Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 april 2024

Pseudodebatten om soft girls

Pseudodebatter är sällan långvariga och det räckte med ett den här texten från 1 april fick ligga några dagar. Den är redan nattstånden.

 När Aftonbladet introducerade en ny skribent, avsmakade jag några texter och insåg att Anna Björklund producerade en extremt borgerlig och trivial världsbild (en kort horoskopkommentar följde). Det var som en inbäddad högermänniska i AB i syfte att förgifta tidningens mer urskillningslösa läsare. Precis som när USA bäddade in journalister med sina trupper under det fula Irak-kriget. Istället för att berätta om hur USA stal Iraks oljerikedomar, var uppgiften för de inbäddade journalisterna att patriotiskt hylla USA:s krigsframgångar. AB gör idag exakt samma sak med skeendena i Ukraina, det är USA-favoritism hela vägen.

När nu åldrande influeraren "Kissie" stämmer in i trenden att tycka till om den a-politiska och passiva och genomkapitalistiska soft girl-stilen, visar sig Björklund dessutom vara en simpel tre, fyra eller femma på bollen.

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/dwoVaX/alexandra-nilsson-rasar-mot-soft-girl-trenden-pa-tiktok

Björklund försvarar i mothugg det amerikanska hemmafru-idealet från 1950-talet (som väl ligger närmast i vår veka svensk-amerikanska kopie-mentalitet). Kissie utgick istället från att hon kommer att bli övergiven av sin försörjande make en vacker dag och förespråkade istället simpel egocentrism för alla sina följare. Låt var kvinna satsa på sig själv och bygga sin egen ekonomi. 

(Där förenar hon sig med en långt tidigare röst, Katrine Kielos-Marcal DN, händelsevis extremt född under en extra pekuniär (demonisk) Rahu-Måne i Oxen/ägandets tecken.. Men det var någon annan i DN som startade den här vilseledande diskussionen som syftar att styra läsarna mot den döende högermentaliteten vare sig det är ja eller nej till livsstilen.) 

Så långt som att ställa sig frågor om det kapitalistiska samhällets existensberättigande gick således över Kissies huvud (precis som för Anna Björklund och alla de övriga i detta nonsens). Det är tunnsått med visionärer i Sverige och landets horoskop har visat det. Vårt land har nationalmentaliteten tecknad av Månen i egocentriska Väduren (och väldigt stark via husplacering) men den baseras på penningfixerade Mars i Oxen och infrusen och rigid. Hela folket är penningfixerat (fostrade att bara tänka basbehov), men nationens Mars/krig/ofärd i 8e medger inte någon förbättring. Det är som om Fattigsverige aldrig försvann - den sitter i nationalsjälen!

*****

Jag såg för mitt inre öga hur den här meningsskillnaden mellan damerna spelade ut astrologiskt, och naturligtvis stämde föraningen på pricken. Och detta utan annat än det extremt lösliga sinnelagshoroskopet som använder begärets Måne som ascendent när födelsetiden är okänd. 

Metoden är riskabel, för tänk om det verkliga horoskopet har en utslagen eller extremt svagt placerad Måne? Om detta inträffar samtidigt som Solen står stark på himlen uppstår en helt annan grundtyp. Och det är bara ett av alla exempel på hur astrologin varierar sina ödeslotter för olika själar att ikläda sig vid inträdet i tid och rum.

Kissies karta kommenterades redan 2010, när hon var en ny figur i influencerträsket. Jag ser idag (som då) varför hon väckte uppmärksamhet. Solen i egotecknet Väduren är gynnsam för det hon gör eftersom tecknets härskare, Mars, befinner sig i den kommunikativa och ofta kritiska Tvillingarna. Ett horoskop bräddfylld av "prat". Rena åsiktsmaskinen. 

Men utgår man från Månen/sinnelaget befinner sig psyket i det mest materialistiska tillstånd som tänkas kan. Månen är fylld av begär till Pengar som här blir en naturlig tanke med välmågans Venus i sitt negativa och materiellt orienterade hemmatecken. Hon tillhör, vad jag förstår utan att ha läst ett enda inlägg av alla de influerare som upptagit landets unga underklass, den grupp som lagt massor av influerarpengar på att operera sig till en KROPP som hon upplever som en förbättring av den naturgivna. 

Se hur oändligt viktig KROPPSLIG FORM är för henne med formgivaren Saturnus i sitt negativa härskarläge i Stenbocken och i 9e huset för "mitt högsta goda". Det här påminner om nyliga omnämnandet av "anala" typer med orimliga ideal, som f.d. nakenmodellen Jenny McCarthy. Missa inte hur låg självkänslan i dess "naturliga tillstånd" är i detta sinnelagshoroskop: identitetens Sol är inknuffad i den världsliga förlustens 12e hus. Kissie började tydligen från botten, om hennes känslor talar sanning, hennes subjektiva sanning.

Med känslodimensionens förnimmelse av sitt "högsta goda" blir dessutom Saturnus som patriarkal auktoritet den avgörande riktningen. Eftersom hon är övertygad att alla kvinnor blir övergivna (Solen i förlusthuset) är den extremt maktlystna och självständiga Stenbocken det viktigaste för en kvinna (stå ensam och stark som en diktator). Således: NEJ till soft girl-trenden och underkastelsen under någon annan i rollen som tyrann.

*****

Och se nu hur perfekt Anna Björklund istället bjäbbar sitt JA till soft girl-idealet: Hennes auktoritära Saturnus är försvagad eller helt utslagen i 12e huset och Mån-kartans emotionella begär är inte baserade på egen auktoritet. I termer av Månens begär kan detta t.o.m. antyda en fullständigt verklighetsfrämmande människa som bara fantiserar. 

Syns då, med en så svagt grundad Måne på att hon gärna underkastar sig en man och låter honom släpa hem lön och förnödenheter åt sig?

Den här kartan är lite knepigare, men logiken finns där om man hanterar flera nivåer samtidigt. Månen är ett givet i 1a huset i begärens horoskoptyp och här är begäret extremt till följd av den inomvärldsliga demonen Rahu. 

Norra månnoden symboliserar att allt "lunärt" dominerar och därmed blir redan här hemmafruidealet önskvärt eftersom Månen representerar insidan eller HAREM, kvinnans skyddade plats i en patriarkal värld. Och vilket var då måntecknet om inte Patriarken Stenbocken? Den här stackars kvinnan har från första börjat blivit helt stöpt i en dödens världsbild. Här är "Platons grottliknelse" för femtielfte gången. Elementet JORD kan i vissa fall verkligen beskriva de lägst fallna själarna (även om själavandringsläran alltid håller dörren öppen för ett uppvaknande om vad jordelivet går ut på).

Varför detta INTE blir en extremt karriäristisk kvinna och säger nej till "soft girl" beror på att basen för begären är Saturnus som i 12e huset har en väldigt klen inverkan. Denna Måne bara drömmer om att slippa ta Saturnus ansvar och likväl ha ett hem och all tänkbar komfort/trygghet!

För titta på hennes typ av "mitt högsta goda". I nionde ser vi den lägsta typen av Jungfru, en självtjänande sort som åtrår Venus/pengar utan att behöva slita hårt som så ofta är trälens (Jungfruns) lott. Att Venus i Jungfrun är en svag position gör att redan begärets månkarta dömer ut skribenten som en pervers borgare som litar på att det onda samhällssystemet ska leverera henne den komfort hon åtrår.

Bekräftelse på detta "värstinghoroskop" nere på den materialistiska JORD-nivån, syns av den begärsfyllda Månens tankar om sjundehuspartnern. Eftersom kvinnan barockt fantiserar om att skapa ett himmelskt hem (Månen) utan att ta ansvar (undertryckt Saturnus), blir det upp till den allierade att tillhandahålla Jupiters stora pengar eftersom hon nu har demoniska anspråk på ett liv i den materiella eliten. (Saturnus i 12e kan läsas som att planetens koppling till arbetarklassen förträngs eller tonas ned och partnern blir en drömman som tillhör den högsta kasten - Jupiter!)


PS. Månhoroskopets ungefärlighet framgår av att t.ex. Månen i Luft ofta är mindre begärsfylld - elementet representerar rationalitet. Bloggaren föddes extremt begärsfylld trots en Luft-Måne på Luft-ascendenten, men har tack vare indisk astrologi fått en acceptabel förklaring: planeternas cykler.

Födelsen kuggade i det stora ödescykelssystemet (dasha|s) och barndomsåren föll under den giriga demonen/månnoden Rahu. Först runt elva var det som en ond "tidsande" lämnade psyke och kropp (sett i backspegeln). Alla har sin ingång och förhållande till detta cykliska system och dessvärre utspelade sig tonåren och cykel två under en dålig Jupiter (medfött i 6e fiendehuset). Faderns instabila men utpräglade karriärism trasade sönder många år i ett evigt flyttande efter den hägrande Penningen och Positionen.

Detta förklarar mycket av bloggens tonläge, även utan referens till "dålig karma" från tidigare liv. Bloggaren kan lugnt säga att astrologin från cirka 18 räddade honom genom de insikter i den mänskliga naturen den antika människan hade och som bara delvis överlevde "Upplysningen". 

Idag tvingas västerlänningen genomlida "specialister" som likställer medvetande med den fysiska hjärnan. Faktum är att den hinduiska astrologin stämmer bättre med miljöfaktorer och verkligt livets gestaltning än jag upplevde att den västerländska astrologin gjorde, trots att jag gav den nästan 25 år. Det såg jag direkt och vidhåller inne på Sideriskas 15e år av "omskolning".


Inga kommentarer: