Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 25 april 2024

Ketu som demon (tilläggsstudie i transiter)

 

Ett hastigt tillägg till föregående text och ett prima exempel på när "halshuggningens demon" (södra månnoden) verkligen lever upp till sin i grunden onda natur. Högerextremister som rökbombar och sprejar en fredlig sammankomst i en stockholmsförort kan inbilla sig att de manifesterar "sin sak", men mänsklighetens ålderdomliga vishet vet bättre: de är bara simpla djävlar och polislarmet 18.30 indikerar detta. 

Eftersom snart hela mänskligheten är bojade till kontrollmekanismen "smartphone" bör polislarmet ha kommit mycket snart efter attentatet påbörjats/utförts, men halshuggningens moment, demonen Ketu, ligger definitivt nära Stockholms östra horisont. Möjligen kan horisont och "skuggplaneten" nästan vara gradexakt. Detta kände våldsmännen naturligtvis inte till, men deras självdestruktivitet knöt an till kosmos via grekernas gamla sympatisvängning.

Planeterna har naturligtvis inte skapat händelsen men i den mån något viktigt händer tjänar de att beskriva vilka drivande krafter som verkade. Astrologen får sedan dra sina slutsatser.

Till skillnad från förra inlägget är den här månnoden helt enkelt ond. Tydligast för att den vanställs av Jungfruascendenten, vars härskare är kommunikationens Merkurius. De högerextrema "kommunicerar" sin dårskap, deras oförmåga att svara med rätt språk, på rätt nivå, utan går till fysiska angrepp av dem som tänker olika. Ketu förfulas av att Merkurius är dubbelt problematisk, dels sjunker den i väster i sitt fallna läge där intellektualitet kan slås ut och ersättas av känslospråk. Dels är Merkurius för tillfället retrograd (backar i zodiaken) vilket är ett förklenande omen för en planet redan i trångmål. Detta ger ett uselt fundament för Ketu.

Men det finns mer mörker på himmelen (förutom att Sverige för närvarande deltar i en stor NATO-övning som just flyttat in i Finland till Rysslands irritation). Gränsdragaren Saturnus står i Fiendens och Olyckans 6e hus när högerextremisterna bryter mot alla överenskomna spelregler (och Ulf Kristersson har fel: dessa spelregler går mycket djupare in i människans historia än "demokratin", statsministern är själv en illustration av hur dekadent Sverige kommit att bli med sitt svaga 9e filosofihus).

Som om inte aktiveringen av det onde 6e huset räckte har också det onda 8e dödshuset inte mindre än två planeter, Solen och Jupiter. Det saknas inte tecken på ett gravt dysfunktionellt tillfälle i Världssjälens inre rotation. Men framför allt: det är fullmåne! Och i den psykiskt mest instabila av dem alla: när Solen är helt egocentrerad och skapar obalans för den grupp (Månen) som samlas i Vågskålarnas tecken, dvs symbolen för mänsklig kooperation, harmoni och rättvisa.

Att Solen står i det nedsläckta 8e dödshuset tyder alltså på att det knappast är några ljushuvuden som ligger bakom attacken, men Solen ska också bedömas mot sin disponent Mars. Och våldsmannen står prominent (i framskjuten världslig position) i väster och attackerar sätter sin prägel på vad nu ascendenten tecknar för sakfråga. Tydligt nog.

*****

Nöjesetablissemanget Moulin Rouges väderkvarsvingar har fallit till marken under denna fullmåne! Frankrike-horoskopet knyter an till gällande transiter, här är olyckans och osedlighetens Mars i Fiskarna av intresse då den just börjat röra sig genom Frankrikes 1a hus (Fiskascendent). Ett nationellt omen som bådar illa för det sensualistiskt orienterade Frankrike?

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1247973

Och apropå den retrograda Merkurius (el-tekniskt relaterad), vad om norskt trassel? Norge har trubbel med samma opposition (Väduren/Vågen) som fullmånen men via andra planeter (Mars/Venus).

https://www.dn.se/direkt/2024-04-25/norskt-luftrum-har-stangts/

 Men vem har tid eller ork att avstämma alla världens länder mot Världssjälens inre rörelse?

Inga kommentarer: