Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 29 augusti 2011

Thomas Mattssons markering mot sin egen röta

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson skriver långt om tidningens nya policy för läsarkommentarer, tillkommen i ett försök att stävja den smörja som väller upp ur den tanklösa svenska provinsialism som överhuvudtaget aldrig nåtts av idéer om att mänskligheten är ett enda släkte och att alla hänger ihop! Näthatet är en kulturell perversion, då långt är jag med Mattsson.

Jag  öppnade för egen del en trevlig konversation med nya arabiska (?) ägarna till mitt lokala närlivs som sköter paketutdelningen. Som vanligt är det maten som bryggar skilda världar - jag kommenterade i positiva ordalag deras beslut att bryta upp det dödligt enahanda sortimentet med Arla apelsinjuice, Arla appeljuice - du förstår - med en mangodryck tillverkad i Egypten. 

Det behövdes inte mer för att bryta isen. 

Näthatare måste vara ofattbart socialt inkompetenta. Jag misstänker att de är den första fullt formade avkomman till Datorn, främst unga pojkar som aldrig utvecklat någon förmåga att interagera med levande varelser utanför sina pojkrum och våldsamma dataspel. De är i ordets sannaste bemärkelse Satans avkomma, deras munnar är kopplade rakt till andevärlden och de transpersonella kraftfält som vistas där.

*****
Men Mattsson och Expressen är inte de rätta man att föra tidningsvärlden ett steg vidare i den snåriga problematiken. Sedan jag började blogga i december 2008 har jag reagerat på att Expressen är den mest odemokratiska av alla de fyra stockholmsbaserade tidningarna, trots att de tycks vilja profilera sig som antirasistiska och frihetliga.

Jämfört med DN, SvD och AB är det ytterst få av deras artiklar som förses med Twingly-länken. Expressen visar bara det allra ljummaste intresse av den nya tidsåldern Vattumannen, då människor är integrerade med varandra i ett enda kollektivt och informerat tankeutbyte (internet är den första tydliga manifestationen av den nya astrologiska tidsåldern). 

*****

Dess mer tycks Mattsson identifiera sig med rollen av censor när han nu introducerar förhandsmoderering av läsarkommentarerna i ett försök att stävja rasismen. Det är som han med detta erkänner tidningens misslyckande i att föra ut sitt liberala budskap. Högerliberalism biter inte på den lokala lort som producerat näthatet.

Vad värre är att Mattsson också har skolfrökens tendenser. Han verkar se fram mot att ett team av moderatorer - likt det företag t.ex. Newsmill hyr in - ska nedkämpa människans ständiga tendens att fransa ut och kommentera ovidkommande, "off-topic" ting. 

I praktiken introducerar Mattsson i kampanjen för sjystare och mer saklig diskussion ute i landet en ny form av yttrandeförbud, för de snillen som sitter och modererar tidningstext är som många upptäckt vet inte landets bästa. 

Företaget Newsmill hyr in berättade för några månader sedan att bedömningsfel visst kan uppstå - en modererare kanske inte uppfattar läsarkommentarer som den var tänkt - men staben av censorer har gubevars fått en hel dags utbildning! Just det, en hel dags träning i innehållsanalysens ädla konst! 

Det är inte konstigt att jag inte lyckats länka en enda astrologisk sidokommentar till aktuella ämnen på Newsmill sedan de anlitade det här  modereringsföretaget. Här sitter samhällets troligen minst välutbildade människor och ska bedöma om en astrologisk vinkling håller sig till ämnet eller inte. De censurerar materialet direkt, för de är dubbelt inkompetenta att avgöra saken. 

Dels tolkas astrologiinlägg troligen som "off-topic" utan omsvep. Så fungerar bokstavstroende ("nominalister") som fastar på ytan och där tror sig ha hittat en avvikelse från ämnet. Mängder av mänskliga uttryckssätt är förlorade för dessa enkla människor, satir blir "off-topic", allegorier likaså.

De som tänker lite längre fastnar i nästa typiska svenska galenskep - det sjukliga värnande om personers integritet, som om personen och det han/hon uttalar sig om vore två skilda ting! I äldre tider fanns inte denna sjuklighet som uppstått i vår egofixerade kultur. Astrologin påminner om att vi är ett tidsbundet fenomen, individen ett väsen med måna olika sidor.

Här kommer Thomas Mattssons nya policy att bli förödande och helt ta kål på läsarnas intresse av att interagera med "hans" Expressen. För som ett tidigare inlägg visade, är hans horoskop och natur själva essensen av kverulantism och maktfullkomlighet. Ingen bisats är för liten för att inte Mattsson ska se en anledning att dra in den! 

En ledares ande påverkar hela företagsklimatet och jag tror visst att det är snålheten i nedanstående horoskop som är förklaringen till att Expressen aldrig var intresserat av att seriöst integrera blogglänkningen i sin policy. 


En sällsam stilstudie i andlig negligens -
"Enbart materiella faktorer för mig, tack"

Tolkar jag Mattssons himmel rätt har han fört in en arrogant elitism på Expressens redaktion - skribenter med ansvara för att öppna för inkommande blogglänkar är smittade av Mattssons von Oben-perspektiv och man ser ner på bloggskribenter. Jag bara önskar att jag hade hårda siffror som bekräftar mitt intryck under några år att Expressen bjuder färre möjligheter till blogglänkning än de andra tidningarna...

*****

Att Mattsson har problem i sin upplevelse av "hatisk pöbel" beror förstås på horoskopets totalt negativa polarisering - han ser allt som är fel men ser inte den goda gestalten i alltihopa. 

Månen står för den anonyma folkmassan och det är bara att konstatera hur beklämmande dålig kontakt han själv har med omvärlden - med människorna - enligt denna stjärnkarta. Månen med aggressorn Mars i härsklystna Stenbocken tyder på att han demoniserar människor och förstärkningen från Drakhuvudet visar att han har problem med omdömet. 

Att han ändå förmår intellektualisera om för och mot i frågan om läsarkommentarer med namn och bild ska han tacka de bättre krafterna i Jungfruns tecken för, men faktum kvarstår att denne chefredaktör är fullständigt omedveten om att "pöbeln" är hans eget omedvetna! Psykologen Jungs ord om att "de gudar du visade på dörren kommer tillbaka som dina sjukdomar", kan läsas på flera sätt!

Hans Måne i Stenbocken är ett närmast perfekt exempel på varningen till alla sinnen i världslighetens tecken att den som väljer världen förlorar sin själ. Och utan själ saknas sensibilitet och sann förmåga att reflektera. Mattsson har vänslats för länge med den materialistiska världsbildens onda bieffekter. Gradvis blir en sådan människa allt otympligare och alltmer kategorisk, nedtyngd av tankar och försök till lösningar som ingen av dem innebär något reellt nytänkande "utanför lådan".

Jag noterade en viktig parallell till det nyliga inlägget om fängelsekunden Annika Östberg vars rubrik deklarerade att, "Annika Östberg vet mer än recensenten". Bokrecensenten var journalisten Sara Stenholm, och genom oppositionen mellan jupiterisk expansion och saturniskt snål sammandragning placerad längs den sataniska axeln inser jag att hon tillhör samma årgång som Expressens chefredaktör.

Låt mig ordagrant upprepa vad jag där sade om denna helt förstelnade (Tamas guna) axel och se om det kan gälla även för Thomas Mattsson:

"Här ser vi Saturnus och Jupiter spänna sina krafter mot varandra i den sekulära gyttja som Satan viskar i människans högra öra att hon lugnt kan hålla sig till. Oppositionen indikerar i rigida Tamas guna svårigheter att se skillnaden mellan princip och tillämpning!"

Problem att relatera princip och tillämpning, kunde det sägas bättre? Mattssons långa blogginlägg omvittnar en man som har problem. Han vet inte hur framtiden ska se ut i tidningsvärlden, hur läsarkommentar ska hanteras på sikt. Allt han vet i nuet är att Censurmyndigheten, Diktatorn i hans inre skriker after att få tysta dessa irriterande röster ur den nattsvarta pöbeln som vägrar att låta sig upplysas av en högerman!

Mattssons himmel är problematisk för vem kan inte dela bekymren med en obildad mobb vars åsikter kommer ur en världsbild som är under all kritik. Problemet är bara att högern med deras marknadskapitalistiska modell är exakt den vansinnesideologi som attraherar människor i främmande världsdelar att söka lyckan i väst. Därför predikar Mattsson för döva öron, hans version av frihet är satanisk, materialistisk. Han har fått mobben på sig och sin tidning av goda själ. 

Detsamma gäller naturligtvis motpolen Aftonbladet. Inte heller den i grunden materialistiska socialdemokratin har visat något historiskt intresse för det människans plats i världen och därför har de svårt att anpassa sig till industrialismens krympande roll och att plötsligt förklara för medelklassen att de är förlorare, torskar och spelbrickor i elitens händer - samma slavar som alltid Övermannen hållit sig med. 

Historielösheten i den relativt unga socialdemokratin gör den också blind för det metafysiska Harmageddon som vi befinner oss mitt inne i just nu. Sossarna utgår från 1800-talets materialistiska världsbild och kan inte relatera till t.ex. blogginlägg av den här typen. Den sociala demokratin förstår inte att människans villkor hänger samman med faktorer på "våningen ovanför" och förblir omedvetna om vilka myter som människorna är beredda att svara positivt på. 

Människan står ju i kontakt med Platons idévärld genom sina själar, men socialdemokrater verkar ha svårt med poesin - allt de klarar är att peka på ekonomisk data och produktionsförhållanden. De måste göra det nästan omöjliga, återuppfinna sig och bjuda på en ny helhetsvision. Juholts fingrande efter kulturvärden (som motvikt till den människoförnedrande fixeringen vid ekonomi och pengar) var en bra trevare, men knappt ens en början.

En gammal världs undergång ("Harmageddon") är alltid att vänta när två astrologiska tidsåldrar skaver mot varandra. Problemet är att processen är så pass långvarig att generationer kommer och går, och det är få som kan backa tillräckligt många steg för att vi befinner oss mitt inne övergången. 

Mattsons problem med rasister i läsekretsen är bara symptomet på att den ekonomiska modell han dyrkar håller på att rasa samman. 

"Se jag gör allting nytt!"
(Uppenbarelseboken 21:5)


Inga kommentarer: