Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 26 april 2024

Författaren Lagercrantz skildring av Ryssland

Eftersom David Lagercrantz nyligen faktiskt uppmuntrade till ett Tredje Världskrig i rubriken till ett åsiktsstycke i Expressen - ett klickbete om något - luras jag att läsa texten. Han har koketterat med sin depression som ett släktdrag och någon psykisk störning måste ha informerat det här skriveriet.  Demoniseringen av Ryssland är total: "En korrupt maffiastat som bärs upp av sin oljeexport, och vars tillväxt enbart kommer från krigsindustrin som inte skapar ett dugg..." Jag har aldrig sett en så negativ litterär inspiration och den normalbalanserade inser direkt att hans "bild" t.o.m. är skevare än den han anklagar Ryssland för att sprida.

Någon vecka senare levererar Expressens Mats Larsson mer av samma nidbild av Ryssland. Men fegare, han låter en enstaka ryss framföra negativ kritik och pekar sedan fegt på att det gick illa i detta fall. Ytterligare två fall nämns, men inte avgjorda än. Finns det inget renhårigt medium i Sverige? Var är alla ryssar som inte har en åsikt som passar västmedierna? 

Och vad anser Larsson om det allt sjukare Sverige med dess märkliga sätt att stifta paranoida lagar så snabbt att någon diskussion aldrig uppstår? Hur mycket bättre är det här landet (förutom att vi ännu inte återerövrat Finland och Norge, vilket inte behövs efter allas Nato-anslutning - nu äger USA oss via specialavtal som Jan Guillou nyligen återkom till)? Ska man tala skitländer behöver man inte gå ända till Ryssland.

https://www.expressen.se/kronikorer/mats-larsson/putins-ryssland-ar--en-fruktans-republik/

Ofta (men inte alltid) är det man själv är, det man uppfattar av omgivningen. Larsson verkar vara en fruktans person men klarar sig åtminstone förbi en astroinspektion - ett vanligare namn finns väl inte. Det verkar som hans föräldrar ville kamouflagemåla barnet och för övrigt verkar han ha mörkat sin födelsedag på nätet. 
 
På tal om desinformation uttalar sig SR:s Cilla Benkö i om andras vinklar i ond tro om att hennes verksamhet skulle vara fri från fulvinklade nyheter. Sinnelagshoroskopet hennes visar vilket perfekt maktspelare organ hon är, med stor tyngd i Mörkrets kvalitet och den verkligt fula mixen av Sol, fienden Saturnus men vännen Mars, dessvärre alla tre "naturliga illgörare". 
 
Framför allt den svenska elitens tecken Vattenbäraren som en stenhård friserare av en skapad ideologi ser misstänkt ut utifrån de begär en Mån-Oxe här hyser (10e makthuset). Både Sol och Måne i Mörkrets kvalitet, man kan tänka sig en mer opartisk kombination! Måste de hemska maktspelarna alltid styra länderna? Ja, för att högre utvecklade själar skulle inte ta i makten med tång! (Benkös Jupiter/Venus ser fin ut, men det är ingen tvekan om vad hennes sinnliga begär orienterar sig mot - Solär och t.o.m saturnusdiktatorisk makthunger. Exakt Sveriges svar på Putin även om utgångslägena och därmed verktygslådorna skiljer sig åt.)


 
Så åter till Lagercrantz: även utan känd tid måste det synas något på den här himmelen som förklarar en så fullständigt kantring in hökar och vapenindustrialisters hörna!

Födelseåret 1962 verkar i delar vara ett dystert är (politiskt inträffade Kubakrisen det året) och jag har flera horoskop av privatpersoner där depression eller andra psykologiska besvär förekommer. Och jag tror det är just den nedtryckande Saturnus i hemmaläge i Vattenbäraren som spelar in. Härskarlägen och de upphöjda lägena ger planeter extra styrka och om en känd födelsetid placerar en planet i något av de fyra hörnen kan den bli så stark att den tar över ascendenthärskaren som horoskopets ledande princip. Men även härskarlägen kan ge negativa resultat.

Bloggaren föddes med den flyktiga Månen just i öster men med den tunga Saturnus just sjunkande i väster. Det är uppenbart att jag vid 60+ fullständigt bytt personlighet. Månen/psyket har tagit otaliga varv genom zodiaken och i Luft har den primärt verkat på det intellektuella planet. Varje månvarv har näringsintagets Måne assimilerat någon liten ny faktabit, och med åren har strukturplaneten Saturnus mittemot fått mer material att arbeta med. 

Jag var hemskt obildad efter gymnasiet (den tid där Lagercrantz däckades av sin första depression), men varje fall av prominent Saturnus är som sagt olika och dess kända tungsinne motverkades här av andra faktorer. Inte minst är oppositionen en stridbar aspekt, åtminstone när Månen i Luft tenderar att tänka kring allt givna påbud och order som kommer från den auktoritativa Saturnus. (Månen har ingen planetär fiende utan avsmakar allt och starkt stöd från Merkurius ger efter avsmakningen förmågan att värdera. Bloggarens Månen i ett merkuriskt tecken ledde t.ex. till några ungdomsår som manusbedömare åt ett bokförlag i Bonniergruppen. Ett oansenligt extraknäck men visar ändå hur träffsäker astrologi baserad på känd tid är.)

Lagercrantz är ett riktigt författarämne (Venus + Måne i Luft) men också med en tuffare Saturnus som redan från början kontrollerar hans mentala universum. Dessa är årgångarna som föds till ett hem med en ideologi och aldrig växer ur föräldrarnas värderingar. Saturnus tenderar att bevara och konservera var den är befinner sig men särskilt i hemmaläget Vattenbäraren och dess koppling till mentala föreställningar (indisk astrologi håller Månen i Tvillingarna för att vara en bättre position för psyket som ett sattviskt tecken (Ljusets kvalitet) och alltid på väg i kunskapshänseende.

I oppositionen med Saturnus är det närmast en fördel att den tunga och långsamma planeten dikterar, för Tvillingarna har det lite för lätt för sig och dess lätta Luft övergår ofta i en låg snacksalig typ utan substans ("skvallerkärringen" och "sportkommentatorn"). Missa inte att Saturnus likt dess positiva hemmatecken tillhör den tamasiska kvaliteten (Mörkret), som bl.a. indikerar trögheten i ett material som får den att hålla formen. Ett mått konservatism behövs för att ett land inte ska blir så redlöst som Sverige där allt det senaste måste anammas utan eftertanke. 

(Se hur landet börjat fatta beslut i riksdagen på senare år. Sverige har Saturnus i det lättaste av intellektuella tecken, sattviska Tvillingarna men svag i funktionen till följd av en olycklig konjunktion med "halshuggandet" södra månnod. Sverige utmärks av sin "huvudlöshet" i tunga och viktiga frågor, se bara Nato-anslutningen som bygger på samma galna analys som Lagercrantz demonisering av Ryssland.)


Lagercrantz karta kommenterades kort 2017 men här ska i huvudsak det psykiska skiktet (Luft) inspekteras och då förstås med månascendenten som utgångspunkt. Här (likt bloggaren) en som i huvudsak lever på det mentala planet och ser man enbart till Månen med Venus i Vågen är detta är förträfflig och artistisk kombination. 

Under en del av 1962 var himlen "übermental" med planeter i vart och ett av Luft-tecknen. Mars i Tvillingarna är onekligen vital men jag har åtskilliga exempel på att detta är en elak placering och inte alls oförenlig med Lagercrantz demonisering av Ryssland. Uppenbart användbar för propaganda och nidbilder eller med Merkurius frihet trycka enbart på de fakta man vill övertyga andra om.

I Vattenbäraren "frihetens" Jupiter, men planetens maximala nivå är filosofins och religionens typ av frihet och i sociala organisationens Vattenbärare svävar tanken inte högre än politisk ideologi för de generationer som har denna teckenplacering. Det behövs något mer för att förlösa dem från "liberalism" av mer eller mindre skadligt slag. Jag vinklade avsiktligt den nyliga texten om Salman Rushdies "odyssé" och vingliga livsväg där alldeles för mycket frihet drev honom och alldeles för lite förståelse om Saturnus funktion som begränsare. 

De två tunga planeterna bör vara jämstarka, vilket de långt ifrån alltid är. Stjärnhimmelen når så sällan optimala figurer att man inser hur långt mänskligheten har kvar, om den som art någonsin når fram till en kollektivt omfattad vishet. De själar som slarvat med visheten i tidigare liv kan likt Lagercrantz bli chockade om de tilldelas en livslott med framhävd Saturnus som då kommer att tynga dem rejält...

Nu borde Lagercrantz presterar på högre nivå än liberalism - med Solen i härskarläge i kungliga Lejonet uppstår dock en maktbalans här som väl illustrerar Sveriges dilemma. (Nationen har den ond rikemans-Jupiter och ledarskapets Sol i Lejonets 5e härskarhus MEN i Vattenbärarens "republikanska" böjelse. Ett typiskt nationalhoroskop som varken fått det hackat eller skuret. Lagercrantz tycks också ha fastnat i någon hybrid som förvägrar honom Jupiters högsta frihetsuttryck.

Ett är dock säkert, trots att bara sinnelagshoroskopet är känt: Sol-Lejonet och den stora rikedomens Jupiter visar hur snorrika dagar som låg väntande i ödet (med känd tid skulle man troligen hitta någon av dem i 2a eller 11e ekonomihusen). 

Varför all denna rikedom som spökskrivare tillföll honom är förstås en följd av den svenska och korrupta rikemans-Jupiter och den kohandel som gav honom äran att fejka ännu en Stieg Larsson-uppföljare i Millennium-serien. Stora pengar i förlagsvärlden! Hans himmel passar som hand i handske med Sverigehoroskopets korrupta elit som vet att dela på bytet sinsemellan. Ett aktuellt tema i tiden efter Kinberg Batras sätt att spela landshövding (en annan Sol-i-Eld) ovan lagen. (Även om Eld har gudomliga konnotationer finns också de värsta förbrytarna och helt gränslösa typerna här.)

Men det är klart att Månen och Venus i konjunktion begränsar urvalet en hel del. Först måste den här horoskoptypen födas till en elitfamilj med anor (Solen+Jupiter) och därtill konstnärlighetens Venus i hemmets gener. Lagercrantz har precis rätt horoskoptyp för "den Utvalde" ända ner till depressionens låghet. Se hur placeringar i de tunga Jord-tecknen angriper psyket som ett luftslott. Merkurius anses ytterst välplacerad i Jungfrun men vad gäller sinnelaget saknas andlig, dvs. verkligt djup självinsikt, Merkurius är för psyket en ovälkommen "ond demon" - den hellenistiska benämningen på verksamhet i 12e huset. 

Varför huset sägs vara bra för andligt sökande verkar bero på att andlig fördjupning behövs i vissa livsöden. Även indierna har med "förluster" en rätt negativ bild av 12e och vad  gäller deras "bästa version", löftet om moksha (andlig befrielse) via 12e, så kan man lika gärna beskriva det som det ultimata offret av all dragning till det världsliga, och den sidan verkar locka Lagercrantz föga. Den stora rikedomens Jupiter baseras därtill ett fundament, Saturnus, som också står i ett Jord-tecken. Det formligen klistrar Jupiters potentiella verkshöjd (ren inspiration) till prosaisk omsorg med det lägre.

(Romaren Plotinos beskriver en själ som fallit ner till det jordiska som dess omsorg med det som inte kan sjunka lägre. Filosofen menar inget elakt med detta eftersom världen enligt honom är god, och allt besjälat känner omsorg om det som sjunkit djupare vilket leder till astrologins tanke om närheten mellan Vatten och Jord, den irrationella själen känner omsorg om det som ingen själ alla har, dvs. materiell natur på lägsta nivå.)

Istället för att formulera en lösning vill Lagercrantz gråta när han ser illa integrerade araber i Malmö trakassera judar (en tidningsrubrik avslöjar sagda omsorg om det som saknar själ). 

Månascendenten medger inga analyser av planeternas "verksamma natur" (vilka ändå förekommit på den här bloggen i träningssyfte) men hade Vågen varit ascendent via känd tid skulle Lagercrantz ha samma verksamt onda Jupiter som nationalkartan, den skeva perspektiv som de välbärgade får med sig med modersmjölken i detta den fejkade jämlikhetens land. Även utan klockslag drar Jord med Luft er mentaliteten till det konkreta och jordiska. 

Utfransning. Människans rationalism är förstås en torftig sak jämfört med det som vishetstraditionerna kallar gudomligt förnuft och vars rationalitet i alla tider varit fördold för nästan alla människor. Vår art är högre än djuren men lägre än daimoner/änglar, och betänk då hur begränsade dessa är jämfört med deras upprinnelse i Det Ena, även kallad Gud förutom av satanisterna som "tror" sig veta att materia är det enda och därigenom tror sig undgå samvetets röst. 

De gamla grekerna förstod ännu att det rena gudomliga medvetandet på låga nivåer (talar det sinnliga universum) antar subtil materia  (se nyliga Vem ska läka obalansen i Sveriges inre Skorpion? ) och först för denna tidens förmörkade barn uppfattar brutal materia som det verkliga, stenklumpar i rymden men inget medvetande. 

Astrologins planeter har själar och varför läran "fungerar" beror på andra principer än dagens vetenskap ägnar sig åt, som Sympatheia mellan alla själar, även människosjälar. I princip kan även en mänsklig själ kommunicera med moder Jord! Men vad gör världens politiker och industrialister - torterar och mördar långsamt planeten, något de ytterst ändå inte kan eftersom de först dödar släktet, Jordens själ hittar alltid nya vägar. t.ex. skapar en muterad djävulsnatur i vilken syndare, aktiva och kollektivt medskyldiga sedan kommer att återfödas med de mest besynnerliga kroppar.

Mänsklighetens synd kan vara ett ämne för stort för Lagercrantz, så istället listar han alla de tillkortakommanden han ser i Ryssland, har inte ett enda gott ord, och äger i det här läget inget av den äkta kungliga Lejon-Solen. Istället spelar han med Väst och vill intensifiera kriget mot Ryssen. Hur väl passar han inte som strategiskt vald skribent i hök-tidningen Expressen, del av den onda jupiteriska (ekonomiska) eliten i Sverige-horoskopet. Efter fejkade Millenium-tillägget behöver han inte skriva sånt här rävgift, han är på god fot för resten av sitt liv. Den fula Expressen-texten beskriver bara precis det bloggen sagt om hur ÄGDA medie-Merkurius är mellan de verksamt onda Solen och Jupiter i nationalhoroskopet.


PS. Sideriska siktet har ur strikt astrologiskt perspektiv (och en knivsudd retstickighet) kommit fram till en långt ifrån lika demoniserande bild av Ryssland. Dess Sol eller strålglans är försvagad efter Sovjets sönderfall och passande för låga typer att trampa på den som ligger när Solen står i 6e olycksdrabbade huset (även fiendens hus). Men Månen, folket, ges fenomenalt gott betyg för att det harmoniskt stöttar även landets kantstötta Sol. Jag har pekat på att Rysslands Mars-Skorpion indikerar aggression endast vid förnimmelsen av hot.

Ur Rysslands, horoskopägarens perspektiv är det naturligtvis NATOs expansion som är fienden, men så långt har Lagercrantz rätt i sin "demonfakta" att Rysslands Sol står i 6e huset för ofärd, med eller utan framstöttar från ett maktgalet USA maskerat till "försvarsorganisationen" Nato. 

(Över dussinet inlägg har taggats "Ryssland" och de ger många infallsvinklar på astrologins sätt att beteckna mänsklighetens beteenden. Astrologin kommer från en tid då människan överlag hade heder kvar i kroppen, det är därför dess resultat så ofta går stick i stäv med västmedierna. Se inte minst Irans horoskop som ges kvaliteter inte olika den sprudlande och livsbejakande drottning Margrethe II av Danmark. Bloggaren ser och fattar vad astrologin pekar ut men Väst gör det inte, dekadensen och grumligt medvetande har gått långt.)


Inga kommentarer: