Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 1 april 2024

Sverige: Tronskifte vid Ketus halshuggning av gränsdragaren Saturnus

En spekulativ ministudie apropå den ännu öppna frågan om Sverige är ett dött land eller om det har återfötts (med nytt horoskop), nominellt alltjämt som stat men egentligen bara som nordlig provins i Amerikas Förenta Stater och enbart menad som avställningsplats för amerikanska kärnvapen och i syfte att avskräcka den horribla Ryssen (läs västmedier!).

Eftersom gränsdragaren Saturnus är så vek i nationalkartan baserad på regeringsformen 1974, kom för mig idén att granska när södra månnoden eller "halshuggaren" Ketu gick i exakt konjunktion med den för Sverige så viktiga Saturnus. (Landets soltecken Vattenbäraren har Saturnus som fundament.) 

Repris av Sideriskas skakande insikt (tog flera år att klarlägga):
Verksamt ond Sol och verksamt ond Jupiter/Finans klämmer
och vanställer medie-Merkurius att ge Överhetens information.
Allt detta i elitens 5e hus, och grundad på en defekt gränsdragare
i 9e samvetshuset. Ett sekulärt & snart åter analfabetiskt Sverige.

Att det gått åt helvete med Sverige under detta nationalhoroskop är otvivelaktigt. Socialdemokratin högervreds under nyliberalismen (som rullade igång, säg bara fem år efter Sveriges pånyttfödelse). Effekten syns nu i ett så trosvisst och lättlurat folk att de frivilligt gav makten till en höger som återinfört 1800-talets "de rika och de fattiga" och stiftar hysteriska lagar som tystar och tätar landet - en menighet som inte längre vare sig kan läsa eller tänka fullgott och därför under mediedrevets gång börjat favorisera Ulven Kristersson för att han fullföljt utförsäljningen av Sverige till främmande makt.

Med tankeexperimentet följer ett förbehåll; det kan tyckas galet att ens göra det. För om ett barns eller en nations födelse indikerar starten för ett öde, hur kan man ta det ännu inte födda och räkna tillbaka till den perfekta konjunktion som ännu dröjer kvar när "förlossningen" väl skett med efterdyningar till den svaghet som i Sveriges fall tecknas av en starka men inte exakta konjunktionen Saturnus och Ketu?

Enligt antik världsbild (som föredömligt rekonstruerad av vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith) är universum av platonisk natur, dvs en tankens kreation även om bottenvåningarna finner själar som med hull och hår sväljer den nativa realismen. Ofta är det så illa ställt med intellektet att de inte bara svalt västvärldens produktions- och konsumtionsmytologi utan dessutom är ateister och inte ens är medvetna om att det finns andra världsbilder som resulterat i bättre människor än de tomma vrak Väst producerar.

I Väst befinner sig Sveriges medborgare som grupp långt ner på rangskalan. Nationalkartan från 1974 visar att så många årtionden av socialdemokrati ändå inte resulterat i mer än en egofixerad folksjäl som dessutom frusit fast på Abraham Maslows första steg i behovspyramiden, folksjälens Måne fastlåst av Mars-i-Oxen (basbehoven) i 8e stillastående huset (ett hus som förnekar basbehoven eftersom det representerar döden, symboliskt en sektor avskild från de skenbart levande människorna).

Men den antika världsbilden avslöjar en dubbel fallgrop. Bundenheten vid "Platons grotta" för de instängda fångarna (fallna själarna) motsvarar nationalism eller låsning till en lokalitet. En själ kan aldrig vakna upp ur sömn på denna låga nivå. Själens fall till världslighet är också en funktion av Tiden, där det pinsamma vore att formas av föräldrar eller stat och sedan inte utvecklas ett steg under hela sitt liv. För många är detta "livslotten" i ett enskilt liv och det är tur att själen är tidlös och alltid kan återfödas med nya möjligheter till uppvaknande. Född och fostrad i det sekulära Sverige är chansen mikroskopisk, det här är bara en förvaringsplats för själar som ännu behöver "skyddad verkstad" av dunkla historiska skäl.

Men den antika verkligheten har knappt ens början med det som är livets mening för den sekulära arbetsträlen och frigör man sig från Tidslinjens fjättrar kan man utmärkt röra sig i tanken till tiden före Sveriges 1974-horoskop och  granska ögonblicket då den ynkliga kombinationen Saturnus/Ketu var exakt för människorna nere i den lägre världen. Till hjälp svenska varianten av Wikipedia som nu inte längre ser ut som världens fattigaste lokala variant utan har berikats med fler världshändelser förutom den handfull större svenska tilldragelser som listas för vart år.

Efter att ineffektivt ha knappat in skilda tidpunkter ett antal gånger i astrologiprogrammet - minns att månnoderna alltid rör sig baklänges i zodiaken och Saturnus vid Sveriges födelse nyligen också börjat gå retrograd, tog det några försök att hitta en vecka eller så när båda stod varandra som möjligt. Och gissa vad som hände Sverige då? Gamle kungen halshöggs och den nya tillträdde! Det är centralt att förstå hur halshuggningen drabbar fundamentet till soltecknet och att Solen symboliserar ledaren, kungen. Kungen är död leve länge kungaämbetet.Bara att Ketu är en demon och socialdemokratin och ev. andra intressen kuppar bort hela kungahuset. Sverige startade om på värsta tänkbara vis..

Här är också andevärldens omen till varför Sverige "alltid är sämst" i gränsdragning och omdöme om man går bortom överhetens propaganda, förmedlad via mediernas Merkurius! Den exakta halshuggningen av Saturnus ligger alltså just före nationalhoroskopets start men har styrt nationens fortskridande högervridning alltsedan 1974. Ett häpnadsväckande fynd och argument för att det verkligen är något märkligt med den hinduiska läran om cyklarna.

Not. "Naturlig zodiak" utan lokal ascendent

Den 14 september 1973 står de två astrologiska faktorerna bara några bågminuter isär och med det nöjde jag mig. Det var först därpå Wikipedia upplyste att detta var dagen före tronskiftet. Och för den delen kort efter att Sverige skrivit in sig i världsmedvetandet genom den populärpsykologiska termen "stockholmssyndromet" (Normalmstorgsdramat/bankrånet) - att brottsoffer (t.ex. svenska folket) identifierat sig med förövaren till den grad att man tar dennes parti. Vilken halshuggning av förmågan att dra gränser! Är hela Sverige ett enda stort brottsoffer som hellre tar förövarens sida (USA) än försvarar vår egenart? Den kriminella förstörelsen av svenskan till förmån för amerikansk engelska är ett tydligt tecken på att hela landet är ett enda stort systemfel. Riv ner och starta om.

Hur likt är inte detta till hur landets psykologi fungerar enligt även en annan synvinkel i den hinduiska astrologin. Månen "är" folket och dess ideal kan utläsas genom att gå framåt i zodiaken till elfte steget, vilket symboliskt representerar det 11e idealhuset i ett horoskop. Och i Sverige-kartan landar detta folkliga ideal på stockholmseliten eller 5e huset! Landsbygden lapar i sig all den perversion som den verksamt onda Solen och den likaledes onda finanselitens Jupiter via tryck på medie-Merkurius sprider till en dumstirrande menighet. (Landets misstag var att avisera sig som en nation i Vågens tecken, för vilken obalanser som sol-dominans eller rika jupier-sprättar är typisk ondska och förlust av en av livets viktigaste principer.

"Vad hände"-listan visar också att den i Sverige så uppmärksammade USA-stödda störtandet av Chiles socialistiska regering och tillsättandet av tortyrmästaren Pinochet (bästis med brittiska premiärministern Margaret Thatcher). Eftersom Sveriges 1974-karta har halshuggaren och Saturnus i 9e huset, ett gränsöverskridande hus, passar även kuppen i Chile perfekt för att få grepp om vad halshuggningens månnod kan indikera. Många landsflyktiga chilenare fick ett nytt hem i Sverige på den tiden landet inte kollapsat till dess nuvarande självtjänande livsstil.

Det förefaller mig uppenbart att konjunktionen Saturnus/Ketu i sin rena eller täta form gestaltar sig under några veckor i september 1973 och alltjämt verkar när Sverige går till val, halshugger kungahuset och gör det till en prydnad utan politisk makt. Enligt hinduisk astrologi är denna karaktärslösa svaghet, och tendens att ta parti för gränslöshet som övergår i ondska en bestående tendens i detta land. T.o.m. väljare till höger har till sist insett att vinststyrda skolor närmast irreparabelt fördummat befolkningen, medan justitieministern tror skärpa straff ska lösa problemet. Nu skriver medierna att svenskarna ger tummen upp till "visitationszoner" vilket visar hur obegåvningen (partiella lösningar) sprider sig som en dödlig sjukdom i landet. 

*****

En viss bekräftelse gavs av en fortsatt kontroll av listorna med stora händelser. Därnäst visade sig halshuggningens månnod ligga på tur efter bara några år med "Sverige 1974" som nationell karta. Landet kuggade i Venus storcykel vid sin pånyttfödelse, vilket lämpligt nog är landets nu uttjänta myt om rättvisa och jämlikhet (Venus är Vågascendentens härskare och vid en ytlig betraktelse inte helt tokigt placerad i 4e huset för de svenska hushållen och allmän inrikespolitik).

Här är Sveriges första storcykel, och sub-cyklerna:

Vimsottari Dasa:

 Venus MD:  1959-10-05  -  1979-10-05

  Antardasas in this MD:

  Ven:  1959-10-05  -  1963-02-01
  Sun:  1963-02-01  -  1964-02-01
  Moo:  1964-02-01  -  1965-10-04
  Mar:  1965-10-04  -  1966-12-04
  Rah:  1966-12-04  -  1969-12-03
  Jup:  1969-12-03  -  1972-08-03
  Sat:  1972-08-03  -  1975-10-05
  Mer:  1975-10-05  -  1978-08-04
  Ket:  1978-08-04  -  1979-10-05


Här faller blicken direkt på Sveriges beslut att häva sinnessjukdomsstämpeln på homosexuella vilket närmare vår tid öppnat dörrarna för en störtflod av bokstavssjukdomar. Detta är avgjort är en pseudoåkomma som bara i ett litet antal fall har att göra med att själar reinkarnerar och ibland byter kroppstyp. I oturliga fall följer psykiska låsningar med så att den nya kroppen inte accepteras. Men detta gäller fåtalet. I ett sekulärt land som vägrar annat än materialistiska förklaringar skapas så mycket psykologiska störningar i landet att yttringar som HBTQ blir enda sättet för ett folk som avsiktligt hålls i dumhet och obildning att gestalta den svenska socialiseringsprocessens livsfientliga natur. 

På ett plan var därför homosexualitet en psykisk sjukdom just som den antika världsbilden förstod (Platon beklagade de grekiska männens perversioner men lät saken bero, eftersom varje bildad människa kan tänka sig ur även sociala mönster). Men åkomman är i  allmänhet av mild art och på ett djupare plan således en naturlig följd av det sekulära samhället, en social sjukdom och än mer eftersom det tror sig representera det friska och det faktiska. ("Kön är bara en social konstruktion, låt oss istället kalla det svengelska gender.")

Jag noterar hur vekt och osjälvständigt det beslutsfattande Sverige redan var då Ketus sub-cykel rullade igång. Stämpeln hävdes bara månader efter att San Franciscos Pride-festival slutligen lanserat sin regnbågsflagga (som redan tjänat inofficiellt i flera år i Kalifornien).


Det svenska beslutet (som nu gäller vida i Västvärlden där konsumtionsideologin gynnas av att så många sexuella "subtyper"som möjligt att rikta "unika" produkter till). ger en karta som är högintressant i studiet av "friskt" och "sinnessjukt". Flera av bloggens gamla käpphästar dyker upp.

Med Krabban stigande vid dygnets öppning hamnar fokus direkt på Vatten eller den Irrationella själen som helt saknar förnuft och enbart rör sig som begären driver den (The Ark, en populär homogrupp debuterade med den enda musikaliskt intressanta melodi de lyckades sno ihop och en låttitel som säger allt om den irrationella eller instinktsdrivna själen: "Let you body decide where you want to go". Tidigt inlägg från 2010:

Ola Salo och lidelsen...men för vad?

2010 hade inte den hinduiska "6-8-relationen" upptäckts, men jämför Salo med t.ex. "terrorexperten" Ranstorp som börjar ett nytt arbete med att censurera allt han sagt om arbetsgivaren som som nu kan bita honom i ryggen. I båda fallen glappkontakt mellan instinkt och rationalitet...

I antik världsbild är detta djurets nivå inte människans Omega eller destination. En instinktsdriven typ kan bättre klassificeras som ett däggdjur än en människa, men det sekulära samhället har dödat själen och vidkänner inte att människan tillhör en högre art. En modern människa förstår inte längre löftet att realisera sin andevarelse och kanske t.o.m. upphöjas till en gud eller något annat på den eviga resan. 

Att det fanns en större arena för självförverkligande förr (innan vi alla blev kroppar enbart, och löneslavar under någon annan), det indikerar hinduisk astrologi tydligast genom sitt 12e hus i ett horoskop baserat på känd födelsetid. "Livslotterna" lottas inte ut även om det låter så, men själarnas karma begränsar vilket liv de kan få. Det finns ett gåtfullt samband mellan den eviga och fria själen och dess uppbundenhet till en eller annan position i kretsloppet. Därför är astrologin så svår att förstå, den är varken fatalistisk eller något mellanläge med mänsklig fri vilja som "modifikator av ödet".

Vissa horoskop visar att en del ingen fri vilja alls har, medan andra är ovanligt fria! Sedan den här bloggen startade har en och annan webbplats med indisk astrologi noterats och ibland saknar de helst information om den doktrin som andra förklarar vara extremt viktig: planeter både har en essentiell natur och en "funktionell" - den kan avvika från sin naturliga kvalitet. Jupiter och Venus, stora och lilla välgöraren, kan produceras hemska resultat i vissa livslotter/horoskop.

Eftersom så många sajter bara kopierar varandra är och förblir det bästa jag hittat den kvinnliga indiska astrologen T. Patil, vars engelska är bättre än antytt av grammatikfelet i bloggtiteln "Psychologically Astrological". 

Hon har skrivit flera texter om planeternas funktionella natur (sök nyckelordet i hennes index). Eftersom Sideriska hade typ 12-13 år på nacken när jag hittade den här insiktsfulla människan visar sig (ännu en gång) att hinduerna har så många varianter att även planeternas verksamma natur kommer i flera versioner. (Den saknas helt i vissa presentationer!) 

Den version den här kvinnan presenterar bygger på samma grundtradition som Sideriska uppsnappade via datateknikern och astrologen Narasimha Rao (Parashari-traditionen, samma som kvinnan Tejaswini Patil följer) men avviker ändå i det att de 12 ascendenterna leder till betydande skillnader. 

Extrem är bloggarens kommunikationsbenägna Tvillingascendent som visar sig vara den livslott med lindrigaste karma om man ser en "verksam illgörare" som ett tillkortakommande som kräver åtgärder. Enbart de permanenta och naturliga illgörarna Rahu och Ketu är verksamma problemskapare för Tvillingpersonlighet. Inte en enda riktig planet anses fundamentalt ond (minns Merkurius grundnatur som "amoralisk" - den räds inte att närmas sig något). Här är Patils flera texter intressanta eftersom hon skildrar logiken så att man kan följa. Det lyckades inte jag med när Sideriska var nystartad, stycket korrigerades flera gånger!

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksam-natur

För Tvillingarna hänger bördorna samman med att det allmänna faktum att man är född till denna värld (in- och utträde ur den sublunära världen är just vad månnnoderna indikerar) och mer precist  på var på himlen de befinner sig. Bloggaren har insett att hans nästan totala avsaknad av karriär stämmer exakt med att den "ointresserade" halshuggaren Ketu ockuperar 10e huset vilket istället ger Rahu-ambition i 4e husfrågor om Hemmet.

Men detta omen stämmer inte eftersom ägaren till 4e är en mycket måttlig Merkurius i 5e tursamma huset. Det innebär att jakten på boende och åtminstone nödtorftig möblering löst sig tack vare 4e-ägaren som disponerar Rahus ambition ligger som Våg-Merkurius, en lyckosam placering och Vågens känsla för måttfullhet och proportion. Det är svårt att inte inse att detta är en av kartans turliga inslag (god karma) när man i medierna kan följa Sveriges bostadsbrist och allmänna sammanbrott.

Jämfört med Tvillingarna som ascendent har den Jord-bundna Jungfruascendenten  (samma härskare, Merkurius) en betydligt strävare livslott med ett otal problematiska planeter och förmodligen ett stökigare livsöde. Sideriska har på omvägar antytt så mycket även tidigare: Jungfrun i öster är som att säga "en träls eller tjänares återfödelse" med pengarnas Oxe i 9e huset som det högsta goda underklassen kan tänka sig. (En generalisering - Venus faktiska position kan nyansera åtskilligt.) Zodiaken är konstruerad mycket logiskt och utgångspunkten är att Jungfrun i den naturliga zodiaken är det 6e tecknet. 

Detta indikerar att Jungfrun inte ens har sin härskare Merkurius helt på sin sida eftersom läran om verksam/funktionell natur bygger på vem som äger de onda husen 6, 8, 12. Patil beskriver logiken i sina säkert halvdussin texter om funktionella väl- och illgörare. Vilken kalldusch för den som på grundkursen lärt sig om Merkurius "upphöjda läge" i sitt eget negativa hemmatecken! 

I ett fall av Jungfruascendenten saknades all högre bildning medan det högsta goda (9e) ägdes av en Venus som hamnat olyckligt, i onda 8e och egocentrismens Vädur. Hemmet var var typiskt borgerligt men överdrivet perfektionistiskt och val av "dyra" produkter för att simulera framgång inför sig själv och gäster. Typiskt debutanten Väduren som har i för mycket i början av resan för att bevisa att den är någon. Kvinnan var i ungdomen så uppklädd att bara rika män närmade sig i minglet (på den tiden människor inte skadats av nätdejting och förlorat social begåvning. Dessa blev sedan avtända över att innehållet inte motsvarade förpackningens löfte: det var en träl (Jungfrun) som klätt ut sig till överklass. 

*****

Jag har rekommenderat Patils "Psychologically Astrology" tidigare och gör det igen. Läste om några texter om planeterna verksamma eller funktionella natur och slogs åter av kvinnans mästerliga hand med ämnet.

Patil ser också Jungfru-komplexets motpol. Fiskarna och 12e, som en oturlig livslott med många verksamma illgörare. Tolfte sektorn är visserligen "olycklig" i både väst och öst, men att hinduerna håller fram MOKSHA (befrielse) i denna sektor visar att Väst dumpat allt som gör astrologin värdefull för vakna människor. Det som åsyftas är befrielse från Vatten-elementets kretslopp. 12e sektorn länkar till Fiskarna som är ett SATTVA-tecken, dvs. ett gott tecken eller sökande det goda, som här att frigöra sig från köttets lustar och vinna hundrafalt i intelligens på det.

Mörkast (TAMAS) är det i Vatten-elementets Skorpion vars bindning och attityder indikerar naturens begär att leva en dag till (vilket lett till sexualitet som reproduktionsprincip). Det tredje Vatten-tecknet är dock det intressanta i frågan om homoböjelsens nya status i Sverige. Som ett RAJAS-tecken handlar Krabban om det obestämda oscillerandet mellan ytterligheterna ljus/mörker. Är det inte typiskt att "sakfrågan" eller ascendenten i horoskopet ovan är just olyckan eller skadan - Mars - som lider sitt "fall" i denna normlöst passionerade Krabba. Här beskrivs faktiskt på dagordningen står en sjukdom och en skada. Mars på ascendenten fastslår att det faktiskt är en skada/sjukdom. Astrologin är en äldre tids system som inte är behäftad med modernitetens "allt är relativt" som en garant för slutligt civilisationskaos.

Men kartan visar också ett "nytänk" kring denna psykiska sjukdom. Genom att ascendenthärskare (som bär denna Mars-skada) beskrivs i termer av ren materialism kan man bortse från frågan om psykets existens. Bortom kemisoppan i hjärnan finns ju ingenting enligt det smarta västerlandet!

Månen-i-Jungfrun gör problemet så mycket enklare: man ser psyket som ett enbart somatiskt fenomen. Vi är alla robotar. Att inte västerlänningen skäms som slutar tänka och låter sig matas med dessa uppenbart tokgalna slutsatser. Astrologin använder Vatten och Jord som "Naturen" i dess mest begränsade utblick. 

Genom att döda själen via den sekulära världsbilden behöver ingen ens fundera över ämnet längre. Nu gäller statens piska och morot. Du är väl lönsam, lilla arbetsenhet? Detta är Räknesissen via trälen/Jungfruns typ av Merkurius som enbart hugger på siffror och specifikationer men har förlorat sin andliga identitet. Venus positiva härskarläge i Vågen symboliserade själen i den antika västtradition romerske filosofen Plotinos antyder bekantskap med. I intilliggande Jungfrun "faller" Venus från Luft- eller andenatur ned till Jord-elementets nivå och blir en flitig passopp, en servicepersonal, en träl i den kroppsliga världen.)

Intressant i horoskopet för Socialstyrelsens beslut härovan är hur Månen förhåller sig till den aktiva/pådrivande Solen. Skadan är enbart somatisk enligt den lunära starten på denna lilla sträcka livslinje. Men den solära kraft som här tecknar avpsykologiserandet av homofenomenet är lika fallen som Mars i den lägre naturen. Solen i Vågen tillhör också Passionens kvalitet och pendlar mellan okunskap och motivation att förstå mer. 

Men i den här kartan är Vågen uppenbarligen inte Luft i dess andliga manifestation utan representerar Luft som den sociala dimensionen: Tvillingarna, Vågen och Vattenbäraren är på lägsta nivå mänsklighetens typiska typ: den tänkande och rationella människan, men med intellektet enbart riktad nedåt, mot Jord eller illusionens värld (MAYA). Greken Platon kallade detta fångarnas pseudoliv "i grottan" - astrologins symboler kan tydligt ses även i filosofin. Grottans ingång är 2a huset, "Hades port" i västtraditionen, och den fallna själen måste sedan återfödas och och bemästra alla tre Jord-hus eller stadier av konkret mentalitet. Hinduerna kallade husen 2, 6 och 10 ARTHA. Här lär sig själen  hantera en kropp (sanskrit har läckt in i västerlandet: artha = franska/engelska artisan = hantverkaren som jobbar praktiskt).

Notera att hela Luft-mänskligheten sammanfattas av Vattenbäraren och som ett TAMAS-tecken (mörker) är gruppen den mest dogmatiska och inflexibla. Folk är och kommer att vara vad de är. Frispelaren Tvillingarna är istället SATTVA (ljuset) och det mest irriterande för genomsnittsmänniskan till följd av dess lyhördhet för kunskap vilket ofta gör Tvillingarna ett svårt tecken att få grepp om (jfr ovan om att Tvillingarna som ascendent lätt och ledigt hanterar alla planeter). 

Tvillinghärskaren Merkurius är också Den Högstes budbärare (på lägsta nivå en företagskommunikatör eller brevbärare). Jag förstod inte den antika egyptiern Ptolemaios lovord över de merkuriska Tvillingarna och Jungfrun för tio år sedan, men med tiden kommer man i allt bättre kontakt med de realiteter planeterna symboliserar. Ptolemaios var dock inte specifikt astrolog utan naturvetare och att han han inte noterade Patils differentiering av Merkurius i Tvilling- och Jungfruversionen, är typiskt för en som bara redovisar men inte själv grävt särskilt djupt.

På ett högre plan representerar alltså Luft andliga varelser som känner sig själva som sådana, men värdkultur, föräldrar och andra miljöfaktorer kan helt blockera även goda Luft-kartor och göra dem till för all del nyttiga "socialarbetare" som vill människan gott, men utan att fatta att tjänandet av det sekulära samhället samtidigt stympar befolkningen mentalt. Till och med ett väl levt liv i Sverige kommer att behöva göras om och göras bättre när själen på sin eviga väg fattat mer via andra livsupplevelser. 

Och det är precis som det är menat! "Frälsning" är inget staten kan styra på kollektiv nivå, det är ett stadium för den individuella själen att nå. Eftersom en nation lockar till sig själar på olika plats i Livet (det gudomliga Intellektet), kanske man vågar säga att Sverige ännu inte är moget att tänka i de termer Sideriska framlagt. 

Landet tror sig vara upplyst men lever i själva verket i vanföreställningar som påminner om myter. Var och en tror sig bli salig på sitt vis, förutom att vissa fantasier inte gör människan gott när allt är sagt och gjort.

Dominerande Vatten, Jord, Luft fungerar i Socialstyrelsens karta på ett intressant vis. Vatten och Luft är ofta rent antagonistiska, åtminstone om de representerar ren instinkt mot rent förnuft. Dessa två kan inte mötas efter all antik tanke kände till att Naturen är ett avfall från det Förnuft som är tillvarons upprinnelse. "Syndafallet" är inte kristet utan har uråldriga rötter - säkert med start när apmänniskan först upplevde döden och med tiden började lägga ihop 2+2. Sexualitet skapar nya stammedlemmar men gör också att de dör. Kanske därför är Skorpionen en fixerat eller bestående tecken, ett av de fyra orubbliga Tamas-tecknen. Deras förtjänst är att de konsoliderar men kvaliteten bryter ingen ny mark och skattas t.o.m. väl lågt i hinduisk kosmologi... Total brist på Tamas kan ge fladdriga typer.

Det är Månen/psyket i Jord - föreställningen att människans själ bara är en materiell klump hjärna som gör att västerlandets vansinne kan skapa en kluven berättelse som kartan visar. Jord förmår som "jordnära realism" hålla isär den instabilt instinktiva Vatten-Krabban och den lika instabila rationaliteten i Luft-Vågen som fast i passionen vacklar i upplevelsen av dess amorösa-Venus-läggning.

Lejonet färgades inte orange (Eld), men naturligtvis kan man zooma in och tolka generösa Jupiter och giriga demonen Rahu ur just Jupiter frihetliga perspektiv. En osund demonisk vilja till frihet är en läsart som tyder på lobbyism i frågan, kanske eruptiv och kraftfull efter Pride-flaggans officiella debut inte långt innan. Lejonet känner sig hungrigt på dominans men dess fundament är den nämnda Solen och fallit från reell styrka i venusianska Vågen. Här är en Sol som saknar den självklara och stöddiga jag-kärna som Solen har i sitt upphöjda läge i Väduren. 

Utifrån kartan kan man problematisera homofenomenet åtskilligt, t.ex. genom att på ett "politiskt beslut" läsa in en själens ambition (trots att själen dödats i det sekulära Sverige). Själens ambition (atma karaka) tecknas av planeten med högst gradtal och här är det formprincipen Saturnus som har en dålig placering just i Lejonet, Solen/identiteten här på Jorden och Saturnus/den rationella själen är varandras fiender. (den eviga motsättningen mellan att vara "i köttet" eller en fri, rationell andevarelse (atma). 

Bakom Sveriges ateistiska resonemang fanns här en djupare berättelse, den om andeväsen som vantrivdes med den solära identitet (vacklande i Vågskålarna) de fått vid denna inkarnation. Men de var heller inte nöjda med att förklaras för sinnessjuka utan arbetade på att få bort sjukstämpeln. Har de då inte rätt i det?

Nej, lobbyismen i den högre världen har inte höga och rena rationella själar som avsändare, då hade de jobbat för en större kursomläggning, bort från skadlig sekularism. Den illa placerade atma karaka i Lejonet är dessutom en "verksam illgörare" (baserat på ascendenttecknet) vilket betyder en långt ifrån fungerande rationell princip

Detta är samma dåliga Saturnus nu tittar fram och som funnits sedan 1974 i Sverigekartan. En vek Saturnus, halvt bortträngd eller halshuggen (av Ketu) i 9e högsta studiehuset och därför ett land utan fungerande metafysik eftersom allt här reduceras till det fysiska och dess profitabilitet... Kroppar i Sverige säljs som slavar även om systemet kallas kapitalism. 

Expressen illustrerar hur lågt landet sjunkit när dess ledande krafter t.o.m. köper en känd författare som spelar botfärdig över att i unga dagar ha vapenvägrat. Nu vill staten "utifall att" ha värnpliktiga som kanonmat. när USA retat upp Ryssen tillräckligt. Vägra värnplikt!

https://www.expressen.se/kronikorer/david-lagercrantz/vi-maste-fa-de-unga-att-vilja-forsvara-landet/

David Lagercrantz, ett lättprostituerat horoskop? Som vanligt kan man bara spekulera när födelseklockslaget saknas. Men ett mån- eller sinnelagshoroskop ger åtminstone antydningar:

Mjölkkossan

Utifrån Månen kan en viss idealitet skönjas (11e huset, "att bli en Sol") men vore horoskopet baserat på exakt tid innebar Solen i 11e att författaren bara konstruerar identiteten som ett ideal. Den realiserade Solen behöver inte idealisera sig via kläder eller andra fasoner. Det är i 5e kungahuset Solen har sin naturligt korrekta position. Tvärtemot Eld kan Solen-i-5e i Vatten ge fina och nyanserade människor med nobla kvaliteter! Men nu är vi inne på nya ämnen... 

Sveriges 1974-Sol är i 5e men medför dåligt ledarskap då den är en "funktionell illgörare" och har en skrämmande svag Saturnus som bas. (Kollektivtecknet lutar sig för mycket mot massan, egna klassen etc, och Solen kan te sig svag på egen hand.) Lagercrantz är perfekt medlem av av den favoriserade och självtjänande elit som blev Sveriges fall. För inse, showen är över även om eliten till slutet kommer fortsätta manipulera befolkningen och söka framstå som deras ideal - exakt vad Lagercrantz propagandastycke demonstrerar.


Inga kommentarer: