och tredubbla där en födelsetidpunkt och den fysiska ascendenten är känd), det beror på att det blir ogenomträngliga inlägg. Istället brukar ett enskilt horoskop få tjäna som bas för en diskussion av än det ena, än det andra. Men här är alltså frågan om allt kvinnan har är ett vackert yttre medan psykets insida är ett monsters som dessutom fortplantar sig i det yttre agerandet (Solen).

Månascendenten ger följande egenheter:

Karimova har ett ont sinne !!! Hos just Oxen i öster förvandlas Månen till en kanal för det onda. Och detta är verkligen ett radikalt omen om att identifikation med det materiella eller med pengar inte för något gott med sig, för även Venus förvandlas som "den lilla välgöraren" till en "verksam illgörare"!

I Karimovas horoskop har vi dessutom Månen och Venus i Oxen, i psykets förstahus. Kvinnans psyke vinner inga vänner. Det gör sällan människor som kallar sig själva "uzbekisk skönhet" i texter om sig själv. Dessutom har vi den stora illgöraren Saturnus (en formalist) tillsammans med sinnet och kärleken till pengar och komfort. Visserligen är Saturnus på Oxens sida och hennes pappa är som sagt diktatorn, han som "äger" landet (Oxen = territorium som x antal hektar mark som Oxen identifierar sig med och tror sig äga pga. sin outvecklade en enbart fysiska intelligens).

Ur det lunära psykets perspektiv är Solen en välgörare - fördelar kommer faktiskt ur det faktum att man på något sätt är en klart lysande sol och inte en dunkel person i massan. Men ur detta materialistiska psyke ses Solen opponera sig mot en verksamt ond Jupiter i Skorpionen.  Den expansiva förmögenhetsplaneten säger alltså "onda pengar" och en opposition har förmågan att förändra motparten. Antingen gör "den goda" Solen Jupiters rikedomar okej, eller också korrumperar den onda rikedomen den agerande solära personen. Tankar om pengatvätt ger sig när man låter den här oppositionen studsa runt i det egna sinnet.

Solascendenten för den agerande individen ger följande:

Solen, Mars och Jupiter är alla verksamma för det onda! Nu ligger Solen och Jupiter i hörnhus vilka lyfter fram deras betydelse vid tolkningen. Vad än månkartan tecknade för slags föreställningar om att vara en god Sol och hur man kunde snygga till smutsiga pengar (Jupiter = förmögenhet), så vittnar den agerande Solen (att verkligen leva livet på utsidan, och inte bara i föreställningens Måne) - om alla den dåliga Jupiters olater: snabba klipp, hyckleri och spelade åtbörder på ytan.

Den enda planet som handelsmannen Tvillingarna har med sig är pengarnas Venus (en planet som naturligtvis också står för två parter som kommer samman och sluter ett avtal). Men Venus står i det "onda" tolfte huset för världslig förlust. Det gör också Saturnus som är verksamt neutral" men har en uttryckligt välgörande sida i sitt ägarskap över nionde huset för religion och filosofi. Vad djupare sidor Karimova än må ha, saknar dessa betydelse. Det är Solens koppling till stora och onda pengar som totalt dominerar Surya lagna-horoskopet. Också det andra huset för ekonomi är väldigt aktivt, bland annat med den dubbelt onda Mars, naturlig olycksbringare, här också verksam problemkälla och som toppen på allt, Mars anses "fallen" i den näriga Kräftans tecken.

Surya lagna-horoskopet - kvinnan som en agerande varelse - är faktiskt sämre än hennes sinnelagshoroskop. Det kan tyda på att hon är inbilsk och inte ser sitt faktiska agerande klart.

Det här var en snabb avvägning mellan Chandra lagna och Surya lagna. Det är fullt möjligt att på punkt efter punkt ställa sig frågan om de båda horoskopen drar i samma riktning eller neutraliserar varandras tendenser. Att förmögenhetens Jupiter är ond i båda horoskopen är naturligtvis en allvarlig varning för att befatta sig med stora summor pengar! 

Inga kommentarer: