Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 april 2024

Relationsdödaren Tiger Woods (med teologisk bonus om den fallna Svenska Kyrkan)

Bloggen har knappt nämnt Tiger Woods sedan han avslöjades som sexmissbrukande äktenskapssvikare och det kanske främst för att offret var svenska Elin Nordegren. Sedan dess har den lilla nationalism bloggare hyste, svalnat betydligt. 


Men nyligen levererade Expressen en skalpig skvallertext som berättar att Tiger inte bara sviker sina kvinnor utan också är en allmän relationsdödare.

https://www.expressen.se/sport/golf/kritiken-mot-tiger-woods-han-kastade-bort-sina-relationer/

Astrologiskt går genast tankarna till Jupiter i 7e äktenskaps- eller allianshuset. T.o.m. som den "stora välgöraren" dras Jupiter likt den grekiska förlagan Zeus med ett rykte om oförblommerad otrohet och intresse av idelig förändring (blir inom ekonomi vansinnesmyten om "ständig tillväxt" som något gott och t.o.m. nödvändigt).

Visst sätts siktet på statuspartners (troféhustrur) med den här placeringen. T.o.m. nere i arbetarklassen (Jupiters motpol Saturnus) kommer den stora lyckobringaren att jaga "ett bra parti". Men hinduismens märkliga justering av "de funktionella/verksamma väl- och illgörarna" beroende på vilket tecken som stiger i öster, ger här full utdelning (kort rekapitulation av doktrinen en bit in i inlägget om när Sverige dödade sin kung). 

Jungfrun i öster varnar redan från början för självtjänande trälar, vilka INTE anförtros stor rikedom (Jupiter) på att de inte ska spoliera sina liv med "lottovinster" de inte kan hantera ansvarsfullt. Denna risk stämmer perfekt eftersom Jungfrun här stimuleras från 7e huset av det jupiteriska löftet om "ett bra parti". Till och med en svart man i det ohyggligt rasistiska Amerika kan här hoppas på statusklättring genom att bara mingla och knyta reklamkontakt med folk som stinker stora pengar.

Astro.com bedömer att celebritetsgolfaren skapa sig ett sånt liv att redan första meningen klargör typen av kändisskap: "American golfer with a controversial private life..." Kanhända hörs den amerikanska rasismen här, negern måste vara oklanderlig! 

Att hinduisk tradition om planetens "verksamma natur" är en dubbelgardering försvårar tolkningen. T.o.m. en Jupiter i rollen som verksam illgörare ("den onde rike mannen") förväntas behålla något av planetens tursamma natur. 

Sverigehoroskopet hade visserligen inte trätt i kraft när socialdemokratin tog krafttag mot fattigdom och analfabetism men den numera luslästa kartan från 1974 har en vanstyrig Jupiter i elitens 5e hus. Detta är spåren av landets välfärdsbyggde men nu med varningsflagg att onda rika män tagit tillbaka kontrollen. Årtiondena som gått har verkligen bekräftat Jupiters nya kluvenhet, särskilt så allt flera insett att högerkorruption också frodas i socialdemokratin.

*****

Tiger Woods som enligt Expressen sparkade den manager som gjorde honom så rik faller också under 7e husets allianser och för att bättre förstå den ond och inkonstant Jupiter räcker det med att bedöma en ond Jupiter-Fisk. Här är det inte fråga om en symbol för höga själar som osjälviskt arbetar för andra och ytterst för sin egen frälsning/befrielse från Naturens kretslopp. Jupiter har sitt svagaste världsliga läge i väster och som "ond" ser man en karaktärslös och ombytlig indikation. 

Så långt den gamla bloggkommentaren om en seriellt otrogen typ. Men eftersom Jupiter är sitt (negativa) härskartecken kan man lämpligen komplettera partneranalysen med Venus, som naturligt hänger samman med 7e. Här bedöms Venus som "skadad" i Skorpionen eftersom tecknet är Naturens absoluta bottennapp: den irrationella fortplantningsinstinkten som driver utan intellektets styrning. Och när omoraliska Mars (Skorpionens härskare) opponerar sig Venus från sensualistiska och materialistiska Oxen bildas en omoral och låg själviskhet som man sällan ser! 

Missa inte att "den sataniska axeln" dessutom inkluderar 9e huset för "det högsta goda" en träl kan uppskatta (Jungfrun i öster). Nu förstår man bättre varför cyniska Schibsted fyller Aftonbladet med så oändligt mycket skit. Överheten skolar in underklassen i den typ av nivå man tycker de ska hålla sig på, simpla arbetare och simpla konsumister med simpel information om hur "billigaste bildäcket spöar fina märket". Det är tragiskt att se Sveriges så enkelt hålla folket på byfånens nivå (och knyta dem till rasistpartier som samarbetar med övrig höger).

Tiger Woods påminner verkligen om de bottennapp som svenska politikerhoroskop så ofta är. Hinduisk astrologi påminner till skillnad från västlig typ om att människan fallit under sin verkliga nivå och lågpresenterar. Västs tokerier sedan 1800-talet är att tro astrologin beskriver "människans storhet" och rika utbud av talanger. Mer korrekt är att läran pekar ut alla brister som fängelsevistelsen i detta solsystem medför (Jesus: "Låt de döda begrava sina döda och följ mig/min lära"). 

Egentligen borde varje astrolog peka ut karaktärsbrister och rädda individen från ett självförljuget liv som snart kräver en pånyttfödelse för att rätta till skadorna av ett liv i västkulturen som enbart bjuder på ett plattmarkskosmos. Det sekulära samhället i en sådan världsbild erbjuder inget av vad människans själ behöver. 

När själen utgick ur Sveriges "vetenskapliga"  världsbild, det var då det skrämmande försämring av folkpsyket tog plats. "Satan" började upplösa befolkningens normala syn på biologi. Vad den vakna författaren J.K. Rowling mött så mycket motstånd genom att påvisa - demoniseringen av hennes kärnfriska psyke har nu tagit ny fart igen.

Rowling, perfekt omdömesgill Våg (jämför nedan).
Kvinnans och Naturens försvarare (Krabban på topp).

Många horoskop för Sveriges psykbryt kan anföras men ett är tydligt: då staten "gör sig av" med kopplingen till Svenska Kyrkan (som fortsätter sig kalla sig vid samma namn) - även om man kan diskutera om svensk kristendom någonsin haft något att ge. 

 

Luft och Vatten - i bästa läsart ett problem
för andeväsendets nedstigande i Naturen.

Se hur kyrkans nya lunära "psyke" uppvisar en störningar mellan instinkt och efterrationalisering (Vatten i dissociation med Luft). Här står elementkombinationen för typisk homoproblematik, jämför Elisabeth Wallin - Ecce Homo-verkets förvrängda homo-Jesus eller "hedersteologen" Jonas Gardells "alla ska med i min tolkning av kristendomen". Båda likt Kyrkan med störningen mellan omdömets Våg och sexualitetens Skorpion. 

Spåren på kyrkans doktrinära urspårning är den skadade Venus i Skorpionen som bas för Månens försök att balansera och vara något för envar. Och det är bara en liten del av "kyrkans mentala problem". De problem som utgår från den "ömsesidiga receptionen" mellan de onda 6e och 8e husen angriper också Månen och gör den här institutionens mentala falskhet till en av de värsta jag sett. Missa heller inte den hämmade potentialen till följd av Jupiters närhet till gränsdragaren Saturnus. (Se: https://siderisk.blogspot.com/2024/03/tillvaxtpotential-obetydlig.html) Vore detta horoskopet för en människa skulle medlidande vara den goda reaktionen.

Not. Egyptiern Ptolemaios kände en lärosats att intilliggande tecken som Vågen och Skorpionen inte kan kommunicera med varandra, de behöver planetära aspekter, och 30-gradaren erkändes inte. Detta påminner om den hinduiska läran att en planet i ett tecken blir "belägrad" eller isolerad om granntecknen på bägge sidor innehåller planeter. 

Sideriska har utvidgat "belägringen" att gälla inom ett enda tecken: se Sverigehoroskopets osjälvständiga medie-Merkurius så uppenbart "ägd" av de verksamt onda Solen och storfinansens Jupiter som från varsin sida i elitens 5e hus tagit Kommunikatören gisslan och i praktiken styr svenska folkets tankeinnehåll. 

Den här bloggaren borde leda landet! Han har sin för all del illgörande Sol i 5e elithuset, men Solen är svag i Vågen och den är dessutom distanserad i början av sitt tecken av utmärkt 5e-husplacerade Merkurius, "fri" från den svenska Solens tankeförtryck i slutet av samma tecken i slutet av 5e huset för tursam karma. Bloggaren hade tillräckligt god karma från tidigare liv att slippa den svenska indoktrineringen och se igenom dåliga ledare - missa inte att Solen knappt fyller någon funktion för bloggaren själv eftersom det är Merkurius som är både den kartans ascendenthärskare och dessutom atma karaka - vad själen eftersträvar.

Ibland producerar astrologin märkliga kombinationer och här ger sig läsarten att bloggarens själ strävar efter exakt det den redan är kroppsligen eftersom Merkurius markerar två båda faktisk kropp/ascendent och själens strävan. Jag har bara ett begränsat antal homohoroskop med exakt tid men det verkar som att ascendenthärskaren är problematisk i flera av fallen, motsvarande en själ som inte kommit åter till Jorden helt villigt utan med dålig karma, med könsidentiteten som "tid för återbetalning" för något som ligger i ett annat av själens liv...

Den korrekta kyrkliga läran vore därför tvärtom Svenska Kyrkan: att tålmodigt acceptera verkligheten istället för att slå sig ihop med Pride-aktivism. Nu bannlysta kristendomen själavandringen redan under första årtusendet så tyvärr har den stympat sin egen bas. Flera andra kristna sekter som kättarförklarades av Rom hade hela bilden kvar för sig. Minns att både greker och romare trodde på själavandring innan kristendomen blev imperiets statsreligion. Här kanske västerlandets verkliga urspårning börjar som leder till Descartes bisarra delning av "tankande stoff" och "utsträckningens stoff" (materia). Platon och hinduismen skrotades fast de var betydligt närmare sanningen.

Bibeln är inte till någon hjälp för där förespråkas både att "vända andra kinden till" och inte stå för någonting, samtidigt som religionsforskningen idag vad att de kristna uppstod ur den militanta judiska esséersekten. Varför bär Jesus lärjungar svärd i Getsemanes park och Petrus hugger örat av en "ohörsam" romersk soldat? 

Det finns gott av koder i Nya testamentet som påminner om hur det började, judarna hatade västimperialisterna som ockuperat deras land. Jesus fredsbudskap är en senare vinkling, esséernas Dödahavsrullar visar att rörelsen, som var förkristen, arbetade med både kärlek och "hat"! (Jesus: Jag har inte kommit för fred utan med ett svärd" - Matteus 10:34-36)" - många ställen visar vilken oenighet det var om jesusbilden och hans doktrin när bara strödda berättelser om honom återstod.)

Visst kan dagens Katolska kyrka kritiseras för sin efterhängsna pedofili bland sina tydligen rejält många homosexuella präster, men den har rätt i att Sverige är ett dekadent land som övergivit kristendomens antika och mer insiktsfulla syn på vad en människa är (kropp, själ och andlig essens). 

(Därav Sideriskas många hån mot Sveriges nya religioner, dyrkan av avguden "smartphone" och inte minst hälsofascismen. Jesus hånade öppet kosthysteriker, "det är inte vad du stoppar i munnen som förorenar dig utan det som lämnar din själ och går ut genom munnen". Hans yngre bror Jakob stämmer in och ser också tungan som ett djävulskt organ och samma tankar hittas i Dödahavsrullarna. Vad om de kunnat se vår tid av hat?)

*****

Varför ett andra inlägg på raken infogar ämnet homoböjelse, naturlig eller eller psykisk avvikelse, har säkert att göra med Påskhelgen! Men nu åter till Tiger Woods. Hans enda placering i Eld är Solen i Skytten, men soldisponenten är Jupiter, här negativ härskare i ett Vattentecken (den låga naturens domän). Jag utelämnar därför Elden men påminner om att Vatten-Jupiter som äger t.ex. denna potentiellt andliga Eld-Sol ger den "negativa sensationalism" som så tydligt utmärker Tiger Woods. Hans urspårade karriärism har givit mycket negativ press.

Hinduisk astrologi inkluderar inte daimonens punkt eller lyckopunkten (hellenistisk tradition) men helt klart överensstämmer här en ytterst svag daimon med den självförbrännande Solen och med Woods ömkliga karaktär. Han är bara "natur" och offer för sina låga instinkter (och en fadersgestalt - Solen! - som formade hans extremkarriäristiska karaktär). Att han haft en swing och precision i armar och händer är det Naturen givit honom: Merkurius rörlighet i Stenbocken i 5e tursamma huset och därtill stadgad av Saturnus i passionerat Vatten ett av få pluspoäng i den här kartan. 

Minns dock att konsekventa Saturnus inte är bra i Vatten, här i Krabban kan den vara passionerad och lova evig trohet tills dessa att den inkonstanta månen rör sig och passionen flyttas mot nya mål. (Woods har dessutom en så kallad "fallen" Måne - Skorpionen och dess sexfixering och ibland missbruk. En svag Måne förvärrar riskerna för "negativ sensationalism" kring hans solära/aktiva steg.) 

Inte för inte är Saturnus härskare i den lägre, naturliga världen Stenbocken. Där kan den å andra sidan bli en självsvåldig tyrann! Ett horoskop behöver flera ingredienser för att börja likna något och Woods övervikt på Jord/Vatten har som så ofta svåra konsekvenser.


PS. Svenska Kyrkan taggad två gånger tidigare, båda under bloggens första år, 2009-10:

Stjärnorna om kärlekens seger
Kyrkans nya äktenskapssyn - uppföljning


Inga kommentarer: