Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 april 2024

Svensk identitetsförvirring ska nu bli normen i ett döende land

Sverige hann inte mer än friskförklara homosexualiteten förrän nationens unga nu mår så illa att alla har plågor och identitetskriser. Istället för att verkligen tänka igenom vilket "experiment denna stat ägnar sig åt, i dess fixering vid galen vetenskap och avvisande av filosofi slås sista spiken i kistan för den här förvirrade folkspillran och gör det juridiska könet till en fråga om medborgarens psykologiska omdöme just när det är som svagast!

Riksdagsomröstning planerad till den 17 april och ett virrigare horoskop får man leta efter. Så här ser dagar ut när de folkvalda löper risk att underprestera vilt, på nivå med de störda tonåringarna man tror sig hjälpa.

 

Fiskarnas utgång, Vädurens ingång -
"visst gör det ont när knoppar brister"

Intressant visar sig Sol och Måne. båda i irrationellt Vatten befinna sig i samma positioner som de sjukliga personer som i nyligt inlägg hade paralleller till sexualförbrytaren Nytorgsmannen! Är detta bara en slump, eller visar astrologin återigen att inte alla dagar är jämlika? Under vissa stjärnan finns större risk att gå snett i tanke och handling...

Om något är dagen för könsomröstningen ÄNNU VÄRRE än sexbrottslingen och använder man zodiaken spekulativt går det att locka fram just det misstag Sverige just ska göra sig skyldigt till: Könsförvirring är en samhällssjukdom och framför allt ett problem som svåra anpassningsproblem till föräldrarnas ofta dysfunktionella relationer. Psykologiska vrak till föräldrar förstör barnen och skapar falska föreställningar hos dem att vara någon annan. (Familjens typ av dysfunktion avgör hur barnets främlingskap närmare gestaltar sig.) Är inte barnet alltför obegåvat växer vildvuxna föreställningar bort och det könsförvirringen är sedan åter bara en ond och obalanserad dröm.

Jag har varnat för Månen i Krabban som utan styrning från en stark Sol bara blir nyckfulla passioner och identifikation med de mest udda föreställningar. Se USA-horoskopet vars livliga och fantasifulla Krabba ligger i 9e religionshuset och ger västvärldens kanske freakigaste folk. Allt kan bli en bisarr religion för ett folk som kom från gamla Europa med nedsatt omdöme. Religionsförföljelser gjorde att Nya Världen slog slint och blev ett tillhåll för extremism.

Men vid riksdagens omröstning kommer inte bara nyckfulla Mån-Krabban (Passion via Vatten) att råda över "kroppsvätskorna". Även Solen i debutanten eller nybörjarens Vädur är ett hot.  Detta är Barnets zodiaktecken och utmärks av  Passion via Eld-elementet, ett brådstörtat och utagerande tecken som ofta ångrar sina tilltag när de får kyla ned sig. Helt dygnet ropar "Avstå!" till de svenska dårarna i regeringsställning. Här finns avgjord risk för en svår beslutsmiss. Är det något fel i huvudet på statsministern?

Ovanstående är en spekulativ karta. Den har inte födelseklockslag för omröstningen och den använder heller inte midnattstimman för allt som ryms detta dygn. Istället Månen för PSYKET OCH DESS VÄLBEFINNANDE. En månascendent tycks passande eftersom tecken redan tyder på att Sverige genomgår en mentalstörning den 17e april, en förbrännande sensationalism där den flammande Solen tröttar Månen. (Ska riksdagen göra något alls när den i princip är utbränd i frågan som följd av Sveriges bristande klokhet?)

Intressant är att känslolivet är begränsat och stört: Månen/sinnet ska ha en FORM att vila tryggt i, vilket just är vad könsdysforikern saknar. Här ses ytterligare ett fall av 6-8-förhållandet där Månen inte kommer i kontakt med formplaneten Saturnus.150-gradersvinkeln tecknar DISSOCIATION. Dessutom symboliserar månascendenten att form-Saturnus lidit döden (8e dödshuset), så att man verkligen kan tala om ett känsloliv vars definitioner dött bort.

 Månen i instinktens Vatten svarar inte på Saturnus i Luft, tidig könsförvirring tyder klart på att vissa inte kan hantera intellektuella kategorier som "man" eller "kvinna" och att Saturnus här är hämma i den intellektuella kategoriseringens Vattenbärare visar att Månen inte svarar på logik eller koncept. Den könsfövirrade hör orden men får inget grepp om deras innebörd.

Se också illgöraren eller olycksbringaren Mars med Saturnus. Därmed beskrivs den skada som det medför att människor utan intellektuell mognad får rätt att fatta beslut på basis av Naturens (Krabbans) nyckfulla känslor. Det finns en rad argument mot det här klassiskt svenska vansinnet. Varför tänker nationen så illa. Är det sekularism och marknadens alla demoraliserade produkter som faktiskt sänkt hela befolkningens IQ? 

Faktum är att Sverige kan ha gått för långt och an ny art framavlats som bara duger till att leka krigsspel och som Överheten sedan kan använda för sina för att tjäna överherren USA i dess maktspel. Efter Tredje världskriget finns inte Sverige kvar och man inte chockas om både krig och klimatkatastrof sammanfaller ger en rejäl nystart för den mänskliga arten. Sverige blir för kallt så könsförvirring kommer att vara den överlevande befolkningens minsta problem. Men är det inte typiskt att Tidö-travestin satsar fel i varje fråga... Hur är det möjligt för att folk att välja så självdestruktivt? Folket har förnekats den mest grundläggande skolning.

*****

Som brasklapp, som alltid, den lilla grupp där könsdysforin inte är det unga psykets anpassningsproblem till ett knappt livsdugligt skitsamhälle eller disharmonisk familj. I många kulturer är reinkarnation och enstaka fall av homosexualitet till följd av kroppsbyte mellan två liv välkända. 

Men i väst finns ingen kunskap alls trots skrytiga sjukdom. Första smockan utdelade kristendomens osannolika fabel om "uppståndelse på Yttersta dagen" (se likheten till den extremt primitiva egyptiska balsameringen av döda kroppar med tankarna på något framtida).

Mycket nära vår tid biologismens ännu trängre världsbild där allt bara blir svart (som om inte mänskligheten har tusentals år av förmedlande berättelser som säger något annat). Alltjämt har ingen ny läkare som Ian Stevenson stigit fram. Han verkade utanför USA pga. landets obildade, fördomsfulla och kristet betingade rädsla för barn som minns tidigare liv, och forskade runt om i världen där kulturerna inkluderade själens vandring mellan kroppar och inte ser fenomenet som dramatiskt.

Stevenssons sista bok var ännu en summering (berömmelsen startade redan på 1960-talet med "20 Cases Suggestive of Reincarnation"). 

Stevenson har analytiska Månen i Jungfrun och se den petnoga innehållsförteckningen till "Where Biology and Reincarnation Intersect" från 1997. Och ja, boken är verkligen snustorr, men inget om inte seriös.

1. Introduction
2. Bodily Changes Corresponding to Mental Images in the Person Affected
3. Bodily Changes Corresponding to Another Person's Mental Images
4. Birthmarks Related to Previous Lives without Verification of Possible Corresponding Wounds
5 B... Verified by Informant's Memories
6. B...Verified by Medical Records
7. B... Corresponding to Surgical Wounds and Other Skin Lesions on Deceased Persons
8. B... Corresponding to Other Types of Wounds or Marks on Deceased Persons
9. Nevi Corresponding to Wounds of Other Marks on Deceased Persons
10. Prediction of Birthmarks
11. Changes in the Appearence and Relative Location of Birthmarks

...och ytterligare 15 kapitel till...

Stevenson har f.n. 5 taggar - ett par fall ur boken återgivna.


OBS: Den här indiska kvinnan, helaren och astrologen förmedlar många djupa sanningar. De flesta manliga astrologer framstår som charlataner i jämförelse!

https://psychologicallyastrology.com/2018/11/29/remembering-past-lives/



Ps. Reservation för om regeringen nu går och ändrar dagen för omröstningen...

Inga kommentarer: